Здравей Гост

Княгиня Анастасия Романова

• 56 Отговора
  • 11801 Прегледи
*

Nebesna

Княгиня Анастасия Романова
« -: Април 20, 2009, 02:58:45 am »
Ето нейната биография:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%81%D0%B8%D1%8F_%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0

Интересна статия:
http://www.bnr.bg/RadioBulgaria/Emission_Bulgarian/Theme_IstoriaIReligia/Material/romanova.htm

А ето и дворцовия комплекс в Петерхоф (близо до Санкт Петербург), където е родена:

http://vbox7.com/play:2795f35b
http://www.vbox7.com/play:78a80c87
http://vbox7.com/play:4ec4edbc

В друга тема заговорихме за различните домови системи и че дават разлики помежду си. За съжаление наталните карти дават различия и когато са построени с различни програми, но в една и съща домова система.

Има ли в тази карта показания за насилствена смърт или е по-вероятно принудително изгнаничество?

« Последна редакция: Април 20, 2009, 10:20:49 pm от Небесна »

*

porto_kalka

Re:Княгиня Анастасия Романова
« Отговор #1 -: Април 20, 2009, 09:02:16 am »
Тая тема съм я пуснала още вчера в клуб "Астролози" на дир.бг, където й е мястото. http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=break&Number=1949973346&page=0&view=collapsed&sb=5&vc=1

Виждам, че си ме цитирала почти буквално като си я прехвърлила тук.
Само че,  дори да умееш да преписваш, се изискват някакви елементарни познания и качества.
На теб определено не ти се е отдало или пък си била напълно заспала. По-добре да ме беше "преписала" с всички карти, които съм постнала там. Надявам се, че ще се сетиш защо.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #2 -: Април 20, 2009, 11:51:31 am »
Тая тема съм я пуснала още вчера в клуб "Астролози" на дир.бг, където й е мястото. http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=break&Number=1949973346&page=0&view=collapsed&sb=5&vc=1

Само че,  дори да умееш да преписваш, се изискват някакви елементарни познания и качества.
На теб определено не ти се е отдало или пък си била напълно заспала. По-добре да ме беше "преписала" с всички карти, които съм постнала там. Надявам се, че ще се сетиш защо.

Тази тема,най-вероятно Небесна я пусна,заради моята карта-виж темата "За родените в чужбина".Тук въпросът не е дали е останала жива,след екзекузията княгиня Анастасия Романова,а за различните домови системи,които дават разлики помежду си при тези географски ширини.
Друг път,когато се включваш-пиши по темата!
« Последна редакция: Април 20, 2009, 12:37:05 pm от Мia21 »

*

porto_kalka

« Отговор #3 -: Април 20, 2009, 12:03:20 pm »
Тази тема,най-вероятно Небесна я пусна заради моята карта-виж темата "За родените в чужбина".Тук въпроса не е дали е останала жива Анастасия Романова,а за различните домови системи,които дават разлики помежду си при тези географски ширини.

Разбирам, че много държиш форумът да се занимава само с твоята карта, но тук не става въпрос за нея. Въпросът на авторката съвсем не е за домовите системи. Конкретно си го е написала: "Има ли в тази карта показания за насилствена смърт или е по-вероятно принудително изгнаничество?" Естествено пуснала е линк към същата статия, в която е описана историята и която съм намерила самата аз.

Но все пак за мен е удоволствие, когато ме преписват или цитират, дори и без да е упоменат първоизточника!!!  :)

*

porto_kalka

« Отговор #4 -: Април 20, 2009, 12:11:34 pm »
А ти недей да си вменяваш функции на модератор и да ми казваш какво да пиша, ако обичаш!
За това, че някой краде идеи от други форуми и не може да мисли с главата си, аз нямам вина!

*

Mia21

• 2502
« Отговор #5 -: Април 20, 2009, 12:21:49 pm »
Тази тема,най-вероятно Небесна я пусна заради моята карта-виж темата "За родените в чужбина".Тук въпроса не е дали е останала жива Анастасия Романова,а за различните домови системи,които дават разлики помежду си при тези географски ширини.

Разбирам, че много държиш форумът да се занимава само с твоята карта, но тук не става въпрос за нея. Въпросът на авторката съвсем не е за домовите системи. Конкретно си го е написала: "Има ли в тази карта показания за насилствена смърт или е по-вероятно принудително изгнаничество?" Естествено пуснала е линк към същата статия, в която е описана историята и която съм намерила самата аз.

Но все пак за мен е удоволствие, когато ме преписват или цитират, дори и без да е упоменат първоизточника!!!  :)

А на теб много ти се иска да те цитират и да те преписват,но това не е така.Небесна използва материали от свободната енциклопедия публикувани в интеренет,а не такива,които ти си написала.
Тези събития в живота на княгинята,могат да ориентират,коя карта най-точно ги показва.Всички знаят историята й.
Веднъж вече те помолих да пишеш по темата.

PC:Просто не ми хареса начина,по който го направи...Влизаш и директно нападаш и обиждаш без да си разбрала причината.
Нека да видим и авторката какво ще каже по въпроса.
« Последна редакция: Април 20, 2009, 12:27:52 pm от Мia21 »

*

porto_kalka

« Отговор #6 -: Април 20, 2009, 12:23:31 pm »
Няма пък :P!!! И сега кво ;D !

*

Mia21

• 2502
« Отговор #7 -: Април 20, 2009, 12:29:52 pm »
Сега отговори коя карта,според теб,описва най-точно живота на княгинята ;D После и аз ще го направя... ;D

*

porto_kalka

« Отговор #8 -: Април 20, 2009, 12:37:06 pm »
PC:Просто не ми хареса начина,по който го направи...Влизаш и директно нападаш и обиждаш без да си разбрал причината.
О не, просто назовавам нещата с истинските им имена! Така че такава е действителността. За мен поне би било под достойнството ми да препиша някоя тема от друг форум и да я постна тук!!! Също би било и под достойнството ми да защитавам някой постъпил по такъв елементарен начин!
Но всеки си има различно разбиране и ценностна система за това.  :)

Сега отговори коя карта,според теб,описва най-точно живота на княгинята  После и аз ще го направя...
С удоволствие - нито една! Часът е неточен. А отделен е въпросът че "авторката" не прави разлика между Санкт-Петербург и Петродворец, ама карай...

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Април 20, 2009, 12:51:45 pm »

Заклевам се в най-милото си. Аз никога не съм влизала в клуб Астролози. Пиша само в този форум. Моля те, не ме обвинявай в преписване. Взех източниците от автентичните им места. И не те цитирам, защото Бог ми е свидетел, че никога не съм влизала в Клуб Астролози до този момент.

Темата беше инспирирана не от ТЕБ, а от предаването Ясновидци.

Цитат
Също би било и под достойнството ми да защитавам някой постъпил по такъв елементарен начин!
Но всеки си има различно разбиране и ценностна система за това.

Няма да коментирам поведението ти. Нека всеки сам да си направи извод за твоята ценностна система.

СТИГА АГРЕСИЯ.

« Последна редакция: Април 20, 2009, 01:45:53 pm от Небесна »

« Отговор #10 -: Април 20, 2009, 12:52:35 pm »
  Към Порто-Не разбираям какво ти пречи, че са използвали материал, който ти също отнякъде си преписала или си преразказала прочетено. Темата се породи поради предаването за ясновидците. Това разбуди енергиите. Лично аз затова се заинтересувах и всички знаем как да преписваме от нета. По едно и също време няколко човека са проявили активност, поставяйки темата за разглеждане. Само можеше да си поласкана, че те " преписват", след като ти не си го измислила това сама. Всеки тук е достатъчно наясно как да си набавя информация.Въпрос е кой колко обича да е пръв и да води другите по своите пътеки.
 Порто, често тонът ти тук е меко казано заядлив и нападателен. Вместо това, след като виждаме, че имаш много задълбочени познания, просто сподели мнение. Просвети ни, та да знаем и ние.
  На мен например ми направи впечатление, че 4 дом в картата обхваща 4 знака. Това не съм го виждала никъде преди. Как ще коментирате това, мисля, че се вписва в историята на родената, независимо по коя домова система работим.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Април 20, 2009, 12:59:40 pm »
Нека тя да каже кои нейни думи съм преписала. Някакви астрологични констатиции ли? Нейни прозрения? Нека цитира! Аз не чета и не пиша вече много отдавна в други форуми. Пишех още в два форума - нека види от коя дата са ми последните постове (Клубастроложи и астро5). Много хора гледаха предаването Ясновидци. Нормално е да се пусне такава тема. Лично аз бях вдъхновена от това предаване. В "Говорилня" стана на въпрос и аз прехвърлих темата тук.

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Април 20, 2009, 01:01:29 pm »
Миа е права. Говорихме за различните домови системи и единият въпрос, който съм задала е "Коя карта най-добре отразява живота на родената, т.е. коя домова система е приложима." Имаше такъв казус около картата на Миа.

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Април 20, 2009, 01:09:10 pm »
Нека Порто бъде така любезна да постави истинската карта тук, за да я обсъдим, след като отрича автентичността на останалите. Това би било конструктивен подход. В противен случай, считам, че ни препраща към друг форум или влиза тук просто, за да се заяжда. Ако "НЕ", да ни остави да разсъждаваме.
« Последна редакция: Април 20, 2009, 01:52:15 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Април 20, 2009, 01:36:43 pm »
Часът на раждане е взет от Астротема. Сложила съм и картата от Астротема. Нима и нея отричаш?. Статиите са взети директно от източниците, които съм посочила, и до които всеки има достъп в Интернет пространството. Петродворец е творение на парковото и дворцово изкуство и се намира на 24- 30 км до Санкт Петербург, според различни източници и е лятната резиденция на царя.
« Последна редакция: Април 20, 2009, 03:47:14 pm от Небесна »

« Отговор #15 -: Април 20, 2009, 02:08:50 pm »
Небесна, извинявай за въпроса - картите от Зет 7 и Зет 8 са с домофикация по Кох - предполагам, че е автоматична настройка  ::) Третата карта с домофикация по Пласидус ли е /не можах да я намеря в нета. Явно не изписвам правилно името/? И всъщност - всички са зададени за един и същи час на раждане 6 ч сутринта ли? :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Април 20, 2009, 02:20:52 pm »
Небесна, извинявай за въпроса - картите от Зет 7 и Зет 8 са с домофикация по Кох - предполагам, че е автоматична настройка  ::) Третата карта с домофикация по Пласидус ли е /не можах да я намеря в нета. Явно не изписвам правилно името/? И всъщност - всички са зададени за един и същи час на раждане 6 ч сутринта ли? :-[

Картите в Зет-а са по Кох, понеже руснаците най-често ползват Кох за големите географски ширини. Плацидус не върши работа. А третата карта е взета наготово от Астротема и не зная те коя домова система полват. За съжаление, не показват. Не зная и кои са източниците им за часовете на раждане на знаменитите личности, но това е най-богатия справочник до сега в интернет- пространството.

Аз пробвах различни домови системи в Зета, докато накрая тази по Кох най-много се доближи до картата в Астротема. Исках да разбера те коя домова система ползват. И все пак се получават разлики. Различните програми дават различия, дори и в една и съща домова система (визирам Зет-а).
« Последна редакция: Април 20, 2009, 02:31:17 pm от Небесна »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #17 -: Април 20, 2009, 02:59:23 pm »
историята на княгинята , както и опита за разбулване на тайната в предаването ясновидци е изключително интересна.ето защо си мисля , че не важно всичко останало около картата , кога ,кой ,защо , а другото-опита да си поразмърдаш мозъка и да участваш , ако не пряко то косвенно в една историческа загадка от отминалия век! :) ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

porto_kalka

« Отговор #18 -: Април 20, 2009, 05:35:02 pm »
Часът на раждане е взет от Астротема. Сложила съм и картата от Астротема. Нима и нея отричаш?. Статиите са взети директно от източниците, които съм посочила, и до които всеки има достъп в Интернет пространството. Петродворец е творение на парковото и дворцово изкуство и се намира на 24- 30 км до Санкт Петербург, според различни източници и е лятната резиденция на царя.

О, естествено, че ще кажеш, че никога не си влизала там. Няма значение - както казах радвам се, че съм дала идея някому. Та съм го накарала дори да не спи и по нощите да пуска теми и да строи карти. Дааммм, наистина се радвам от този факт.

Хубаво си пуснала клипчета от двореца, ама да беше построила и картите за  точното място на раждане . Мисля, че има разлика между 59n53, 29e54  /Петерхоф или Петродворец/ и 59n55, 30e15 /Санкт Петербург/, а?  Естествено за теб едва ли това е от чак пък такова значение - така де плюс-минус 30 километра са нищо.

Аз разбирам, че имате желание някой да ви просвещава, както се изказа там някой по-горе, но от форуми не се учи астрология. Има си книги за тая работа. За съжаление у нас не излиза най-доброто от световната астрология, но всеки има някой познат в чужбина, който при добро желание би могъл да му набавя съответната качествена литература. Ще ви разочаровам ама това не е Авесалом Подводни и 6-те тома на Марион Марч ;).

И последното, което ще напиша в тази тема е, че картата на Анастасия с час 6,00ч е с Rodden Rating - B, което означава следното:

Biography or autobiography. When these data are substantiated by a quote that qualifies the information, they are considered reliable. An example: "His grandmother arrived at 9 in the morning and barely had time to remove her coat before mother gave birth." Or, "Though she claims to have been born in 1946, state records clearly give September 5, 1942" or, "family legend reports 'before noon'." When the quote is vague, such as, "It was a wild and stormy night," a specific time may simply reflect the biographer's literary license. At times public figures lie about their age. Biographers who market scandal and gossip may actually create misinformation for the sake of book sales.
When data from books are specifically attributed to birth records, they are given a Rodden Rating of "AA".

http://www.astro.com/astro-databank/Anastasia%2C_Grand_Duchess

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Април 20, 2009, 05:49:35 pm »
Не съм влизала. И все още не съм влизала и няма да вляза. Съвестта ми е чиста. Бъди жива и здрава. Ти направи своя избор - пуснала си тема другаде, а  сега беснееш, че се дублира в този форум и обвиняваш мен за собствения си избор. Разбирам, че искаш да бъдеш навсякъде първа и мога да кажа само Съжалявам, че не успя. можеш да продължиш да обиждаш съфорумците колкото си искаш. Това го умееш най-добре. нападаш мен, нападаш Синухе, нападаш всички новодошли. Никой не може да се сравнява с тебе нито по идеи, нито с познания. Никой не може да бъде на твоето ниво. ....Лошото е, че не осъзнаваш, че и никой не се стреми нито да те засенчи, нито да те изпревари. Вместо това сееш злоба и ненавист навсякъде, където се появиш и натягаш атмосферата още с появяването си.

Цитат
Аз разбирам, че имате желание някой да ви просвещава, както се изказа там някой по-горе,

Цитат
Няма значение - както казах радвам се, че съм дала идея някому. Та съм го накарала дори да не спи и по нощите да пуска теми и да строи карти. Дааммм, наистина се радвам от този факт.

ИДЕЯТА МИ Е ОТ ПРЕДАВАНЕТО ЯСНОВИДЦИ.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

« Последна редакция: Април 20, 2009, 06:02:34 pm от Небесна »