Здравей Гост

Директен сатурн!

• 53 Отговора
  • 11497 Прегледи
Re:Директен сатурн!
« Отговор #20 -: Май 18, 2009, 11:41:35 am »
   Иииий този Сатурн доста дълго време е заемал място около рождената ми Лилит в ІV дом, Дева. Иначе наталния ми Сатурн е в 12 дом, господар на хороскопа и управител на VІІ-Козирог и ІХ, Хдом-Водолей. Но в момента нат. и транзитен са в тригон. Така че не мога да кажа че съм усетила нещо по Сатурн. Просто в момента съвпадите са много и то все с тежки планети. Транзитен Плутон в точен съвпад в момента с нат.Меркурий, на няколко градуса от рождено Слънце, Транзитни Нептун, Юпитер и Хирон са застанали като коронка на МС,СЛВ и Луна. По-важното което прави впечатление, миналата година когато Сатурн преди да направи съвпад с нат.Лилит, една сутрин си взех чукалата, защото не издържах повече и си заминах за в къщи. Работех при приятеля си на морето. Два месеца имаше мълчание, после нещата почнаха пак като че ли нищо не е било. В момента не знам какво да очаквам - защото пак е в съвпад с Лилит, страх ме е да мисля, да чувствам, да усещам....Просто живея по течението. Само се моля бъдещето да е по-добро от миналото. :)

*

Nebesna

« Отговор #21 -: Май 23, 2009, 11:33:23 pm »
В момента Сатурн в Дева е в точен квадрат с Венера в хороскопа на България. Венера управлява 4-ти дом (старите хора) и е в 5-ти дом (в ръцете на децата). Но Венера е в съвпад с Плутон, който е управител на МЦ. Венера управлява и 9-ти дом на законодалните промени. Виждате какво става в здравеопазването -нови, неиздържани наредби в областта на лекарствата, споровете между фармацевтите, лекарите и здравната каса. (тр. Сатурн е в тригон с натален Нептун). До края на годината Сатурн ще квадратира всичките планети в 6-ти дом (здравните грижи, общественото здраве). Кризата в здравеопазването ще се задълбочи.

Вчера ходих служебно в един хоспис. Някакъв тарикат-бизнесмен с два реда ланци купил един ресторант в местността Батова край Аксаково и понеже не му вървял бизнеса, решил да се възползва от средствата на програма ФАР и направил старчески дом, ама то си е чист хоспис. Хората там ги транспортират в безпомощно състояние директно от болниците и ги заварят в двойни стаи със санитарен възел. В двора две огромни кучета като мечки. Като пристигнахме първо ни посрещнаха кучатата. После чухме стенания (някакъв старец, докарали го предния ден). През цялото време не спря да стене. Собственикът изказа предположение, че не са му сложили правилно катетъра. Докато бяхме там и си писахме протокола от проверката, човекът се влоши. Санитарката (младо момиче), която е и перачка и готвачка и всичко останало дойде уплашена и разтреперана. ...Няма лекар на разположение. Пътя на мръсното и чистото пране и пътя на храната се пресичаха. Пералнята сложена до хладилника...Все пак това са болни хора. Стаите бяха в добро хигиенно състояние, обаче дворът приличаше на цигански катун, особено с тези две кучета. Заможни хора плащат високи такси, за да имат родителите им денонощно лекарско наблюдение...Аз съжалих тези хора. За мен те бяха "захвърлени на произвола на съдбата". В такива домове трябва да има денонощно присъствие на лекар...Обадиха се на "Бърза помощ". Дойде след 40 минути. Ние вече отдавна бяхме напуснали хосписа, чухме сирените от съседното село. Какъв ли ужас е преживяла санитарката, просто не знам. Момичето сигурно не е обучавано да оказва първа помощ. А онзи дебелак я накара да не се отделя от стареца. Като се прибрах в къщи ревах с глас. Добре, че вечерта ходих на театър "Секс, наркотици и рокендрол" с Андрей Блатешки, та малко се разтоварих. Иначе сигурно щях да рева до изтощение. Никому не пожелавам такова заточение.

*

Skarlet

« Отговор #22 -: Май 24, 2009, 12:07:54 am »
Не ми се започва тази тема,защото за мен е още по-болезнена. Няма клинична пътека за грижи по домовете в НЗОК и цялото финансиране е от директно заплащане от близките на пациента.Работещите искат достойно заплащане. А хората нямат пари.Тези,които имат много пари,си хвърлят близките в хосписи с леглова база,за да не им се пречкат чужди хора в къщата и да не търпят болните си роднини. Та,това е нашето здравеопазване и родина.Тъжна картинка.
« Последна редакция: Май 24, 2009, 08:00:29 am от Скарлет »

« Отговор #23 -: Май 24, 2009, 12:20:20 am »
Вие да не мислите, че  здравеопазването другаде е нещо по-различно? Имам приятелка в САЩ - е там можеш и да не ходиш на лекар, да ви кажа. Просто можеш да не доживееш срещата с него.

Аз за грижата за болен мога да напиша дисертация...ама айде... :-\
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #24 -: Май 24, 2009, 12:29:56 pm »
Ми мислиме, че е по-различно. Моя приятелка е нелегална емигрантка в Испания и вика, че по-добре там да си беше правила една операция, отколкото тук, дето е легална и осигуряваща се. Много българи са доволни от Испанското здравеопазване.
Друга позната е в Англия, това, което ми изправи косите, беше, че от половин година беше в Лондон, като се видяхме, и тя нелегална. А тук медицинска сестра от 20 години в Пирогов е била. Върна се тук за няколко седмици и чакаше да се прибере в Лондон при личния си лекар, че да си оправи някакви здравни проблеми.
Та САЩ и България не са света и освен това ние ,за щастие, сме в Европа и изобщо не ни е работа да следваме американските модели, които затриха света.

*

Nebesna

« Отговор #25 -: Май 24, 2009, 11:20:45 pm »
В Англия 90% от здравните услуги са субсидирани от държавата. Това е най-старата система в Европа, която не е приватизирала здравния сектор. Е, има и частни услуги но те са по-малко. За съжаление ние не възприехме този модел на здравна система. За Испания съм чувала, че всички емигранти имат равни права с испанците.

*

Divna

« Отговор #26 -: Май 18, 2010, 01:30:55 am »
Сетих се за Сатурн. Кога отново се обръща директен?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #27 -: Май 18, 2010, 01:32:28 am »

на 31май тръгва директен!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #28 -: Май 18, 2010, 01:35:19 am »
Значи съвсем скоро.
Ще го изтърпя още веднъж да ми мине през слънцето и на рожденният ми ден най-сетне да яхне венерката ми  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #29 -: Май 18, 2010, 01:39:15 am »
Значи съвсем скоро.
Ще го изтърпя още веднъж да ми мине през слънцето и на рожденният ми ден най-сетне да яхне венерката ми  ;D

е това е сигурен знак ,за връщането на старата любов и заздравянето на отношенията с любимия мъж.

Дивна ,аз отнасям плувката към леглото :bedtime2: на теб спокоен ден :kissd:
до утре....много обичам да си контактувам с теб!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #30 -: Май 18, 2010, 07:13:19 am »
...на мен ми управлява АЦ...и ми е на МЦ-то и е ретрограден....
..транзитира ми през 9-ти дом също е заклещил и прогресивната ми Луна там някъде.....като се обърна ретрограден в началото на периода ми започнаха поправките в университета....и като цяло голям тормоз с този университет.... :angry:...той продължава де.. :(....дано да се подобрят малко нещата...вече съм на финала и съм много отвратена и пищисана... :41:
по друг начин май не съм го усетила...ама то и това не е малко
е преди да се беше обърнал ретро...всичко беше доста по-добре като цяло...фона беше по-хубав...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Май 18, 2010, 10:19:07 am »

на 31май тръгва директен!

Така ли? Пак ли съм проспала? На мен повторно ми мина в тригон с Юпитера в 7 дом и пак нищо не се случи!
А сега пак ще тръгва директно да ми погази светилата, тъкмо ме отпусна малко... Как не го е срам!  :angry:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #32 -: Май 20, 2010, 08:04:36 pm »
тия дни съм като бъгната, гледам кво става и на
24 май да 26 май - стационарни са марс и юпитер

на 26 марс тръгва директно, сатурн става стационарен
до 30 юпитер е стационарен, а сатурн до 31 май :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #33 -: Май 21, 2010, 09:12:05 am »
Моят Сатурн си е в 11ти дом в съвпад с наталния, който също е ретро. Нямам някакви изстъпления през периода, освен, че реших да инвестирам заплатата в по-смислени начинания и да поспестявам малко.
Все още обаче имам опозиция на този тр. Сатурн с транзитни Юпитер и Уран, в 5ти, а пък те ми съвпадат с наталното Слънце... Има още какво да уча - разбрах, че бившия ми съпруг ще си има бебе. Не е много приятно, но дано е за добро  :blink: Скоро поне Уран ще ми излезе в 6ти дом

*

Divna

« Отговор #34 -: Май 21, 2010, 11:43:22 am »
Синухе,наскоро разбрах, че в момента на раждане наталният ми Сатурн е стационарен, а в радикса ми е отбелязан ретрограден? Имаш ли идея защо се получава така?

*

Divna

« Отговор #35 -: Май 21, 2010, 12:05:56 pm »
Благодаря, Синухе!

Точно в астрокома, в таблицата ми се дава като стационарен. Интересното е обаче, че върху картата в същия сайт го отбелязват като ретрограден.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #36 -: Май 21, 2010, 12:07:18 pm »
в астро кома,там си изписва стационарната фаза, в опцията Personal Portrait.

ей таз опция я споменавате за ЕН-ти път и така и не мога да я намеря къде е  :-X

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #38 -: Май 21, 2010, 12:29:29 pm »
http://www.astro.com/cgi/atxgen.cgi?btyp=apx&&cid=qrpfileLwFDv6-u1247313510&nhor=2161828&nho2=860553
пробвай тук

ааааааааааа разбрах го къде е  ;D ;D ;D  благодаря ти  :wub:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #39 -: Май 21, 2010, 12:31:37 pm »
Там ми дава на мен Меркурий в стационар. Директни са ми само Слънце, Луна, венера и Нептун. Всичко друго е ретроградно....  :-X