Здравей Гост

Помощ!

• 187 Отговора
  • 32892 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:Помощ!
« Отговор #20 -: Май 03, 2009, 09:36:42 pm »
Абсолютно съм съгласна с Вещичка.Просто трябва,ако не е късно да спре всичките тези лекарства,защото към тях се пристрастява,а няма никаква полза.Адски силни са.Най-добре е с медикаменти на билкова основа.Виждала съм с очите си два такива случая,и двете момичета се справиха без лекарства,много тежко и трудно беше,но успяха.Лекарите не могат да лекуват това заболяване,а само упояват болния.Иска се силна воля и човек до него,който да го извади от блатото.
Трябва му вяра!Наистина ако може да отиде на такова свято място.Казвам го от опит...Много е тежко да гледаш хора с заболяване на психична основа,а още повече и толкова млади.Ад е.
Стискам му палци!Дано има късмет да оздравее!!!От все сърце му го пожелавам!!!
« Последна редакция: Май 03, 2009, 09:43:02 pm от Мia21 »

*

veshti4ka

« Отговор #21 -: Май 03, 2009, 09:37:55 pm »
нощният живот, умората, стреса, надпреварата, покварата... в един момент осъзнаваш безмислието на всичко, човешката простотия и материализъм и просто започваш да се чудиш какво става и защо така мислиш... започваш да потъваш, защото не осъзнаваш вътрешната си неудовлетвореност. дразни те всичко и всички. побесняваш от нищо и все повече потъваш в тъмнината.... в един момент или трябва да се обърнеш навътре или към алкохол и лекарства, защото вече и най-близките ти хора не могат да те познаят - караш се, сприхав си или пък ставаш апатичен и неадекватен......  това ми е познато до болка....  най-важното е да успееш да изплуваш....
ако това се е случило с него, предполагам че ще е адски трудно той да изплува, защото се е отдал на апатията и се е предал  :(  :( :( ...

*

Nebesna

« Отговор #22 -: Май 03, 2009, 09:41:18 pm »
Лили, как го видя Кету в 7-ми дом? Според мен е в 6-ти дом, Марс е в 11-ти.

« Отговор #23 -: Май 03, 2009, 09:43:42 pm »
ЗАщото Lillie каза, че СЛВ/ЮЛВ са 1/7 дом, бих искала само да попитам АС-то му 25 градуса Лъв ли ви излиза?

И не ме учудва, че човек, който е живал от съпъстващ успех и овации се прекършва при първото предизвикателство. Иначе ми намирисва на магийка  :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

aiia

« Отговор #24 -: Май 03, 2009, 09:45:40 pm »
нощният живот, умората, стреса, надпреварата, покварата... в един момент осъзнаваш безмислието на всичко, човешката простотия и материализъм и просто започваш да се чудиш какво става и защо така мислиш... започваш да потъваш, защото не осъзнаваш вътрешната си неудовлетвореност. дразни те всичко и всички. побесняваш от нищо и все повече потъваш в тъмнината.... в един момент или трябва да се обърнеш навътре или към алкохол и лекарства, защото вече и най-близките ти хора не могат да те познаят - караш се, сприхав си или пък ставаш апатичен и неадекватен......  това ми е познато до болка....  най-важното е да успееш да изплуваш....
ако това се е случило с него, предполагам че ще е адски трудно той да изплува, защото се е отдал на апатията и се е предал  :(  :( :( ...

Права си, Вещичка. Всичко което пишеш е така. Неговия страх в момента е дали той ще бъде същия в професията си, дали пак ще е номер 1. Това го побърква. Иска да работи, пак да е номер 1, центъра, но не може защото мозъка му не работи. Тялото все едно му е чуждо. Така го описва. Тез баячки, рейки, лекарства, лекари, знахари като Захариев например и кви ли не други терапии е пробвал. Докарали са го до лудост. Дано наистина е просто кофти период и отмине. Но той наистина само повтаря, че умира. Обеснявам му, че от депресия не се умира, ама йок. Никой си няма, няма приятели, няма никой. Сам е. Като си на върха нали знаете колко приятели има...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Май 03, 2009, 09:49:24 pm »
ЗАщото Lillie каза, че СЛВ/ЮЛВ са 1/7 дом, бих искала само да попитам АС-то му 25 градуса Лъв ли ви излиза?

Програмата отчита Лагна в 28*24' Рак и се работи на принципа "дом-знак", затова възлите се изместват.
А пък и винаги си имам нещо наум, като видя кръгли часове. Няма да се учудя, ако точният час на раждане е няколко минутки преди девет.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #26 -: Май 03, 2009, 09:51:35 pm »
ПОнеже лагна не е част от астрологичната ми терминололия, та за час 9 ч лятно време, АС-то му в 25 гр Лъв ли е?  :P

*

aiia

« Отговор #27 -: Май 03, 2009, 09:52:36 pm »
Това грандоманията наистина е страшно нещо.
Идва ми да извикам бърза помощ там и да го приберат да не направи някоя беля. Страшно е. Но идва да покаже, че  в момент на слабост, не трябва да прибягваме до опиати и врачки. Ако познавах това момче преди 1 година, сега нямаше да е толкова зле.

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Май 03, 2009, 09:53:08 pm »
ПОнеже лагна не е част от астрологичната ми терминололия, та за час 9 ч лятно време, АС-то му в 25 гр Лъв ли е?  :P

На мен Зет 7 Гео ми го дава на 22 Лъв.

*

Nebesna

« Отговор #29 -: Май 03, 2009, 09:55:51 pm »
Биполярно афективно разстройство:
Описание: Екстремално разстройство на настроението, което включва екстремни промени в настроението или високо (мания) или ниско (депресия) настроение, разделено от периоди на известна обща уравновесеност, характеризира най-добре това разстройство. Биполярното афективно разстройство обикновено протича в семейна среда. Това разстройство обикновено започва в средата на двадесетте и протича през целия живот на човека. Без лечение хората с биполярно афективно разстройство обикновено имат разрушителни преживявния като развод, невъзможност за задържане на работа, зависимост към вещества и самоубийство.

Симптоми: Експанзивно манийно или раздразнително настроение, приповдигнато самочувствие, намалена нужда от сън, повишена енергия, препускащи мисли, чувство за неуязвимост, нарушена способност за преценка, повишена сексуалност, както и отричане на всичко негативно. Депресивни чувства на безнадеждност, вина, притесненост или меланхолия, изтощеност, загуба на апетит за храна или секс, нарушение на съня, мисли за смъртта или за самоубийство, опити за самоубийство. Манията и депресията могат да варират както по продължителността си, така и по своята интензивност.

Формална диагноза: Въпреки, че научните доказателства сочат, че биполярното разстройство е резултат от нарушен химически баланс в мозъка, не съществуват лабораторни тестове за диагностициране на разстройството. Всъщност, тази психична болест често е неразпозната от човека, който я има, от близките му, семейството, приятелите и дори психиатрите. Първата стъпка при диагностицирането е да се стигне до пълна медицинска оценка за установяване на всяко друго психическо или физическо разстройство. Всеки, който страда от тази болест, би следвало да се намира под наблюдението на психиатър, опитен в диагностицирането и лечението на биполярно разстройство.

Старото наименование е "циклофрения" или "манийно-депресивна психоза", където периодите на депресия и меланхолия се редуват с периоди на еуфория.

« Отговор #30 -: Май 03, 2009, 09:57:14 pm »
Ако познавах това момче преди 1 година, сега нямаше да е толкова зле.
Прогресивната Луна обхожда планетите във Везни. Със или без тебе - това е неговият урок.

*

veshti4ka

« Отговор #31 -: Май 03, 2009, 10:01:30 pm »

Права си, Вещичка. Всичко което пишеш е така. Неговия страх в момента е дали той ще бъде същия в професията си, дали пак ще е номер 1. Това го побърква. Иска да работи, пак да е номер 1, центъра, но не може защото мозъка му не работи. Тялото все едно му е чуждо. Така го описва. Тез баячки, рейки, лекарства, лекари, знахари като Захариев например и кви ли не други терапии е пробвал. Докарали са го до лудост. Дано наистина е просто кофти период и отмине. Но той наистина само повтаря, че умира. Обеснявам му, че от депресия не се умира, ама йок. Никой си няма, няма приятели, няма никой. Сам е. Като си на върха нали знаете колко приятели има...

ахааааааааааааааааа ясно ми е вече състоянието му  8)  първо да кажа - аз имам Рейки първо ниво, но Рейки е вид философия, не само отдадена енергия ей така бадява - тя не би му помогнала изобщо....

съжалявам, че ще те порежа, но ситуацията е меко казано кошмарна и нелечима... самият факт, че него го притеснява дали ще бъде отново на върха е достатъчно от показателен... защото за него смъртта означава да не е на върха. ако не преодолее самовлюбеността си и желанието да е там горе - никога няма да изплува. съжалявам, че ти го казвам, но това е самата истина... има много по-важни неща в този живот от това да си на върха и да си царя на джунглата. виж Айя, била съм там и знам за каква власт и самочувствие става въпрос, но някак си за мен никога не е било важно къде съм и какво съм - може би това ме спаси в последствие...  
най-гадното в този случай е факта, че няма приятели. защо няма приятели  :o  защото е бил велик или е нямал време за тях... приятелите са най-важните в тези моменти и те са тези които ти спасяват задника от депресиите... но щом няма, значи просто ситуацията е по-тежка...

сега за него най-важното е да разбере, че човек е важен дори и да не лети по върховете. човек е важен просто защото е човек и няма значение какво прави или какво работи или не работи... трябва му много добър психолог, който да го обърне навътре и най-важното да не го тъпчат с лекарства, защото от тях полза няма... щом Бог ти е дал живот ти трябва да го цениш тоя живот и да не го оставяш да изтича между пръстите ти... има семейство - съпругата и дъщеричката му са най-важните за него... просто трябва да започне да се бори - стъпка по стъпка и сантиметър по сантиметър... накарай да го да осъзнае наистина важните неща в живота... ценноста на приятелството, на новият ден, на слънчевите лъчи, на важността на всяко малко нещичко на тая планета... трябва му нова философия и нова ценностна система...

много е трудно, но е абсолютно наложително за оцеляването на една човешка душа....

*

Nebesna

« Отговор #32 -: Май 03, 2009, 10:08:24 pm »
Бракът е преди всичко отговорност. С Водолей в 7-ми дом има нужда от партньор, който да му дава голяма свобода. Той се е оженил (изглежда) при съвпад на Нептун с Десцендента, а сега Нептун продължава да транзитира в 7-ми дом и да "размива" представата му за партньорски взаимоотношения. Още повече, че тр. Нептун е в квадрат със сигнификатора на първия брак - Уран. . В момента му трябва партньор, който да го съжалява или такъв, който има нужда от съжаление и състрадание. В случая той е този, който има нужда от духовна подкрепа.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #33 -: Май 03, 2009, 10:10:54 pm »
Не разбирам само каква,по-точно диагноза има?Какво са казали лекарите?В какво се изразява проблема му?Небесна спомена за биполярно афективно разстройство.Това ли е наистина или е някакво друго заболяване?

*

Nebesna

« Отговор #34 -: Май 03, 2009, 10:13:17 pm »
Не разбирам само каква,по-точно диагноза има?Какво са казали лекарите?В какво се изразява проблема му?Небесна спомена за биполярно афективно разстройство.Това ли е наистина или е някакво друго заболяване?

Айя го спомена още в първия си пост : БАР -така са казали лекарите (ако правилно съм разбрала).

« Отговор #35 -: Май 03, 2009, 10:15:26 pm »
Работил е много, забързан начин на живот. Нощен живот. Умора.Стрес.
Влошава се. Става зле, след сватбата се влошава. Жена му го напуска. Губи и работа и остава сам. Живеел е в София, а сега е в родния си град, изолиран, загубил смисъла на живот. Преди година е почнал с врачките. При половината медийни звезди е ходил, рейки мрейки и тем подобни е пробвал. Абе всичко което се сетите е направил. Всички езотерични техники  и положението му е много зле. Март 2009 поп е ходил у тех , уж нещо да оправи в дома му, Бог знае какво е.

какво знаеш за рейки мрейки и тем подобни?

*

veshti4ka

« Отговор #36 -: Май 03, 2009, 10:16:14 pm »
разочарование от действителността, от себе си, от работата или положението в работата... всичко е на психологична основа и от емоционалното тяло автоматично се прехвърля на физическото тяло. това става бързо, защото емоциите са много силни и негативни... самият факт, че е избягал от всичко говори за разочарование... аз поне така предполагам, защото не съм лекар и не мога да поставя диагнози, но някак думата "разочарование" не звучи толкова стресиращо и грозно като онези префърцунени дофторски реплики  ;D

*

aiia

« Отговор #37 -: Май 03, 2009, 10:16:47 pm »
Тежък депресивен синдром със съмнение за БАР и натравяне на организма. Вестибулрен синдром много диагнози има.

*

Nebesna

« Отговор #38 -: Май 03, 2009, 10:19:13 pm »
Тежък депресивен синдром със съмнение за БАР и натравяне на организма. Вестибулрен синдром много диагнози има.

Ами да гладува, да се прочисти, ама под лекарски контрол.

*

Nebesna

« Отговор #39 -: Май 03, 2009, 10:20:31 pm »
разочарование от действителността, от себе си, от работата или положението в работата... всичко е на психологична основа и от емоционалното тяло автоматично се прехвърля на физическото тяло. това става бързо, защото емоциите са много силни и негативни... самият факт, че е избягал от всичко говори за разочарование... аз поне така предполагам, защото не съм лекар и не мога да поставя диагнози, но някак думата "разочарование" не звучи толкова стресиращо и грозно като онези префърцунени дофторски реплики  ;D

Аз мисля, че кризите настъпват, когато има конфликт на ценности. тогава животът ни поставя в ситуация на избор.