Здравей Гост

ретрограден меркурий

• 136 Отговора
  • 24649 Прегледи
ретрограден меркурий
« -: Април 22, 2009, 03:27:56 pm »
Здравейте,може ли някои да ми каже какво мисли за ретроградния меркурии в моята натална карта?Изчетох доста неща,свързани с проблеми в общуването >:(не ми допаднаха,но ако си призная мисля 4е имам такива.Напоследък непоносимостта ми към доста от хората стана голяма.Кръгът от приятелите ми се стесни-свеждат се до 1 -2-ма.Възможно ли е да преодолея по някакъв на4ин "ретроградния си меркурии" според вас?И още свързано ли е влиянието му с непоносимостта ми към зна4ителна 4аст от от представителите на зодия дева?Родена съм на 27.11.1985 град Пловдив в 03.50 4аса,асцендент везни,луна в телец.
« Последна редакция: Април 22, 2009, 03:33:26 pm от althea »
Слънце: Стрелец  Асцендент: Везни  Луна:Телец

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:ретрограден меркурий
« Отговор #1 -: Април 22, 2009, 04:09:05 pm »
Има вече поне няколко теми за ретро Меркурий !  Стига сте правили тема само за да ви се обърне лично внимание, пишете си в темите които вече съществуват ,когато се повтарят.

Дали ти допада това което си прочела или не сама си признаваш наличието на проблема.Така че търси причините в себе си-ретро Меркурия не се преодолява,дори и при прогресия да стане директен,все пак показва,че имаш мислене и ум ,които са строго специфични,както и обременени по някакъв начин с модели на изразяване и фокусиране вкоренени от минали инкарнации.Не го приемай за нещо лошо непременно-просто като особено.А особеното не се свързва лесно с общото,за това и ще ти е по-трудно с взаимоотношенията-но намаленото количество,може да даде завишено качество,ако се постараеш  ::) /Макар че Стрелеца по-се влече от количествените изменения  ;D / Естествено ,не може винаги целият свят да те разбира и да си близка със всеки,а и дори да си способна и т.н.-не винаги пък съдбата ще ти дава истински другарчета (а и отделно такива взаимоотношения се развиват с усилия и от 2те страни,освен от началната даденост)  ;)

Колкото до Девите- това е наистина "любимата" зодия на повечето Стрелци  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Април 22, 2009, 04:33:56 pm »
Не мисля, че конфликтите и непоносимостта се дължат на ретрограден Меркурий.
Вярно е, че ретро Меркурий може да породи известни затруднения в общуванеото, особено ако е изгорен или се намира в сянката на Слънцето, при това в съвпад със Сатурн и опозиция към Луната в хороскопа.
А и в картата на Алтея като цяло преобладават опозиции, затова просто няма начин отношенческата тематика да не е на преден план в живота й, директно или индиректно. Господарите на АС и МС (Венера и Луната) са в опозиция. Забелязвам, че има Марс в съвпад с Асцендента и Плутон в първи дом - това също е един от ключовете...

Отношенческата тематика в момента е на фокус, имайки предвид два важни транзита през домовете на въздушния тригон - Сатурн през 11-ти и Плутон през Нептун в 3-ти.
По прогресия Луната е в знака Овен и наближава опозиция с нат. Марс, след което ще пресече линията на Десцендента...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Април 22, 2009, 05:44:35 pm »
Цитат
Макар че Стрелеца по-се влече от количествените изменения  Ухилен
Не знам за другите Стрелци, но аз наблягам на качествените изменения , които настъпват в не особено широкия ми кръг приятели. Родена съм на същата дата 27.11, но в друга година .Девите наистина са скучни за един широко скроен човек, но не винаги...Телците са материалисти и чревоугодници, Козирозите са хладни и дистанцирани, Близнаците са шумни и нецентрирани, Раците твърде странни и подмолни,...и т.н. Може всички да се изредят. Така че причината е в способността на човека да се съчетава хармонично с енергията на другите. Не всяка енергия ни понася. Аз лично съм много взискателна при подбора на приятелства, допускам малко хора до себе си, защото бързо им намирам недостатъци, които ме дразнят. И какво от това. Всеки е такъв, какъвто е. Причината е в нас, не в другите. Няма лошо да не можем да се разбираме с всеки.Ретро Меркурия не е от най- страшните кармични натоварености. Е, ще вреди на ясната  преценка, ще ти убягват някои важни детайли от картината, но можеше да е и по-зле.

« Отговор #4 -: Април 22, 2009, 06:09:49 pm »
Благодаря Ви...Щв наблягам на ка4еството,а не на коли4еството!Доста опозиции в наталната ми карта,направо се 4увствам като раздвоена понякога :o :o :o Но ще трябва да работя пове4ко върху себе си.Другите не са ми виновни за нищо-било то деви,козирози,скорпиони и т.н. всеки има някаква функция и "мисия". ::) :P
Слънце: Стрелец  Асцендент: Везни  Луна:Телец

*

Skarlet

« Отговор #5 -: Април 22, 2009, 07:18:11 pm »
Е, ще вреди на ясната  преценка, ще ти убягват някои важни детайли от картината, но можеше да е и по-зле.

Абе,не мога да кажа че имам мътна преценка и че ми убягват детайлите.Моят Меркурий също е ретро.Но проблемите ми бяха повече в младежките години.Бях много стеснителна,дори прекалено.Бях малко по-затворена,но иначе си ме харесваха и обичаха приятелите.Имах и имам проблеми повече в отношенията със сестра ми.Тя е любимката на тате и аз винаги съм била не достатъчно обичана от него-квадратура на Луна със Сатурн.Сега вече не обръщам толкова внимание на тези неща.Имам си свой свят и семейство.Всеки си трупа кармата с подобно отношение към роднините /имам предвид тяхното към мен/.Но иначе,когато имат нужда от помощ,търсят мен.А аз не бих си трупала негативна карма с лошо отношение към тях.Кой каквото прави,го прави за себе си.
 Преодолях стеснителността си.По закона на Мърфи за всеобщата гадост,с тая Венера на МЦ,се наложи да говоря пред много хора и така с годините го отработих ща,не ща.Мен кой ме пита кво искам? Съдба.Не знам дали точно от ретро Меркурия или има малко привкус и на Сатурна на трон,но винаги изработвам много спешъл стратегия.И всичко премислям по няколко пъти,въпреки че Луната все ме предизвиква към бързо действие.Но с времето и това се отработва.Търпение му е майката.   ;D  ;D  ;D Така че,аз не мога да се оплача от ретроградния си Меркурий.

*

Asol

• 4140
« Отговор #6 -: Май 05, 2009, 08:52:15 pm »
Eдва ли само ретроградния Меркурий като отделна част от цялата натална карта, може да показва примерно по-вглъбен човек. Даже съм чела, че известни писатели имат такъв Меркурий. "Мътните" преценки май би трябвало да са аспект между Меркурий и Нептун.

Малко офтопик: Скарлет, наличието на планета в 10 дом или планети над хоризонта, може ли да бъде показател за човек тип "екстроверт" или си зависи къде е планетата управител?  Предполагам при теб Венера има силно влияние, защото имаш асцендент Везни ...

*

Skarlet

« Отговор #7 -: Май 05, 2009, 10:28:55 pm »
Планетите в 10 дом показват професията,имиджа в обществото и може да даде обществено насочена личност.А за да е обществено настроен,човек трябва да е екстровертен  и да умее да общува с хората.Но не само планетата в 10 дом оказва влияние.Огнените и въздушните планети,когато са преобладаващи,правят човек по-комуникативен и екстровертен.Водните и земните са по-вглъбени.Има значение и дали има планети във водните и земните домове.Но всичко е доста общо,защото не мога да си представя как би ми повлиял огнения тригон,ако го нямаше земния.При мен Венера оказва голямо влияние,вярно е.Но това влияние по отношение на кариерата се разгърна едва след 42-та ми годишнина,защото имам квадратура между управителя на МЦ-Луната и Сатурн.А и не само тя влияе,защото управителя на МЦ/10 дом/-Луната е в екстровертния Овен и понеже са в началото и края на знаците Рак и Овен,правят тригон.Имам и още 2 планети в Рак,които също са диспозирани от тази Луна.Добре,че поне асцендента ми е Везни. ;D

*

veshti4ka

« Отговор #8 -: Май 08, 2009, 10:11:53 pm »
ха да ви е честито летящото с гъза напред и по малко аварии  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #9 -: Май 08, 2009, 11:01:56 pm »
Класиката в жанра е налице-аз и мои познати срещат стари познати,дори на неочаквани места или в други градове и държави чак .

Това добре,но с авариите не знам как ще се оправим  :( Точно вчера колкото бързах за една среща и влизам да се къпя с планиран график на времето ми и още не съм пуснал душа и не знам как се нарича това на слушалката-маркуча се пръска и почва едно адско пръскане  ;D Тъй като съм невъзмутим Козирог ,макар че от слушалката ми капеше по-малко вода от колкото пръскаше от маркуча (как звучи само  ;D),се изкъпах и така.Излизайки от банята коридора беше целият във вода и се наложи едно голямо попиване със съвсем чисти големи кърпи-просто нямах време да се занимавам със стирки и темподобни.АСЦ Дева ми остана доволен-бях точен до минутата за срещата си,въпреки саботажите на онова хвърчатото  дето сега си няма друга работа освен да прави пакости  ;) ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Май 08, 2009, 11:14:09 pm »
При мен засега минава без инциденти, само дето от няколко места още не мога да си взема хонорарите, а за капак нашата счетоводителка (Дева) ми сметна неправилно заплатата и днес пак не можах да си я взема, след като още на 29ти съм напуснала. Меркурий ми управлява 8 и 10 дом все пак и като тръгне ретро все някакви неприключени финасови истории излизат на дневен ред, за пореден път... Тия дни смятам да вляза в ролята на бирник за всички агенции-длъжници. То бива, бива чакане, ама...  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #11 -: Май 08, 2009, 11:50:13 pm »
А при 6 ретроградни планети кво?

*

Инти

• 2068
« Отговор #12 -: Май 08, 2009, 11:55:29 pm »
При мен Ретро Меркурий ме хвана още на първия ден, направи ми тригон към натален Марс в осми дом, а той транзитно е в 12 ти и хоп на сутринта се събудих с болки в стомаха и гадене, предния ден не излязох на слънце, май се и преенергитизирах с минерали ,че дори и във водата си бях сложила верделит, а той е много силен ( верделит- зелен турмалин) и не можах да се оправя до вечерта.

За капак, нали моята мениджърка е Дева със Слънце съвпад Меркурий , и вероятно е с асцендент Дева, имахме такъв "хубав" първи работен ден след празниците, че не знам как тя издържа. Голямо ядосване и викане беше.

Добре, че ще влиза в Телец, че в Близнаци и ретроградно движение, никак не е добре за Меркурий в транзитно положение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Май 09, 2009, 12:44:57 am »
Не се сещам вече кога беше, но сега си спомних, че по време на някое от меркуриевите ретроградия ви бях споделила за една агенция, която изчезва барабар с един неизплатен хонорар. Дори тогава я помислих за агенция-фантом. Та както и да е, сумата не беше голяма и прежалих парите. След известно време, по време на следващото ретроградие отивам до една друга агенция... И докато си чешехме езиците с колежката, й споменавам за този избягалия, да се посмеем малко... И знаете ли какво се случва!? В момента, в който излизам от офиса на агенцията, буквално се блъскам в това момче. И, от дума на дума, той сам ме подсеща, че има пари да ми дава за един неплатен превод. И си ги взех де. Оказа се, че не е "фантом" и не е фалирал, както си мислех, а просто се е преместил на друго, не толкова централно място, за да не плаща толкова висок наем. Та такива ми ти работи по ретро Меркурий...  ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #14 -: Май 09, 2009, 08:06:00 am »
При мен засега минава без инциденти, само дето от няколко места още не мога да си взема хонорарите

И аз вчера бях бясна за това.От 3 седмици не са ми плащали никакъв хонорар."Елитните" имали проблеми.Даже научих,че най-рано към 15 май ще ни платят.И както се е запътил транзитния Марс да квадратира планетите ми в Рак,се замислих да ги напусна.Но после размислих.За сега.  ;D

« Отговор #15 -: Май 09, 2009, 08:16:59 am »
че по време на някое от меркуриевите ретроградия ви бях споделила за една агенция, която изчезва барабар с един неизплатен хонорар. Дори тогава я помислих за агенция-фантом.
..... И си ги взех де.......Та такива ми ти работи по ретро Меркурий...  ::)

спомняме си , спомняме ... :)летящият холандец не е толкова лош, ама нали е като Питър Пан обича да се забавлява по детски с хората, но е справедлив, винаги късно, но не никога  :P

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #16 -: Май 09, 2009, 12:55:00 pm »
И при мен възникнаха проблеми с пари и то поради грешка на шефа. Сега щял да я поправи чак към края на месеца, а точно в момента ми бяха нужни. В първия ден пък анансьора се скапа и както винаги на ретро фазата му аз закъснях за работа. Започва се.  :P Неразбории да искаш. Важното е да сме живи и здрави, но тия финансови въпроси много трудно се решават.
Да не говорим пък с каква сила ми се завърна един здравословен проблем, незнам защо ме съмнява дали не е от ретро Меркурий, но той пък не ми управлява нищо, свързано със здравето, странна работа ...
Напоследък с лекари ми се налага да се срещам непрекъснато, а години наред съм се грижила за себе си, храненето, физическата форма, въобще немарливост не е имало в това отношение. Обаче нервите са голяма работа да ви кажа, не че незнаете, но те могат да ти съсипят всичко, сриват и имунната система и се почва всяко нещо и отвсякъде да те трови.
Та дано има повече положителни емоции, макар и леко объркващи покрай настоящата ситуация, да ни се размине леко.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Май 09, 2009, 01:20:13 pm »
И аз вчера бях бясна за това.От 3 седмици не са ми плащали никакъв хонорар.

О, Скарлет, аз по 2-3 месеца чакам! Иначе клиентът плаща веднага, на преводача обаче на плащат, продължават да възлагат поръчки и неплатените суми се натрупват. Варненски тарикати...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #18 -: Май 09, 2009, 01:50:53 pm »
Виж сега,Меркурий може да не ти управлява пряко някой от домовете,касаещи здравето ти,но в момента имаш опозиция на транзитния Марс към Плутон,а той ти управлява асцендента.А отделно и транзитното Слънце в Телец квадратира Слънцето ти.За квадратурата на транзитния Сатурн към Марс-а ти / съуправител на асцендента / да не говорим пък изобщо.Така че вземи мерки,не подценявай нещата,за да не загрубеят в по-късни години.

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Май 09, 2009, 01:54:08 pm »
И аз закъснях за работа първия ден по ретро Меркурий.  :-[ Не ми се ставаше. Мерка ми се мотае на границата на 6-ти дом и управлява 6-ти/7-ми. Дано поне в партньорството не се изпорти нещо, ама едва ли! Както е тръгнал, Меркурий ще ми се върне в 5-ти дом - може пък дъщеря ми да ме изненада с нещо. Хмм, снощи ми се обади, че трябва да и прегледам курсовата работа по икономическа социология и ми даде домашно...А може и да получа известие от стара любоФ? ;D ;D ;D