Здравей Гост

molq za pomost

• 47 Отговора
  • 8790 Прегледи
Re:molq za pomost
« Отговор #20 -: Май 30, 2009, 12:09:24 am »
съжалявам че не бях писала доста време тук ,но едва сега успях да вляза в форума. за тези които си мислят че сам тук за да се бъзикам с астрологията и форумите искам да ги убедя че грешат.пуснала съм теми в няколко форума защото наистина сам объркана а и само тук сте ми отговорили .също и в астро 5 но там е друга темата.просто наистина сам объркана ,преди месец се разделих с мъжът които обичах след 3 г връзка. няма смисъл да пиша сега подробно за това ,които иска може да се запознае с случая в астро5. объркана съм ,защо се разделихме, ще се съберем ли отново, дали ще срещна друг и т,н. изобщо не съм си и помисляла да се подигравам с астролологията и хората в форумите. а да ето и неговите данни 06 11 1982 08-09ч.сутринта в русе.само искам да кажа че с него се познаваме от много години бяхме съседи преди години аз отидох в друг квартал нямахме никакъв контакт до момента в които случаино се срещнахме преди 3 г и започна връзката ни. които има желание може да хвърли един поглед и да драсне някои ред. ще съм много благодарна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Май 30, 2009, 12:27:01 am »
само искам да кажа че с него се познаваме от много години бяхме съседи преди години аз отидох в друг квартал нямахме никакъв контакт до момента в които случаино се срещнахме преди 3 г и започна връзката ни.

Това, което чета, преповтаря и моята любовна история, завършила миналата година с раздяла. И разликата във възрастта е същата, и обстоятелствата около запознаването и началото на връзката, и продължителността й... Хм, интересно.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

veshti4ka

« Отговор #22 -: Май 30, 2009, 07:14:12 am »
съжалявам че не бях писала доста време тук ,но едва сега успях да вляза в форума. за тези които си мислят че сам тук за да се бъзикам с астрологията и форумите искам да ги убедя че грешат.пуснала съм теми в няколко форума защото наистина сам объркана а и само тук сте ми отговорили .също и в астро 5 но там е друга темата.просто наистина сам объркана ,преди месец се разделих с мъжът които обичах след 3 г връзка. няма смисъл да пиша сега подробно за това ,които иска може да се запознае с случая в астро5. объркана съм ,защо се разделихме, ще се съберем ли отново, дали ще срещна друг и т,н. изобщо не съм си и помисляла да се подигравам с астролологията и хората в форумите. а да ето и неговите данни 06 11 1982 08-09ч.сутринта в русе.само искам да кажа че с него се познаваме от много години бяхме съседи преди години аз отидох в друг квартал нямахме никакъв контакт до момента в които случаино се срещнахме преди 3 г и започна връзката ни. които има желание може да хвърли един поглед и да драсне някои ред. ще съм много благодарна.

аз пък имам няколко въпроса. зная, че пак ще гракнете срещу мен, но пак ви повтарям - изобщо не ми пука - имам си мнение и го отстоявам  ;)  стига с това съжаление, момичето няма нужда да го съжалявате, а да му дадете някаква насока, защото на мен тая ситуация ми е ясна като бял ден.

защо търсиш щастието в другите,а не го откриеш първо в себе си?
  - докато не се научиш да бъдеш щастлива със себе си, то никога не би била щастлива или напълно щастлива с който и да било. щастието е състояние на душата, а не нещо което ти го дава друг човек...

защо ти е някой, който да те наранява, за да имаш дете от него?  - ми то в наши дни можеш да си забременееш и без мъж  ;D  тука има достатъчно хора дето работят в медицината за да ти обяснят как става  ;)  и без туй повечето мъже и за чеп за зеле не стават /присъстващите правят изключение разбира се  ;D /...

защо преследваш мъж, който явно не желае да има нищо общо с теб? - не можеш да приемеш да живееш без него ли? или пък защото го обичаш - всъщност кое обичаш - самата мисъл да обичаш някого или точно този индивид, защото си се хванала като удавник за сламка за него?

има къде-къде по-страшни неща на тоя свят и не е нужно заради един човек да се давиш в сълзи. я се вземи в ръце и си продължавай живота!!!  и без това като чета какво си писала тук и там ми тава ясно, че вече връзката ви е приключила. забрави го - няма смисъл да продължаваш да се унижаваш. човешките същества са родени за да бъдат щастливи и още нещо една много хубава мисъл на Е.Рузвелт "никой няма право да те унижава, освен с твое собствено позволение!" - ами просто не му позволявай и го зачеркни от живота си.

*

veshti4ka

« Отговор #23 -: Май 30, 2009, 09:19:42 am »
Вещичка, така е, но никой човек не си е самодостатъчен и да му е хубаво сам със себе си и каквито и неща да е постигнал ;D ...те книжките хубаво пишат, но май имам спомен че  ти чакаше някакъв там  ::) Човек все пак е социално животно.  

Asol, ти пък веднага си се хванала на въдицата  ;D ;D ;D  това си е бъзик за един герой от филм - плюс това аз си признах, че го искам за един път /е аре, ако се представи добре - може и два пъти/  :-[ ;D ;D ;D  и в интерес на истината не изхождам само от книжките - това за което говоря и в което съм убедена, са факти от книжките подкрепени на 100% от личният ми живот. никой не говори за самодостатъчност, а за следният факт - когато човек се научи да живее сам със себе си, тогава ще може да живее и с другите  ;)  аз съм сама де факто от 7 години и тъй кат гледам не съм се затрила  ;)  важното е да се научиш да обичаш първо себе си и да се научиш да бъдеш щастлива дори от случайният слънчев лъч. едва след това ще се чувстваш уверена във връзките си и в това, което правиш  ;)

и още нещо - аз съм по Водолей от повечето водолеи, така че за мен е нормално да съм си самодостатъчна и да не търпя някой да ми дава наклон на х..  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
« Последна редакция: Май 30, 2009, 09:25:53 am от Вещичка »

*

Инти

• 2068
« Отговор #24 -: Май 30, 2009, 10:44:27 am »
Като стана дума за царски и господарски числа се сетих да ви питам как се изчисляват. Мен някои програми ме изчисляват като 4, а други като 22. Да си слагам ли короната или не  ;D ?

03.05.1976

3+5+2+3 ( 1+9+7+6=23 )=31= 4

Числото на пътя ти Кали е 4, не 22. ;)

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #25 -: Май 30, 2009, 10:45:48 am »
Нека да се включа и аз,провокирана от спора за числата-))). Искам да подчертая,че 11 и 22 много рядко се усещат от техните притежатели ибикновено се отработват като прости числа,т.е. се редуцират. Относно мързела или пък самотата,това не зависи от 11 и 22,а от набора числа,които се получават в момент на изследване на самата дата. Твърдението,че числата са "прокълнати",предполагам,че това се е имало предвид е най-малкото погрешно,защото какво остава за кармично натоварените такива?
Специално моят отговор на молбата е следният:azzire, вие сте прекалено чувствителна и на моменти се държите като ощипана мома.Това е първият ви голям проблем. На вас ви е дадена раздяла и ако бяхте омъжена,щях да кажа,че това,което е заложено в числата си е развод. След нея имате такава самоизолация,че сама сте се блокирала.Дадено ви е да учите и всичко да постигате с много труд. Друг важен проблем при вас е "прилепването",което имате към любовта.Изпитвате страх от изоставяне,за дом,за семейство. Имайте предвид, че това е абсолютно противопоказно.Колкото повече се стремите към това,толкова по-малко ще получавате. Брак ще имате късно в живота си. Деца,също ще имате,защото при вас си присъства добре изразена формула на зачатието.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Инти

• 2068
« Отговор #26 -: Май 30, 2009, 11:27:25 am »
ЧЕТВЪРТО НИВО
ПЛЪТЕН ПЛАН

11
ЕДИНАДЕСЕТ - първо излизане в открития космос, грубо прогресорство, вестители, трансцедентални жизнени проблеми; енергетичен и етичен шок; човешки жертвоприношения.

КОМЕНТАР. Четвъртото ниво на изява на духа - числата от 11 до 15 - е излизане в открития космос, тоест в областта, където диханието на финия план се усеща силно и не медитативно, а непосредствено: би-тийно, екзистенциално.
Единадесет символизира излизането в открития космос без скафандър, тоест директното включване на вибрациите на финия план към неподготвения плътен. Това е шок, към който можеш да се адаптираш само преминавайки на следващото ниво (тоест в дузината) към фината хармония, проявена на плътен план.
Приложено към земното човечество и към отдел¬ния човек, единадесет може да означава среща с по-раз¬вита цивилизация или нейното директно влияние върху съдбата му, но много по-често - в голяма степен - скри¬то от съзнанието на човека прогресорство, когато той живее по индивидуална програма, много различна от основната карма на човечеството и ръководена от вис¬шия извънземен егрегор. Психологически и в голяма степен енергетически такива хора на земята се чувстват като пришълци в свят, който им е чужд, техните про¬блеми са неразрешими, а болестите - неизлечими на ни¬вото на земните вибрации. На ниско ниво това може би е идеалната психическа ненормалност, съпроводена от различни видове халюцинации - резултат от несъответ¬ствието между естествените за човека фини енергии и грубите земни вибрации. На високо ниво единадесет може да даде особена гениалност, идеи и методи, които впоследствие ще доведат до големи промени за човече¬ството, но така или иначе да намери себе си в живота за такъв човек е практически невъзможно. Неговата са¬мота и противоречията му с останалите се символизи¬рат от двете единици, съставящи 11.
Единадесет винаги означава екзистенциални про¬блеми на даденото равнище и включва взаимодействие между неговата етика и тази на финия план, което води до възникване на трансцедентни (на нивото на едина¬десет) проблеми за плътния план.
Често пъти, а на ниско ниво - по правило, единаде¬сет означава немотивирани от етиката на плътния план, взети изолирано, дисхармонични ефекти. Например дет¬ски мъчения и сирачество, осакатени от съдбата невин¬ни, мъчителна агония или, издигайки се по-нагоре, та¬кива странни изкривявания като хермафродитство и хо-мосексуализъм, а също и безчислени психични откло¬нения, общата причина за които е невъзможността на човека да адаптира своята, пресметната за по-фина енер¬гетика и външни условия същност към земните обстоя¬телства. Всички те са нещастни - потенциални прогресори, и могат да намерят мястото си в живота и избав¬ление от страданията само в осъзнато безлично служе¬не на земното човечество и на Земята - всеки по своя уникален начин, но най-често в качеството на вестител.
11= 10 + 1 - излизането извън уютните рамки на духа, който се самоосъзнава, но се ограничава един¬ствено с това, може да роди неприятни изненади и ця¬лостно преустройство.
11 = 9 + 2- силната поляризация на външно хармо¬ничната квазидуховна структура води до включване на катострофален по сила космически канал. Революция.
11 = 1+ 10 - човечеството, усвоявайки идеите на Абсолюта, открива празнините в своята етика.
Странно е, но единадесет не се вписва в никакви социални рамки; числото може да предизвика социа¬лен шок. Като характерно защитно средство около него пада глухата стена на мълчанието, която освен всичко друго показва и социално-интелектуалната безизходи¬ца на екзистенциалната трансцедентност - например: какво да прави човечеството с раждащите се уроди и как ще живеят те, когато пораснат?

Източник: " Кабала на числата" - Авесалом Подводни

*

Инти

• 2068
« Отговор #27 -: Май 30, 2009, 12:16:12 pm »
ШЕСТО НИВО
ПЛЪТНАТА КАРМА

22
ДВАДЕСЕТ И ДВЕ - видима поляризация на финия план, добро и зло като световни начала, „светът" и acкезатa, cкит, изкушение, „пoхoттa на живота".

КОМЕНТАР. Двадесет и две открива шестото ниво на проява на духа, където плътният план осъзнава сво¬ята карма, постепенно материализираща се пред него по различни начини.
Двадесет и две (= 11 х 2) символизира плътния план, който се възприема като арена на борбата между две активни противоположни начала - доброто и зло¬то, или еволюционното и инволюционното, всяко от които има фин произход. Човекът на двадесет и две е светец, за чиято душа се води активна битка между ангелите и дявола, която човекът отчетливо усеща и се включва съзнателно. При това той вижда фините сили със същата яснота, с която възприема и матери¬алния свят - при което първите за него притежават отчетлива поляризация (това е от Бога, онова - от Са¬таната). Понякога наистина дяволът се опитва да се престори на невинна овчица, но доста бързо се оказва, че тя има твърде масивни копита, неестествено дълга опашка и откровено приспособени за месоядство зъби. Човекът на двадесет и две притежава много силен и устойчив канал към финия план и съответно власт над плътната реалност, и неговите видения по никакъв на¬чин не са илюзорни, макар в зависимост от културното му ниво (и религиозна принадлежност) те да могат да имат повече или по-малко антропоморфен облик. Глав¬ната съблазън тук се състои именно в самата идея за поляризация на финия свят, която приема твърде определено-отчетливи форми, тоест антагонизмът меж¬ду Бога и Сатаната е прекалено откровен; ала това се преодолява едва на нивото на двадесет и три, когато кармата на плътния план се изявява като откровение. А докато тази съблазън не е преодоляна, се провежда насилствена поляризация на плътния план и просвет¬ление на неговите неподготвени за това фрагменти („Ти си изчадие на дявола и сега ще ти счупя рогата, а ти произхождаш от Бога и от утре да си светец, защото иначе лошо ти се пише!"). Така самият човек се хвърля ту в открито сражение с дявола (който, напомням, за него е повече от реален и най-често побеждава - със сила, с хитрост или със светска съблазън), ту в бездна¬та на самоунижението (с подсъзнателно изтласкана горделивост) и несъответстващ на нивото му аскетизъм със силен елемент на самоизмама и потискане на неиз¬живени плътски въжделения.
В двадесет и две кармата на плътния план за първи път се заявява толкова откровено недвусмислено - така че човекът постоянно и реално се чувства като играч¬ка на съдбата, но засега не е по силите му да я постиг¬не, и постоянно приписва своите злощастия на козните на дявола. Ала не бива да съдим постъпките му със стандартната етика на плътния план - човекът на два¬десет и две излиза далеч отвъд пределите му и от пози¬цията на по-ниски нива вникването в силата и характе¬ра на неговите изкушения и съмнения е невъзможно.
22 = 21 + 1 - човекът на двадесет и две в много отношения е противоположност на приспособения към плътния план странник на двадесет и едно. Тук, обрат¬но, върви практически пълно отрицание на духовност¬та на плътния план, на „света", акцентира се върху не¬говите потребителски и принизителски начала, характерен е и стремежът за отделяне на агънцата от козле-тата и отвеждането на духовността в скита, като „светът", пълен със съблазни, бива оставен да погива в тях подобно на Содом и Гомор.
22 = 10 + 12 - излизането на човека в плана на космическата хармония оголва всевъзможните му несъвършенства и превръща неговите „светски" при-вързаности и земната му ограниченост в източник .на най-силни вътрешни конфликти.
Двадесет и.две е активно, енергично, противоре¬чиво вътрешно и външно, около него припламват свет¬ли зарева и мирише на дим и сяра. То силно привлича хората с нерешени проблеми и отблъсква хармонично устроените. Числото няма да донесе щастие, най-веро¬ятно и яснота, но може да привлече ураган, който да ви избута от мъртвата точка; а накъде, това зависи от вас.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #28 -: Май 30, 2009, 12:17:58 pm »
Вещичка, така е, но никой човек не си е самодостатъчен и да му е хубаво сам със себе си

Хайде бе !  ;D  ::)
  Ако Бог е създал човека несъвършен можеше и да е така,но аз не мисля че Бог който е дал на човек всичко ( в него самият)  ,трябва да бъде непълноценен или зависещ от друг човек или нещо извън себе си като цяло- това са неща които свободният избор може да избере в зависимост от съзнанието,а не че нещата на принципно равнище са така .Аз пък съм си самодостатъчен и ми е хубаво сам със себе си и хората които не са такива просто за мен са недоразвити индивиди (никой да не се обижда),сами ограбили се от това което носят.Това не означава,че такъв човек не може да обича и да бъде обичан,но просто в същината си знае,че е напълно цялостен,свободен,съвършен. Много прост пример за това бяха дали в първата част на "Селестинското пророчество" и пак ще го дам този пример: докато човек не стане цялостен (т.е. да се възвърне към това първоначално състояние ) той е символно представен от буквата С или полуокръжност,която търси друга полуокръжност за завършеност ,обаче 2 глави не могат да управляват един кръг за това се получава борба за власт или други и просто всяка такава връзка между такива хора е предварително обречена и не само това-тя е със стеснен обхват още от самото и начало. Човек първо трябва да стане кръг О т.е. цялостен и тогава дори няма да има желание да се допълва с някой,а тези с които може да създава връзки ще са също само О ,защото те няма да се стремят да нарушат целостта му и така се получава ефекта на резонанса или на концентричните кръгове (това в книгата не е описано ).

« Отговор #29 -: Май 30, 2009, 12:44:07 pm »
ами явно съм по пресилила нещата.не го преследвам.нито съм се хванала за него като удавник сламка. това че сам му казала че ми липсва и сам го помолила да ми помогне ако е преследване е вече друг въпрос. а и честно казано тои също не се държа много адекватно.просто не му прави чест а и в първите седмици се  държеше толкова инфантилно. както и да е аз приключих с него. и не търся потенциален съпруг дори не сам сигурна че искам супруг искам човек които да ме разбира да ме обича да ми вярва да ме подкрепя да изпитвам същото към него да ме разпалва и т,н... всичко това го имах с този мъж и за това ми гадно че го изгубих....както и да е всяко зло за добро... а относно този мъж аз няма да го търся повече...на мен ухажори не ми липстват ,просто не мога да видя и усетя  стях това което описах по горе че чувствах с този мъж.просто я няма тръпката и страстта.е 1 мъж които упорито ме ухажва още от преди година но не съм се виждала с него в скаип се запознахме:)а и отношенията са ни маи повече приятелски.както и да е аз знам че ще съм щастлива и вярвам в това. и не се прилепвам за връзките си . аз сам доста самостоятелна и правя разумни компромиси.благодаря на всички които ми отговориха :)

« Отговор #30 -: Май 30, 2009, 01:20:44 pm »
Цитат
Човек първо трябва да стане кръг О т.е. цялостен и тогава дори няма да има желание да се допълва с някой,а тези с които може да създава връзки ще са също само О ,защото те няма да се стремят да нарушат целостта му и така се получава ефекта на резонанса или на концентричните кръгове (това в книгата не е описано ).
Когато четох тази книга, това най-много ме впечатли. Намирам го за абсолютния отговор на сърдечните проблеми, които сами си създаваме, а не можем иначе, защото нивото ни е такова. Замисляла съм се за двете окръжности, долепени една до друга и ми дойде следната мисъл: ОО - долепете ги и ще видите , че се получава знака на безкрайността(е, малко трябва да се поизтегли...). Значи когато две цялостни личности общуват помежду си, техният енергиен обмен няма лесно да се изчерпи- това е безкрайността, това поддържа трайни отношенията, те се захранват енергийно, без да са зависими. Това ще даде трайност.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #31 -: Май 30, 2009, 01:42:19 pm »
Rosslyn много хубаво мислиш,винаги съм приветствал способността на човек да мисли творчески и да доразвива много от идеите предадени от други.Даже има и логика защо да става символа на безкрайността-когато двата кръга се допрат с едната си част-тогава се получава свързването,енергийния резонанс,който прави кръга сплеснат в тази част където се свързва с другият т.е. точката на контакта и ето-знак на безкрайност.Това показва и хармонично преливане от единият кръг в другият.

Иначе си мислех-ако са с еднаква големина,а не кръг в кръга като концентричните,то тогава те прилягат едно към едно и изглеждат като един кръг.Сигурно това става при двойката сродни души,които най-много си пасват.Иначе 2та кръга един срещу друг са перфектните взаимно отразяващи се огледала.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Май 30, 2009, 02:04:44 pm »
Всеки има нужда от любов, но ако ти без мъж до себе си не можеш да бъдеш пълноценна и щастлива, няма и с него да бъдеш.

С това съм напълно съгласна!  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #33 -: Май 30, 2009, 02:17:03 pm »
така е след мъж и трамваи не се тича след 5 минути идва следващия ;D а да сега се чувствам много по добре. просто бях изпаднала в отчаяние че винаги ще съм сама и никои няма да иска да остане с мен и.т,н. но осъзнавам че това не е така ,явно сам в труден период. както и да е живота продължава и аз ще го живея пълноценно!

« Отговор #34 -: Май 30, 2009, 02:25:57 pm »
благодаря ти!

*

Uran

• 6041
« Отговор #35 -: Май 30, 2009, 03:00:42 pm »
Lillie .., 

Аз познавам десетки хора, надарени по рождение с господарските числа – 11 и 22. И понеже си мислят, че са по рождение щастливци, не работят достатъчно върху себе си и върху живота си. И не постигат нищо.

.. аз понеже съм 'надарена' по рождение с 11, потвърждавам за мързела ..   :P

Aз препотвърждавам :), с уговорката, че мен този мързел ме налегна късно (към 30-тата година) :)

« Отговор #36 -: Май 30, 2009, 04:30:30 pm »
azzire  , през март месец ли се раздели с момчето?

Не искам да ме разбереш криво , но помисли над варианта да сключиш брак не толкова по сърце ,а по- скоро по разум . Определено имаш доста драматично отношение по въпросите на любовта . В натала ти Венера сключва квадратура с Нептун ,а той е управител на твоя осми дом .
Именно усещането за нещо забранено ,тайнствено те кара да се чувсташ жива в тези отношения .
В хороскопа ти освен разположението на Слънцето ,управителя на 12 дом ти е в пети дом.

« Отговор #37 -: Май 30, 2009, 04:38:22 pm »
разделих ме се на 1 маи .минал е само месец и затова всичко ми е още прясно. а и ми доиде като гръм от ясно небе.нищо не показваше че ще се разделим. а и факта че тои поддържаше връзка с 1 момиче с което са излизали но не са се получили нещата между тях и бяха останали само приятели тоес за празници се поздравяваха нисто повече и от време на време си пишеха нои нищо конкректно обедих се че няма нищо между тях наистина бяха само приятели. а с мен не се държи така с мен е на принципа или всичко или нищо. незнам това да ли трябва да ме наранява или да ме радва.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Май 30, 2009, 05:39:29 pm »
Направо се втрещих от написаното.
Абсолютно по същия начин са разви историята и при мен, обстоятелствата около раздялата бяха подобни на тези, които описваш. Нищо не показваше, че ще се разделим, и естествено ми дойде като гръм от ясно небе. Разбирам те напълно как се чувстваш, минах през всичко това съвсем наскоро. Добрата новина е, че се преживява. Много е важно дали след случилото се ще го помниш само с добро. Лично аз успях да превъзмогна болката и да запазя спомена само за добрите страни на връзката, макар и вече приключила. Не мога да опиша каква невероятна лекота усещаш, след като мине време и срещнеш този човек отново. Чувстваш се освободен. Пожелавам го и на теб, ако разбира се от това имаш нужда.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #39 -: Май 30, 2009, 05:43:10 pm »
дано! проблема е че аз отново преминавам през същия ад със същия човек:( всичко отново се повтаря:(  просто не знам какво да мисля >:(