Здравей Гост

Ко шъ стани на изборите?

• 370 Отговора
  • 51465 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:Ко шъ стани на изборите?
« Отговор #220 -: Юли 06, 2009, 10:24:10 am »
Абсолютно съгласна.
Много ви се чудя на софиянци, преди време имахте възможност да си изберете страхотен кмет- бившият гуверньор на бнб Св. Гаврийски, но не би.
Това е твое мнение,което видимо не съвпада с мнението на софиянци.Все пак той управляваше доста успешно София за това кратко време.Снощи дори една от БСП си призна,че никога досега не е получавала толкова пари,откакто работи в столична община.
Скарлет, вие сте страхотна астроложка, но това не ви прави компетентна в областта на политиката и държавната администрация. Разбирам, че сте се почувствала засегната от коментара ми, защото подлага на съмнение рационалността на изборите които правим (слагам и себе си в това число).
Разбира се, че е мое мнение. :) :) ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #221 -: Юли 06, 2009, 10:31:02 am »
Най-много ме е яд,че ние българите не гласуваме.Ако всички,или поне по-голямата част,бяхме отишли до урните още на миналите избори,досега отдавна Доганчо да беше забравил какво е да е в парламента.Снощи на конференцията,сто пъти ни заплаши с "етническата карта".На тази основа вече колко години си вре гагата,къде не му е работа.Много се ядосвам като се сетя за този.Пусти Бай Тошо да стане,ще му даде една власт и един баланс!Ама и с Бойко няма да му е лесно,за това се одряма. >:(

*

Skarlet

« Отговор #222 -: Юли 06, 2009, 10:39:02 am »

Скарлет, вие сте страхотна астроложка, но това не ви прави компетентна в областта на политиката и държавната администрация. Разбирам, че сте се почувствала засегната от коментара ми, защото подлага на съмнение рационалността на изборите които правим (слагам и себе си в това число).
Разбира се, че е мое мнение. :) :) ;D

Uran,защо ми говориш на "Вие?"  ;D Толкова ли съм ти черна в очите?  ;D Нито съм страхотна астроложка,нито имам претенции да съм компетентна в областта на политиката.Нито пък съм лично засегната.Просто споделям мнението си,пък и мнението на болшинството софиянци за Бойко Борисов,което е очеизбождащо от самия вот.А ти откъде си толкова сигурна,че нямам опит в управлението? Нима е малък управленски опит да бъдеш председател на цяла софийска организация от 7500 члена? Не,че това е гаранция,че човек е добър управник.И все пак.

*

Uran

• 6041
« Отговор #223 -: Юли 06, 2009, 10:43:01 am »
Снощи дори една от БСП си призна,че никога досега не е получавала толкова пари,откакто работи в столична община.
Това "увеличение" беше в резултат на балонирането на заплатите през 2007-2008 година.
Този балон в цената на труда ще започне да спихва по един доста болезнен за всички ни начин, всъщност не ЩЕ, а вече спихва.

*

Helo

« Отговор #224 -: Юли 06, 2009, 10:45:11 am »
Интересна държава е България, не мислите ли? Да си припомним кои ни управляваха последните няколко години -  прокуден от комунистите бивш цар, който поправете ме, ако греша, но не е българин..., при това не беше ли назначен неговият дядо едно време от руснаците? Каква ирония...

Сергей - руски произход, ноооооооо беше задено с прокудения от комунистите!!! бивш цар, чиито дядо едно време е бил поставен от руснаците, ама той не се е съборазявал много с тях и точно при него и синът му Борис България е била против Русия в двете световни войни и губи; ... и турците, също изгонени едно време от комунистите...

Сега един човек, който е бил свързан в миналото и с Бай Тошо и с НДСВ, макар и в ролята на нещо като охранител, но дядо му е бил убит от комунистите!

Интересна държава е България.

Поправете ме, ако бъркам някъде в данните ми.  ???  ::)

*

Uran

• 6041
« Отговор #225 -: Юли 06, 2009, 10:45:33 am »
Не сте (си) ми черна. Реших, че може и да не ти/ви хареса фамилиарността.
А относно това "Глас народен- Глас Божи", мисля , че важи принципа на Парето. :) ;D ;D

*

malina

« Отговор #226 -: Юли 06, 2009, 10:46:18 am »
Най-много ме е яд,че ние българите не гласуваме.Ако всички,или поне по-голямата част,бяхме отишли до урните още на миналите избори,досега отдавна Доганчо да беше забравил какво е да е в парламента.

И аз съжалявам, че не съм гласувла до сега. Но от сега нататък нема лабаво!  М******* ** >:(  

Снощи на пресконференцията Борисов каза, че 50% от данък общ доход, който се събира от софиянци ще остава за София.

А ето информация от 2006г:

50 на сто от събраните данъци върху доходите на физическите лица в София да се връщат в бюджета на столицата. За това настояха на специална пресконференция кметът Бойко Борисов и заместникът му по финансовите въпроси Минко Герджиков.

http://www.econ.bg/news/article75464.html

Ето това ако не е последователност.  ;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #227 -: Юли 06, 2009, 10:54:49 am »
... :o  защо сте с еднакви аватари ?!

*

Skarlet

« Отговор #228 -: Юли 06, 2009, 10:55:17 am »

50 на сто от събраните данъци върху доходите на физическите лица в София да се връщат в бюджета на столицата. За това настояха на специална пресконференция кметът Бойко Борисов и заместникът му по финансовите въпроси Минко Герджиков. [/i]

http://www.econ.bg/news/article75464.html

Ето това ако не е последователност.  ;)

Надявам се,че ще докаже и на най-големите скептици,че заслужава уважението.Колкото до "парете",това е приоритет на другите партии,на страхуващите се от загуба и разплата с тяхната крадливост и корумпираност.

*

Skarlet

« Отговор #229 -: Юли 06, 2009, 10:57:05 am »
Не сте (си) ми черна. Реших, че може и да не ти/ви хареса фамилиарността.
Аз не го приемам като фамилиарничене.Тук сме едно голямо семейство и всички си говорим на "ти".Така че,не се притеснявай.  ;)

*

malina

« Отговор #230 -: Юли 06, 2009, 10:58:19 am »

И мен успяха да ме объркат ..   ;D ;D ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #231 -: Юли 06, 2009, 11:00:14 am »

Ти сега ли го видя?! ;D ;D ;D
Просто ми хареса,качих си го и после видях,че и Уран е с същия. :)Все се каня да го сменя,ама наистина трябва да го направя,че така е трудно и за другите. :)

*

Asol

• 4140
« Отговор #232 -: Юли 06, 2009, 11:04:27 am »
Не съм обръщала внимание, но сега е особено очебийно ...коментарите са един след друг  :)

« Отговор #233 -: Юли 06, 2009, 11:08:27 am »
Кажи ми ,че имаш карта с час на раждане около 13ч.   ;D
Ми,не.Този час го нямам,но имам 17,08 часа.И пак не съм сигурна в него.Но се надявам рано или късно да науча истинския час.  ;D
Oт вчера гледам една карта за раждане в 12.45 и ако искаш перни едно оченце за тоя час.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #234 -: Юли 06, 2009, 11:19:25 am »
Това "увеличение" беше в резултат на балонирането на заплатите през 2007-2008 година.
Този балон в цената на труда ще започне да спихва по един доста болезнен за всички ни начин, всъщност не ЩЕ, а вече спихва.

Кога го е имало това "балониране", че така и не разбрах? Може би имаш предвид бюджетната сфера?
Знаете ли, че във Варна висшисти и квалифицирани офис кадри са на заплати по 400-450 лв.? Освен това пробвайте да си намерите нормална работа тук дори с такава заплата.
Мисля, че някъде от 2005 се задържа това ниво и оттогава не се е вдигало. Стандартът на живот обаче е по-висок от софийския! Не знам за останалите градове (с изключение на София), но във Варна в продължение на няколко години работодателите успяват да задържат нереално ниско ниво на заплащане, което не се променя въобще.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #235 -: Юли 06, 2009, 11:27:39 am »
Oт вчера гледам една карта за раждане в 12.45 и ако искаш перни едно оченце за тоя час.
  Мдаааа,пернах не едно, а и две оченца.  ;D  По-върви от 17,08. Соларен МЦ в 10 дом.Прогресивна Луна в 10 нат. дом, в съвпад със Сириус. Но аз няма да спра да чопля и търся часа от сигурен източник. И ще го намеря. Може и да ви се стори смешно,но се срамувам да бъда нахална.Досега да съм го поискала,но ненавиждам нахалните хора,нахлуващи неканени в личното пространство на хората.Ще му дойде времето.  ;)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #236 -: Юли 06, 2009, 11:28:00 am »

Ти сега ли го видя?! ;D ;D ;D
Просто ми хареса,качих си го и после видях,че и Уран е с същия. :)Все се каня да го сменя,ама наистина трябва да го направя,че така е трудно и за другите. :)

Смених го!Не съм много убедена,че точно този най-много ми пасва,ама поне няма да се повтаря.Вероятността до края на деня да го променя поне още веднъж е много голяма. ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #237 -: Юли 06, 2009, 11:31:49 am »

Кога го е имало това "балониране", че така и не разбрах? Може би имаш предвид бюджетната сфера?
Знаете ли, че във Варна висшисти и квалифицирани офис кадри са на заплати по 400-450 лв.? Освен това пробвайте да си намерите нормална работа тук дори с такава заплата.
Мисля, че някъде от 2005 се задържа това ниво и оттогава не се е вдигало. Стандартът на живот обаче е по-висок от софийския! Не знам за останалите градове (с изключение на София), но във Варна в продължение на няколко години работодателите успяват да задържат нереално ниско ниво на заплащане, което не се променя въобще.

Знам. Знам също така, че стачката на учителите НЕ доведе до увеличение на заплатите им и нетното им възнаграждение е около 400лв.
Но, това НЕ променя факта, че голяма част от заплатите в държавната администрация ( държавата е най-големият "работодател" в България) се увеличиха, без да има реално повишаване на ефективността, а точно обратното. Нароиха се паразитни структури с неясни отговорности. Като пример мога да дам, че само от едно отделение на съда се родиха цели нови институции с целия им прилежащ бюрократичен апарат.
Когато бай Иван плочкаджията 2000лв/месец не ги харесва- има или няма балон в заплащането на труда?!? ;D ;D ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #238 -: Юли 06, 2009, 11:35:03 am »
Миа, избрах този аватар защото визуално прилича на мен ... ;)преди 20 години. :) :)
Извинявай, ако си се почувствала "изнудена" (от мен) да го смениш. :)

*

Skarlet

« Отговор #239 -: Юли 06, 2009, 11:43:44 am »
Когато бай Иван плочкаджията 2000лв/месец не ги харесва- има или няма балон в заплащането на труда?!? ;D ;D ;)

Ами,какво да правиш-пазарна икономика.Един плочкаджия взима повече от един лекар или от който и да е друг високо интелектуален труд.Където и както да са увеличили заплащането,не може да компенсира инфлацията.Тя стопява всички увеличения,че и излизаме пак на червено.