Здравей Гост

ЗА РЕВНОСТТА

• 147 Отговора
  • 23504 Прегледи
*

holanda

Re:ЗА РЕВНОСТТА
« Отговор #20 -: Май 17, 2009, 05:03:12 pm »
съгласна съм с Аия,всеки човек си има ясно изградена представа за любовта и само Аспекти в натала не биха били достатъчни,за да се търсят показатели за ревнива натура. :o..Аз имам Плутон в съвпад с Венера на куспида 1/2 дом,което се води като тежък аспект,стане ли въпрос за любов.Има нещо вярно в твърдението,че такива хора са по-крайни и фаталистични в любовните си връзки,но това идва от по-изкривения им стремеж към любовно щастие.Или по-истинския.... :)Аз все още си чакам силно акцентирания Марсов мъж,въпреки че си имам партньор,който е въплъщение на образа Мъж-мечта за всяка една друга жена ::).Плутон/Венера търси онази толкова истинска жертвоготовна любов,каквато малко мъже/жени на земята биха могли да дадат ;).Тук става въпрос за Истинска сексуална съвместимост и нереално духовно съединение...Единия е напълно достатъчен на другия,заедно са целия свят....Няма го опита за надмощие във връзката,обсебването и разни подобни глупости,които се обсъждат,стане ли въпрос за ''толкова опасния'' Плутон ;).

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #21 -: Май 17, 2009, 06:39:44 pm »
Не съм изпитвала силна ревност, може би няколко пъти преди много години, но в съвсем слаба степен. Не си представям любовта като отношения, в които аз съм единствената и незаменима жена във всеки един аспект /тук не включвам интимни отношения естествено/. За щастие със съпруга ми сме с въздушни Луни и създадохме отношения, в които всеки зачита личното пространство и различни нужди на другия. Например той има приятелки и аз имам приятели, излизаме с тях поотделно и това никога не е било проблем. Смятам, че взаимното уважение и доверие са много важни в една връзка, не че само те са важни.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #22 -: Май 17, 2009, 07:14:23 pm »
Слънце и Луна в Скорпион са адски ревниви, при това подмолни и отмъстителни, но само ако са ранени. Това са мои наблюдения върху реални личности. Много са прикрити и могат да ти отмъстят по толкова заобиколен начин, че едва ли би могъл въобще да се досетиш за реалната причина, която ги е провокирала.

« Отговор #23 -: Май 18, 2009, 03:06:08 pm »
  До някаква степен това важи и за хората с асцедент Скорпион, по мои наблюдения. А за мен когато съм сигурна в чувствата на другия съм спокойна, но по някой път ревността ме жегва, изпитвам чисто физиологическа болка и тогава реакциите ми са неадекватни  ;D. Е, това пък са моите уроци - Тао квадрат - Сатурн-Телец в опозиция с Марс и Венера - Скорпион и съответно трите планети в квадратура с Луна- Водолей. Ревността при мен явно е по-скоро от ниска самооценка и несигурност. Но пък не съм преставала да обичам.

« Отговор #24 -: Май 18, 2009, 04:17:23 pm »
аз съм някакво изключение  ;D
противно на всички очаквания с АСЦ Скорпион съвпад с Марс,Плутон и Сатурн 1ви дом въобще не съм ревнива, не ме интересува какво прави като не е с мен, важното е после да се върне при мен, и когато сме заедно да не блуждае по някоя друга  :) :) :P
не е много нормално с този стелиум в скорпион , нали??

*

Nebesna

« Отговор #25 -: Май 18, 2009, 06:02:48 pm »
Що да не е нормално? Марс и Плутон на трон в Асцендента дават достатъчно висока самооценка. И ако не ти раняват лични планети, аз приемам за нормално това, че не си ревнива.

*

mamma_mia

« Отговор #26 -: Май 18, 2009, 09:16:22 pm »
Ревнувала съм само сериозните си връзки.
Много съм ревнива.Слънце риби.
АС Лъв-трябва да става на мойта ::)
Господаря на 5ти ми е плутон в опозиция със слънцето.
Имам и луна,венера и марс в телец-собственическо чувство.
Е...мисля,че е достатъчно ;D
Не...не ми е лесно,както и на партньорите :D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #27 -: Май 18, 2009, 09:41:22 pm »
плутон в опозиция със слънцето.

на това съчетание съм наблщдавала, като ревностно (  при приятелката мис такова обаче има сериозна карма и конкуренция с майката, която диктува част от отношението)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Инти

• 2068
« Отговор #28 -: Май 18, 2009, 09:55:41 pm »
Слънце и Луна в Скорпион са адски ревниви, при това подмолни и отмъстителни, но само ако са ранени. Това са мои наблюдения върху реални личности. Много са прикрити и могат да ти отмъстят по толкова заобиколен начин, че едва ли би могъл въобще да се досетиш за реалната причина, която ги е провокирала.

С моята колежка имаме почти близнашки хороскопи (Тя е зодия Скорпион ). Имаме в натала си Луна в Скорпион в съвпад с Юпитер , както и Венера съвпад с Нептун, и не сме ревниви, може би точно поради това, че Луната е облагородена от Юпитер, и поради факта че Венера е в съвпад с висшата си октава Нептун.

Колкото по-високо е издигнато самосъзнанието на човек, толкова повече разбира, че Любовта не е форма на притежание, дори и да имаме връзка ние не притежаваме човека до нас, ревността се показва като форма не несигурност в самите нас, не толкова в отсрещната страна, дори и тя да е ефирна, авантюристична, вината е в нас , защото ние не сме имали търпението да опознаем човека до себе си. Дори и да има хиляда обожатели насреща, когато се обича истински, имаш очи само за един и само един присъства в твоята Душа, и това няма как да не се усеща.

« Последна редакция: Май 19, 2009, 09:08:48 am от Инти »

*

Nebesna

« Отговор #29 -: Май 18, 2009, 10:48:10 pm »
Аз също не съм ревнив човек. Мразя го това чувство. За мен ревността е болестно състояние. Не се знае кой е по-обсебен в случая - този който ревнува или този, когото ревнуват. Като Водолей (слънчев и лунен) с Асцендент в Стрелец пазя ревностно свободата си. Може да се каже, че аз ревнувам свободата си. За съжаление, обаче забелязвам, че обратната страна се чувства застрашена точно от този мой стремеж. Водолеите рядко показват чувствата си, по-точно, правят го по един имперсонален начин. Всъщност ние сме много романтични и чувствителни хора (без да сме блудкаво сантиментални) и който е имал възможността да ни опознае по-отлизо, се е убедил в това. Обаче съм попадала на партньори, които са ме предиззиквали да ревнувам само и само да видят някаква проява на чувство...Зная, че е тенденциозно и пощурявам в такива моменти. В такива случаи не се разправям и малко по малко се отдръпвам от такъв човек...

Пък да ви се оплача мъжът ми ме е ревнувал от приятелките ми, от кариерата ми, от свободните ми занимания извън семейството и от всичко друго, но никога не е показвал ревност, заради друг мъж.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Май 18, 2009, 10:57:55 pm »
Не зная, може би наистина бих ревнувала, ако партньорът ми бъде привлечен от жена, по-достойна от мен. Но тук по-скоро става въпрос за наранена гордост. Не мога да кажа, че не са ми давали повод за ревност, но в интерес на истината не е имало жена, която да сметна за конкурентка. Може би проблемът е, че трудно привличам равностойни партньори, а оттам и евентуална равностойна "конкуренция". Какво да се прави, имам си Юпитер в 7 дом.  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #31 -: Май 19, 2009, 10:47:35 am »
Що да не е нормално? Марс и Плутон на трон в Асцендента дават достатъчно висока самооценка. И ако не ти раняват лични планети, аз приемам за нормално това, че не си ревнива.

ами защото при мене не дават висока самооценка,  квадратират се от слънцето, освен това все си мислех , че с този асцендент трябва да съм доста ревнива  ???
знам ли..
а имам приятел, който е просто болезнено ревнив
неспасяем случай,
слънце и асц лъв, съвпад венера,мерк,юпитер , правят квадрат с уран и тригон с луна и нептун.

« Отговор #32 -: Май 19, 2009, 12:44:11 pm »
ревнува този, който не умее / не желае да губи...
въпроса е кой  астро асп. показват - "неумение да губиш" ? ::)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Abrakadabra

• *
  • 85
  • Когато Бог говори, и логиката мълчи.
« Отговор #33 -: Май 19, 2009, 01:10:33 pm »
Да,има аспекти и позиции, които говорят за склонност към ревност по принцип, но от бедния си опит като "астролог" съм забелязала, че много зависи от човека, с който се свързваш. Човек, който никога не е ревнувал преди това и не му е присъщо, може да бъде задействан от синастрията, та чак да остане с отворена уста. Просто това е партньорът, чийто планети/точки попадат на чувствителни места в нашата карта и те ти ревност. Обратното също съм наблюдавала- ревнивци са като заспали, кротват, срещайки партньор, който успокоява чувствителните им точки.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #34 -: Май 19, 2009, 03:02:11 pm »
Abrakadabra, много си права за написаното. Сега нямам време да добавя и аз някои впечатления, че в работата е лудница.   :'(
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #35 -: Май 19, 2009, 08:02:36 pm »
Да,има аспекти и позиции, които говорят за склонност към ревност по принцип, но от бедния си опит като "астролог" съм забелязала, че много зависи от човека, с който се свързваш. Човек, който никога не е ревнувал преди това и не му е присъщо, може да бъде задействан от синастрията, та чак да остане с отворена уста. Просто това е партньорът, чийто планети/точки попадат на чувствителни места в нашата карта и те ти ревност. Обратното също съм наблюдавала- ревнивци са като заспали, кротват, срещайки партньор, който успокоява чувствителните им точки.

Един човек да се сети да го напише.

« Отговор #36 -: Май 20, 2009, 08:27:25 am »
нещо не мога да разбера, ако в натала нямаш аспекти да бъдеш ревнив, да притежаваш, обсебваш хората, които не искаш да загубиш на всяка цена ,какви синастрии, какви чувствителни точки ще ти активира за да те направи ревнив, ти го нямаш заложено в характера по рождение, все едно заека да изяде вълка, като го срещне  ::)

сетих се за една позната, клиничен случай за болезнено ревнива,
не умее да губи, винаги става това, което е решила

съвпад    R Плутон/R Юпитер в Лъв тригон Слънце/ Меркурий Овен,
опозиция R Сатурн 3 гр.Стрелец /Венера в 30гр.Телец
съвпад     Марс/ Луна Козирог каре Слънце Овен
квадрат   Плутон /Венера
« Последна редакция: Май 20, 2009, 08:49:20 am от strelicka »

*

veshti4ka

« Отговор #37 -: Май 20, 2009, 08:57:04 am »
ха ми то ревността е доста относителна като понятие сама за себе си. но ако някоя по кибритлийка планета от твоята карта съвпадне с нещо лудо от неговата /например Лилит или Плутон или Марс/ пък може и да те предизвиква нарочно - знае ли човек  ;D

например: СЛВ на бившият ми съпруг съвпадаше с моята Лилитка /пък тя Лилит си е демоница-мъжетръшкачка и трошачка на нерви - погледната от по-първичното си описание  :P /, пък и си зависи кой коя страна и вади на показ все пак... аз никога не съм му изневерявала, но оня пощръкляваше от ревност покрай мен  ;D ;D ;D  винаги съм се питала кво го е ухапало пък тоя, но чак сега кат взех да изучавам и астрологията го разбрах човечеца  ::) ;D 8)  то сигурно има и други такива убавци-аспекти, ама не ми се рови да се занимавам с неговата карта  ;D  имам някви спомени за квадратури на Марс и нещо си ...

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #38 -: Май 20, 2009, 02:04:35 pm »
нещо не мога да разбера, ако в натала нямаш аспекти да бъдеш ревнив, да притежаваш, обсебваш хората, които не искаш да загубиш на всяка цена ,какви синастрии, какви чувствителни точки ще ти активира за да те направи ревнив, ти го нямаш заложено в характера по рождение, все едно заека да изяде вълка, като го срещне  ::)

Да, права си.Но и в другото има известен смисъл,доколкото ревността е доста разтегливо понятие и може да се развие на различни плоскости.Не винаги е от желание за контрол и обсебване на партньора,понякога може да е ниска самооценка,страхове или друго,което дори може да е свързано с проработката на планетите,не толкова с аспекти и позиции даже.А потенциал за едното или другото в картата,често се намира,а стигнем ли до проработката там вече нещата не са прости. ;)

Определено някои синастрии,могат да изкарат дори слабо осъзнати в нас страни или да затиснат т.нар. чувствителни точки.Като натиска може да е по-силен от други и съответно реакциите.Картинката е сложна, не случайно има хора които в един момент дори това да е след 20 г в които всички си мислят ,че го "познават" поради влиянието на някоя личност,се изменя тотално.А това е в следствие на взаимодействието,на отключването на страни,които друг до сега не е активирал или с необходимата сила.Защото макар някои синастрични аспекти да се повтарят при различни връзки,в случая е важно че това са с отделни личности,които имат индивидуално влияние в зависимост и от това как те работят с дадените енергии.

« Отговор #39 -: Май 21, 2009, 09:05:14 am »
все си мисля, че там където има големи пари ,власт и интереси, там се ражда и ревността
ниска самооценка , страхове ,казваш е добре имаш си да кажем квадрат,опозе Сатурн/Венера или Луна/Венера и т.н, бедни сте като църковни мишки и от кого ще го ревнуваш, коя ще го погледне,
никой не ревнува потник на работник , приятелю;D