Здравей Гост

Ко шъ стани на изборите?

• 370 Отговора
  • 51695 Прегледи
Re:Ко шъ стани на изборите?
« Отговор #80 -: Юли 05, 2009, 12:00:52 pm »
Ще ти направят това, че БСП и ДПС са единствените константи в тази държава.

Днес си мислех какво се случва с всички портии, на които народа им е гласувал 30-40-50 процентно доверие на избори. А ми случва се това, че в период до 5-6 години спада до 5-6-7%. Ако това е закономерността в бъдеще, всички "звезди", които се превръщат в бели джуджета ще стават все повече, а делът в изборите за ДПС ще става по-голям. Съответно избирателната активност ще пада. До 15 години ще имаме самостоятелно правителство на ДПС, ако все още я има България такава, каквато я познаваме, де.

Ако победителите имат поне малко мозък в полицейските си глави, трябва да напарвят правителство, за да променят избирателния закон. Ако трябва да се свика Велико народно събрание, за да се промени Конституцията и да се забрани на хора, които в последните 5 години не живеят в страната да гласуват. Сащо така смятам, че както за шофьорска книжка ти трябва средно образование, не виждам защо за да гласуваш да не ти е необходимо също.

Но това звучи като истария от света на диска на Тери Пратчет.

Ето по този повод някои негови цитати, че темата стана много сериозна:

„Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва.“

„Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.“

"Ключът към разбирането на всички религии е, че представата на боговете за добро забавление е „Не се сърди, човече" с криви зарчета"

„Естественият подбор се грижи професионалните герои, които в решителния момент си задават въпроси като "А каква е всъщност моята цел в живота?", бързо да се прощават и с целта, и с живота.“

„Всички ние, полицаите, имаме проблеми. Нормалните не стават полицаи“

"Дай на човека огън и той ще се топли цял ден, подпали му чергата и ще те помни за цял живот.“

„Мажете хляба от страната на маслото!“

„Veni, vermini, vomini - дойдох, натрясках се, издрайфах се?“

„Vizi, veneri, vamoozi - посетих, прихванах срамна болест, чупих се.“

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #81 -: Юли 05, 2009, 12:07:35 pm »
Сега като се замисля,основна движеща сила за мен,да гласувам са болните амбиции на ДПС.Иначе спокойно можех и да го прескоча този момент,т.к.голяма разлика между останалите участници в театрото няма.Вече съм почти готова,тръгвам към секцията. :-X

Мнооо избирателни секции в Турция,бреееееей...Ашколсун! >:(

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #82 -: Юли 05, 2009, 12:47:00 pm »
На който му се пие, ще се запаси предварително с алкохол и ще си го пие вкъщи. Тъй че гаранция нЕма, че ще се гласува на трезва глава. А пък и дали гласуваш на свежа глава или след алкохолна вечер, според мен не променя нищо. За който и да гласуваш, все същите крадци ще ни управляват.

Лиличке, това са неофициалните класации как върви гласуването на този етап, що нали у нашта държава е забранено предварително да се съобщават.

*

kaily

• 5145
« Отговор #83 -: Юли 05, 2009, 12:49:22 pm »
05 юли 2009 | 13:13 | Агенция "Фокус"
София. В неделния ден Агенция “Фокус” предлага класация на най-посещаваните ресторанти и кръчми. Класацията се излъчва по брой запазени места и резервации – общо 26,6 до момента.
За най-желани заведения се състезават:

"При кмета" – кръчма за любители на кметска бира и мъжки приказки – 38;

"Червената бабичка" – ресторант за избрани специалитети, тънки мезета и леви идеи – 19;

"Ресторант Машаллах" – турски ресторант за любители на дондурма, табиети и мурафети - 14;

"Аншлус" – немска бирария за ценители. Бира, вурстчета, барабани, фюрер и Дрангх нах Остен - 10;

"Синият лъв" – кръчма за революционни спомени и синьо шампанско – 7,1;

"Бобовдолската кръчма" – Забоя, евтина народна кръчма за миньори и забойчици, колективното и корпоративното посещение носи дивиденти и отстъпки - 4;

"Македонски мерак" - кръчма в която, ако искате да постреляте в тавана, да се озъбите на душманите, докато гледате картата на Обединена България, сте добре дошли - 4;

"Къмпинг Врана" - посрещане по царски. Заплащане, според престоя – 3,5;

*

kaily

• 5145
« Отговор #84 -: Юли 05, 2009, 01:18:09 pm »
Аз пък искам правителство на бат Бойко и браво Ваньо, браво Костов.
И ще зема да гласувам с едната бюлетина така, с другата онака.
И го приемете като прогноза.  :P

*

malina

« Отговор #85 -: Юли 05, 2009, 01:21:14 pm »
Даже ме е яд, че не бях по-активна в агитацията....трябва да се събуди този народ.

Още не е късно, един човек да успееш да агитираш пак е добре!

Мнооо избирателни секции в Турция,бреееееей...Ашколсун! >:(

Аха., а в същото време:

”Българското посолство в Берлин разреши отварянето на избирателни секции в Германия при условие, че ще бъдат събрани над 100 броя заявления във всеки град желаещ такава, по закона за избиране на народни представители по член 41, алинея 8, точка 2. След като в градовете Нюрнберг, Манхайм, Фрайбург, Мюнстер, Щутгарт и Карлсруе бяха събрани декларации над необходимата бройка, посолството забрани отварянето на избирателни секции в тези градове позовавайки се на неграмотен отказ уж от Федералното Министерство на Външните Работи на Германия. Правителството на България се опитва да отнеме правото на глас на българските студенти. С това се нарушава принципа на репрезантативната демокрация. При желание да оспорим тази неправда пред немските власти позовавайки се на техния отказ, ни беше отказана информация кой е издал забраната. За разлика от Българите, на гръцките граждани в Германия дори само за област Бавария са били открити 20 избирателни секции.

Извадка от закона:  (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2005 г., в сила от 12.04.2005 г., изм. - ДВ, бр. 63 от 2006 г.) Ръководителите на дипломатическите и консулските представителства в чужбина образуват избирателни секции: 1. в населените места, където има дипломатическо или консулско представителство; 2. (доп. - ДВ, бр. 31 от 2009 г., в сила от 24.04.2009 г.) в населените места извън т. 1 - при наличие на не по-малко от 100 избиратели .... 3. по тяхна преценка.

СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗАЩО ИМА ТОЛКОВА СЕКЦИИ В ТУРЦИЯ? АКО ВСЕ ОЩЕ НЕ СТЕ, ПРОЧЕТЕТЕ ОТНОВО ТОЧКА 3 ОТ ЗАКОН”

*

kaily

• 5145
« Отговор #86 -: Юли 05, 2009, 01:27:45 pm »
Всеки закон у нас е направен така, винаги вътре има поне един член, който такова майката на закона, отваря вратички и/или го прави неработещ.

« Отговор #87 -: Юли 05, 2009, 01:28:12 pm »
Аз пък искам правителство на бат Бойко и браво Ваньо, браво Костов.
И ще зема да гласувам с едната бюлетина така, с другата онака.
И го приемете като прогноза.  :P

Ти както винаги имаш само мнение, но не и позиция.  ;) Това отдавна не е прогноза.

Както повечето от този форум са от Варна, ако съм на ваше място и нямам определно предпочитание, бих гласувала за онова момиченце Валерия. Да им направи едно риалити в парамента, да ги видим тогава!

*

kaily

• 5145
« Отговор #88 -: Юли 05, 2009, 01:36:20 pm »
Както винаги немам позиция ли каза?  ;D

« Отговор #89 -: Юли 05, 2009, 02:01:28 pm »
Както винаги немам позиция ли каза?  ;D
Да.

*

kaily

• 5145
« Отговор #90 -: Юли 05, 2009, 02:04:09 pm »
Права си, аз съм едно мекушаво същество без позиция.
 ::)

Неделно ретро рали за купата „Св. Александър Невски” – класиране към 14.00 часа
05 юли 2009 | 14:39 | Агенция "Фокус"
София. Неделно ретро рали за купата „Св. Александър Невски” се провежда днес. Агенция “Фокус” представя класирането към 14 ч, както следва:

Ретро автомобил на столичната противопожарна служба с екипаж от млади огнеборци – 37.8;

Файтонът на Георги Димитров и Гавраил Генов от Кутловица – 19;

Фиат Доган, модел 1989 г., внос от Турция – 14.3;

Автомобил Щайер – Военен вариант на Абвера – 9,6;

Син шевролет от гаража в Драгалевци – стар модел – 8;

Македонска каручка – 4,7;

Въглищарска вагонетка от Бобов дол – 4,2;

Царски вагон, модел 1937 г. – 2,9;

*

Nebesna

« Отговор #91 -: Юли 05, 2009, 02:15:40 pm »

*

kaily

• 5145
« Отговор #92 -: Юли 05, 2009, 02:25:45 pm »
Това пък отде го докопа, Небесна?  ;D

*

Nebesna

« Отговор #93 -: Юли 05, 2009, 02:33:46 pm »

*

Nebesna

« Отговор #94 -: Юли 05, 2009, 02:36:20 pm »
Ако няма мнозинство, правителството след изборите трябва да бъде: http://www.capital.bg/show.php?storyid=748817

« Отговор #95 -: Юли 05, 2009, 03:01:06 pm »
Прогнозата на моето махало и линийката ми  ;D

ГЕРБ 36
КБ 22
ДПС 16
СК 7
Ат 7
РЗС 6
Лид 4
::) 2%

*

kaily

• 5145
« Отговор #96 -: Юли 05, 2009, 03:10:11 pm »
Кофти, че Герб и Костов няма да стигнат заедно 50%. Иначе работата беше ясна. Ма на тоя етап като гледам ще им трябва още един, а няма да искат Волен.

« Отговор #97 -: Юли 05, 2009, 03:19:13 pm »
А за мен не е кофти, че Костов няма да стигне до никъде. За мен това е "демократичния" еквивалент на Жан Виденов. Мястото му е в музея за политически трупове. Иначе, като личност му се възхищавам. Такова безочие - маш аллах! С Надежда съсипаха СДС. Сега я прати в европарламента да не му се пречка тук и да не претендира за министерско място. Тоя такива като Бойко ги яде за закуска.

Само да подчертая, че не симпатизирам на никого конкретно. Това го казвам, за да не почнем да спорим за тези кратунковци.

*

malina

« Отговор #98 -: Юли 05, 2009, 03:24:31 pm »
Окръжната прокуратура в Пазарджик се е самосезирала и започва проверка по повод на твърденията в местни медии, че неизвестно лице е платило над 20 хиляди лева за сметки за вода на длъжници от ромския квартал "Изток".

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/06/29/politicheska-bania-za-romite-v-pazardjik.73434

Някой да не земе да си помисли, че са се купували гласове .., изобщо даже ..   

*

kaily

• 5145
« Отговор #99 -: Юли 05, 2009, 03:43:40 pm »
Готова съм, сега мога да легна и да поспя.  ;D
Герб и БСП и да не се влачат повторно изборите, че на мен ми писна.
Костов е добър политик, Бойко е действащ и амин.