Здравей Гост

Карта на първа среща

• 19 Отговора
  • 3843 Прегледи
*

Eris

• *
  • 92
Карта на първа среща
« -: Април 18, 2009, 03:16:58 pm »
Весели празници на всички!Бихте ли погледнали карта на първа среща,състояла се на 16.04.2009 София 21.00 часа.

*

Lillie

• 30532
Re:Карта на първа среща
« Отговор #1 -: Април 18, 2009, 03:44:57 pm »
Хубава ви е картата, а и сте уцелили стационарно-директна Венера.  :)
АС Скорпион, Десцендент Телец - основният лайтмотив е Венера/Плутон, но със силно ураново звучене в 5 дом. Съвпадът на Венера и Марс с Уран в Риби в 5 дом предполага отношения, заредени с романтична тръпка, а Луна в Козирог ще ги заземи малко, което никак не е лошо, имайки предвид акцента върху знака Риби.  :)

Интересно при какви обстоятелства сте се срещнали? Това е мигът на запознанството или има някакво "връщане", ако да речем сте се запознали по-рано, но срещата поради едни или други причини не се е състояла веднага? 

Едит: Разбира се, картата на първата среща сама по себе си не е достатъчна, хубаво е да се видят тенденциите в картите на двамата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Eris

• *
  • 92
« Отговор #2 -: Април 18, 2009, 05:16:01 pm »
Браво на Лили,както винаги е жестока.Да,познаваме се от месец януари,но сега излязохме както се вика като хората.Лили,просто си страхотна!!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Април 18, 2009, 05:20:31 pm »
Венера в картата е в стационарна позиция - от ретроградна към директна.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #4 -: Април 18, 2009, 07:18:19 pm »
Ще мога ли да ви помоля да ми кажете нещо за картата и на моята първа среща 21.12.2007 г.между 22.30-23.30 часа.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Април 18, 2009, 10:49:17 pm »
Ще ми се да ви кажа да не разчитате толкова на картата на първата среща.
Много е важно как е отразен този момент както в картите на двамата партньори поотделно, така и в комбина (/композита). Картата на първата среща далеч не предопределя развитието и крайната цел на връзката, нито дава информация за причината тези двама души да се срещнат именно в този момент... Отношенията между двама души минават през няколко последователни етапа и често се затрудняваме да определим кой е най-важният.

Нецелесъобразно е да се разглежда картата на първата среща изолирано от наталните карти на партньорите. Трудно ще намерите ключа към отношенията и тяхното развитие в тази карта, ако я разглеждате в абстракция. Транзити и прогресии към наталните карти на партньорите в момента на срещата ще дадат много по-адекватна информация.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #6 -: Април 18, 2009, 11:26:56 pm »
Lillie,като я знам тази история как се разви,само "цветя и рози беше".Минахме деветте кръга на ада.Ако трябва и по-задълбочено да я разглеждам вече ще ми дойде в повече... ;D
Явно и ти не видя нищо хубаво,за което да се хванеш...,ама то си е така.... :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Април 18, 2009, 11:53:00 pm »
Ако се гледа само картата на първата среща, доста е... хм, динамична. Или, ако трябва да го кажем "право куме в очите", заредена с напрежение. Така ми се стори на на прима виста, това бе усещането.

Ако часът на срещата е по-ранен, т.е. 22.30, опозицията на Сатурн и Уран попада върху оста АЦ-ДЦ (Сатурн е стационарно-ретрограден). Сатурн и Уран са външни планети, съответно се предполага, че когато те са в мажорен аспект помежду си и се намират върху някоя от кардиналните оси в такъв тип карта, развитието на връзката може да бъде силно повлияно от външни фактори и обстоятелства, независещи от нас и нашите очаквания. Освен това сте се срещнали при мунданен съвпад на Слънце с Плутон в опозиция с Марс. Всъщност тук има четири планети в опозиция към ретрограден Марс в Рак.

Все пак не е за подценяване и фактът, че срещаш този партньор по време на сатурнова опозиция към Луната ти, а този аспект не винаги е съпроводен с усещане за лекота и емоционален комфорт. Впоследствие и Марс по дирекция удря Луната.

Сещам се, че имаше една интересна статия за синастриите и специално ставаше въпрос за конфигурацията Йод. Забелязах, че в момента на първата среща транзитните Слънце/Плутон и Меркурий/Юпитер образуват Йод с Марс/Сатурн и Слънце/Меркурий в наталната ти карта...
Но е важно как е отразено всичко това в партньорската карта с бившата ти (предполагам) половинка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Април 19, 2009, 12:37:26 am »
Миа, сега ти погледнах картата и по ведическа система.
Срещаш въпросния човек по време на сатурнов период, при това двата периода на Сатурн - големият и по-малкият (махадаса и антардаса) се застъпват от февруари 2006 до февруари 2009. В рамките на същата година Сатурн минава през седми дом от Луната. В картата ти Сатурн управлява 7 дом и се намира в Лагна (Асцендента), което по принцип е едно от по-трудните положения; има и рецепция с Луната, която има силата на действащ аспект. Освен това Сатурн е даракарака, т.е. сигнификатор на партньора в твоята карта. Така че очевидно това е бил моментът да опознаеш едно от по-неприятните лица на Сатурн. Освен това в картата ти присъства марсова доша, при която ранният брак не е препоръчителен (Марс е в Лагна, в знака на Луната и я аспектира). Тази доша действа най-силно преди сатурново завръщане, т.к. периодът на Марс в индийската астрология е 28 години.

Не съжалявай за това, което не е станало... Казват, че всичко което не се случва, е за наше добро, рядко обаче в такива моменти успяваме да прозрем какъв е замисълът в по-глобална перспектива...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #9 -: Април 19, 2009, 12:13:35 pm »
Благодаря ти,Lillie,за изчерпателния отговор!Сега ме запали да чета за индийската астрология.Нищо не зная за нея.Изглежда,че тя доста добре показва събитията.Стана ми много интересно...
Вече за нищо не съжалявам,зная че няма смисъл.Само ще се радвам,ако тези два периода на Сатурн са преминали,че много главоболия ми донесоха.Ти написа,че са до февруари 2009.След това,кой знае пък какво друго положение ще се получи в картата ми,много уроци май имам да уча.Ама това е животът!Вървим напред! :)
« Последна редакция: Април 19, 2009, 10:11:33 pm от Мia21 »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Април 19, 2009, 12:50:40 pm »
Да, в сатурнова антардаса беше до 13.02. Сега си в меркуриева до края на октомври 2011, след което започва Кету, който често носи важни промени...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #11 -: Април 19, 2009, 05:30:22 pm »
Нит
Да, в сатурнова антардаса беше до 13.02. Сега си в меркуриева до края на октомври 2011, след което започва Кету, който често носи важни промени...  :)

Нито едното ми вдъхва доверие,нито другото...:)За меркуриевата антардаса нищо не пише/в бг сайтовете/,а за Кету-Южния лунен възел-няколко изречения.Видях на едно място,че носил нищета и разруха.
Някъде го описват,че действал като Марс.Опазил ме Бог! ;D
Антардасата какво означава като аспект?
Заех се най-сериозно да прочета нещо за ведическата астрология,но изглежда,че трябва в чуждите сайтове да търся...
Добре е да има промени,поне няма да е скучно. ;D

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Април 19, 2009, 06:08:45 pm »
Ох, тази ведическа астрология ми звучи толкова отвлечено и трудно, че не зная въобще има ли смисъл да се захващам с нея изобщо. Лили, направо ти се възхищавам на умението да боравиш с няколко системи едновременно, без да се объркваш.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Април 19, 2009, 06:23:32 pm »
Нито едното ми вдъхва доверие,нито другото...:)За меркуриевата антардаса нищо не пише/в бг сайтовете/,а за Кету-Южния лунен възел-няколко изречения.Видях на едно място,че носил нищета и разруха.

Важно е да се определи статусът им в наталната карта, само тагава могат да се правят заключения. По Кету идват големите промени, но може да се случи така, че да не са това, което сме очаквали. Промяната идва отвътре, т.к. Кету е духовен, не е материален.
По антардаса на Меркурий можеш да навържеш всички негови аналогии, започвайки от обучение, развитие на интелекта, придобиване на нови знания и стигайки до някои по-материални цели (предвид това, че ти се намира в 11 дом). Меркурий е един от сигнификаторите на професията... Астрологията също попада под егидата на Меркурий.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #14 -: Април 19, 2009, 06:56:12 pm »
Ох, тази ведическа астрология ми звучи толкова отвлечено и трудно, че не зная въобще има ли смисъл да се захващам с нея изобщо. Лили, направо ти се възхищавам на умението да боравиш с няколко системи едновременно, без да се объркваш.

Наистина е така...Браво на Лили!Изглежда,че тя е от малкото хора в България,които си служат с няколко системи и конкретно с тази ведическата.Повечето неща,които успях да прочета по форумите бяха написани именно от нея...:)
Анализът и е доста точен,когато се върнах назад във времето-точно периода-фев.2006-фев. 2009.Мисля,че и с доста други неща съм съгласна,доколкото мога сама,за себе си да ги интерпретирам.Това ме провокира да се поразровя малко в нашите сайтове и да прочета,но уви...
Доста интересна е тази ведическа астрология,явно дава добри резултати...
Лили,дерзай! :)Хубави неща за някого,винаги трябва да се казват... :)

PS:Сега се сетих за друго-тази антардаса по Кету колко време ще е?Дълго ли продължава...
« Последна редакция: Април 19, 2009, 07:02:33 pm от Мia21 »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Април 19, 2009, 07:58:09 pm »
PS:Сега се сетих за друго-тази антардаса по Кету колко време ще е?Дълго ли продължава...

То и аз скоро влизам в антардаса Кету, от юни нататък. Хубавата новина е, че след нея идва период на Венера.
Твоята ще продължи от края на октомври 2011 до началото на декември 2012. И после започва Венера, чак до 2016.  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #16 -: Април 20, 2009, 12:06:25 pm »
Благодаря ти,Lilie!
Каквото и да е,пак е по-добре от Сатурн,а е и по-кратко :)Започнах да усещам вече антардасата на Меркурий в работата.Със сигурност има такава тенденция.
Ще наблюдавам как се развиват събитията...

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #17 -: Април 20, 2009, 01:44:18 pm »
И на мен ми стана много интересно за ведическата астрология от прочетеното и от чисто любопитство вчера си построих карта. Малко се съмнявам дали правилно съм я изчислила и по-нататък бих помолила Лили просто да ми свери данните, за да съм сигурна, че поне в основата си съм стъпила здраво, за да започна да си я разглеждам и разучавам. Естествено, ако Лили няма против и има желание.  :-[За съжаление прекалено късно открих ведическата астрология, защото от утре ми се налага да пътувам за месец и едва ли ще имам толкова свободно време, за да ползвам интернет.  :-[ Съвсем искрено и лично, но толкова свикнах всеки ден да попрочитам по нещо ново за астрологията от старите теми, че много ще ми липсва това занимание. :-[ Добрата новина е, че имам убийствена зрителна памет и всичко ми е в главата - ще си анализирам мисловно на воля, а и малко да улегне всичко прочетено. :-[
И на мен ми е интересно за Кету, защото от построената карта видях, че до 11 Ноември 2009 имам Ke/Ju. До Декември 2010 имам Ke/Sa, до Декември 2011 Ke/Me.

А при Ke/Ra какво се случва? Питам, защото този период ми е приключил Декември 2008. Нямам представа с каква продължителност е бил, но този период беше много ненормален за мен. И в този период приключиха отношенията ми с човек, с който имаме кармична връзка според западната астрология. И ми е интересно дали Ke/Ra кореспондира по някакъв начин с това нещо? (Кету ми попада в 1 дом, а Раху в 7)
Някак...от прочетеното в интернет за това съчетания, не се чувствам много изплашена от краля.  :-[
И се сещам за написаното от Лили в една от темите по повод ведическата астрология и предксазанието, че ще й погинат воловете.  8) Мен ме заплашваше нападение от змии. Нищо чудно, имайки предвид, че ще съм сред природата дълго време. За змии не съм убедена, но някой кон може да ме нападне.  8)

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Април 20, 2009, 01:58:51 pm »
8) Мен ме заплашваше нападение от змии. Нищо чудно, имайки предвид, че ще съм сред природата дълго време. За змии не съм убедена, но някой кон може да ме нападне.  8)

;D ;D ;D Ама, това последното в буквалния смисъл ли се тълкува?

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #19 -: Април 20, 2009, 03:15:53 pm »
Абсолютно буквален смисъл.  ;D
Утре заминавам за около месец, а може и повече в конна база, за да усвоявам тънкостите на ездата и да уча как се тренират коне.  :-[
Ще бъде весело и около 99% поне веднъж ще съм нападната от кон. :-[ Досега не съм имала някакви тежки травми, но и едва от края на миналата година открих тези си желания, а през зимата бях малко ограничена заради времето/снега/студа.  :-[ Но сега ще се разгърна.  :-[ Все се успокоявам, че при ПТП е по-вероятно да съм ранена тежко, отколкото при инцидент с кон, но много не се задълбочавам из транзитите си за близките месеци, че от страх ще си навредя.  :-[
Иначе наистина някъде из тълкуванията на ведическата си карта мернах, че ме заплашва нападение от змии, но не помня къде, имах много малко време да я разгледам.  :D
Какво да ме нападат, аз съм имала змия за домашен любимец и ми беше много весело с него(казваше се Пешо). 8)