Здравей Гост

ЗА РЕВНОСТТА

• 147 Отговора
  • 23487 Прегледи
*

Nebesna

ЗА РЕВНОСТТА
« -: Май 16, 2009, 10:55:08 pm »
Ревниви ли се? Как изразявате ревността си? Кои, според вас са най-големите ревнивци в зодиака? Кои аспекти в хороскопа и синастрията са предпоставка за изпитване на чувство на ревност към партньора?

Re:ЗА РЕВНОСТТА
« Отговор #1 -: Май 16, 2009, 11:10:13 pm »
Ревниви ли се? Как изразявате ревността си? Кои, според вас са най-големите ревнивци в зодиака? Кои аспекти в хороскопа и синастрията са предпоставка за изпитване на чувство на ревност към партньора?
Бях ревнива ;)
На този етап от връзката ни мога да кажа,че вече не ревнувам със същата сила.Но при мен положението е комплексно,израснах без баща и това оказа голямо влияние върху отношенията ми с мъжете.Когато се омъжих,ревнувах мъжа ми изключително силно,сега осъзнавам,че това е било подсъзнателен страх да не загубя мъжкото присъствие в живота си.
Според мен най-ревниви са водните знаци,Венера  в Скорпион и може би напрегнати аспекти на Плутон.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Май 16, 2009, 11:21:14 pm »
Водните са много себични, особено в съчетание със земни планетки.

Ревност като обсебеност, дължаща се на неконтролируема страст, свързвам с Венера/Плутон.

Ревност като несигурност, като усещане, че не си достатъчно "добър/добра" и трябва да "заслужиш" любовта на избрания обект, не си достатъчно "обичан/обичана", не получаваш "заслуженото" внимание, "дължимото" и прочие, е по Венера/Сатурн и Луна/Сатурн.
"Ще ме обича само, ако... Ще си достоен да те обичам (приема) само, ако..."

И в двата случая има силно изразен страх от загуба, но мотивите са различни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #3 -: Май 16, 2009, 11:30:29 pm »
По принцип сте прави за Луна/Сатурн и Венера/Плутон.Има различни хора ,знаци и аспекти.Аз по принцип бях много ревнива,но вече не съм.Живота ми се преобърна преди време и вече не ревнувам така. Или поне не така явно и съм много по-уважаваща себе си и вярваща в себе си. Щастлива съм,защото съм обичан човек, а за моята обич няма да говоря. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Май 16, 2009, 11:53:59 pm »
Интересното е, че съм със силно изразена плутонова доминанта (Асцендент, 8 дом, мажорни аспекти с Плутон), но не мога да кажа, че някога съм била или че съм ревнива. Напротив, много мои приятелки са се учудвали на толерантността ми и либералния подход в партньорските отношения.

Имам близка с Луна в съвпад със Сатурн в независимия Стрелец, АС Водолей, Венера в квадрат с Уран - самата тя признава, че е адски ревнива (свръхвзискателна, лепкава, ограничава/контролира партньорите си - това не си го признава обаче  ::)). Плутоновият архетип в нейната карта е най-слабо застъпен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Май 17, 2009, 12:04:08 am »
Друг пример за "лепка".  :)
Сатурн в 7 дом в квадрат към Слънце и Венера (изгорена) в женска карта.
Вкопчване във всеки пореден партньор до степен на мазохизъм.
Не зная дали става въпрос за класическа ревност. По-скоро себичност, неумение да губи, дори когато е повече от очевидно, че контролът й се изплъзва. Силен страх от изоставяне, отхвърляне, много критична към партньора и самата е обект на непрекъсната критика от страна на същия. Сатурн... да му се не види!  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #6 -: Май 17, 2009, 12:26:48 am »
Изобщо не съм ревнива. Отдавам го по скоро на това, че имам прекалено голямо самочувствие. Знам ли ...
Мисля си, че е прекалено досадно и отегчващо да си причиняваме това неприятно чувство за малоценност. Като не иска да е с мен някой, да си върви, посочвам му вратата и край. На сила хубост не става. Но има и нещо друго. Аз никога не съм обичала. Като обикна някой може и да го ревнувам. Съмнявам се, но голяма приказка да не казвам...
Единственият ми кофти аспект на венера е квадрат с нептун, което ще рече, мисля си, прекалена идеализация на партноьра, факт , така е. Ужасно трудно ми е да харесам мъж, критериите са доста завишени.
Плутон хвърля тригон към луната ми.

« Отговор #7 -: Май 17, 2009, 12:34:09 am »
Аз не ревнувам, защото трудно се привързвам истински. Иначе, ако ме излъжат...не прощавам. Това е моят грях. Наистина не умея да прощавам. Страшно много ме боли от лъжата. Гледах "Той не си пада по теб" - гроинята на Дженифър Конъли, която намери сили да преодолее изневярата, но не можа да прости за лъжата с цигарите - май съм такъв тип.
Предполагам, че на АС-то ми в лъв се дължи факта, че съм на принципа - " Не те задължавам да ме харесваш. Аз също не харесвам много хора."
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

veshti4ka

« Отговор #8 -: Май 17, 2009, 09:02:44 am »

Ревност като обсебеност, дължаща се на неконтролируема страст, свързвам с Венера/Плутон.

хъммм не съм много ревнива сякаш, но нападне ли ме това чувство - пощръклявам. за 13-годишният си брак проревнувах на 11 година и то защото ми дадоха повод. иначе въобще не ми е минавало през ума да ревнувам. но дадат ли ми повод - чак аз не мога да се търпя  ;D  имам голям въздушен тригон Венера/Плутон/Марс като при това Венера ми е в квадрат с Уран. нападам с думи, залагам словесни капани, за всяка една изпусната дума веднага си намирам повод да я разчепкам. или пък се държа прилично, но в един момент седим си, вечеряме си тихичко и кротичко и аз пускам празно за пълно "ммм видях те с една чернокоса мома /знам, че не харесва руси  ;D / да се возите в колата ти и идвахте откъм Бургас?" - това са пълни глупости и естествено нищо не съм видяла /само си чеша езика/ - ама аз ей така да видя кво ще стане. първоначално се отрича от негова страна и след това си признава  :o  и така няколко пъти, което вече ме навежда на някои мисли и тогава яхвам метлата  ;D  но пък се изумявах от факта как може да е толкова тъп, че да ми се връзва всеки път като му хвърля кукичка  ;D ;D ;D  и тогава започвам подличко да го клъцвам с думи и действия, а с тоя моя АС Водолей можете да си представите колко може да ме кълве петела като побеснея  ;D ;D ;D 

но пък ако не ми се даде повод и цял живот може и да не се сетя да ревнувам... и тук вече стигаме до отношението между двама души, но това е много дъъъъъъъълга тема  :P

*

Skarlet

« Отговор #9 -: Май 17, 2009, 09:31:52 am »
Подлярка!!!!   ;D   :P   ;)

*

veshti4ka

« Отговор #10 -: Май 17, 2009, 09:50:06 am »
Подлярка!!!!   ;D   :P   ;)

ааааааааааааааа не така душата!!! тая Вселена се крепи на равновесието все пак  :P ;D 8)

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #11 -: Май 17, 2009, 10:29:29 am »
Ревнива съм, но когато се усещам застрашена.Интересното е ,че не правя сцени , а точно обратното -че не ми пука.Е, с квадратурата ми на Венера със Сатурн, аз самата се чувствам недостатъчно добра и постоянно се сравнявам с другите жени.Мога да кажа, че според мен това е най-проблемния аспект при мен. :'(
Отделно имам Луна сесктил Сатурн, Луна квадратура Плутон,  Венера тригон Плутон.Постоянно чувствам нужда нещата във връзката да се развиват по моята си визия.Това много ми пречи!
Сега разбирам, че аз съм виновната да не се получи връзката ми-свръх очаквания/баща ми не присъства в живота ми/, привързвам се и имам страх от изоставяне.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Май 17, 2009, 12:43:51 pm »
Аз никога не съм обичала.

Това, което казваш, ми звучи невероятно.  ??? ??? ???
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #13 -: Май 17, 2009, 01:48:39 pm »
Натален твърд аспект Марс/Венера също може да даде ревност (от наблюдения-и мъже и и жени го проявяват).Тук ревността не е свързана с желание за контрол (Сатурн) или обсебеност от партньора (Плутон),а в това че човека с такъв аспект иска да бъде единственият,най-добрият любовник,единственият обект на сексуално желание от другият.
Ревността възниква ако партньора се усети,че има някакви други сексуални/емоционални привличания и може да станат огромни скандали или просто някой друг да има претенции към партньора.Просто Марс като самец си пази самката,дори това да е в обърнат вариант в женска карта, но тук той не ограничава социалните контакти на партньора или да иска да го контролира,колкото да знае,че е интимно отдаден само на него.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Май 17, 2009, 02:05:08 pm »
Съгласна съм.
Наличието на твърд аспект межда Венера и Марс често води до ревност, кавги и неразбирателство с партньора.

В случая, за който бях споменала, има съвпад на Марс и Сатурн в 7 дом, в квадрат към Слънце и ретро Венера, като Слънцето управлява ДС.
Но тук ревността е скрита, по-скоро родената непрекъснато се сравнява с другите жени. Ревността, ако има такава, е породена по-скоро от завист. Вътрешно се чувства "недостатъчно" добра, красива, женствена и т.н.

Вторият случай, за който ми се ще да спомена, е също женска карта. Марс (Близнаци) в квадрат към Слънце и изгорена ретро Венера (Дева), Луна в квадрат със Сатурн. Има ревност, но в случая няма чувсто за малоценност, а напротив - завишена самооценка. Луната е в Овен в съвпад с Юпитер в 1 дом, има квадрат със Сатурн и опозиция с Уран. Много самонадеяна, силно се надценява. Изпитва ревност към партньора, но тя самата няма нищо против да търси страничен секс извън връзката.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #15 -: Май 17, 2009, 02:07:40 pm »
Не се учудвай, Лили! Не съм обичала, нито съм се привързвала. Имала съм стотици флиртове, просто флиртове. Влюбвания и т.н. , но дотам.
Обзалагам се, че много хора никога не са обичали. Бъркат любовта с обсебването/привързване, навик/, както с физическото привличане.
Страх от самота, или нещо подобно, и така си втълпяват, че ''обичат'' човека. Изричат едни думииии без съдържание. Една заблуда е, лъжат се взаимно. Идва момент в който балона се пука, рано или късно.
Казват, че ''който не обича той не ревнува''. Има логика в това. Аз затова не съм ревнувала и чувствам че на този етап от живота ми, няма мъж, който да ме накара да ревнувам. Но един ден е възможно да се случи - поне да се страхувам да не го изгубя. Не толкова че ще отиде да се ''биииийп'' с друга, колкото че ще загубя доверието в него.
И друго, всеки разбира по различен начин ''любовта и обичта''. Нямат дефенеция тези неща.
За мен да обичаш някого е, това да си готов да умреш за него/нея, да дадеш сърцето си, орган от тялото си и т.н.. Другото е алабала.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #16 -: Май 17, 2009, 02:20:28 pm »
А кой аспект е твърд? Аз имам Venus    Quincunx    Mars    1°39, това твърд аспект ли е?

Твърди са аспектите съвпад,квадрат и опозиция.Куинконсът не е ,но все пак в случая е важно,че имаш аспект между Венера и Марс.Ако си склонна към ревност,вероятно причините се крият в други аспекти и позиции.

Оста Телец/Скорпион силно акцентирана може да дадат силно собственическо чувство по принцип (може да се проектира върху много неща във живота,не само върху партньорите)...а тя ревността граничи с него.Тук максимата е "Субекта или обекта е предназначен за ползване от мен,той е мое притежание".

*

Kaya

• 2893
« Отговор #17 -: Май 17, 2009, 02:30:39 pm »

съчетанието вода- земя  и аз съм го наблюдавала като изключим венер а в дева, която не е много по ревностниет драми;водните знаци са безпардонни: с добро въображение за драма;

интересен пример за ревност е марс съвпад  сатурн в опозиция с нептун

аз лично рядко съм виждала изявен плутон в картата  и много ревност :)включително не съм съгласна да спряганите за ревниви скорпиони слънца и Ац
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #18 -: Май 17, 2009, 02:33:52 pm »
А възможно ли е ревността ми да се дължи на ретрограден Марс в Овен?

Зависи.Принципно не се гледа само от една позиция на планета,било тя ретроградна.

Марс в Овен иска да бъде пръв и единствен любовник,но тук завоевателската му функция е ограничена от ретро фазата.Възможно е да има съмнения за това до колко си способна в сферата на дома в която ти попада Марс и дома който управлява.Ако е 8 дом това може да се свържи със сексуалната сфера и като цяло с интимните партньори.Може и да имаш задръжки да изразяваш в тази сфера пълната си сила или първичните си импулси,такива каквито идват чисти от подсъзнанието (планетата когато е ретро се влияе от кармични и скрити влияния).

Въпросът е в това върху това каква е причината ти за ревност и от там си виж кои са сигнификаторите на темите свързани с нея в картата ти и как си взаимодействат  ;)

*

Mims

• **
  • 772
Re:ЗА РЕВНОСТТАГледам да
« Отговор #19 -: Май 17, 2009, 02:56:15 pm »
Ревнива съм и то много..Но само към хора,които истински обичам и държа на тях..Гледам да се контролирам и да показвам външна незаинтересованост,но понякога се издавам ,когато чуствата са силни..Винаги усещам лъжата и подлагам всичко на микроскопски анализ,ако имам дори и миниатюрни съмнения.Аз самата обаче не понасям ревнивци и това е в състояние да ме отблъсне от даден човек..Държа на свободата си,но в същото време ми се ще да имам контрол над чуждата.. :-\Това,подозирам,ми е задача номер 1 за отработване в тоя живот.За протокала-Луна в Рак и Венера в Козирог.                                                                                                                                                            П.С. Извинявам се ,че пиша без абзаци,но "Ентър"-а упорито ми отказва съдействие.. ;D