Здравей Гост

ретрограден меркурий

• 136 Отговора
  • 24637 Прегледи
*

Skarlet

Re:ретрограден меркурий
« Отговор #60 -: Май 09, 2009, 11:51:21 pm »
Вече много съм уморена и явно и аз не мога да мисля правилно.Но след като в ЗЕТ 8 ми дава GMT +4 часа по рождените координати,а по същото време у нас е GMT +3 часа/лятното/,то следва релокираната карта да е с 1 час по-малко от рождения ти. Т.е вместо 8 часа,ще стане 7 часа с Бургаските координати.Лятното часово време си спомням,че май го въведоха у нас 1981 година,защото като родих големия си син 1980,тогава нямаше лятно и зимно.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #61 -: Май 10, 2009, 12:06:53 am »
Лятното часово време си спомням,че май го въведоха у нас 1981 година,защото като родих големия си син 1980,тогава нямаше лятно и зимно.

От 1979г в БГ се въвежда лятно часово време,в периода 1.4.-1.10.Поправката спрямо световното време е - 3 часа, а не - 2.   ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Май 10, 2009, 12:16:05 am »
Синухе, откога ме сърби езика да те питам нещо...  :-[ Как тъй с транзитен Сатурн на АС все те избива на "грандомански" подписи? (слагам кавички, за да не се обидиш) На мен не ми пречат де, не искам да кажа нищо лошо, но много са големи и по-скоро бих ги свързала с някаква юпитерова вълна, а не сатурнова...  ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #63 -: Май 10, 2009, 12:16:51 am »
От 1979г в БГ се въвежда лятно часово време,в периода 1.4.-1.10.Поправката спрямо световното време е - 3 часа, а не - 2.   ;)
Ами,явно тогава не ми е било до времето на 20 годишна възраст.  ;D Благодаря ти,Синухе,но ще поправим нещата утре,че вече ми се затварят мигачите.Тя,Небесна е нощна птичка.Ако иска да оправи бъркотията.Пък ако не може,утре ще го мислим.

*

Nebesna

« Отговор #64 -: Май 10, 2009, 01:20:55 am »
На мен Зет 7 Гео автоматично ми отчита Усугорск, Коми на GTM +4. Мия е родена, когато в Усугорск е било 8,00 часа, а в Гринуич е 4,00 часа.  Когато Мия е родена през 1976г., у нас не е имало лятно часово време. То се въвежда след 1979г. Значи, за да изчислим колко часа е било в Бургас, когато тя се е раждала, ще трябва към времето по Гринуич  да прибавим 2 часа: 4,00ч + 2,00ч.=6,00 часа. А за да получим времето в Усугорск ще прибавим още 2,00ч.=8,00ч.

Така е по мойте сметки....обаче във всеки момент очаквам онова хвъркатото да ми се изхили. ;D ;D ;D

*

Skarlet

« Отговор #65 -: Май 10, 2009, 09:31:10 am »
Споко,Небесна,всичко е наред.Аз се понаспах и влязох в час. Спомних си,че сме разглеждали подобни теми,но беше отдавна и съм забравила.При релокацията нищо друго не се променя,освен координатите на съответната държава.Така че,като се върна от разходката,ще видим солара.  ;D

« Отговор #66 -: Май 12, 2009, 11:39:28 pm »
Днес трябваше да си подновя застраховката на колата. Освен, че  бяха мудни и компютъра им не ме намери видях, че не са попълнили номера на мотора в полицата. Казаха - ми то не го пише в талона. То не е толкова важно  ???  ???  ??? Ся, ако стане проблем.... :-X
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #67 -: Май 13, 2009, 12:43:55 am »
??? Ся, ако стане проблем.... :-X

Дай, Боже, да не става! ::)

« Отговор #68 -: Май 13, 2009, 08:48:55 am »
Днес трябваше да си подновя застраховката на колата.  че не са попълнили номера на мотора в полицата. Ся, ако стане проблем.... :-X

ох, не знам , но наши познати си плащали застраховката на името на старият собственик и не им изплатиха щетите при катастрофата... :'(
факт, бъди по-категорична със застрахователите, когато внасяш е добре
не гледат пропуските, но ако трябва да плащат всички пропуски от твоя страна са техни бонуси да получиш отказ да поемат щетата...
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Skarlet

« Отговор #69 -: Май 13, 2009, 03:28:18 pm »
Днес трябваше да си подновя застраховката на колата. Освен, че  бяха мудни и компютъра им не ме намери видях, че не са попълнили номера на мотора в полицата. Казаха - ми то не го пише в талона. То не е толкова важно  ???  ???  ??? Ся, ако стане проблем.... :-X

Ако колата е на твое име,в големия талон го пише номера на двигателя.Така че,не мисля че може да има проблем.  ;D

« Отговор #70 -: Май 13, 2009, 08:38:03 pm »
Мерси за успокоението  :).

Тези дни изкачат, като от земята, хора, които не са се вясвали 7-8 години  >:( и които нечия милостива ръка беше изтрила от ежедневието ми. Вече, като че ли, нямам търпение ретрото да се свършва.

*

Nebesna

« Отговор #71 -: Май 13, 2009, 08:52:17 pm »
Мерси за успокоението  :).

Тези дни изкачат, като от земята, хора, които не са се вясвали 7-8 години  >:( и които нечия милостива ръка беше изтрила от ежедневието ми. Вече, като че ли, нямам търпение ретрото да се свършва.

Чакай, то сега започва.

*

veshti4ka

« Отговор #72 -: Май 13, 2009, 09:40:20 pm »
вчера имах невероятно преживяване  ;D

синът ми беше рожденик и аз ходих да му взема торта. обличам се, но кой да забележи как ми е блузката. тя е от ония намачканите памучни блузки /седят си намачкани нарочно/ - та обличам я аз, нахлузвам панталона и хуквам. като се връщам забелязвам, че през целият град съм обикаляла с блузката наобратно  ;D ;D ;D ;D ;D ;D  не знам дали е от Мерка, ама добре че са на мода блузките с външни шевове  ;D

*

Nebesna

« Отговор #73 -: Май 13, 2009, 09:47:27 pm »
Хаха, той Меркурий управлява и Девата - Меркурий наопаки, и блузката наопаки.

« Отговор #74 -: Май 13, 2009, 09:54:13 pm »
Вещичке, да са ти живи и здрави дечицата и да изядете заедно още безброй торти!

А пък да знаете сериалът Fringe има страхотен финал! Рядко ме побиват тръпки от нещо такова, ама сега се почувствах точно така.  ;)

*

veshti4ka

« Отговор #75 -: Май 13, 2009, 10:00:47 pm »
Небесна, бе моят Мерк си е наопаки по принцип, тъй че не би трябвало да ми влияе ама на  ;D ;D ;D ;D ;D

Аурорче, благодаря ти  :-[  добре че не ми пука хич за калориите  ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Май 13, 2009, 10:37:01 pm »
като се връщам забелязвам, че през целият град съм обикаляла с блузката наобратно  ;D ;D

Вещичке, аз пък веднъж тръгнах с два различни чорапа. Ама не беше по ретро Меркурий де, просто бързах...  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #77 -: Май 13, 2009, 10:43:49 pm »
Небесна, бе моят Мерк си е наопаки по принцип, тъй че не би трябвало да ми влияе ама на  ;D ;D ;D ;D ;D

E-eeeeeх! И аз реших да се изкажа по ретро Меркурий....ма това беше шега бе.

*

Nebesna

« Отговор #78 -: Май 14, 2009, 12:23:06 am »
ЯВЛЕНИЕТО РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ

От 7 май до 31 май 2009 планетата Меркурий отново става ретроградна.

Според астрологията, ретроградният Меркурий означава:
- проблеми с комуникациите, компютрите, транспорта
- закъснения, промени в плановете, повече задръствания
- проблеми с техниката, с колата, електроуредите
- неуредици, неразбиране и непредвидени ситуации
- отлагания и промени при подписването на важни договори
- неподходящо време за пътуване
- проблеми с телефоните, възможни загубвания на писма, мейли, багаж
- възможно е да се повторят стари ситуации, да се върнат стари приятели, да имате изненадващи срещи с хора и ситуации от вашето минало

Най-добре:
- да не предприемате важни начинания и нови неща
- да внимавате в разговорите и отношенията с хората - често има неразбиране и се получават конфликти (Меркурий управлява комуникациите)
- да се внимава при подписването на важни договори, ако може да се отложи за по-благоприятно време
- да не се купуват скъпи и големи покупки, особено електроуреди - най-вероятно ще прояви скрит дефект
- ако ходите на доктор е възможно да бъде поставена
грешна диагноза

Ретрограден меркурий е подходящ за:
обръщане навътре, изчистване на стари задължения и незавършени проекти и планове, повече медитация и йога, по-спокойно реагиране и изчакване, срещи със стари приятели.

През 2009 година Меркурий има четири ретроградни периода, т.е. променя посоката си, обръщайки движението си назад, като преминава първо през въздушните зодиакални знаци и след това през земните.

11.01 до 1.02.2009
7.05 до 31.05. 2009
7.09 до 29.09.2009
26.12 до 15.01 2010

Промяна в начина на мислене, информацията и възприятията ще ни накара да преосмислим земните аспекти на живота ни, което означава че ще променим и приспособим нашето мислене и ще реорганизираме важни области в нашия живот.

Тъй като според Нoмерологията 2009 година е под знака на числото 11 / 2, този процес на ретрограден Меркурий е важен за основно преразглеждане на нашите отношения и път с тези, с които се срещаме или разделяме. Партньорствата в различните области на живота ни ще бъдат основна тема на  преосмисляне през цялата 2009 г. Важни ще бъдат онези, които споделят с нас новия път, ние можем да вървим заедно към определени цели, постижения и намерения.

Ретроградният Меркурий дава възможност да приспособим нашите мисли, отношение и общуване към посоката, към която гледаме.

Периодите на ретроградност  през 2009  са във въздушните знаци, а след това преминават в земните, Водолей /Козирог (януари/ февруари), Близнаци/Телец (през май), и Везни/Дева (през септември). В края на годината, Меркурии ще бъде ретрограден от 26 декември до 15 януари, като съвпада напълно в земния знак Козирог. Този преход , да остане ретрограден в 2010 ще се отрази само на земните знаци Телец, Дева и Козирог.

Същото движение на Меркурий е наблюдавано през 1930  г., когато същите знаци, на същите градуси и почти същите календарни дни са в съвпад с движението на планетата през тази година. Често се смята, че ретроградният Меркурий е случаен, хаотичен и объркващ, но обръщането на Меркурий също има цикличност, засягаща едни и същи зодиакални знаци, градуси и календарни дни.

Другите планети са в техните собствени орбити, но сходството с миналото, повтаряйки тази цикличност, ни дава възможност да повторим или поправим стари грешки като част от напредъка по пътя ни. Четирите периода на ретроградност през 1930 г ни позволява да погледнем на събития, които сега се повтарят като на жизнен опит, промяна и усъвършенстване. Чрез тази периодичност ние можем да вземем космическото движение като възможност за подобрение на живота ни.

Обстоятелството, че ретроградността засяга въздушните и земните знаци в зодиака се отразява върху външния свят и реализацията ни, а също така и върху свойствата на въздушните знаци, като начина на мислене и информацията. Областите на кариерата, парите и здравето се променя, тъй като ние се обръщаме назад за да преразгледаме определени ежедневи въпроси и нашето отношение към тези сфери са много важни и ключови в периодите на ретроградност през 2009.

Нашите мисли, отношение, и общуване се променят и ние адаптираме фокуса на нашия живот към тези области, като заздравим основите на земните знаци, а нашият начин на мислене обграждащ тези основи ни помога да ги подобрим и да ги обсъдим с хората, с които сме свързани в тези области.

Енергията, която ние обменяме с другите ще повлияе на нашите отношения за създаването на различни сценарии по пътя ни напред.
Ще започнем да споделяме нашите идеи с другите и по време на ретроградният Меркурий, особено през 2009, ще приспособяваме определени аспекти в нашият живот, и ще развиваме нашето мислене, отношение и комуникации, свързани с кариерата, парите и здравето. Обръщането на Меркурий през тази година ни дава възможност да осъществим нови и различни идеи, както и да ги споделяме с други.

През 2009, като година  11 / 2 можем да сме сигурни, че ретроградният Меркурий ще има огромно влияние върху нашите идеи, общуване и отношения, които изграждаме. Ще се появят абсолютно нови тенденции, обръщайки нашият път в нова и различна посока. Мислите ни, идеите и отношения ще са под влиянието на Юпитер, Нептун, Хирон, насочени към човешката природа и хуманност. Изобретения, новаторски подход и промяна на  важни идеи ще се появят, за да се преосмисли посоката на живот през този период. Промените, преосмислянето на нещата и приспособяването ще имат основно влияние върху хуманноста и заздравяване на отношенията с другите. Тъй като Меркурий  управлява въздушнят знак Близнаци, и аналитичният аспект на Дева, ние ще подобрим всичко свързано с мислите, понятията, идеите и комуникациите. Когато Меркурий се обръща, откриваме, че много аспекти от нашия живот се преосмислят.  Често тези промени са изненадващи или ни връщат стъпка назад. Но това преосмисляне е “корекция на посоката” и дава възможност за попълване на празнината, докато преценим ситуациите.  По време на този период на преосмисляне, промяната е сложна и се създават обърквания чрез нашите реакции към непрекъснато променящите се ситуации. По такъв начин всичко започнато в този период ще се върне в начална точка или дори ще се преосмисли отново, създавайки чувство на безизходица.  Това ще бъде особено вярно за промяна на нашите намерения, като преразглеждаме новите си идеи и отношенията, за да не бъдем разбрани погрешо.
Най-добрия начин на поведение през този период е този на “без-реакция”, а за  засегнатите въздушни знаци, нещата ще се променят продължително.

Отнасяйте се към този период, като подходящо време за събиране на информация, макар че, да събираш информация във време на непрекъсната промяна е като да решиш косата си по време на вятърна буря.

Най-добре е да се изчака  промените да спрат преди да се заемете да поставите нещата си в ред. И така, просто оставете движението на ситуациите да преминава покрай вас без да реагирате. Веднъж след като Меркурий се обърне в правилната посока, прегледайте информацията, останала актуална през това време и поставете нещата в ред, като съхраните изкуството на гъвкавост и съобразителност.

http://www.yoga108.info/inspiration/retrograden-merkurius.html

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #79 -: Май 14, 2009, 12:54:12 am »
та обличам я аз, нахлузвам панталона и хуквам. като се връщам забелязвам, че през целият град съм обикаляла с блузката наобратно  ;D ;D ;D ;D ;D ;D  не знам дали е от Мерка, ама добре че са на мода блузките с външни шевове  ;D

Ха,оня ден трябваше да меря едни ризи за подарък и по едно време се усетих,че накрая съм се облякъл наобратно,но то беше от много преобличане вече ,е добре че беше само в магазина и бързо се осъзнах преди да изляза  ;D