Здравей Гост

Кармичните срещи

• 67 Отговора
  • 23369 Прегледи
*

Abrakadabra

• *
  • 85
  • Когато Бог говори, и логиката мълчи.
Re:Кармичните срещи
« Отговор #20 -: Май 22, 2009, 10:38:50 pm »
Не ми се пише сега, затова ето един линк да прочетеш ТУК

*

malina

« Отговор #21 -: Май 23, 2009, 09:48:31 am »
От близо 10 години търся отговор на въпроса каква е тая сила аджеба, която ще ме държи вързана за някой мъж животи поред, като се има предвид че не съм особено влюбчива ., е вече разбрах - силата на чувството за ВИНА ..   още веднъж благодаря за статията ..

*

aiia

« Отговор #22 -: Май 23, 2009, 06:04:03 pm »
Например когато повечето планети се пресичат под кармични аспекти (т. е. разстоянието на зодиакалния кръг между тях е 20, 40, 80 или 100 градуса) - това е безспорен показател за кармична връзка. Аспектите на възходящия и низходящия възел, на Прозерпина, Селена и Лилит към висшите планети, както и връзките между Сатурн и Нептун също могат да разкажат дали взаимоотношенията между мъжа и жената носят кармичен характер и какви са целите и задачите на тази кармична среща.

Като показател за кармични отношения може да служи и определена разлика във възрастта между партньорите. Разлика от 5 или 10 години показва, че срещата не е случайна. Вероятно между тези партньори съществува кармична връзка, изискваща отработване на взаимни дългове. Целта на новата среща е да предостави на двамата възможност да разрешат назрелия въпрос. Това става чрез пресъздаване на същата ситуация за определен период.

Нямам нищо против ''кармичната астрология'', но си мисля, че някои астролози и езотерици прекаляват с думата ''карма'' и кармичност.
Ако си мислим, че всяко нещо което вършим или ни се случва е кармично и ако се вторачваме в това непрекъснато, къде остава нашата собствена воля и решимост.
Обзалагам се, че която и карта да хвана ще намеря ''кармични аспекти'' с моите планети.
Лошо е когато почнем да си втълпяваме, ''този е кармичен враг'' или този е ''кармично свързан с мен'' и т.н. Ами всички сме свързани, щом се се родили на таз планета. Прашинки сме в пустинята, имащи еднакви нужди и желания. В днешното обществто  желанията се свеждат до ''материално благополучие''. Останалото е на заден план.

*

veshti4ka

« Отговор #23 -: Май 23, 2009, 06:53:48 pm »
aiia, благодарение на собствената си воля и избор, човек си твори кармата за напред. всяко действие или избор сега предопределят бъдещето ти. и обикновено в бъдещето ти не е замесен "оня отгоре", а ти самата  ;)

когато ти се случва нещо лошо, бъди сигурна, че или ти си го предизвикала с твое минало действие или бездействие или пък това е част от собствения ти план за духовно развитие, който ти самата си начертала преди да се преродиш  ;)  това естествено важи и за хубавите неща, които се случват  8)

обаче има едно голямо НО в цялата история. обикновено когато му се стовари някаква гадост на главата и човек винаги е склонен да обвинява било други хора, било Бог, било аспектите на планетите или обстоятелствата, но никога не намира вината вътре в себе си. почти 98% - 99% от хората на тая планета разсъждават така.  много е трудно да се обяснява на някого, че вината е изцяло негова, защото това означава да поемеш отговорност за собственият си живот, а май на повечето хора това не им се нрави  ;)

точно поради тази причина и избягвам да се включвам в теми като "помощ - той ме мрази /или ме нарани или нещо друго/", защото е меко казано много грубо да се опитваш да отваряш нечии очи, когато самият човек не е готов за това  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Май 23, 2009, 07:19:27 pm »
И аз отдавна съм на мнение, че с понятията кармична астрология и кармичен хороскоп много се злоупотребява или, да го кажем по-меко, се прекалява. Това си мнение съм споделяла и друг път с обяснения защо, така че този път ще се въздържа от коментари. 
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #25 -: Май 23, 2009, 08:31:15 pm »

обаче има едно голямо НО в цялата история. обикновено когато му се стовари някаква гадост на главата и човек винаги е склонен да обвинява било други хора, било Бог, било аспектите на планетите или обстоятелствата, но никога не намира вината вътре в себе си. почти 98% - 99% от хората на тая планета разсъждават така.  много е трудно да се обяснява на някого, че вината е изцяло негова, защото това означава да поемеш отговорност за собственият си живот, а май на повечето хора това не им се нрави  ;)

точно поради тази причина и избягвам да се включвам в теми като "помощ - той ме мрази /или ме нарани или нещо друго/", защото е меко казано много грубо да се опитваш да отваряш нечии очи, когато самият човек не е готов за това  :-[

Не винаги вината е Лична - има родова карма както и  групова карма,
не винаги човек има възможност за избор - някой трябва да я плати.
Например майка губи децата си при раждане/ след раждане, или има
дете с тежки увреждания, така, че какъв избор има детето , освен да плати чужди дългове.
( свързвам го и с другата тема , за децата с увреждания )
Естествени минерали и амулети

*

veshti4ka

« Отговор #26 -: Май 23, 2009, 08:34:57 pm »
но избора да я  плати си е неин и взет преди прераждането и тук  ;)

има и още нещо, когато един човек тръгне по ПЪТЯ, то той автоматично се абстрахира от груповата карма, защото съзнанието му вече не функционира на принципа на стадото, а поема по собствен път...

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Май 23, 2009, 08:48:34 pm »
Цитат
но избора да я  плати си е неин и взет преди прераждането и тук

С това никога няма да се съглася. Никой не избира кога, къде и в какво семейство да се прероди. Ако имахме право на избор преди раждането, всички щяха да искат да се преродят в Швейцария или да бъдат деца на Бил Гейтс.  ;D ;D ;D
« Последна редакция: Май 23, 2009, 08:54:44 pm от Небесна »

*

veshti4ka

« Отговор #28 -: Май 23, 2009, 08:55:12 pm »
Цитат
но избора да я  плати си е неин и взет преди прераждането и тук

С това никога няма да се съглася. Никой не избира кога, къде и в какво семейство да се прероди. Ако имахме право на избор, всички щяха да искат да се преродят в Швейцария или да бъдат деца на Бил Гейтс.  ;D ;D ;D

Небесна, не е така. не бъркай съзнанието преди прераждането и след това. когато един дух се въплъти той не помни какво е било преди това и умът на новороденото започва да функционира на материалното ниво. но там горе - всички сме равни и се стремим към самоусъвършенстване и сами си избираме даденият урок който желаем да научим в следващото си прераждане. ако ти си избрала да се научиш на труд и саможертва едва ли би се преродила като дете на Бил Гейтс.  там горе няма материално, няма завист и злоба и най вече няма никакви пари /ебаси кефа  ;D /... там горе си по-напреднал дух или по-малко знаеш - нищо повече и ако си от вторите искаш да станеш като първите, но не воден от егоцентризъм а просто от любов  :-[

*

Nebesna

« Отговор #29 -: Май 23, 2009, 09:31:42 pm »
Наша колежка преживя клинична смърт. По нейните описяния, там горе няма емоции, няма чувства, а само чист РАЗУМ. Затова тя казваше, "Радвайте се, смейте се, плачете сега, защото там горе няма такива работи." А щом няма емоции, значи няма и болка. Болката е тук на земята. Но не съм убедена, че сами избираме.

А какво лошо има в това да си богат човек? Да не искаш да ми кажеш, че това е порочно? Отдавна вече не смятам, че богатите са лоши хора, а само бедните са - духовно извисени и добри.
« Последна редакция: Май 23, 2009, 09:35:52 pm от Небесна »

*

veshti4ka

« Отговор #30 -: Май 23, 2009, 09:35:48 pm »
не съм съгласна, че няма чувства. доколкото съм чела,а и съм убедена вътрешно - Божествената любов е единственото чувство на всеки към всеки, а това че там е чистият разум - то туй е ясно  ;D ;D ;D

*

aiia

« Отговор #31 -: Май 23, 2009, 09:36:59 pm »
Може да ви се стори налудничево , но на мен ми  е трудно да повярвам в прераждането. Ами всичко това е недоказуемо. Кой какъв е бил в минал живот - кой може да го каже? Езотерик на базата на карти или видения ... а може ли да се докаже? Спомних си за изказванията на Теодора Стефанова и нейното ''извънземно'' във връзка с миналите прераждания на съквартирантите. Ами звучеше ми абсурдно всичко което каза. Може и така да е било, но няма реални доказателства.

Що се отнася до прехвърлянето на вината за собствените несгоди  на нашите предци и прадеди, също е глупост според мен. Дядо ми Х съгрешил с това и онова, и аз сега еди какво си - примерно. Може и така да е, но има ли реални доказателства, че това е причината за моите нещастия? Трябва да живеем достойно, почтено, да спазваме 10 божии заповеди и да вярваме в Бог. Това е нашето спасение. Другото е абалабаница. Всеки си носи кръстта, хубав лош .... съдба е...
Моля да бъда извинена от езотериците, да не ми скочат сега. Просто изказах мнение относно ''кармите'' и  кармичните обременености.
Исках само да кажа, че няма доказателства. Има книги, където просто се пише това онова.

*

veshti4ka

« Отговор #32 -: Май 23, 2009, 09:39:50 pm »
А какво лошо има в това да си богат човек? Да не искаш да ми кажеш, че това е порочно? Отдавна вече не смятам, че богатите са лоши хора, а само бедните са - духовно извисени и добри.

амииииииииии дръжки! повечето са еднакви - и бедни, и богати  ;D ;D ;D  но не отричай факта, че ламтежът за все повече и повече си е чисто човешка черта  ;)  и аз съм върл фен на лукса и това да имам всичко, което искам, но не на всяка цена и много подозирам, че ако имам много пари за себе си бих оставила толкова, че да задоволя желанието си за лукс и дом и останалото бих раздала  ;D  пусто Слънце в Риби и Нептун на Мс не биха ме оставили на мира, ако не спася поне половиния свят  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #33 -: Май 23, 2009, 09:42:52 pm »

амииииииииии дръжки! повечето са еднакви - и бедни, и богати  ;D ;D ;D  но не отричай факта, че ламтежът за все повече и повече си е чисто човешка черта  ;)  и аз съм върл фен на лукса и това да имам всичко, което искам, но не на всяка цена и много подозирам, че ако имам много пари за себе си бих оставила толкова, че да задоволя желанието си за лукс и дом и останалото бих раздала  ;D  пусто Слънце в Риби и Нептун на Мс не биха ме оставили на мира, ако не спася поне половиния свят  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Нищо не отричам. Някои бедни хорица убиват за 2 гроша.

ПП. "По-добре здрав и богат, отколкото беден и болен"

*

veshti4ka

« Отговор #34 -: Май 23, 2009, 09:45:14 pm »

Исках само да кажа, че няма доказателства. Има книги, където просто се пише това онова.

а ти откъде си сигурна, че живееш в РЕАЛЕН СВЯТ  ;)  светът е реален според твоите собствени усещания. и това си е доказано - всеки пречупва реалността според собствената си призма на усещания и съзнание. докажи ми, че твоят свят е реален, а светът на езотериците не е  ;)

който търси - намира...  ;)

не те хокам Айя, и не се опитвам да те убеждавам в нещо в което не вярваш. ще дойде време и сама ще осъзнаеш някои неща. просто трябва да пораснеш ... или пък да се върнеш към детето у себе си  ;D

*

veshti4ka

« Отговор #35 -: Май 23, 2009, 09:48:58 pm »
Някои бедни хорица убиват за 2 гроша.

бе аз познавам и много богати, които биха убили децата си за два лева  :-X :-X :-X   ама не е в това въпроса  ;)

чувала съм по съвременна сентенция: по-добре да плачеш в мерцедес, отколкото в автобус!  ;D ;D ;D ;D ;D  това е голяма простотия според мен, но за масата от хората си е верую.
според мен няма смисъл изобщо да плачеш, ама мноо ша са разводни темата  ;D ;D ;D ;D ;D

*

aiia

« Отговор #36 -: Май 23, 2009, 09:50:00 pm »
Вещичка, вярвам на доказани неща, а не на предположения.
Да вземем за пример астрологията. Наука изучавана от хилядолетия. Има писани правила там този и този аспект води до това или онова събитие. Както математиката, физиката и други точни науки. Има теореми доказани, закони вселенски и т.н.
Но специално за тези ''отвъдните'' истории и прераждания. Ами мътно е там. Никой не се е върнал от ''оня свят'' да каже как е и какво е. >:(

*

veshti4ka

« Отговор #37 -: Май 23, 2009, 09:53:17 pm »
Вещичка, вярвам на доказани неща, а не на предположения.
Да вземем за пример астрологията. Наука изучавана от хилядолетия. Има писани правила там този и този аспект води до това или онова събитие. Както математиката, физиката и други точни науки. Има теореми доказани, закони вселенски и т.н.
Но специално за тези ''отвъдните'' истории и прераждания. Ами мътно е там. Никой не се е върнал от ''оня свят'' да каже как е и какво е. >:(

мацко, ако те чуе някой учен /физик, химик и дрън-дрън/ ще те линчува директно на площада, пък хеле ако е астроном /още по-зле/  ;D ;D ;D ;D ;D аз все още не съм чула да признаят астрологията за официална наука. доколкото знам още си влиза в графата тинтири-минтири  ;)  не че ми пука де - аз си я обичам де и ми дреме на панделката, че не са я признали  ;D ;D ;D ;D ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #38 -: Май 23, 2009, 09:53:41 pm »

Исках само да кажа, че няма доказателства.

Това че ти не си срещнала такива,не означава,че не съществуват.

Ще ти дам една насока (не е единствена ),пък ако искаш се рови-има много примери на деца,които си спомнят минали животи,назовават имена,градове,улици и много други подробности,които няма как да зная освен чрез подсъзнателната си "кармична" памет-в смисъл на възраст,когато още не са чели и книги по въпроса,говоря за съвсем малки деца.И това което съобщават-като обективна информация и лични данни за миналата си личност и семейство,се оказва истина.

До тук бях с включването  :)

не се опитвам да те убеждавам в нещо в което не вярваш. ще дойде време и сама ще осъзнаеш някои неща.

И аз така.Само ще вметна,че не е необходимо да се осланяш на вяра или невяра,след като има начин да знаеш.

Никой не се е върнал от ''оня свят'' да каже как е и какво е. >:(

Много личности преживели клинична смърт (макар това да не е единствения начин да отидеш и да се върнеш)-са описали своите преживявания.Избягвай да казваш "никой","никога" и т.н. особено когато говориш за общи положения.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Май 23, 2009, 10:05:38 pm »
Наша колежка преживя клинична смърт. По нейните описяния, там горе няма емоции, няма чувства, а само чист РАЗУМ. Затова тя казваше, "Радвайте се, смейте се, плачете сега, защото там горе няма такива работи."

Небесна, мога да споделя, че не само преживелите клинична смърт остават с такова впечатление. Същото състояние на съзнанието може да се постигне и по време на медитация, а също и при някои шокови състояния, в които емоциите напълно се изключват с оглед психическо оцеляване на индивида. Някои езотерици обясняват втория случай с това, че при силен шок емоционалното тяло се отделя от физическото и всъщност тогава идва моментът, в който спираме да чувстваме - болка, гняв, страх и т.н. Лично съм го изживявала и мога да кажа, че усещането е много интересно. След пълно изключване на емоциите съзнанието става кристално ясно. Преминеш ли отвъд емоционално обусловения ум, влизаш в пряка връзка с висшия си Аз.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.