Много интересна карта си имаш за един "прозаичен земен знак" /както се изрази г-н Астрохолик/ Телец

:rolleyes:
И тук наличието на ретроградни планети не е първото, което грабва вниманието. А пък и външните планети през повечето време могат да бъдат ретроградни.
За мен по-съществено значение има наличието на ретроградна лична планета /или планети/, а също, например, когато има само една-единствена ретро планета в хороскопа и е поставена някак си "на фокус" в картата.
Внимание се обръща и дали една ретро планета се обръща директно по прогресия или, vice versa, директна по рождение се обръща ретроградно. Сам по себе си този факт не носи конкретна събитийност, но се приема за важна "повратна точка" по линията на аналогиите на планетата в радикса B)
Ако се върнем на наталната ти карта, бихме могли да отбележим някои по-важни акценти, като например следното:
- Асц в Стрелец в съвпад с Нептун, Луна/в 9 дом (в съвпад със Сатурн) в квадрат с Нептун - силно влияние на Стрелец/Риби;
- Слънце в 5 дом в опозиция с Уран в 11ти, като двойката знаци Лъв/Водолей е най-вероятно интерсептирана ("заключена") в хороскопа /зависи от мястото на раждане/ - двойно подчертаване на лъвско-водолейска "тема";
- три лични планети в 4 дом, в Овен, от които Марс е "на трон", тоест се намира в собствен знак и е диспозитор на другите две;
- Плутон на МЦ в опозиция с овнешки стелиум (приема се за втори управител на Овен, след Марс); влиянието му може да бъде силно подчертано в картата и да дава отражение върху цялата ти съдба предвид сигнификантната му позиция в хороскопа;
- Юпитер /управител на Асц/ в Лъв, 8 дом - в широк квадрат със Слънцето.
За мен всяка карта е *сбор от потенциали* - някои реализирани в по-малка или по-голяма степен, други не. Твоята ми се вижда като истинско предизвикателство за духовно и творческо, креативно развитие, а за един слънчев Телец това никак не е малко...