Здравей Гост

Локум между числата... или тема за нумерологията

• 65 Отговора
  • 16583 Прегледи
*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
Ето и една тема, свързана с нумерологията (нямам против да се пише и номерология).

В тема от съседния раздел попаднах на мнения за тълкуванията на числата, измисленост и проклетия, та реших да сондирам малко наоколо.

За най-проклето нещо в нумерологията считам една част от самата нумерология, по-точно  питагорейската нумерология на името, която при това няма кой знае колко общо с Питагор и която раздава числата по ред на азбуката, както се раздават карти на покер играчи, откъдето идва и хазартността й.  ;D Няма много общо с реалните вибрации, които носят звуците. Затова, що се отнася до името, като по-сериозни евентуално може да се видят халдейска, индийска, Кабала. Недостатъците лъсват най-бързо и видно, когато получите различни резултати, записвайки например Georgi и Георги или пък Toni и Tony, докато при халдейската система толкова лесна чупливост и разминаване няма. Нямам за цел да изпадам в дълги словоизлияния и няма нужда да твърдя, че питагорейската система е (полу-)фалшива изобщо. Най-малкото, това вече са го направили в някои издания професионални нумеролози с дългогодишен опит в областта, познащи и изследвали повече от една система.  :P

На тази страница халдейската система е обяснена компактно и добре. По отношение на рождените дати е по-проста, но и с повече попадения. Тя взема предвид основно рождения ден от месеца, който питагорейската "забравя" на заден план. Индийската е на подобен принцип, но взема предвид и сбора от ден, месец и година. По-важното - и тя не използва псевдовибрационно подреждане на числата по буквите.
При нея се анализират и сложните числа от името до 52 (моето например е 17).

Разбира се, може много да се говори около процеса на отегловане на различните вибрации с числата и особено за нумерология на датите, предвид съществуването на различни календарни системи - там нещата направо рухват. ;)

Комбинирана нумерологична система може да е един малко по-добър вариант и именно това използва нумерологът, чиято е страницата.

Вие коя система предпочитате и защо? В коя какви слабости намирате?
« Последна редакция: Май 09, 2011, 04:37:59 am от Kelvin »

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
Не знам,кой ви е казал,че едната система взема под внимание едно,а друга-друго-))). Нумерологията е сбор от анализ на : дата,отделно месец,после целият сбор взет заедно.Разглежда се двуцифреното число,после и като редуцирано. Т.нар.питагорейска школа включва анализ на цялата дата на раждане,като част от тези числа символизират минали събития,а други тези,които предстоят,както и действията,които ще предприемете.Ведическата е сбор от дата,число на съдбата,както и на името. След като направите целият този анализ,пристъпвате към името,като число,което може и да е над 100 и после редуцирано.изследват се наследственостите по баща и по егрегора,както и евентуални кармични обременености,закоито е важно да се знае къде са намерени-дали е в датата,дали е в гласните или съгласните. Сборът от датата и името ,образуват т.нар. Златно алхимично число,което ,всъщност реално определя живота ни и е важно за транзитните години,освен личните. След това се прави графично изображение на всички числа,получени до тук или т.нар.мандала,която е изключителен показател за липса на определени вибрации,както и към какво е насочена самата личност.Разглеждат се и астродомовете,спрямо годината на раждане, както и годините по звездата на маговете. За да използвате халдейската система трябва да знаете вибрациите на името си,но не на латиница,а на кирилица.Бихте могли да изпишете и името си на иврит,като не се редуцират числата там. Благодарение на египетското таро,много добре можете да видите миналите си животи,както и предстоящите си уроци. Чрез датата си наражданекакто и името се установява,както влиянието на определена планета,така и на определен зодиакален знак.Ако познавате астрологичната си карта, в нумерологията съществува и метод,в който можете да разберете по градуса на планетата,кое е числото,което е със силно влияние във вашия хороскоп. Техниките са много по-пълни от това,което сте написала. Ако търсите разликите,те са съвсем малки и преливат едно в друго.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
За коя Египетска колода говориш,защото те са много? Аз лично имам Златно Таро на Пирамидите и съм много доволен от него.Но на тези въпроси с преражданията съм си отговарял чудесно и с други колоди  ???

Ако познавате астрологичната си карта, в нумерологията съществува и метод,в който можете да разберете по градуса на планетата,кое е числото,което е със силно влияние във вашия хороскоп.

Е за този метод не бях чувал че го има някъде създаден от някой,но това не ми пречи да го използвам от години, просто защото ми направи впечатление как определени числа се повтарят както в името и датата ми,така и в градусите на планетите.Много е полезно  :)

По принцип основно зачитам халдейската система,но използвам и другите-все нещо полезно има и в тях.Пък това че 9ката не се използва в първата го научавам чак сега и нещо не ми се връзва въпреки обяснението-всяко число е въплътена вибрация и независимо колко свещено- то е вътре в процесите и нещата следователно не трябва да се изключва в анализа.

Най се дразня,от новите системи дето се пръкнаха напоследък особено тези руски,които просто слагат планетите върху числата спрямо номера им в слънчевата система,което си е пълен абсурд  :o Някои в стремежа си да са "оригинални" стават просто смешни,всяко число си вибрира с тази планета с която най се припокриват като влияние и не е необходимо това да е свързано с номера им.Все едно планетите управляващи знаците в зодиака да се сложат по номера им  ;D (жалко че няма други икони,тук щях да сложа онази дето едно човеченце е паднало и се смее по корем и се тръшка)

Ако се сетя още нещо пак ще пиша  ;)

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
Здравей,Синухе!От руските системи също може да се научи много,стига да сме си наясно със старите,нали-)))).Не говоря само за градусите в картата,ами има определени деканати на знаците,подобно на тези в астрологията. Относно египетското таро. Използвам една система,която се базира само на старшите аркани.Рядко я ползвам,защото ми отнема доста време и писане. Арканите също имат свое влияние върху деканатите и върху определени градуси.По този начин се построява нещо подобно на астрологичната карта,по-скоро прилича на космограма,чрез която се виждат и медицински проблеми,които биха възникнали. Не съм си купувала подобно таро.Имам си от това,"нормалното"-))). Системата ми беше предоставена от украинец,който имаше благородството да ме обучава безплатно-)))) В интерес на истината,колкото и да е смешна една теория се опитвам да намеря някакво логическо обяснение за нея.Що се касае за т.нар.питагорова,да,в някои отношения се прекалява-))))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Синухе

• 4978
И аз извличам полза от някои руски системи,определено,просто визирах онези,които си позволяват такива съществени основни изменения,които са недопустими.

Ами това с деканатите и градусите ако е същото е известно-има го в кабалистическото Таро на Златната Зора в книжката.Същата информация за планетите,градусите и деканатите я има и в книжката ми към златното египетско,но те всички копират от Златната Зора.

И как точно ги виждаш тези здравословни проблеми-като видиш коя планета в космограмата,на коя карта съответства по деканат ли ?

Ka сори за отклонението,но Тарото и Нумерологията са така преплетени и отделно с Кабалата,че няма как от едното да не прелееш в другото  :P

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
Правя една карта на човешкото тяо и върху него се нанасят деканатите със съответния към тях аркан и заедно с числата се определя кой орган е под най-голямо напрежение.Уф,сега ще ме накараш да видя моето таро какво е,но определено нямам спомен в книжката да пише такова нещо...Кои отклонения по-точно визираш?

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
Може би е бил интерпретиран по-различно първият ми пост от kabala, който/която между другото ми се стори, че държи да съм жена? :)

Халдейската система би могла да се използва и за българската азбука по пътя на фонетичното съответствие. В различните езици, изполващи латиница, даден характерен звук се предава с различни комбинации от букви, което изменя картината и я прави по-многопластова. И други са забелязали това и са се замисляли над въпроса, което е довело до разработването на една бих казал по-адаптирана към тези нюанси система - според нея, дадена буква взема различно тегло (число) в зависимост от това, как се чете. Така например английското а взема различни числа в имената Jason и Sara. Считам, че това е по-смисленият и по-близкият до истината път. Звукът, произнасянето носи същинската вибрация, дали на глас или ментално, а буквите са символи, които го представят. Ето защо Георги и Georgi имат една и съща вибрация, ако са прочетени по един и същ начин, и считам за погрешно, ако не дори абсурдно да носят различна. Тук за мен лъсва фалшивината в питагорейската система на името. Би могло да се спекулира, че самият символ (буква) като форма носи специфична вибрация, но това надали би бил особено силен аргумент, а и механизмите на действие, ако има такива, са силно спекулативни. Е в латиницата и Е в кирилицата са един и същ символ, но все пак питагорейският хазарт... ъъъ... подход им дава различни стойности. ;) А и какво са символите без съзнанието и асоциациите, които да го задействат.

Общо взето, със Синухе изглежда имаме някои общи съмнения.

За съжаление, не съм си запазил таблицата на въпросната система. Опитах се да я намеря преди няколко дни, ще опитам пак и ако я намеря, ще ви я покажа.

Хубаво е наистина да се изследват и обмислят нещата, да се търси рационалното обяснение. За съжаление (или не?), не са малко хората, които са захвърлили аналитичното мислене в мазето, пишат суперсвободни съчинения и са доста сугестивни, с тенденция да приемат на доверие даден текст от книга даже само заради името на автора му, т.е. един вид, ако нещо е казано от Айнщайн, то е вярно. Да, но и Айнщайн е грешал и не е имал безкрайно IQ. Покрай тая магистрала не са малко и квазифилософските / псевдонаучните системи (повечето?), които се афишират без достатъчно наблюдение върху тях. Аз например преди няколко минути бях посетен от идеята за Каейската система,  ;D според която буквите да получават стойности по обратен ред на азбуката. Това символизира противоположното и разкрива вибрацията сянка, носена от името на човека в един дуален свят (Ин и Ян).  8)  Само на пръв поглед звучи правдоподобно, но има тонове подводни камъни. Доколко работи е съвсем друга бира, както се казва.  ;D

« Последна редакция: Май 09, 2011, 04:42:21 am от Kelvin »

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
Ка,като типично руса жена съм решила,че си от женски пол-))))За халдейската система,правих едно такова подреждане на буквите,предизвикана от един сладур,който ми зададе подобен въпрос.Но дори и да подредиш кирилицата по този начин,пак няма се върже с латиницата.Когато изкарах такъв курс,аз имах съвсем различна вибрация за някои букви,което не се връзваше с "класиката" в жанра-))).Например Й си оставаше 10,К = 11,а Ф-12.
Дънов правеше един такъв анализ на латинската азбука и кирилицата. И аз съм от храта,които вечно питат "Ам,що става тъй-))))".Ако не можеш да си намериш тази таблица ще изровя това,което съм писала да види дали се припокрива.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
kabala, знаех си, че си ти.  ;D Ето, че се срещнахме отново - надали случайно.
А за русото имам някои лафове: "Една жена не е задължително да е руса, за да е блондинка", и "не всички руси жени са непременно блондинки".  ;D

Спомням си диалога около системата. Това, което изведе ти, почти напълно се припокриваше с моята транслация. Разбира се, в халдейската система също изглежда има някои проблеми и съмнения, особено след транслирането й за латиница, за което вече споменах. Именно това се стреми да коригира т. нар. фонетична халдейска нумерология. По нея също би могла да се пригоди кирилицата, като това вероятно би станало по-гладко. А за някои несъответствия и оставащи без ясно място в класическото латинско подреждане наши букви като ю и я една от възможностите е представянето им като комплекс (и + у), което между другото видях, че май е приложено и във фонетичната система, за която писах по-горе.  ::) Ъ е малко по-мъглява...

Откъде да започна...

Най-напред, струва ми се полезна като бележки за читателя тази статия заради разговора в коментарите по-долу, където може да се прочетат ценни такива от Joanne Justis, която е експерт в халдейската нумерология, както и от Molindarius, който на базата на фонетичната система, разработена от Leeya Thompson, е написал безплатен софтуер за нея. И Joanne, и Leeya имат книги около халдейската нумерология:

цък
цък
цък - тази е за фонетичната система

Тук по-долу на страницата е дадена фонетичната таблица, като подобна може да се открие и натази, но според написаното май е не съвсем пълна. Програмата може да се свали от тук.

П.П.: Сега виждам, че второто име на Leeya е Brooke, а през нощта сънувах име, съдържащо Brookes.  ???
« Последна редакция: Май 09, 2011, 04:44:15 am от Kelvin »

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
Душко,не ми казвай,че си същият,толкова "досаден" и ме изнерви-)))))) :PЧе то друга кабала има ли-)))))

*

Синухе

• 4978
Re:Локум между числата... или тема за нумерологията
« Отговор #10 -: Септември 15, 2009, 07:38:55 pm »
Днес имах следното конкретно прозрение,макар че отдавна съм установил връзката между сивмолите в астрологията и нумерологията и как определени модели може да се застъпват за една личност и в двете системи,да се допълват или акцентират особено силно / разбира се това не важи за всеки,но вероятно и има смисъл това да е така-в случаят не всички имат нужда от двойно или тройно застъпване за това да работят с определени енергия и качества/.

Та прозрението е в числото на раждане и хороскопа.

Давам пример: аз съм роден на 16ти. Това прави 1+6=7 или Слънце+Венера+Нептун влияещи ми свързано още в самото рождено число.

Сега какво става в хороскопа ми-оказва се че имам някаква връзка между тях и там! При това говоря за тях като тройка  :o

Слънце/Нептун са ми в паралел и полусекстил
Венера/Слънце са ми в един знак и са в точен полунонагон (20 градуса)
Венера/Нептун са в един дом и са ми единствена антисия в хороскопа!

Това означава че при мен има двойно застъпване за свързаното им влияние от две различни системи!

Видях на една фриендка числото (за сега съм се ограничил до самото рождено число и когато то е двуцифрено за да има сбор от числа и така да се получи определена планетна група)-при нея се оказа че 3 планети са също свързани в картата.Това ще рече че и за нея има двоен акцент,един вид знак от вселената за това колко силна или свързана е манифестацията на конкретните принципи и енергии в дадения живот!

Забележка: Връзките в картата могат да бъдат не само аспектни.Гледайте рецепции,диспозитор,участващи в един знак и дом и въобще каквото се сетите,стига да има някаква връзка  ;) Разбира се не е задължително да има,но ако е налице-това е много важен акцент!

*

Helo

« Отговор #11 -: Септември 15, 2009, 08:23:06 pm »
При мен е тъй 17 =1+7=8

1-Слънцето-живота

7-Нептун-духовното

8-Сатурн-времето

Значи ще живея духовен живот във времето, а не само отвъд. Тук и сега.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #12 -: Септември 15, 2009, 08:54:07 pm »
Хело,в Халдейската система именно 17 е числото на Безсмъртието...  ;)

« Отговор #13 -: Септември 15, 2009, 09:36:16 pm »
    Аааа, интересно Синухе, аз също търся подобни аналогии между числа и хороскопи. При мен пък кажи речи всичко е навързано. Моето рождено число е 3+1 = 4, Ще рече - Юпитер+Слънце=Уран - виж това при мен не действа обаче, няма как да го свържа, или по-скоро не мога да си го разтълкувам. Но цялото ми рождено число - демек числото на пътя на живота ми е 6, а името ми е 9 - цялото, първата буква ми е 9, а краткото е 4, в радикса ми 6 дом е Скорпион, там е и Венера и е най-силно аспектирания дом, след него идва на ред 9-дом-Водолей, където ми е СЛВ, а Венерата е точен мидпойнт на възлите. Астрологично числото 6-отговаря на Везни и Телец, а в Телец е управителя на зодията ми - Сатурн и то в градуса и часа на Венерата /май така беше/, аз съм Коза. А числото 9 е на зодията Скорпион - кажи речи животът ми се върти около - зодии, асцеденти и планети в тази зодия. Ха и съм родена в деня на Юпитер-четвъртък.
   Синът ми е роден на 4-Уран-Водолей, ЧПЖ е 3-Юпитер-Стрелец - VІ дом в неговия радикс и също пълен с планетки, неговата първа буква е 6, зодията му е Скорпион, в събота-Сатурн. Не мога да ги навържа така, както ти си ги навързал Синухе, но знам че има кармичност. А датите, които са 4,13,22 - при мен оказват особено влияние, кажи речи фатални и в добрия и в лошия смисъл на думата. Голяяяям локум се получи май  :).
   Използвах долния материал за числата на планетите.
Числа на планетите
Слънце - 1
Луна - 2
Меркурий - 5
Венера - 6
Марс - 9
Юпитер - 3
Сатурн - 8
Уран - 4
Нептун - 7
Плутон - 0 (9)

Числа на астрологичните знаци
овен - 9
телец - 6
близнаци - 5
рак - 2
лъв - 1
дева - 5
везни - 6
скорпион - 0 (9)
стрелец - 3
козирог - 8
водолей - 4
риби - 7

Планети и числа на дните от седмицата
Понеделник - Луна (Нептун) - 2
Вторник - Марс (Плутон) - 9
Сряда - Меркурий - 5
Четвъртък - Юпитер - 3
Петък - Венера - 6
Събота - Сатурн - 8
Неделя - Слънце (Уран) - 1
« Последна редакция: Септември 15, 2009, 09:40:30 pm от daisy696 »

*

Helo

« Отговор #14 -: Април 09, 2010, 01:37:30 pm »
И маите и ацтеките вярвали, че Подземния свят има 9 нива, а Небесния свят има 13 нива.

Сметнах:

9 е числото на Марс и Плутон. Плутон се свързва с Поздемния свят.

13= 1+3= 4

4 е числото на Уран и той се свързва с Небето.

*

kris

• 2298
  • (:
 :blink:
« Последна редакция: Декември 22, 2013, 11:12:03 pm от kris »

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
И маите и ацтеките вярвали, че Подземния свят има 9 нива, а Небесния свят има 13 нива.

Сметнах:

9 е числото на Марс и Плутон. Плутон се свързва с Поздемния свят.

13= 1+3= 4

4 е числото на Уран и той се свързва с Небето.

Интересно,когато не е бил открит Уран, чия планета е била на 4 ;D. 9 няма нищо общо с Плутон.

*

kris

• 2298
  • (:
 :blink:
« Последна редакция: Декември 22, 2013, 11:04:46 pm от kris »

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
абе и аз се чудех откъде пък Плутон и 9  ;D
И аз туй питам-)))). Чвек се хваща с едно нещо и го учи до край,щото иначе си вади грешни изводи. ;D

*

holanda

какво става с Хело,не се е вясвала от много дълго време...Иначе за 9ката,предполагам се е объркала от това,че Марс управлява Овен и Скорпион,a оттам и асоциацията c нyмероголията   ;)