Здравей Гост

Квадрат между Меркурий и съвпад Юпитер, Нептун, Хирон

• 65 Отговора
  • 13392 Прегледи
*

aiia

Не го познавам. Готин ли е? Карлос испанец ли е  ;D

Не го познавам. Готин ли е? Карлос испанец ли е  ;D
http://wicca.hit.bg/castaneda/castaneda.htm

*

AH

• 2201
aiia не е с цел да се засегне някой или да се получи някакво изтъкване. Просто умората си казва думата и понякога човек си споделя нещо и ако някой разбере какво е казал от случайно изтърван израз разговора си продължава със същото лаконично темпо .Това е като да говориш сам със себе си .

Все ме сърби езика да питам какво му е толкова особеното на КК ,но май ще е добре да се заровя в темите из дира ;D

Аз ти предлагам, като ти остане време, да прочетеш някоя негова книга, или всичките, ако го харесаш- дирът няма да ти свърши същата работа- или ще го разбереш, или няма :)- и смятай, че всеки си го разбира по своя си начин и може би това му е особеното :)- но тия, които го разбират, независимо по какъв начин, са на една вълна ;D

*

AH

• 2201
Той сърча не е нацупен на теб, споко, той се сърди на некой съюзник.  ;D

А ако ме питаш от тая гледна точка дали съм се кротнала и чекам да ми мине активацията или съм се активирала и чекам да мине инерцията от кротването, че да отлетя - определено е второто.

Въобще наживях се на тоя живот досега, писна ми и ми е скучно. Искам нови простори и ги искам хубави и светли. И съм готова на риск. За първи път в живота си. Щото ако не рискувам, измъкване няма. А ако рискувам, нищо не губя, освен втръснал ми по тоя начин живот. Не, аз ставам авантюрист и обръщам гръб на тесногръдия Сатурн, не ми пука от нищо, по-лошо от това не може да стане, по-хубаво или нищо, свобода или смърт, нов живот или тотална скука до гроб.

ами хайде и тук да те питам- смяташ, че като си готова, рискът сам ще дойде, или имаш план-програма? :)

*

Uran

• 6041

Не знам, аз лично искам да се омета от тая реалност нашата. Искам да живея на друго ниво, по-хармонично, по-облагородено, с повече красота и хармония и любов. Изпитвам непреодолима потребност от изящество и благоденствие. И всичко, което се случва, опитвам да използвам за собствена употреба. Демек - спънки, пречки и победи - всичко да впрягам с единствената цел - да кача нивото на вибрации от пошло ежедневие в хармонично и светло такова. Станала съм един деятел....от оплаквачка и нещастна жертва на родните тикви, самонаричащи се политици, се превръщам в използвач на всичко, що ми попадне под ръка, с цел постигане на целите си. А целта, както упоменах, е една - качване на нивото и чучване в хармонично благоденствие.
На мен тр.Уран ми се разхожда в 9 дом и има 4 градуса, докато настъпи наталните Венера, Хирон и СЛВ разположени там. В същото време е в опозиция на стелиума ми в 3 дом.
Такава нетършимост имам към всички и всичко, каквато и в неспокойните ми младежки години не съм имала. Имам вътрешна съпротива да градя нещо дългосрочно ТУК и бавно назрява желание да се махна (никога до момента не съм имала мераци за емиграция). Не мисля, че е просто криза на средната възраст, а едно преосмисляне на ценности и цели.
Транзитния Плутон е в 6 дом и квадратира планетите в 3 и 9 дом.
Каквото и реше ние да взема, няма да е спонтанно, а добре вътрешно мотивирано.
п.п. Незнам защо си мисля за Швейцария.

aiia не е с цел да се засегне някой или да се получи някакво изтъкване. Просто умората си казва думата и понякога човек си споделя нещо и ако някой разбере какво е казал от случайно изтърван израз разговора си продължава със същото лаконично темпо .Това е като да говориш сам със себе си .

Все ме сърби езика да питам какво му е толкова особеното на КК ,но май ще е добре да се заровя в темите из дира ;D

Аз ти предлагам, като ти остане време, да прочетеш някоя негова книга, или всичките, ако го харесаш- дирът няма да ти свърши същата работа- или ще го разбереш, или няма :)- и смятай, че всеки си го разбира по своя си начин и може би това му е особеното :)- но тия, които го разбират, независимо по какъв начин, са на една вълна ;D
Имам част от тях в библиотеката и съм ги чел ,но ми беше интересно да разбера защо всеки път при споменаването му се очаква да възникне порой от отплесване върху творбите му , а затова май трябва да прегледам темите в дира  ;) ;D ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
ами хайде и тук да те питам- смяташ, че като си готова, рискът сам ще дойде, или имаш план-програма? :)

Ми като питаш и тук, ще ти отговоря и тук.
Смятам, че оня кратък откъс за външното и вътрешното намерение обяснява всичко. Да, когато ученикът е готов, учителят се появява. И с всичко е така. Всичко идва само и от само себе си, също като просветлението, стига да си подготвен за него.
Така че изобщо не са нужни външни усилия по тоя или оня конкретен повод.
Тая работа е малко като Алиса в страната на чудесата. За да стигнеш там, трябва да тръгнеш в обратна посока.

От дългогодишни опити с реалността на дребни ежедневни неща съм се убедила в което пиша сега.
Ако и когато съм готова за каквото и да било, то просто се проявява. Затова мойта работа е не да го гоня, а да преформатирам себе си. Външното гонене на целта стига до явлението:

Ти казваш: Аз искам.
И вселената ти отвръща: Да, разбира се, ти искаш.

И те оставя в състояние на искане. Защото ти се дава онова, което искаш. А ти искаш да искаш. И затова не ти се дава, за да можеш да искаш.

Това е абсолютен духовен закон - като си готов за учител, любов, страдание, радост, -за което си готов, това ти се дава.

*

veshti4ka

Ти казваш: Аз искам.
И вселената ти отвръща: Да, разбира се, ти искаш.

И те оставя в състояние на искане. Защото ти се дава онова, което искаш. А ти искаш да искаш. И затова не ти се дава, за да можеш да искаш.

Това е абсолютен духовен закон - като си готов за учител, любов, страдание, радост, -за което си готов, това ти се дава.

права си Кайли, но не е само това. когато си готов и ако ти е нужно това в този момент - то тогава го получаваш. ако според вселенските закони не ти е нужно - ми пък искай си, кой ти пречи  ;D  в тоя ред на мисли сутринта попаднах на нещо много хубаво и вярвам, че би било хубаво да го пусна тук:
"Всяко живо същество живее живот според постъпките си, извършени в миналото. То е направлявано от съдбата. Това, което не е предопределено да се случи, никога няма да се случи, независимо колко упорито опитваш. Това, което е предопределено да се случи, ще се случи, независими колко упорито се опитваш да го спреш. Затова, най-добре е да се запази тишина". Рамана Махарши

*

AH

• 2201

Не знам, аз лично искам да се омета от тая реалност нашата. Искам да живея на друго ниво, по-хармонично, по-облагородено, с повече красота и хармония и любов. Изпитвам непреодолима потребност от изящество и благоденствие. И всичко, което се случва, опитвам да използвам за собствена употреба. Демек - спънки, пречки и победи - всичко да впрягам с единствената цел - да кача нивото на вибрации от пошло ежедневие в хармонично и светло такова. Станала съм един деятел....от оплаквачка и нещастна жертва на родните тикви, самонаричащи се политици, се превръщам в използвач на всичко, що ми попадне под ръка, с цел постигане на целите си. А целта, както упоменах, е една - качване на нивото и чучване в хармонично благоденствие.
На мен тр.Уран ми се разхожда в 9 дом и има 4 градуса, докато настъпи наталните Венера, Хирон и СЛВ разположени там. В същото време е в опозиция на стелиума ми в 3 дом.
Такава нетършимост имам към всички и всичко, каквато и в неспокойните ми младежки години не съм имала. Имам вътрешна съпротива да градя нещо дългосрочно ТУК и бавно назрява желание да се махна (никога до момента не съм имала мераци за емиграция). Не мисля, че е просто криза на средната възраст, а едно преосмисляне на ценности и цели.
Транзитния Плутон е в 6 дом и квадратира планетите в 3 и 9 дом.
Каквото и реше ние да взема, няма да е спонтанно, а добре вътрешно мотивирано.
п.п. Незнам защо си мисля за Швейцария.

Интересно, и аз с годините забелязвам у себе си нетърпимост към разни неща, вместо да ставам все по-толерантна -нямам много добро обяснение, но поне отчитам факта и уж се опитвам да се контролирам  :)

*

veshti4ka

Asol, ми допълват се - никой не го оспорва  ;) пък това за тишината е точно онова "неправене" дето Кайли го обясняваше някъде, ама не мога се сетя къде  :(   а пък това, че не си съгласна е твое право  :P

*

AH

• 2201
Имам част от тях в библиотеката и съм ги чел ,но ми беше интересно да разбера защо всеки път при споменаването му се очаква да възникне порой от отплесване върху творбите му , а затова май трябва да прегледам темите в дира  ;) ;D ;D
[/quote]

оу, ние с кайли се отплесваме понякога, защото това е нещо от по-младите ни години- приятно ни е да си създаваме такава атмосфера - на определен етап, примерно, човек сериозно се вълнува от религия, на друг- от КК, на трети- от астрология и т.н.- с годините установява кое е най-подходящо за него.
На мен КК ми харесва най-вече заради сънуването, макар че аз имам съвсем друго отношение към него, но не по-малко сериозно- нищо, че тоталото привлечените от КК, като сърчера, отричат категорично моите виждания за сънуването- догматизъм просто ;D

*

AH

• 2201

[/quote]

От дългогодишни опити с реалността на дребни ежедневни неща съм се убедила в което пиша сега.
Ако и когато съм готова за каквото и да било, то просто се проявява. Затова мойта работа е не да го гоня, а да преформатирам себе си. Външното гонене на целта стига до явлението:

[/quote]

а моят опит е по-различен- понякога се налага да натиснем спусъка, или да направим усилие във физическия свят- астрологията има разни примери за тия "понякога" - за някои секстили казва, че ще си на точното място и по точното време, а примерно при квадратури казва, че трябва да промениш подход- и това все във физическия свят- е, разбира се, предполага се, че през всичкото това време си готова на вътрешно ниво.

*

Asol

• 4140
Asol, ми допълват се - никой не го оспорва  ;) пък това за тишината е точно онова "неправене" дето Кайли го обясняваше някъде, ама не мога се сетя къде  :(   а пък това, че не си съгласна е твое право  :P

Ти имаше ли засилен акцент на едно от рогатите - Овен или пък на онова класиката в жанра - Уран? Пишеш преди да прочетеш  :P А то правото си е ясно по дефолт. Размишлявайки, пиша  ::)  Между другото честито - 777  :P

*

veshti4ka

Asol, ми допълват се - никой не го оспорва  ;) пък това за тишината е точно онова "неправене" дето Кайли го обясняваше някъде, ама не мога се сетя къде  :(   а пък това, че не си съгласна е твое право  :P

Ти имаше ли засилен акцент на едно от рогатите - Овен или пък на онова класиката в жанра - Уран? Пишеш преди да прочетеш  :P А то правото си е ясно по дефолт. Размишлявайки си пиша  ::)  Между другото честито - 777  :P

еееееее аре ся  ;D ;D ;D  ти Марс Бързаков Близнашки познаваш ли го  ;D :P ::)  кво е това 777  :o  но майтапа на страна - винаги чета преди да пиша, тъй че споко... понякога и аз размишлявам на "глас"...

;D На мен ми допадна частта с виждането . Права си ,че всеки открива нещо разллично от дон Хуан и всеки го смила по свой си начин . За пръв път се зачетох в Кастанеда през 91 година , но после се връщах отново и всеки път успяваше да ме изненада с нещо ново.
За себе си още не съм решил кое ме привлича най -много , изпитвам детинска потребност да търся нови и нови неща . Страдам от идиотизъм в желанието да вникна в същината на природните закони ;D
Тези дни се загледах в един филм (Човекът от земята) и той ме беше хвърлил в размисъл върху въпроса колко  ни е необходимо да усложняваме простичките и обикновени неща в стремежа си да е почувстваме значима част от един велик и божествен план.
Дали действително виждаме или само гледаме това ,което е около нас и дали не търсим под вола теле :-\.

Ти имаше ли засилен акцент на едно от рогатите - Овен или пък на онова класиката в жанра - Уран? Пишеш преди да прочетеш  :P А то правото си е ясно по дефолт. Размишлявайки си пиша  ::)  Между другото честито - 777  :P

еееееее аре ся  ;D ;D ;D  ти Марс Бързаков Близнашки познаваш ли го  ;D :P ::)  кво е това 777  :o  но майтапа на страна - винаги чета преди да пиша, тъй че споко... понякога и аз размишлявам на "глас"...
бяха 777 мненията ти ;D

*

Uran

• 6041
Asol, ми допълват се - никой не го оспорва  ;) пък това за тишината е точно онова "неправене" дето Кайли го обясняваше някъде, ама не мога се сетя къде  :(   а пък това, че не си съгласна е твое право  :P
Аз имам няколко конкретни примера с "неправене". Преди 15-ина години мнооого се напъвах за "кариера". То не бяха интервюта, курсове, тръшканици ..абе всичко, което един амбициозен мозък може  да мисли. В един момент казах баста да става каквото ще, изобщо не ми дреме дали работя нещо "престижно". Точно тогава един познат на сестра ми, насила ме накара да се явя на интервю за голяма мулти национална компания. Отидох така, за да отбия номера и без никакви очаквания и точно тогава измежду 400-те кандидати от цялата страна, избраха мен. Голяма част от кандидатите имаха по-добро CV от мен, но на интервюто аз се представих най-добре и ми дишаха прахоляка.

*

Lillie

• 30532
Ти имаше ли засилен акцент на едно от рогатите - Овен или пък на онова класиката в жанра - Уран? Пишеш преди да прочетеш  :P

Пак ли обвините рогатото?  :-[
Имам три лични планети в Овен, вкл. и Меркурий, но не съм от бързаците въобще. Вярно е, че ми е бърза мисълта, но в писменото слово изпипвам нещата бавно, след вниматено препрочитане. Да не говорим колко пъти пускам на предварителен преглед преди да публикувам написаното, това се отнася за всяко мое мнение. Какво да ви кажа, болестно състояние!  ;D
По-скоро за акцентиран Уран е характерно, особено при комбинация Близнаци/Водолей.
"Първо отговарям, после чета".  Всъщност в такива случаи не Уран, а Меркурий трябва да е на видно място в хороскопа, Уран е за гарнитура. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Меркурий / Марс ,а Уран за цвят  ;D

*

Uran

• 6041
Ти имаше ли засилен акцент на едно от рогатите - Овен или пък на онова класиката в жанра - Уран? Пишеш преди да прочетеш  :P

По-скоро за акцентиран Уран е характерно, особено при комбинация Близнаци/Водолей.
"Първо отговарям, после чета".  Всъщност в такива случаи не Уран, а Меркурий трябва да е на видно място в хороскопа, Уран е за гарнитура. :)

Абсолютно съгласна. Никога не чета това, което съм написала, а след това се чудя защо такива изречения съм измъдрила. ;)