Здравей Гост

деца с умствени и физически увреждания

• 43 Отговора
  • 7931 Прегледи
*

Nebesna

Re:деца с умствени и физически увреждания
« Отговор #40 -: Май 26, 2009, 12:52:54 am »
Слагам картата на една жена, чиято първородна дъщеря е родена с хидроцефалия...поредица от лекарски грешки, лежане по болници..в момента детето е с вградена клапа в мозъка, която изтласква течността в корема по една тръбичка (другия начин е в предсърдията). Детето е вече ученичка и се развива добре. Но на определени етапи от време, свързани с физическото израстване, се налага да се прави операция за удължаване на тръбичката.

На пръв поглед прави впечатление съвпадът на Марс с Лилит и Нептун в 5-ти дом, при това Марс е управител на 5-ти дом, а Нептун на МЦ. Възлите са по оста Рак-Козирог (знаци, свързани с родова карма). ЮЛВ е в съвпад с Асцендента в Рак и се управлява от Луната в 6-ти дом. Това ми говори, че основната функция на личността е да бъде майка и да полага грижи за здравето на дете. Квардатурата на Луната с Плутон - втори управител на 5-ти дом, позициониран в 4-ти, може да бъде показател за генетична обусловеност на заболяването. Меркурий - първи управител на 4-ти дом е в съвпад с Луната.
« Последна редакция: Май 26, 2009, 01:05:40 am от Небесна »

*

malina

« Отговор #41 -: Май 26, 2009, 08:24:07 am »
По въпроса за обиждането да се изкажа и аз.  :)

Имам една болезнена тема, по която нито мога да споделям, нито имам желание да знам мнението на околните по въпроса. С две думи: изключително болезнено! По тази причина изобщо не чета съответните теми, с мнения по въпроса и ще бъде така докато не съм в състояние да приема и превъзмогна мнението на околните във връзка с болките ми.

Ще използвам твоите думи,не че срещу теб ще отправя това,което ще кажа.
Не мога да разбера след като някой сподели нещо в някоя тема,после да не е готов да чуе всякакви мнения вкл и такива,които не му харесват или го нараняват. ??? И след като вече има отношение към дадения въпрос,защо търси чуждо отношение/мнение?

неуместно си решил да използваш думите ми..   >:(

« Последна редакция: Май 26, 2009, 10:29:37 am от ga3l »

« Отговор #42 -: Май 26, 2009, 10:01:06 am »
   Подкрепям Вещичка напълно, защото много добре я разбирам и усещам. Виждам, че  книгата "Пътят на душите" й е оказала доста въздействие. И аз съм я чела преди доста време и честно казано, всичко което ми хареса /по скоро дава отговор на въпросите/ съм го възприела и в моменти, когато изпадна в някаква криза си казвам - ха, това тук трябва да е някакъв урок, който съм избрала да усвоя....Защото хората с такива проблеми търсят отговори и най-лошото е когато се самообвиняват, а това не е хубаво, защото не променя ситуацията. Просто приемаш нещата такива и вървиш напред. Лесно е да се говори, когато ти самият нямаш такъв проблем и това е един голям страх на много хора, да не им се случи. Вещичка просто се опита да подскаже теорията на тази книга, за да помогне на хората с такива проблеми да търсят пътя към себе си. :D

« Отговор #43 -: Май 26, 2009, 10:12:44 am »
   Не съм много навътре с тълкуванията на картите, но се оставям интуицията да ме води. Прави ми впечатление позицията на Хирон /лечителя/ се намира в Овен /а болестите, които са по знака на Овен са свързани с главата - ако не се лъжа/. Та Хирон се намира в Тао-квадрат с възлите, АСЦ и ДСЦ, което говори за абсолютна доживотна кармична обремененост, в смисъл ще има този проблем през целия си живот - изцеляването на глава, мозък - всичко произтичащо от тук.  Но аспекта на съвпад между Слънце, Юпитер и СЛВ - макар да е на ДСЦ, ще й дава някаква сила и помощ отгоре да преодолява по-лесно препятствията. Но ако приемем за вярна теорията на "Пътя на душите", в случая изборът е направен предварително - да се научи на любов, да дава и приема. Марс 1/21 с Венера, изключителен аспект, на хора с много високо извисено духовно съзнание. Наблюденията ми относно тези аспект са, че рядко се случва между лични планети, в повечето случаи е между планета и върхове на домове.
« Последна редакция: Май 26, 2009, 10:25:19 am от daisy696 »