Здравей Гост

Нодална ос

• 22 Отговора
  • 7825 Прегледи
*

ivola

• 41
Re: Нодална ос
« Отговор #20 -: Януари 19, 2014, 08:18:28 am »
Много ми е интересно имате ли поглед върху следния транзит- Лилит през ЮЛВ- съвпада е в 11 дом, според мен най-вероятно е свързано с кармата и кармична среща от предишен живот, но сигурно нещо което трябва да се случи, нали казват, че Лилит е чистач :rolleyes:

Ще поставиш началото на нещо ново- идея,хрумване,мечта.Но съвпада в 11 дом,може да доведе до прекален идеализъм и липса на реална преценка и естествено до....разочарование.

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #21 -: Януари 19, 2014, 08:29:58 am »
хепи - лаик съм и не претендирам за големи познания, но свързвам борсите и спекулациите с пети дом - там имаш нептун което може да обясни отвеяността ти а сатурн транзитен може да те промени и да се превъзпиташ - да станеш по-сериозна или да се откажеш. Може би той те кара да се чудиш има ли смисъл. Освен това през цялото време си имала транзитен нептун в осми а по всяка вероятност вече е в девети и деяйностите и мислите по осми се проясняват. Може надеждата и опиянението на нептун в осми да те е карало да вярваш и да не се отказваш въпреки неуспехите.
Натално имаш сатурн в опозиция с плутон,слънце и уран - управители на 5,2,8 домове ... нужна е голяма самодисциплина и къртовски труд за да реализираш тези потенциали.

сами - не знам дали имаш деца но може и да е нещо свързано с тях :) все пак заради опозицията със северния :)

Колкото до нодалната ос аз не я свързвам никога с материалното ... и моята е в 5-11 в квадрат с нептун у5 но я реализирам чрез детето ... имам голям късмет в хазартни игри и спекулации но бягам от това като от огън :)

При съвпад на трЮпитер с оста в 5ти забременях а при съвпада с трУран родих  ;D съвпадите са с орбис 1 градус - ключа ми към квадрата на оста е моето дете
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

« Отговор #22 -: Януари 19, 2014, 10:22:47 am »
хепи - лаик съм и не претендирам за големи познания, но свързвам борсите и спекулациите с пети дом - там имаш нептун което може да обясни отвеяността ти а сатурн транзитен може да те промени и да се превъзпиташ - да станеш по-сериозна или да се откажеш. Може би той те кара да се чудиш има ли смисъл. Освен това през цялото време си имала транзитен нептун в осми а по всяка вероятност вече е в девети и деяйностите и мислите по осми се проясняват. Може надеждата и опиянението на нептун в осми да те е карало да вярваш и да не се отказваш въпреки неуспехите.
Натално имаш сатурн в опозиция с плутон,слънце и уран - управители на 5,2,8 домове ... нужна е голяма самодисциплина и къртовски труд за да реализираш тези потенциали.

сами - не знам дали имаш деца но може и да е нещо свързано с тях :) все пак заради опозицията със северния :)

Колкото до нодалната ос аз не я свързвам никога с материалното ... и моята е в 5-11 в квадрат с нептун у5 но я реализирам чрез детето ... имам голям късмет в хазартни игри и спекулации но бягам от това като от огън :)

При съвпад на трЮпитер с оста в 5ти забременях а при съвпада с трУран родих  ;D съвпадите са с орбис 1 градус - ключа ми към квадрата на оста е моето дете

IB, благодаря ти за вниманието. Традиционно борсите и спекулациите се свързват с пети, но книгата Ръдиър за домовете и една руска статия ме накараха да преосмисля това - пети дом дава резултат от инвестиции - имаш нещо (4. дом) и го инвестираш самостоятелно. Ако инвестициите се осъществяват чрез борсов посредник, трябва да гледаме връзката пети-осми. Тъй като това, което правя не е инвестиция, а чиста търговия, базирана на собствени усилия, първоначално я свързвах с трети, но после всъщност реших, че би трябвало да е втори, защото това е дейност, целяща печелене на пари, със собствени усилия.
Аз също се замислям (и затова питам) дали при квадратурата на марс към оста, има влияние от оста към Марс - предполагам, че не, защото квадрата идва от Марс, значи той ще влияе на смисъла на оста - ето за пореден път в разговор намирам отговорите сама :), и благодаря, че ме предизвика :)
Но предположението ти за Тр Нептун в осми и девети дом (в осми е бил в опозиция на втори дом и Марс) наистина е много в целта. Това си струва да го обмисля сериозно.
Наталната опозиция на Сатурн също ме предизвиква :) - не ме е страх от трудностите, а се чудех, дали тя казва "Не, това не е за теб, откажи се",или пък казва "Я сега да те видя, дали си достатъчно упорита и готова на труд". От отговора ти предполагам, че е второто, което ми харесва :)
Тр Сатурн сега прави хем съвпади с Нептун + ЮСВ, хем квадратурата с Марс и явно наистина ще трябва да взема решение, какво ще правя - усещам, че е дошло времето за това :)

Относно оста, свързвах я с 2 дом, защото СЮВ е в Телец и квадратира дома на Телеца (?.) - не знам, дали това има значение, просто го забелязах. В книгите на Жан Спилър СЮВ в Телец предполага урока за печелене на пари със собствени усилия и съответно, насладата от това, което те могат да ти предоставят :).

Деца нямам, никога не съм искала да имам, никога не съм имала афинитет към изкуство и затова ми е толкова трудно да разтълкувам оста и Марс.

Всъщност, от миналата година приоритетите ми доста са промениха и сега мечтата ми е да си подсигурявам материалното чрез търговията, а в останалото време (което хич не е малко) да храня душата си с нумерология и астрология. Дали това не е куинконса Марс-Сатурн :) - да успея да съвместя и двете. А квадрата с ЮСВ и Нептун в Скорпион ще ми даде способността да усещам проблемите на хората :) Не звучи зле, само трябва да се напъна да го направя :) този Уран в десети дом направо ме побърка :)

Още веднъж, много благодаря за отговора. :)

« Последна редакция: Януари 19, 2014, 10:27:43 am от Happy58 »