Здравей Гост

Помощ!

• 187 Отговора
  • 32991 Прегледи
*

aiia

Re:Помощ!
« Отговор #40 -: Май 03, 2009, 10:20:56 pm »

какво знаеш за рейки мрейки и тем подобни?
[/quote]

Нищо не знам за рейки и не отхвърлям нито един метод на лечение.  Но при него се получава наслагване. Като удавник за сламка се е втурнал и резултата е плачевен.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Май 03, 2009, 10:25:00 pm »
Напълно съм съгласна с Вещичка.
Състоянието му наистина е плашещо, щом все още продължава да е загрижен за това дали ще остане на върха. Контролът върху ситуацията му се изплъзва отдавна, изтича му през пръстите... Загубил е съпругата и детето си, но продължава упорито да се вкопчва в желанието си да бъде "номер едно". Независимо към колко гледачки, ясновидци и терапевти се е обърнал, липсва ли му вътрешна вяра и желание да приеме промяната, трудно ще изплува. Защото доколкото разбирам, той прахосва цялата си енергия в опитите да задържи статуквото непроменено, статично. Той като че ли не иска да се адаптира към новите условия, да погледне върху живота си и всичко, върху което се гради, под друг ъгъл. Упорито продължава да натиска газта без да обръща внимание на поредица от ясни и недвусмислени знаци, че е дошъл моментът да натисне малко спирачки, да си отдъхне, да се оттегли за известно време от светлината на прожекторите, да не продължава тази луда надпревара... Според мен някъде по време на преминаването на Сатурн през Асцендента са се появили първите знаци, че скоро ще последва "burn out" ефектът, на които той най-вероятно не е обърнал никакво внимание, заслепен от амбицията да следва целите си и да поддържа неуморно същото забързано темпо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #42 -: Май 03, 2009, 10:26:42 pm »
Самия факт,че е тръгнал да се спасява по всякакъв начин все пак говори добре за него.
Чудя се само,защо остава съвсем сам,къде са родителите,колегите,приятелите му-вече разбрах,че са го изоставили.Чудя се как няма един човек до него,толкова ли жестоки сме станали хората...Така ли никой не го интересува какво се случва с него...Нямам думи направо.Наистина съм шокирана...
« Последна редакция: Май 04, 2009, 03:59:42 pm от Мia21 »

*

veshti4ka

« Отговор #43 -: Май 03, 2009, 10:28:37 pm »
В превод Рейки представлява два японски йероглифа Рей и Ки, където Рей е вселенски, божествен и Ки е енергия, дух, сила на живота. Двата йероглифа, взети заедно, означават и просветление - сливането на Универсалната енергия и индивида. Енергията Рейки лекува човека цялостно. Например, ако се лекува мигрена, Рейки може да повлияе на други органи и равнища, макар ръцете на лечителя да са върху болното място. Рейки е най-широко разпространената форма на енергийно лечение, чрез непосредствено прилагане на енергията, през ръцете на лечителя, който е само “канал” за фината енергия Рейки. Изглежда единствената граница, която може да бъде поставена за Рейки е границата, която съществува в представите на човек, както и желанието на лекувания. Рейки не е лечение с вяра, Рейки е лечение чрез поемане на отговорност. Така самата дума лечение придобива един нов смисъл. Широко разпространеното схващане е това за лечение на симптомите. Другото, което използват Рейки практикуващите е “връщане” към изначалното състояние на цялост и пълнота.

това е наистина цяла философия. с Рейки енергията се лекува болката по тялото, но според рейкистите първо се лекуват другите тела и най-накрая се усеща на физическото ниво - затова става бавно. но има едно огромно НО!!! ако пациентът е неосъзнат и си е потънал в депресивното състояние - е Бога ми и гъза си да скъсаш денонощно да му отдаваш Рейки енергия, посмъртно не можеш да го спасиш... или пък след сума ти и сеанси може да му се облекчи малко болката и състоянието, но това ще е временно, защото проблемите идват от емоциите и емоционалното му, менталното му тела са силно засегнати от неудовлетвореност, която самият "пациент" трябва да излекува в себе си и в последствие да се третират последствията върху физическото тяло....

*

aiia

« Отговор #44 -: Май 03, 2009, 10:32:02 pm »
Напълно съм съгласна с Вещичка.
Защото доколкото разбирам, той прахосва цялата си енергия в опитите да задържи статуквото непроменено, статично. Той като че ли не иска да се адаптира към новите условия, да погледне върху живота си и всичко, върху което се гради, под друг ъгъл. Упорито продължава да натиска газта без да обръща внимание на поредица от ясни и недвусмислени знаци, че е дошъл моментът да натисне малко спирачки, да си отдъхне, да се оттегли за известно време от светлината на прожекторите, да не продължава тази луда надпревара... Според мен някъде по време на преминаването на Сатурн през Асцендента са се появили първите знаци, че скоро ще последва "burn out" ефектът, на които той най-вероятно не е обърнал никакво внимание, заслепен от амбицията да следва целите си и да поддържа неуморно същото забързано темпо.

Лили, права си. Така е. Аз и ти сме го разбрали и повечето които пишем тук. Защото сме стигнали някакво ниво духовно ли там както искат да го наричат.
Но той не може да си представи ''нов начин'' на живот. Иска да си е на върха, работил е в забавлявайки се. А сега между 4 стени, не иска да живее така, губи смисълта. Аз му казах, че животът не е само ''забава''. Има и кофти периоди. Но той не го приема. Тъпче се с лекарства и животът спира за него.
Баща му е далече, майка му е с него, но не е опора. Жена му казва ''мри'', ''приятелите'' му в софия бачкат. Да ! Лоши сме хората , наистина сме лоши.

*

Nebesna

« Отговор #45 -: Май 03, 2009, 10:38:03 pm »
Всеки сам намира собствената си философия. За мен може да е подходящо рейки, за друг - нещо друго. Важното е да намери онова нещо, което ще го удовлетвори. А това за което говори Лили - страха от промяната и запазването на статуквото на всяка цена е много характерно за хората с Асцендент и МЦ във фиксирани знаци, при това в квадратура помежду си. Те на всяка цена се стараят да запазят статуквото, такова, каквото е. А иначе при него светилата са в кардинална квадратура - вечната неудовлетвореност е двигателя. За съжаление хората, родени с квадрат между светилата, никога не се успокояват и не могат да се отпуснат, каквото и да постигнат. На мен такъвчовек ми е казвал : "Аз никога не мога да се почувствам удовлетворен. Вечно съм недоволен". Как се проработва това нещо, не зная. Голям стрес е.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Май 03, 2009, 10:42:03 pm »
ПОнеже лагна не е част от астрологичната ми терминололия, та за час 9 ч лятно време, АС-то му в 25 гр Лъв ли е?  :P

Според Зет5.12 и Зет8 АС е в 21-59-49 Лъв.
Лагна е Асцендентът след отчитане на прецесията, т.е. по сидералния зодиак.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #47 -: Май 03, 2009, 10:42:39 pm »
Но той не може да си представи ''нов начин'' на живот. Иска да си е на върха, работил е в забавлявайки се. А сега между 4 стени, не иска да живее така, губи смисълта. Аз му казах, че животът не е само ''забава''. Има и кофти периоди. Но той не го приема. Тъпче се с лекарства и животът спира за него.
Баща му е далече, майка му е с него, но не е опора. Жена му казва ''мри'', ''приятелите'' му в софия бачкат. Да ! Лоши сме хората , наистина сме лоши.

Айя, а не си ли задаваш въпроса защо съпругата му така му казва. не смяташ ли, че на тая женица и е писнало да гледа един хленчещ, самосъжаляващ се мъж и вместо да и е опора, той се държи като 2 годишно хлапе и да реве като не му дадат близалката. хленчи и се самосъжалява заради факта, че не иска нищо друго освен да е на върха и да се забавлява.... това аз го наричам турбо-олигофрения  :-X :-X :-X  та коя жена би искала за съпруг и баща на детето си хленчещо подобие на мъж....

и самият факт, че не приема нищо друго освен блясъка на прожекторите и върха на сладоледа ми говори, че няма спасение за него... или трябва да се осъзнае или просто ще си остане душевен инвалид... не съм жестока, просто съм реалист....

« Отговор #48 -: Май 03, 2009, 10:43:22 pm »
А дали пък това момче не е добре да се полекува малко егото се, например като доброволец в някой социален център - с деца, възрастни. МАлко да види очите на хората,които нямат избор в живота. Така ще разбере, че в техните очи ще бъде Нр1, защото той ще бъде едни от онези, които безкористно им подават ръка. 

Имах колежка,която по сходен начин пострада - депресия, вестиболарен синдром, бля, бля, бля. Вече след 3 години е на краката си, но аз не видях да е извадила някакви изводи за себе си от това си състояние. От хапчета, на хапчета е. Сега е бременна. Да видим.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #49 -: Май 03, 2009, 10:44:26 pm »
Лелелеее........много е лошо това.И аз мисля,че трябва да промени възгледите си за живота,начина си на живот,да пренареди ценностната си система ,както и съзнанието за да започне да се оправя.А като израстне духовно,ще приживява тежките транзите по-леко.Това си е един доста суров Сатурнов урок.Трябва да се върне назад и да види и осъзнае къде и защо е сгрешил.Като знам аз колко труден и мъчителен Сатурнов възврат преживях,чак се притеснявам и аз за него.Но ако самият той не се опита да си помогне,никой и нищо друго няма да успее :'(
Слънце в Телец,АС в Дева,Луна в Риби,МС в Близнаци,ИС в Стрелец

*

Mia21

• 2502
« Отговор #50 -: Май 03, 2009, 10:57:32 pm »
Според мен решението е,най-напред да се опита да спре лекарствата,това е най-важното.Да премине на някакви по-леки,на билкова основа.Да има човек,на когото той вярва и да бъде до него,за да чувства опора.Майката е свято нещо,така че нейното присъствие е много важно.Ако може да отиде в някой манастир поне за ден два.Aiia,ти каза,че е ходил в Обрадовския манастир-Свети Мина,това е невероятно място,поне малко не го ли е успокоило...
Това са начините.Трябва да му се дава много,много кураж,да не мисли за неприятностите,да повярва в себе си и че това е временно.Никой да не се държи с него като с болен...
Според мен си на прав път.Трябва да му се помогне.Моя приятелка се беше разболяла от подобно заболяване.Пред нея се опитвах да се държа нормално,а когато се приберях плачех по цели нощи.Най-важното е,че успяхме.Сега си е жива и здрава,омъжи се и роди две прекрасни дечица. :)Дано Господ помогне и на него и да го избави!

*

aiia

« Отговор #51 -: Май 03, 2009, 11:03:00 pm »
И аз това си мисля! Трябва да вярваме, да имаме вяра за утрешния ден. Загубим ли я, става лошо , всичко се обезмисля и изпадаме в дупки, направо капани. Вяра, това е истината!
Приех много лично неговата драма,  понеже и аз съм преживяла преди време нещо подобно, минала съм по неговия път така да се каже. С тази разлика, че аз по врачки и лекари не съм ходила и хапчета почти не съм пила. Сама се борих, абсолютно сама. Не исках да казвам на наште нищо, за да не ги тревожа. Само аз си знам през какво минах.
И моя СЛВ е в 12 дом само че в дева. Кофти положение е за възела там.  ???

« Отговор #52 -: Май 03, 2009, 11:08:34 pm »

какво знаеш за рейки мрейки и тем подобни?

Нищо не знам за рейки и не отхвърлям нито един метод на лечение.  Но при него се получава наслагване. Като удавник за сламка се е втурнал и резултата е плачевен.
[/quote]

Наслагване има, и то ужасно, но Рейки не противоречи на нито един вид лечение - лекарствено, оперативно, фитотерапия и т. н. , в смисъл, че няма да навреди. Виж, за химията, с която се е наблъскал, е друг въпрос. Той иска всичко и то веднага - голям вътрешен, личностен проблем.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Май 03, 2009, 11:30:05 pm »
Погледнах как стоят нещата по дирекции.

1. В момента е под влияние на дир. Слънце (управител на АС) в квадрат към оста МС-ІС.
Неблагоприятните дирекции на Слънцето към линията на меридиана се свързват със загуба на статус, положение, престиж, професионални неуспехи.
Аспектът ще му въздейства в рамките на годината, още е активен.

2. Дир. Нептун в квадрат към натална Луна - вече се разпада. Психосоматични проблеми, злоупотреба с медикаменти и психични енергии, лесна внушаемост, фобии, психическа лабилност.

3. Дир. Уран в съвпад с натален Нептун, като по-неприятна ми се струва предстоящата му съвсем скоро опозиция към натален Марс. Опозицията върви заедно с друг, не по-малко напрегнат аспект - квадрат на дир. Марс към натален Плутон. И двата аспекта стават точни в рамките на предстоящата година. Тези два аспекта могат да доведат до деструктивно поведение, тенденция към саморазрушение при ниско ниво на интеграция на планетните енергии.

4. Дир. Сатурн в квадрат към нодалната ос - в рамките на предстоящата година.

Това са по-важните според мен дирекционни ъгли, на които следва да се обърне внимание. И ми се струва, че кризата не е преминала все още. Възможно е да се задълбочи, но да последва рязък обрат след стигане на дъното. Трябва му като че ли някакъв тласък, ако щете шамар, за да се съвземе. И ако не успее да изплува сега, преминаването на транз. Сатурн през наталната му Луна в съвпад с Плутон може да се окаже не по-малко кризисен период; по същото време дир. Плутон ще направи квадрат с оста АС-ДС.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #54 -: Май 03, 2009, 11:39:10 pm »
Втълпил си е, че всички несгоди са дошли от жена му.
Сега видях, че и нейния СЛВ е в 12 интерсептиран дом, овен на 2 градуса, в опозиция с марс е в 6 дом. 

Май момчето почва да осъзнава нещата, вече чете тука и се плаши горкия, ама дано се стресне малко.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Май 03, 2009, 11:42:17 pm »
Втълпил си е, че всички несгоди са дошли от жена му.

Айде бе! Сега пък жената е виновна.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #56 -: Май 03, 2009, 11:52:15 pm »
Значи, на мен по три програми АС е 25,20 в Лъв, а МС е 17,28 в Телец. Дирекционното Слънце прави точен квадрат към MC/IC през 2013.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Май 04, 2009, 12:04:30 am »
Значи, на мен по три програми АС е 25,20 в Лъв, а МС е 17,28 в Телец. Дирекционното Слънце прави точен квадрат към MC/IC през 2013.

Според астро.ком АС е отново в 21-59-49 Лъв.
Считам, че там са точни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #58 -: Май 04, 2009, 12:09:37 am »

Според астро.ком АС е отново в 21-59-49 Лъв.
Считам, че там са точни.

Извинете, молА вЕ! :-[  :-[  :-[. Защото и аз го правих през астро.ком, та погледнах началото. Пратила съм го във Варна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Май 04, 2009, 12:35:36 am »
"Всичко има две страни и никога не можете да имате едната без другата. Не може да имате едната страна сега, а другата вероятно някога в бъдещето. Те са едновременни. Не чакайте да остареете, за да го разберете. Пробудете се за тази мъдрост на годините още сега. Уважавайте истината на равновесието.

Ползата и затруднението, позитивното и негативното са винаги идеално балансирани. Колкото по-надолу и навън сте били, толкова по-нагоре и навътре можете да отидете. Ранният живот на великите хора често е бил изпълнен с предизвикателства и трудности. Тогава те са открили своята сила да постигнат това, което искат.

"Ако някога се събудите без проблем, по-добре паднете на колене и се помолете за един, защото в противен случай просто сте умрели."
Норман Винсент Пийл

Не се оплаквайте от участта си. Вместо това се запитайте: "За какво ми служи заболяването? Каква е скритата полза от моя страх, объркване или липсата на пари?". И не спирайте, докато не се почувствате благодарни за всичко.

Кара ли ви това да забавите темпото, да потърсите лечение, да си напомните за вашата смъртност и да спрете да приемате живота за даденост, да се върнете към същността си и да поемете отговорност за живота си? Помага ли ви да погледнете навътре и да намерите кураж, да бъдете благодарни за малките неща, които ви смиряват, привличат помощ и подкрепа, които ви мотивират да станете съзидателни и по-истински?

Всичко, което приемате, че заплашва живота или го унищожава, също така създава живот, само ако имате мъдростта да го потърсите. Открийте баланса във вашия свят и приемете свободата, която малцина са преживели, свободата на вдъхновения и изпълнен с вяра живот..."

Цитат от "Пълна промяна на личноста", автор д-р Джон Демартини.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.