Здравей Гост

Директен сатурн!

• 53 Отговора
  • 11485 Прегледи
*

aiia

Директен сатурн!
« -: Май 17, 2009, 03:08:35 pm »
А честит ви директен сатурн. Какво се промени през последните 5 месеца при вас, кой какво научи, какво не научи. Какво ви даде ретро сатурн и какво ви отне. Да направим равносметка.
Който иска да напише, в кой дом ви е позициониран сатурн, какво управлява и какви аспекти прави. Да се опитаме да направим астро ''прогноза''. Все пак говорим не за кой да е, ами за САТУРН.  8) :-*

Re:Директен сатурн!
« Отговор #1 -: Май 17, 2009, 05:35:40 pm »
Сатурн ми транзитира във втори. Сега прави секстили към Луната и Мерка ми. Та, да на чуе едни опашат, докато беше ретро не можех да се оплача, но нямах и прогрес. Да видим сега като се раздвижи напред какво ще става, защото ми престои и Марсово завръщане - ех как го чакам пози свеж полъх....Около 4.07 имам по солар някакво събитие от юпирерско етество. Шъ видим  ::)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #2 -: Май 17, 2009, 05:49:24 pm »
бързаш, мила до 20 е стационарен , от 21 по първи петли ще бъде директен
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

aiia

« Отговор #3 -: Май 17, 2009, 05:51:20 pm »
Знам че е стационарен и на 21 май тръгва директен. Но днес имам време да пускам тема. Кой знае кой къде ще ме засили след няколко дена...  ;D

« Отговор #4 -: Май 17, 2009, 05:58:39 pm »
Хич не ме интересува, че е стационарен  ;D Важното е, че не е ретрограден  :P  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

aiia

« Отговор #5 -: Май 17, 2009, 06:03:08 pm »
Еми да река и аз за себе си. Транзитира ми в 12 дом,  така се вглъбих в себе си, толкова навътре се обърнах, наревах се едно хубаво през тези 5 месеца, облизах всички стари рани, а сега като се сетя чак ми е смешно, и си викам ква патка съм била.
Кво научих ли, еми животът е прекрасен въпреки всичките гадости които ни се поднасят.
Като ми стигне асц пак ще ви пиша.  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #6 -: Май 17, 2009, 06:04:21 pm »
на мен в Дева /интерсептирана в 7 дом/ на 15,50* ми се намира Вертекса... при движението му в ретро фазата и попадането върху Вертекса ми се разведох окончателно /приключване на стара карма/  ;D . да видим сега Сатурн като мине пак отгоре му какво ще стане...  :P

иначе Сатурн ми е в Близнаци в 4 дом и управлява 11 и 12 дом  ;)

*

aiia

« Отговор #7 -: Май 17, 2009, 06:05:15 pm »
а в кои области на живота оказва влияние ретроградният Сатурн? Защото през последните месеци усещам негативи главно в любовния живот. Моят Сатурн е в Стрелец, в 4 дом

Зависи кой дом ти управлява сатурн, как е поставен в знак и дом, как е аспектиран и т.н. виж през кой дом транзитира и така навързваш нещата, парченце по парченце става пъзела. :P

*

aiia

« Отговор #8 -: Май 17, 2009, 06:14:24 pm »
значи след като в пети дом имам Козирог, Сатурн ми управлява него. Това не беше ли домът на любовта точно? А как да разбера през кой дом транзитира?

Значи , да. Щом 5-ия ти дом е зает от козирог, значи сатурн него управлява. Кой ти е асц?
Ами виж си транзитите. Най-вероятно ти транзитира 12 дом, и сега отива към АСЦ.

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Май 17, 2009, 06:57:15 pm »
На мен Сатурн ми управлява 2-ри дом, заедно с Уран (интерсептиран Водолей във 2-ри). Обаче в натала тези две планети са ми в опозиция - Сатурн в Риби в 3-ти дом, а Уран е в Дева в 9-ти дом. Значи, в момента хората от моето поколение преживяват обърната опозицията Уран-Сатурн, понеже транзитните Уран и Сатурн са си сменили  местата, така да се каже.

За Урановата опозиция няма да говоря, яко ме тресе. Ще опиша хода на тр. Сатурн през 9-ти дом. Първо ми опонира на Меркурий в Риби в 3-ти дом (Меркурий е управлявител на 7-ми дом) - имах проблем със сключването на един трудов договор, после последва страха от самотата и мисълта, че ще си "умра сама". Добре, че нямаше ретроградия около този градус, та всичко бързо премина. После ми опонира на рождената Венера - ей това съм го забелязала, че винаги така ми действа този аспект - ставам консервативна в обличането и ограничавам контактите до най-близките си хора. Казах "сбогом" на флиртовете и станах някак си скована в отношенията.

После ми опонира рождения Уран - тука имах малко финансови притеснения - все пак и Уран и Сатурн ми управляват 2-ри дом. Обаче бързо се оправиха нещата, което го отдавам на конфигурацията "хвърчило" в хороскопа, която аз много си харесвам. В големия тригон е включен Юпитер, а той много ми помага да излизам "суха" от всякакви ситуации. Рожден Юпитер в тригон със Сатурн дава стратегическа дарба и успех със "закона", а рожден Юпитер в секстил с Уран е "щастливият случай". Всъщност в хвърчилото Уран и Сатурн бяха с разменени места, което си беше голям стрес и изискваше от мен просто да направя някои реорганизации (Юпитер, Сатурн), а и получих "неочаквана подкрепа" (Уран, Юпитер).

А по отношение на домовете, през които транзитираха Уран и Сатурн: 3-ти - 9-ти, мога за кажа само: "Браво на Скарлет!". Беше хвърлила един поглед върху Солара ми за тази година и ми каза, че ще има да решавам юридически проблеми за наследство с братя и сестри. Оказа се права! Нали мама е болна и си е решила, че вече си заминава от този свят и дните и са преброени ни извика при себе си, за да се споразумеем за имотите. Покани ни да се съберем по време на приключилото ретроградие на тр. Сатурн. Всъщност разговорът се проведе точно днес при директен Сатурн, понеже аз все бях заета и отлагах тази неприятна част. Доволна съм, че се спорязумяхме, за да изживее жената спокойно остатъка от дните си. Аз приех нейната воля, такава каквато е. И мисля, че не сбърках.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #10 -: Май 17, 2009, 07:29:49 pm »
При мен ретроградната фаза на Сатурн беше в 8-ми дом. Сатурн направи квадрат с Луната ми в Близнаци в 5-ти дом  и заради ретроградното му движение, този аспект продължи доста дълго. Прояви се с болест при децата. Едното дете изкара 3 скарлатини през един месец всяка, въпреки че сериозно и отговорно се отнесох към заболяването и стриктно спазвах предписанията на лекарите всеки път. Другото дете дори не кихна. Имах проблем и със зъбите, един мъдрец беше тръгнал да расте, а около него се образува джоб и този джоб се възпали и ме заболя на връх Нова Година, точно като кацнахме в Рим. При първа възможност го извадих, понеже му беше за втори път да ми създава проблеми в неподходящ момент.
Основният урок беше по отношение на 2-ри от 7-ми /другото име на 8-ми дом  ;D, където беше транзита/. Партньорът тропна с крак и каза, че достатъчно дълго е бил "майка Тереза" за моите роднини. Реакцията му беше справедлива и естествена, дори леко закъсняла и все пак болезнена, понеже ставаше дума за моите роднини.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Май 17, 2009, 08:13:08 pm »
Имах проблем и със зъбите, един мъдрец беше тръгнал да расте, а около него се образува джоб и този джоб се възпали и ме заболя на връх Нова Година, точно като кацнахме в Рим. При първа възможност го извадих, понеже му беше за втори път да ми създава проблеми в неподходящ момент.

Проявлението е като по учебник: тр.Сатурн в квадрат с натална Луна много често дава проблем със зъбите.

*

veshti4ka

« Отговор #12 -: Май 17, 2009, 08:57:23 pm »
абе на мен защо все още астро кома ми отчита ретро Сатурн  :o

*

Mia21

• 2502
« Отговор #13 -: Май 17, 2009, 09:26:39 pm »
абе на мен защо все още астро кома ми отчита ретро Сатурн  :o

Моя също го дават ретро,но едва сега забелязах,че ми е почти на Имум Цели.Мнооого страшничко ми се вижда... :-\

« Отговор #14 -: Май 17, 2009, 09:36:24 pm »
уважавайте Дедо ви Сатурна, той не обича бързаците ,а вие като се заиграхте
 ибре, ибре, а той като ковнат пирон седи стационарен и не мърда, гледа ви сайра 8)

при мен транзитният е баш върху Урана ми на 4 крачки от Асц., ма на
дума не обелвам, седя си спокойно, кво да рипам като той ми дърпа юздите,
ша си кротувам, щот урана е в средата между не кой да е  ами марс и плутон,и щот при първото преминаване рипнах, та се закопах, ма сега съм си взела матурата, чакам само повторно
тр. Сатурн да метне тригонче към Юпитера, че ми е много спешно, а и
само символи брей - петлистни детелини- кво ли значат ?::)

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Май 17, 2009, 09:44:58 pm »
Ами, аз все още си ползвам полунощни ефемериди 1950-2010 г., издадени на хартиен носител. Та значи, според тази книжка Сатурн е обърнал посоката от днес 17.05.2009г., въпреки че е в същия градус в който е бил и на 14.05.2009г. - 14*55 Дева. Сатурн ще бъде в този градус до 21.05.2009г. Обаче символът "D" е поставен на дата 17.05.2009г. В този случай май се казваше, че Сатурн е стационарно директен - готов за право движение. Не се заблуждавайте, Сатурн се движи. Просто програмите отчитат до минута, не отчитат секундите. На мен Зет-а ми го отчита директен.
« Последна редакция: Май 17, 2009, 09:49:19 pm от Небесна »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Май 17, 2009, 10:57:05 pm »
Няма ли логика, ако дадена планета е отбелязана с "D" в ефемеридите, това да означава, че вече е преминала в директно движение, т.е. се движи? Странно защо не отбелязват стационарните фази...
На мен Зет-ът ми изкарва Сатурн стационарен, т.е. със символ "S" на 17 май, на 16-ти е "SR" (стационарно-ретрограден).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #17 -: Май 17, 2009, 11:03:57 pm »
Аз ползвам Зет-7 Гео. Тази програма не отчита фазите, за които говориш. Просто прамахва символа "R".

*

Skarlet

« Отговор #18 -: Май 18, 2009, 01:51:19 am »
А по отношение на домовете, през които транзитираха Уран и Сатурн: 3-ти - 9-ти, мога за кажа само: "Браво на Скарлет!". Беше хвърлила един поглед върху Солара ми за тази година и ми каза, че ще има да решавам юридически проблеми за наследство с братя и сестри. Оказа се права!

Кога е било това,нямам спомен.Сигурно са минали няколко месеца.Радвам се,че сте се споразумяли и всички са доволни.Е,така ми топлиш душата. Дано се сбъднат и другите хубави неща,дето съм ги прогнозирала и на други.......за сватби,деца и т.н през 2010.Не са една или две,а няколко.Те ще се похвалят или ще ми теглят една майна.  ;)

« Отговор #19 -: Май 18, 2009, 08:20:56 am »
в зет 8 ги отбелязва фазите на движение
от 17 до 19 май  е 14гр 54 и следобяд става 14гр.55 и до 21 май около 5 сутринта тръгва дирекно, S- отпада :)