Небесна, аз просто пускам определени цитати от тази книга като съм абсолютно убедена в тях. пускам ги защото ме обвиниха в нещо, което дори и не съм си помисляла. прекалено ясно съзнавам, че адски много хора идея си нямат от тези неща, но това не е повод да се нападат останалите нали.
освен това, тези цитати показват многообразието на живота и цветовете на въплъщенията ни на тази планета. и самият фактор, че крушката си има опашка или един от законите на Херметизма "Всяко следствие си има причина, и всяка причина си има следствие!", което пък обяснява необяснимите неща в живота кристално ясно.
също така много добре осъзнавам, че тази тема заедно със загубата на дете е много болезнена за всеки човек. не съм искала и никога няма да поискам да нараня някого. в случая просто изхождам от много прочетени книги и факти в заобикалящия ме живот, защото съм се нагледала на какво ли не.
не можах и във втората книга да намеря случая с момиченцето, но намерих случай на жена, която избира да загуби детето си в следващо прераждане и ще ви го пусна. ако и в третата книга не намеря случая /вече очите ми се умориха да бродят между редовете/ ще ви го преразкажа. а сега случая на майката:
Следите на душите - Майкъл Нютън:
"... „Пръстенът" представлява цикъл на живот, смърт и прераждане. Децата играят важна роля за душата при възстановяването на равновесието в живота й. Какъв е духовният смисъл, когато здрав организъм умре скоро след като е започнал живота си? Получавал съм писма от скърбящи родители, които питат за смисъла на ранната смърт на децата си и винаги ми е трудно да отговоря. Само онези от нас, които са преживели ужаса от смърт на дете, могат да си представят болката на тези родители. Някои хора, загубили дете, прибързано правят погрешен извод, че причината за изживяната мъка е кармичен дълг за тяхно прегрешение в предишен живот, свързано с жестокост към деца.
Ако починалото дете е тийнейджър или по-възрастен, обикновено кармичните сили, довели до смъртта, са пряко свързани не толкова с родителите, колкото с душата на младия човек. Освен това, дори когато загубата на по-малко дете кармично засяга родителя, този урок не означава непременно, че е малтретирал деца в свой предишен живот. Може да бъде резултат от много други елементи, включително и косвени действия. Една клиентка, която дойде при мен около година след смъртта на осемгодишната си дъщеря, разказа следната история по време на сеанса:
„Бях богата дама в Лондон през деветнадесети век. Не обръщах почти никакво Внимание на страданията на малките бездомници на улицата около къщата ми. Грубо пренебрегвах мъката им, защото не бяха мои деца и смятах, че отговорност за тях носят родителите им и държавата и нямат нищо общо с мен. Затварях очите си, въпреки че имах предостатъчно пари да поддържам близкия дом за сираци и приюта за млади самотни майки. Знаех, че тези заведения едва свързват двата края, и не правех нищо. Между преражданията реших да поправя грешката от повърхностното си отношение. Съгласих се да преживея мъчителната загуба на обичано дете. Господи, каква болка, но така се уча на състрадание."