Може би е бил интерпретиран по-различно първият ми пост от
kabala, който/която между другото ми се стори, че държи да съм жена?

Халдейската система би могла да се използва и за българската азбука по пътя на фонетичното съответствие. В различните езици, изполващи латиница, даден характерен звук се предава с различни комбинации от букви, което изменя картината и я прави по-многопластова. И други са забелязали това и са се замисляли над въпроса, което е довело до разработването на една бих казал по-адаптирана към тези нюанси система - според нея, дадена буква взема различно тегло (число) в зависимост от това, как се чете. Така например английското
а взема различни числа в имената Jason и Sara. Считам, че това е по-смисленият и по-близкият до истината път. Звукът, произнасянето носи същинската вибрация, дали на глас или ментално, а буквите са символи, които го представят. Ето защо Георги и Georgi имат една и съща вибрация, ако са прочетени по един и същ начин, и считам за погрешно, ако не дори абсурдно да носят различна. Тук за мен лъсва фалшивината в питагорейската система на името. Би могло да се спекулира, че самият символ (буква) като форма носи специфична вибрация, но това надали би бил особено силен аргумент, а и механизмите на действие, ако има такива, са силно спекулативни. Е в латиницата и Е в кирилицата са един и същ символ, но все пак питагорейският хазарт... ъъъ... подход им дава различни стойности.

А и какво са символите без съзнанието и асоциациите, които да го задействат.
Общо взето, със Синухе изглежда имаме някои общи съмнения.
За съжаление, не съм си запазил таблицата на въпросната система. Опитах се да я намеря преди няколко дни, ще опитам пак и ако я намеря, ще ви я покажа.
Хубаво е наистина да се изследват и обмислят нещата, да се търси рационалното обяснение. За съжаление (или не?), не са малко хората, които са захвърлили аналитичното мислене в мазето, пишат суперсвободни съчинения и са доста сугестивни, с тенденция да приемат на доверие даден текст от книга даже само заради името на автора му, т.е. един вид, ако нещо е казано от Айнщайн, то е вярно. Да, но и Айнщайн е грешал и не е имал безкрайно IQ. Покрай тая магистрала не са малко и квазифилософските / псевдонаучните системи (повечето?), които се афишират без достатъчно наблюдение върху тях. Аз например преди няколко минути бях посетен от идеята за Каейската система,

според която буквите да получават стойности по обратен ред на азбуката. Това символизира противоположното и разкрива вибрацията сянка, носена от името на човека в един дуален свят (Ин и Ян).

Само на пръв поглед звучи правдоподобно, но има тонове подводни камъни. Доколко работи е съвсем друга бира, както се казва.