Здравей Гост

Квадрат между Меркурий и съвпад Юпитер, Нептун, Хирон

• 65 Отговора
  • 13371 Прегледи
*

veshti4ka

По-скоро за акцентиран Уран е характерно, особено при комбинация Близнаци/Водолей.
"Първо отговарям, после чета".  Всъщност в такива случаи не Уран, а Меркурий трябва да е на видно място в хороскопа, Уран е за гарнитура. :)

оооо благодаря ти  :-\  че ми разясни личният натал, ма немаше нужда  :D  

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind

Интересно, и аз с годините забелязвам у себе си нетърпимост към разни неща, вместо да ставам все по-толерантна -нямам много добро обяснение, но поне отчитам факта и уж се опитвам да се контролирам  :)

Не съм сигурен дали е точно това,но може да е индикация за преминаване на 5та чакра на ново ниво на изява или просто да е засилена.За нивата в самите чакри може да видите в "Завръщането на окултизма или повест за фината седморка" на Подводни-доста е интересно и автентично.Та при човек със засилена Вишудхи стремежа към съвършенство и усета към формите и пространството около него толкова се засилва,че всеки елемент трябва да съответства на вътрешната му хармония или качество.В определени случаи дори може да се дразни от присъствието на човек в другата стая без този човек да му прави нищо-просто защото нарушава неговият усет за пространство и вписващи се хармонично елементи.Звучи странно,но личности които стигат до такова ниво на чувствителност има и това не е проява на лош характер или каквото и да е друго-просто се търси пълно съответствие навсякъде във всичко.Това е чакрата и на творчеството и общуването така че и те може да търпят сериозни изменения,когато тя премине на друго ниво-по точно съзнанието в нивата на самата чакра.

И не че смятам да се защитавам за нещо елементарно-но подписа ми представлява именно усета ми за форма и хармония,изразяване на индивидуалност,съответствие между вътрешно и външно,а и аз като цяло имам силно изразена 5та чакра.Просто някой говори тук за  форма на нарцисизъм-по принцип за това или онова ,докато всъщност е добре да се замислят дали имат всички необходими "калъпи" в които може да определят това или онова,а и още повече дали това е нужно. Отстрани нещата винаги изглеждат такива каквито ги виждаме спрямо настройките ни за виждане и това което сме способни да видим, докато могат да бъдат всякакви и напълно други.И да не си мислят,че са особено прозорливи в стремежа си да отсъждат-единствено ще си покажат обхвата на виждането си 8)

*

AH

• 2201

Интересно, и аз с годините забелязвам у себе си нетърпимост към разни неща, вместо да ставам все по-толерантна -нямам много добро обяснение, но поне отчитам факта и уж се опитвам да се контролирам  :)

Не съм сигурен дали е точно това,но може да е индикация за преминаване на 5та чакра на ново ниво на изява или просто да е засилена.За нивата в самите чакри може да видите в "Завръщането на окултизма или повест за фината седморка" на Подводни-доста е интересно и автентично.Та при човек със засилена Вишудхи стремежа към съвършенство и усета към формите и пространството около него толкова се засилва,че всеки елемент трябва да съответства на вътрешната му хармония или качество.В определени случаи дори може да се дразни от присъствието на човек в другата стая без този човек да му прави нищо-просто защото нарушава неговият усет за пространство и вписващи се хармонично елементи.Звучи странно,но личности които стигат до такова ниво на чувствителност има и това не е проява на лош характер или каквото и да е друго-просто се търси пълно съответствие навсякъде във всичко.Това е чакрата и на творчеството и общуването така че и те може да търпят сериозни изменения,когато тя премине на друго ниво-по точно съзнанието в нивата на самата чакра.

И не че смятам да се защитавам за нещо елементарно-но подписа ми представлява именно усета ми за форма и хармония,изразяване на индивидуалност,съответствие между вътрешно и външно,а и аз като цяло имам силно изразена 5та чакра.Просто някой говори тук за  форма на нарцисизъм-по принцип за това или онова ,докато всъщност е добре да се замислят дали имат всички необходими "калъпи" в които може да определят това или онова,а и още повече дали това е нужно. Отстрани нещата винаги изглеждат такива каквито ги виждаме спрямо настройките ни за виждане и това което сме способни да видим, докато могат да бъдат всякакви и напълно други.И да не си мислят,че са особено прозорливи в стремежа си да отсъждат-единствено ще си покажат обхвата на виждането си 8)

Върху такова обяснение ще помисля и ще му потърся моите думички.....

А ти си слагай картинки каквито ти харесат и ще се надяваме, че в скоро време на админа ще му мине ентусиазма да брои пикселчета ;D- идва му от Меркурий, като управител на Слънцето, а инатът - от скорпионския асцендент ;D

*

Lillie

• 30532
 че ми разясни личният натал, ма немаше нужда  :D  

Немаше нужда да го свързваш с личния си натал.  :)
Познавам други такива варианти и горе-долу нещата с "как и защо" са ми ясни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
и ще се надяваме, че в скоро време на админа ще му мине ентусиазма да брои пикселчета ;D- идва му от Меркурий, като управител на Слънцето, а инатът - от скорпионския асцендент ;D

Ау, разконспирирахме го най-сетне!  :P
Меркурий в Дева предполагам е допринесъл за страстта му към пикселчетата?
А за скорпионския Асцендент си признавам без бой  ;D - трудно е да го обориш, реши ли да се инати.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Ошо го описваше най-точно.
Просветлението просто може да тисе случи. Ти не можеш да го направиш, колкото и усилия да полагаш, ти не можеш да го случиш.
Единственто, което можеш да направиш, е да го оставиш, да му позволиш да ти се случи.
Същото впрочем е и с любовта. И нея не можеш да случиш ти.
Но можеш да медитираш, да полагаш усилия да се подготвяш.
Ти пак не си сигурен дали просветлението ще ти се случи, но имаш много по-големи шансове.
Та, АН, усилието си има своето място, само дето то не причинява нещата.
Само неправенето прави нещата. А усилието понякога му помага, а друг път му пък вреди...

Една моя позната, бог да я прости, ми каза преди няколко години следното нещо, което в началото яростно отрекох.

Всичкото лошо е от теб, всичкото хубаво е от Бог. И Той е единственият, който всичко осъществява, независимо ние колко упорито и с все сила правим нещо.
И затова, каза тя, помни, че ние винаги опитваме с все сила, изпънали жили и в същото време се надяваме единствено на него и на божията милост.