Здравей Гост

Помощ!

• 187 Отговора
  • 32923 Прегледи
Re:Помощ!
« Отговор #100 -: Май 05, 2009, 06:25:22 pm »
тази тема започва да прилича на тази , ако си спомняте  :)

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2940.0.html
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

aiia

« Отговор #101 -: Май 05, 2009, 07:04:51 pm »
Извинете, но тази тема няма нищо общо с другата. Тук не става дума за хронична липса на любов... Хади със здраве, Стреличке.  :-[

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #102 -: Май 05, 2009, 07:28:04 pm »
hri81,
къде точно ти е много зле днес, каза, че ти е много зле-къде точно?

« Отговор #103 -: Май 05, 2009, 07:41:51 pm »
Не знам защо, но  имам чувството, че имаме срещу себе си човек , който няма никакви вътрешни сили, за да си помогне сам. Даже ми звучи като пристрастен към дрогата( лекарствата също са дрога). Организмът е отвикнал да си произвежда сам серотонина, а това е ензимът на доброто самочувствие- ще го нарека така метафорично. Познавам наркомани, които говорят същите неща, които прочетох тук.
  Мисля, че хомеопатията, билколечението и духовните практики могат да помогнат. Момче, не знам с какви възможности разполагате във Враца за духовно общуване, но моят съвет е да намериш духовно ориентирани хора, които да ти дадат да прочетеш малко литература за силата на позитивното мислене.Започни с нещо по-леко . Нийл Доналд Уолш "Разговори с Бога", не се притеснявай, книгата не е религиозна, а показва как този човек се е измъкнал сам от подобна на твоята ситуация. Четири части е книгата. После виж дали няма някъде при вас група за колективна медитация- това върши чудеса, лично съм го изпробвала, но ти трябват насоки. Йога също е подходяща практика. Мисля, че е назрял моментът в живота ти да се обърнеш към духовното- това не значи религия, а дух, и да разбереш какво е всъщност той и какво може да прави подсъзнанието ти. Велика сила е, но трябва да се научиш да го ползваш. Имаш много да учиш, там ти е спасението.

*

aiia

« Отговор #104 -: Май 05, 2009, 07:42:16 pm »
Хора, момчето преди 1 година се е почувствало зле,  изплашено е тръгнало по врачки и ходжи да му развалят уж магия. Да обаче , за зла участ е попаднал на шарлатани / в повечето случеи така става/. Дяволите са го карали да ходи явно като цветар. И са го напълнили с кви ли не катинари матинари и кви ли не други предмети дето стоят там като сувенири и само му объркват биополето. И просто лудва. Мозъка му се заключва. Говори глупости, не помни, не може да върви, да говори, ако говори то е объркано, да пише, трепери, тъпче се с хапчета само.  Съветвам го да изхвърли всички боклуци дадени му от баячките в реката и да прикади с тамян цялата къща, да напръска със светена вода, да запали една свещ, да се помоли на св. Георги утре.  Мисли само за смъртта, изплашен е много. Аз вярвам, че ще се оправи.  :(
« Последна редакция: Май 05, 2009, 07:47:17 pm от aiia »

« Отговор #105 -: Май 05, 2009, 07:49:44 pm »
Айя, ако положението е наистина такова, каквото го описваш, никакви четива няма да помогнат. Звучи ми като психиатричен случай. За духовни практики е необходимо човек да има осъзната връзка със съзнанието си. Тогава ще успее да се свърже и с подсъзнателното на някакво ниво. Значи съветите ми в този случай са неприложими.

*

aiia

« Отговор #106 -: Май 05, 2009, 07:53:43 pm »
Виж, Роси. Каквито и напъни да правим тука, ако той сам не си помогне ... ние не можем да я свършим работата вместо него. Но поне дотук му дадохме добри насоки. За съвети и дума не става, защото не познаваме ситуацията. Аз го видях на снимка, ами отчаяна работа. Но вярвам, че ще се оправи. Това е резултата точно от ''външно въздействие''.
Доста съм говорила с него, часове наред. Мога да си гледам кефа и да върша много други неща, но определено няма да си простя ако нещо се случи с това момче. Толкова ''загубена душа'' е. За зла участ и планетите не са благоразположени в момента за него. Много гаден период е.  :'(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #107 -: Май 05, 2009, 08:08:16 pm »
Дано всички дадени дотук съвети са от полза, но в крайна сметка тук не е кабинет за психотерапия, а астрологичен форум. Доколкото имаме възможност, готови сме да подкрепим момчето, но крайният резултат зависи най-вече от него самия и волята му да промени начина си на живот, да разчупи омагьосания кръг. Отговорността за живота си всеки си я поема сам, не можем да я делегираме на друг, ако ще и самият Господ да е.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #108 -: Май 05, 2009, 08:31:04 pm »
Момчето да ми отговори на няколко въпроса, ако може.
Кратко и ясно, без да се впуска в излишни подробности и без да се отклонява, особено в многословие.
Като начало го питах къде точно го боли, да назове с думи мястото или местата, в които изпитва болка.

*

hri81

• 20
« Отговор #109 -: Май 05, 2009, 08:58:06 pm »
Момчето да ми отговори на няколко въпроса, ако може.
Кратко и ясно, без да се впуска в излишни подробности и без да се отклонява, особено в многословие.
Като начало го питах къде точно го боли, да назове с думи мястото или местата, в които изпитва болка.

Писал съм ти на лично!

*

veshti4ka

« Отговор #110 -: Май 05, 2009, 09:08:33 pm »
вижте, лично за мен случаят е следният - дълбок комплекс за малоценност, който е бил налице явно от доста години и който е бил лекуван с работата на "върха". когато загубата на работата е налице комплекса изплува отново. толкова силното желание да е отново номер едно ми говори само и единствено за това. освен това има много силно объркана енергетика от всички идиоти, през които е преминал.
изчела съм цялата тема и в нея има невероятни попадения откъмто съвети и то буквално сдъвкани и изплюти. но това което чета в постовете му е следното:

1. тотално неразбиране за това, което се говори - това означава и тотално неосъзнаване на даваните съвети.
2. абсолютна липса на лично желание да се поправят нещата - постоянното повтаряне на това "какво ми има", а това единствено означава, че е съсредоточен в "болката" си и единственото му желание е НЯКОЙ ДРУГ ДА ГО СПАСИ от ужаса на собственото му ежедневие. - ТОВА Е ТОТАЛНА ЛИПСА НА ОТГОВОРНОСТ ЗА СЕБЕ СИ, ПО ДЯВОЛИТЕ!!!!  >:( >:( >:(

лично за мен ако продължава да мисли и се държи по този начин - случая е неспасяем и това е!

желая му много силно да се оправи и да продължи един смислен и съзнателен живот!

но аз вече по тази тема не смятам да пиша, просто няма смисъл...

*

kaily

• 5145
« Отговор #111 -: Май 05, 2009, 09:13:56 pm »
Аз се занимавач чат пат с процесинг и това, на което той ме е научил, е никога да не предпоставям нищо. Щото винаги съм предпоставяла, пък като питам и разпитам човека отсреща, работата се оказва съвсем друга.
Та може и да си права, ма може и да не си.
Той самият знае много добре точно какъв му е проблемът и точно как да го реши, само му трябва малко помощ.

*

veshti4ka

« Отговор #112 -: Май 05, 2009, 09:22:37 pm »
Аз се занимавач чат пат с процесинг и това, на което той ме е научил, е никога да не предпоставям нищо. Щото винаги съм предпоставяла, пък като питам и разпитам човека отсреща, работата се оказва съвсем друга.
Та може и да си права, ма може и да не си.
Той самият знае много добре точно какъв му е проблемът и точно как да го реши, само му трябва малко помощ.

душо златна, ясно ми е, че знае - нема такъв човек дето не знае къде го сърби. лошото е, че търси сърбела далеч от себе си и някой друг да го почеше.

наясно съм, че понякога на човек му е нужна чужда помощ да види и осъзнае някои неща, но до тук се изписа много и се КАЗА много, а отговорите от негова страна са все в същия дух, което говори за неосъзнаване на казаното   :(

*

kaily

• 5145
« Отговор #113 -: Май 05, 2009, 09:28:36 pm »
Може па въпросът да не е в количеството на изписаното, а в качеството.
То си има специални техники за тая работа.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #114 -: Май 05, 2009, 09:44:58 pm »
Може па въпросът да не е в количеството на изписаното, а в качеството.
То си има специални техники за тая работа.

Ама ние тук не сме доктори.Можем да дадем приятелска подрепа,морална всякаква,но техниките са,за да бъдат използвани от съвсем други хора.Това да се заемеш да лекуваш човек е доста голяма отговорност.Какви врачки,какви екстрасенси,какви баячки.На всички ни стана ясно,че те не могат,а и не са могли да му помогнат.Нито пък ние можем.Трябва САМ да го направи....

*

aiia

« Отговор #115 -: Май 05, 2009, 09:47:32 pm »
Lillie, съгласна съм че това тука е астрологичен форум, а не психиатричен кабинет, но понякога една ''добра дума'' върши чудеса. Преди всичко ''астрологията'' е начин на мислене /поне за мен е така/, съвкупност от ''логии'' където е преплетена и психологията, нали така? Мисля, че повечето от тук пишещите са достигнали доста ''високо ниво'' и могат да помагнат с една дума само. Момчето просто дава гласност на проблема, лута се, загубил е ориентация.
Най-лесно е да махнем с ръка и да кажем ''абе момче, оправяй се както можеш'', нали?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Май 05, 2009, 09:55:25 pm »
Най-лесно е да махнем с ръка и да кажем ''абе момче, оправяй се както можеш'', нали?

Дотук обаче не видях да сме махнали с ръка и да сме казали "аре оправяй се". Мисля, че достатъчно адекватни съвети бяха дадени, но вече от момчето зависи как и дали ще ги приложи на практика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #117 -: Май 05, 2009, 09:58:57 pm »

Дотук обаче не видях да сме махнали с ръка и да сме казали "аре оправяй се". Мисля, че достатъчно адекватни съвети бяха дадени, но вече от момчето зависи как и дали ще ги приложи на практика.

Никой не е казал, че сте махнали с ръка. Самият факт, че за 1 ден има над 100 мнения, говори красноречиво. Момчето няколко пъти благодари. Ще се радвам, ако един ден той влезе тук  и напише '' чувствам се прекрасно вече, още веднъж ви  благодаря''.
Повярвайте, всички хора /приятели, близки/ са го изоставили. Съвсем сам е.

« Отговор #118 -: Май 05, 2009, 10:02:05 pm »
Hri81, ИЗХВЪРЛИ всички боклуци наречени амулети, които са заредени с един Господ знае какво и излъчват енергия като печка. Предметите не носят щастие! Аз лично не нося амулети, не нося кръстове, не нося нищо, което ако го загубя да си мисля, че късмета ми ще изчезне.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

aiia

« Отговор #119 -: Май 05, 2009, 10:03:22 pm »
Аурора, изхвърли ги вече. Преди 1 час изхвърли всички боклуци на течаща вода.
Почувства се много зле и сега сигурно е легнал. Няма го.