На мен Сатурн ми управлява 2-ри дом, заедно с Уран (интерсептиран Водолей във 2-ри). Обаче в натала тези две планети са ми в опозиция - Сатурн в Риби в 3-ти дом, а Уран е в Дева в 9-ти дом. Значи, в момента хората от моето поколение преживяват обърната опозицията Уран-Сатурн, понеже транзитните Уран и Сатурн са си сменили местата, така да се каже.
За Урановата опозиция няма да говоря, яко ме тресе. Ще опиша хода на тр. Сатурн през 9-ти дом. Първо ми опонира на Меркурий в Риби в 3-ти дом (Меркурий е управлявител на 7-ми дом) - имах проблем със сключването на един трудов договор, после последва страха от самотата и мисълта, че ще си "умра сама". Добре, че нямаше ретроградия около този градус, та всичко бързо премина. После ми опонира на рождената Венера - ей това съм го забелязала, че винаги така ми действа този аспект - ставам консервативна в обличането и ограничавам контактите до най-близките си хора. Казах "сбогом" на флиртовете и станах някак си скована в отношенията.
После ми опонира рождения Уран - тука имах малко финансови притеснения - все пак и Уран и Сатурн ми управляват 2-ри дом. Обаче бързо се оправиха нещата, което го отдавам на конфигурацията "хвърчило" в хороскопа, която аз много си харесвам. В големия тригон е включен Юпитер, а той много ми помага да излизам "суха" от всякакви ситуации. Рожден Юпитер в тригон със Сатурн дава стратегическа дарба и успех със "закона", а рожден Юпитер в секстил с Уран е "щастливият случай". Всъщност в хвърчилото Уран и Сатурн бяха с разменени места, което си беше голям стрес и изискваше от мен просто да направя някои реорганизации (Юпитер, Сатурн), а и получих "неочаквана подкрепа" (Уран, Юпитер).
А по отношение на домовете, през които транзитираха Уран и Сатурн: 3-ти - 9-ти, мога за кажа само: "Браво на Скарлет!". Беше хвърлила един поглед върху Солара ми за тази година и ми каза, че ще има да решавам юридически проблеми за наследство с братя и сестри. Оказа се права! Нали мама е болна и си е решила, че вече си заминава от този свят и дните и са преброени ни извика при себе си, за да се споразумеем за имотите. Покани ни да се съберем по време на приключилото ретроградие на тр. Сатурн. Всъщност разговорът се проведе точно днес при директен Сатурн, понеже аз все бях заета и отлагах тази неприятна част. Доволна съм, че се спорязумяхме, за да изживее жената спокойно остатъка от дните си. Аз приех нейната воля, такава каквато е. И мисля, че не сбърках.