Здравей Гост

Квадрат между Меркурий и съвпад Юпитер, Нептун, Хирон

• 65 Отговора
  • 13413 Прегледи
*

AH

• 2201
След намека за криза покрай отговор на аnа125 в тема, на която 100 дена никой не обърна внимание поне с някой добронамерен въпрос, сега от мухата направихме слон:)
/Изводът ми оня ден, че бързо сме се научили да овладяваме критични ситуции, стана същото толкова състоятелен, колкото тоя на правителството:) –  богати и силни държави си имат тежка криза, а в Бг си нямаме:)/
Мисля си, че е много вероятно, всички, които са били провокирани от тия няколко теми, където има напрежение, и в личен план, в някоя житейска област, да бързат/Меркурий/, да  преувеличават /Юпитер/, да са в мъгла /Нептун/ и застой/Хирон/- най-вероятно това е домът, в който попадат Юпитер, Нептун и Хирон.
От ключовите думи на действащите аспекти /съвпад и квадратура/, можем да мислим за много енергия, за която е важно да търсим нови начини да ползваме. /не че лесно се откриват начините– аз умувам от месеци по въпроса:)/
Пиша тия редове, защото има още много време докато престане да действа съвпадът, а ние междувременно трябва да се стараем да си учим уроците:)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
А не знам, на мен са ми в секстил с натален.  :P ;D

*

kaily

• 5145
А начинът на ползване на енергията е един и съм го открила и описала много отдавна.
Енергията е електричество, контактчетата, копчуляците и щепселите, които натискаме и завираме, са начините да управляваме електричеството.
Натиснеш едно копче, светне лампа, натиснеш друго, включи се компютърът, натиснеш трето - духне вентилатор, натиснеш четвърто, гръмне бушон и светнеш като крушка.

Копчетата при енергията са отношенията. Единственият начин да управляваме за добро или зло енергията е отношението. Директен достъп до енергията имаме колкото и до тоците - т.е. нямаме. Управляваме я чрез отношението си.

*

AH

• 2201
добре де, но ако перефразирам въпроса, ако все пак установи човек криза/стига да не е управляващ в предизборна кампания ;D/, то към кои аспекти, планети, ключови думи да се насочи човек, та астрологията да му подскаже подходящ изход ;D

И ти не го гледай оня секстил, ами мисли за опозицията на въпросния съвпад от бавни планети към наталния Уран  :)
Мисълта ми е, че подобни влияния по-трудно им намираме съответствия в ежедневието, по ред причини, разбира се ;D
Щото наскоро нещо споделяше за шефе и работа и ще продължиш още малко да имаш какво да кажеш по въпроса, макар че за радост при теб тоя аспект ще приключи по-скоро :)

*

kaily

• 5145
Цитат
ако все пак установи човек криза...
То тогава вече ще е късно. Човек трябва да установи, че се задава буря, някои успяват и при чиста безоблачна утрин да знаят, че следобяд ще гърми и трещи. Други се оглеждат и като видят на небосклона задаващи се гръмоносни облаци, овреме се покриват. Щото ако човек все пак установи, че връз главата му се излива порой, значи е много дебелоглав да не се усети по-рано.
А ако се усети по-рано, пак е според зависи, щото кризата зависи от много неща и от нея следват още повече неща.
Тая сегашната световна криза съм я усетила преди 4-5 години още, като почна. Затова пищях за Уран рецепция Нептун, Плутон в козирог, 2012 г и края на света. За отбелязване него време Нептун ми се насади връз Венерата и от тогаз вече ми е много спокойно и се тая и гледам на живота откъм розовата му страна. Уважаемият Сърч се усети, че става нещо, горе долу година след мен и почна да пищи, таман като мен ме кротна Нептуня.  ;D

А конкретната баш криза е спукване на сапунения балон на ипотеките и кредитите и изобщо всички т.н. инструменти, които замениха реалните пари, а реалните пари уж трябваше да имат материално покритие. Ако имаш една ябълка и я продадеш, ще имаш един лев. После ще го заложиш за кредит и ще вземеш 5, после тия пет ще ги ипотекираш няколко пъти  ище ги докараш 50, после...и т. И накрая с виртуалните инструменти от една ябълка ще имаш половин милион. С покритие една ябълка. И като я изедеш междувременно и без покритие даже. Виртуалните паре не изискват да се садят, поливат, копат, берат. За съжаление и с виртуални пари не мож се наяде.

Та кризата е предизвикана от безхаберието на бизнесмени и политици и от тяхната алчност-това един от седемте смъртни гряха ли беше?
И така тая криза не е криза, щото не е нищо друго, освен балонът се надува, надува, надува, па се пукне. Това, де се обърка преди години, сега почна да се разплита.
Ключовите думи ти ги дадох, за планетите не знам. Аз бех дотук.  ;D

А кой кой кой аспект ще приключи скоро? Ау, много ми е напечено, требе те питам.
А Уран що да го мисля бе, достатъчно голяма и силна планета си е, да се оправя сам.  ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind

А Уран що да го мисля бе, достатъчно голяма и силна планета си е, да се оправя сам.  ;D

Аууу разсмя ме тотално  ;D ;D  ;D

*

kaily

• 5145
Ма така де, писна ми да треперя за сички, то не би Уран връз луничката ми милата, то не би Сатурн опозиция на същата, то не би Плутон връз слънчицето ми..сега Уран честно ти казвам, да се оправя, не мога и него да го мисля.

*

Nebesna

Бях на един семинар и там срещнах човек, занимаващ се с туризъм, който в продължение на 3 дни, много увлекателно разказваше легенди (квадрат на Меркурий с Юпитер и Нептун) за траките по нашите земи, за това къде са се разселвали по западна Европа и други малко известни факти. Това , което научих всъщност е, че голяма част от нашата история е била поднемена. После осъзнах, че такива неща стават навсякъде по света. Всъщност и преди съм го знаела, но въпросът за мен стана актуален именно при квадратурата на Меркурий с Юпитер и Нептун. Свързвам ролята на Хирон в тази конфигурация с болката при осъзнаването на заблудите.

Ето една интересна история. Норвежкият крал на норманите, наречени варяги от руснаците или най-общо казано "викинги" - Харалд І "Русия", който отвоювал Норвегия от Дания, тръгнал към Константинопол, за да иска признание на своето кралство и за да покаже, че ТОЙ е бъдещия владетел на тези територии. През Балтийско море, достигнал до Черно море и някъде до бреговете на Странджа, кракът му отекъл. Слязъл кралят на странджанска земя, заедно със своята свита, за да дири най-добрите лечители. Рядко викингите са слизали с мирни намерения някъде. Там бил посрещнат с почести и настанен в кралска резиденция, управлявана от брата на българския хан. Веднага били призовани лечители от цяла Странджа, които приготвяли билкови отвари за лечението на Харалд. Племенницата на българския хан - Светослава лично приготвяла храната. Харалд лудо се влюбил в Светослава, която наричал закратко Ослава и след излекуването си я отвел със себе си като своя кралица. Норвежкият климат трудно понесъл на Ослава и не след дълго тя започнала да линее. Загрижен за нейното здраве, кралят решил да избере най-хубавото място и да построи град за своята кралица, където тя ще се чувства добре. Избрал най-топлото място, построил града и го нарекъл на нейното име - Осло.

Ще срещнете много и най-различни версии за възникването на Осло. В нета е пълно с такива. Обаче, защо ви я разказвам тази история. Човекът, който ни разказа легендата се занимава с туризъм. Той е изготвил Концепция за развитието на туризма в България и много локални стратегии. Той е основателят на веригата-ресторанти "ХЕПИ". Та, човекът отива с една такава концепция в едно голямо село в Странджа, за да я презентира на кмета и да търси партньорството на общината. Целта е да се кандидатства с проект към някой Еврофонд и да се направи туристически комплекс, в който да се привличат норвежки двойки, за да сключват браковете си в Странджа с красив български традиционен ритуал, да се демонстрират качествата на странджанската кухня и т.н. Нещо от рода на: "Елате да се венчаете в земята, където Харалд срещна Ослава".

Реакцията на кмета: "Миии, то хубаво, амаааа! Не може ли първо да асфалтираме един път, там до едни ниви, дето хората, за да стигнат до там си разбиват колите.....пък да го изпишем по един друг начин......."

Човекът казал: "Първо, ако проектът се реализира, ще бъдат осигурени много работни места и поминък за много хора от общината. Второ, със средствата, които ще влязат в общината от развитието на туризма, ти ще можеш да си оправиш всички пътища, не само един."

Кмета: "Е, да де! Ама туй дето го разказваш не е проверено и не сме сигурни дали е било така"

Човекът: "Аз мога да ти разкажа и още версии, но не са в твой интерес". И си обрал папките и си тръгнал.

Не след дълго една от общинските съветнички попада на следната статия: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2006-09-01&article=158604

Цитирам: "След смъртта на Ослава норвежците нарекли новата си столица Осло в чест и памет на любимата си кралица. Истинността на тази красива история е трудно да бъде проверена. Тя обаче отново бе припомнена по повод визитата на президента Георги Първанов и съпругата му Зорка в Осло, където те бяха топло приети от крал Харалд V и кралица Соня."

Това, което се опитвам да кажа, че и легендите и заблудите могат да бъдат златна мина, ако им се намери позитивно приложение. Човекът е открил начина.

*

Nebesna

Ма така де, писна ми да треперя за сички, то не би Уран връз луничката ми милата, то не би Сатурн опозиция на същата, то не би Плутон връз слънчицето ми..сега Уран честно ти казвам, да се оправя, не мога и него да го мисля.

Един аспект на Плутон е от първостепенна важност, защото се случва веднъж в живота и никога няма да се повтори. Плутон е най-бавната планета.  Разбира се философски погледнато, никой не е по-важен от другия, обаче по-далечните планети определят големите промени и на техните аспекти се отдава първостепенно значение. Малките промени се случват на фона на големите трансформации. 

*

AH

• 2201

А кой кой кой аспект ще приключи скоро? Ау, много ми е напечено, требе те питам.
[/quote]

Е за това заговорих за преувеличения и драматизиране:)- онзи ден дамите водиха някакъв спор, който даже не схванах в същността си за какво е, а пък вчера имаше оживени теми за пикселчета:)- сърчера си я изпроси, като се маскира на демократичен:)
Да си дойдем на думата – ти трябва да разправиш как я усещаш въпросната опозиция, защото сега ти действа:)
Аз теоретично мога да ти кажа, но и сама можеш да прочетеш. Мога да ти кажа есенциално как последната година се проявява при други хора- говорим за опозицията на въпросния съвпад към натален Уран – ентусиазъм за промени, които често са съпроводени с някаква измама, както и илюзии. Също така почти винаги има сблъсък в някаква степен между низше и висше:)
И пак да си припомним схемата, защото си е важна – търсим събития по аналогиите на дома и транзитиращите планети- в случая при теб 3-ти дом. Причините ги търсим по аналогии на дом и натални планети /при теб Уран и 9-ти дом/. Следствията – по домовете, които всички въпросни планети управляват – при теб 1-ви, 4-ти и 6-ти дом:)
Та по тая схема си извеждаш нещо, а после следиш дали и как се проявява на практика.
Но ясно е, че всички се вълнуваме от прогностиката, т.е. от това, какво и кога точно ще се случи в някакво бъдеще време.....И тук тежестта на аспекта си казва думата- т.е. опозиция ли ще е както в случая....
Та кажи сега ти – виждаш схемата- все едно- две изречения ще изведеш:)

*

AH

• 2201
Бях на един семинар и там срещнах човек, занимаващ се с туризъм, който в продължение на 3 дни, много увлекателно разказваше легенди (квадрат на Меркурий с Юпитер и Нептун)

Е, хубаво нещо си е бил семинарът- има ли го в хороскопа ти? :)

*

kaily

• 5145

Ей, как ме мъчиш. Аз виждам трети и девети, щото луната ми управлява девети, а Сатурн и Уран трети. И Уран ми върви през 4-и. И оттук несломимото ми желание за чужбина от една година насам. Кой какво прави, аз за чужбина си бленувам. Плутон връз слънце, интерсептиран лъв в девети, пак чужбина.
Една леко луда приятелка преди години ми беше казала, че като и се разхождал Плутон връз слънце, преживяла страхотни ужасии, обаче за сметка на това него период получила английско гражданство и нам си още какво. Та каза навремето, че транзит на Плутон връз слънце хем много ще ме измъчи, хем много ще ми даде.

То отде да знам кое откъде ми идва на главата в момента при толкова натрупани аспекти. За Уран пък до днес не съм мислила, видях, че го аспектират, ма в същото време правят съвпад с Хирон. Кой е по-силен и носи повече? Уран. И пак се повтаря трети и девети, щото съвпадът в трети.

Не знам, аз лично искам да се омета от тая реалност нашата. Искам да живея на друго ниво, по-хармонично, по-облагородено, с повече красота и хармония и любов. Изпитвам непреодолима потребност от изящество и благоденствие. И всичко, което се случва, опитвам да използвам за собствена употреба. Демек - спънки, пречки и победи - всичко да впрягам с единствената цел - да кача нивото на вибрации от пошло ежедневие в хармонично и светло такова. Станала съм един деятел....от оплаквачка и нещастна жертва на родните тикви, самонаричащи се политици, се превръщам в използвач на всичко, що ми попадне под ръка, с цел постигане на целите си. А целта, както упоменах, е една - качване на нивото и чучване в хармонично благоденствие.

*

aiia

След намека за криза покрай отговор на аnа125 в тема, на която 100 дена никой не обърна внимание поне с някой добронамерен въпрос, сега от мухата направихме слон:)

Тук всеки има желание да помогне на човек в затруднено положение. Но мисля, че е нож с две остриета. Ние не познаваме емоционалното и психическо състояние в случея на Краси,  и съответно е малко опасно да се правят прогностики както и интерпретации. Анализът, който Ана е направила всеки от пишещите тук може да го направи.
Да предположим следното: например аз казвам Краси до 1 година ще имаш мъж до себе си, който да те обича. Тя започва да мисли за тази моя прогноза и не спира да се надява като вижда в очите на всеки мъж потенциален партньор. Няма нищо лошо, но дали балонът няма да се спука до 1 година?
Или ако кажа , късен брак , много късен брак или безбрачие. Кво става, тя няма ли да се депресира още повече? 
Ако някой на мен ми каже кофти прогноза, аз със сигурност няма да го взема под внимание. Както са ми казвали, но аз показвам лекичко средно пръстче.  ;D Няма нещо което да ми манипулира съзнанието. Но не всеки е така. И затова трябва много да се внимава.

*

kaily

• 5145
Цитат
Няма нещо което да ми манипулира съзнанието

На мен ми се е случвало след 25 години да разбирам, че са ми манипулирали съзнанието и 25 години съм живяла така. Пък се имам за много себеосъзнаваща се. Тогава разбрах, че то това и е работата на манипулацията, да се покрива, че да не разбереш за нея.

*

veshti4ka

Тук всеки има желание да помогне на човек в затруднено положение. Но мисля, че е нож с две остриета. Ние не познаваме емоционалното и психическо състояние в случея на Краси,  и съответно е малко опасно да се правят прогностики както и интерпретации. Анализът, който Ана е направила всеки от пишещите тук може да го направи.
Да предположим следното: например аз казвам Краси до 1 година ще имаш мъж до себе си, който да те обича. Тя започва да мисли за тази моя прогноза и не спира да се надява като вижда в очите на всеки мъж потенциален партньор. Няма нищо лошо, но дали балонът няма да се спука до 1 година?
Или ако кажа , късен брак , много късен брак или безбрачие. Кво става, тя няма ли да се депресира още повече? 
Ако някой на мен ми каже кофти прогноза, аз със сигурност няма да го взема под внимание. Както са ми казвали, но аз показвам лекичко средно пръстче.  ;D Няма нещо което да ми манипулира съзнанието. Но не всеки е така. И затова трябва много да се внимава.

точно това съм имала в предвид винаги като се захване такава тема.  човешката психика е много крехка и особено психиката на човек в нужда.  в повечето случай се опитвам адекватно да обяснявам защо мисля така или иначе, но обикновено много малко хора разбират какво имам в предвид. това не ме тревожи особено. за мен лично факторът е друг - това е кармата, която всеки един от нас изкупва в настоящия си живот.  и мен не ми се нрави това, което се случва с мен понякога, ама си поглеждам юлв в Близнаците и мирясвам  ;D

а както казваш Айя, самокодирането пък е още по-страшно, особено когато става въпрос за нещо по-негативно в хороскопа. и тогава става мазало, щото човека не си поглежда живота в ретроспекция и да си отчете грешките, ами хуква да обвинява това или онова...

*

aiia

А това каква ще бъде прогнозата зависи до известна степен и от това колко черноглед е астролога или колко оптимистично настроен. Ако един астролог е видял само черната страна на живота, няма как да види в хороскопа ''хубавите неща''.
На мен са ми правили апокалиптични астро прогнози. Трябва да легна да умра ли какво.  :D
Да, Вещичка. Психиката на всеки човек в определен етап е изключително крехка и в друг етап е бетон. Едно време бях много лесно внушаема. Хващах се за всяко нещо, на врачките на пътя вярвах, даже ми отиде един златен пръстен, дадох го защото ми вещаеха лоши събития.  И на боб и леща и на всичко вярвах. А сега битти. И бой може да яде някой циганка ако ми каже нещо на светофара.

*

AH

• 2201

всичко е ОК, макар че гледам по-долу в някаква тема, че пак някое дете е обидено на някого :) Дано в радикса му, ако Марс е силен, поне да е на по-високо ниво на изява :)
Та точно такива неща си обяснявах с въпросната квадратура на Меркурий :)

*

aiia

всичко е ОК, макар че гледам по-долу в някаква тема, че пак някое дете е обидено на някого :) Дано в радикса му, ако Марс е силен, поне да е на по-високо ниво на изява :)
Та точно такива неща си обяснявах с въпросната квадратура на Меркурий :)
[/quote]

В коя тема има обидено дете?  ;D

*

Lillie

• 30532
В коя тема има обидено дете?  ;D

И аз това щях да питам.  ;D
Като гледам май ще е повече от едно. Напоследък всички са обидени.
На малко дете като му вземат близалката...  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201

Ей, как ме мъчиш. Аз виждам трети и девети, щото луната ми управлява девети, а Сатурн и Уран трети. И Уран ми върви през 4-и. И оттук несломимото ми желание за чужбина от една година насам. Кой какво прави, аз за чужбина си бленувам. Плутон връз слънце, интерсептиран лъв в девети, пак чужбина.
Една леко луда приятелка преди години ми беше казала, че като и се разхождал Плутон връз слънце, преживяла страхотни ужасии, обаче за сметка на това него период получила английско гражданство и нам си още какво. Та каза навремето, че транзит на Плутон връз слънце хем много ще ме измъчи, хем много ще ми даде.

То отде да знам кое откъде ми идва на главата в момента при толкова натрупани аспекти. За Уран пък до днес не съм мислила, видях, че го аспектират, ма в същото време правят съвпад с Хирон. Кой е по-силен и носи повече? Уран. И пак се повтаря трети и девети, щото съвпадът в трети.

Не знам, аз лично искам да се омета от тая реалност нашата. Искам да живея на друго ниво, по-хармонично, по-облагородено, с повече красота и хармония и любов. Изпитвам непреодолима потребност от изящество и благоденствие. И всичко, което се случва, опитвам да използвам за собствена употреба. Демек - спънки, пречки и победи - всичко да впрягам с единствената цел - да кача нивото на вибрации от пошло ежедневие в хармонично и светло такова. Станала съм един деятел....от оплаквачка и нещастна жертва на родните тикви, самонаричащи се политици, се превръщам в използвач на всичко, що ми попадне под ръка, с цел постигане на целите си. А целта, както упоменах, е една - качване на нивото и чучване в хармонично благоденствие.

Ами ето тия си разсъждения ще проверяваш в близкото бъдеще - нали това и е чарът на астрологията/понеже не сме надарени магьосници, иначе щяхме да правим опити да практикуваме магия ;D/
От страни как ги виждам нещата - Франция е ясна, когато билетът е в джоба. По-важно е друго - тая опозиция към натален Уран няколко години след Урановата опозиция/тр.Уран към натален/ често отново ни поставя на кръстопът или ни кара да търсим отговор на въпроса какво бихме искали да правим втората половина от живота си.....И сегашната му активация предлага възможности, но има и опасност от илюзии, заблуди и измами - осъзнавайки това, избираме дали да следваме някоя възможност, дали да пробваме колкото може повече, дали да си стоим на местото и да чакаме да приключи активацията ;D
И тъкмо ми се приказва с теб, но сърчера май само ме засече, че се мотая без работа, и реши да ми възложи някаква, при това нацупено ;D