Здравей Гост

Ретро Сатурн - действие ?

• 54 Отговора
  • 14216 Прегледи
*

gostenka

« Отговор #20 -: Ноември 10, 2004, 07:15:54 pm »
blagodarq ,Lin:))
i sega kato e retro kakvo shte se sluchi s tainite mi ? :huh:
da ne bi da sa zastrasheni neshto ? :blink:  :)
Ili e neshto drugo..

*

lin

« Отговор #21 -: Ноември 10, 2004, 07:43:28 pm »
Не мога да ти отговоря като професионален астролог, защото не съм...
Но понеже много скоро ми се случи моят тр. Сатурн да бъде в 12-тия ми дом, то мога да кажа каква беше ситуацията при мен..

Като подчертавам, че това беше при мен и най-вероятно то си е специфично само за мен....

Та бях в пълна изолация от реалния свят.
Живеех с моите мисли и усещания.
Затваряне и изолация - това ми донесе Сатурн в 12-ти дом.
Но той при мен е много ключова планета и действието му е с огромна сила.

Това своеобразно затваряне /принудително или желано/ носи и своите хубави неща. Можеш да осмислиш кой си ти всъщност, какво искаш и от какво се нуждаеш. Също така какви са хората, с които си заобиколен. Какви са отношенията ти с тях.... стойностни или не до там...
Защото после, когато Сатурн премине в 1-вия ти дом, ще ти се иска всичко, което си осмислила, да го приложиш в реала.
Просто ще се наложи да се случи така.

Как ти се струва това?
Малко е плашещо, защото най-трайният спътник в това преживявяне е самотата, но всъщност е въпрос на гледна точка ;)  

*

lin

« Отговор #22 -: Ноември 10, 2004, 08:00:54 pm »
И знаеш ли какво мога да добавя...

Понеже обикновено в подобни ситуации все си говорим за нещата на теория и по принцип... а не казваме онова, което реално би ни помогнало да преодолеем трудните моменти...

Та, на мен ми помогнаха страшно много книгите на Паулу Куельо.
Всички, които са издавани на BG-пазара ни.

Освен това потапянето в света на изкуствата като кино и театър - ето това пълни жадната ни душа в този период на пустота.

Тогава също много време отделих на всякакви медитативни техники /съпроводено с излесдването им чрез различни писания и книги, докато намеря своя си начин/

Предлагам дори всеки да опише своите си начини за справяне в трудни моменти.
С АН бяхме писали по тази тема неотдавна.
Това не са някакви сложни и трудно реализуеми неща.
Това са неща от ежедневието ни - като да пресадиш мушкатото, на което очевидно от дълго време не му е комфортно в тази саксия.. :D  :D  :D  

« Отговор #23 -: Ноември 10, 2004, 09:17:29 pm »
Цитат
Цитат
При мен в натала ми Сатурн управлява втори дом и е в Скорпион и директен - както и всички останали планети.
Като лаик на лаик ще опитам да ти обясня :D

Нали планетите се движат.... и когато се движат нормално се казва, че са директни.
По някое време обаче те обръщат своя ход в обратна посока и тогава ги наричаме ретроградни.
Темата е мнооого дълга, защото е от голямо значение дали в наталната ти карта дадена планета е ретро или не.
Обикновено ретро-планетите искат от нас да усвоим разни уроци.
И от тук следва, че когато транзитните планети станат ретро... настава някакво такова по-трудно и изискващо усилия и внимание време.
Но пак казвам - всичко е много относително и с безброй зависимости ;)
Благодаря ти, Lin. Ще се опитам да намеря повечко информация по въпроса и се надявам, че тогава всичко за ретроградните планети ще ми се изясни. :)  

*

gostenka

« Отговор #24 -: Ноември 10, 2004, 09:20:56 pm »
Lin!!! :)))
Izkluchiteno sym ti blagodarna ,za tova ,che spodeli kak sa stoqli neshtata pri teb v onzi moment ,kogato si prejivqvala takyv tranzit.Izolaciqta -ne mi zvuchi plasheshto ,mislq ,che tova e tolkova polezno..Moga da se gledam v dve svetlini "predi" -"sega"
predi za men beshe istinska tragediq ,ako prekaram vecherta u doma ,
sega ne e tochno taka,no ne mi lipsvat bezkrainite zabavleniq ,po-rqdko sym v takova nastroenie,moje bi sym po-zdravomisleshta :)..obryshtame se kym sebe si ,i analizirame...naistina misleh za mnogo neshta i to seriozni i vse oshte go pravq de,pretyrpqh nqkoi neuspehi ,prekysnah ujasno mnogo priqtelstva ,zavinagi !Naistina zavinagi -i tqh gi gledam v razlichna svetlina ,kato absolutno nenujni ,zatvorena zavinagi kniga ,syzdadoh novi ,po-stoinostni ,na koito mnogo dyrja,makar da sa po malobroini..Dosta golemi promeni napravih i oshte shte pravq ,a nai-vajnite i reshavashti za men tepyrva predstoqt ,az krotko chakam :rolleyes: I oshte mnogo neshta ,za koito moga mnogo da govorq ,no se chuvstvam osobeno dovona i se nadqvam ,pone tezi neshta ,koito sa vajni za men ,v edin moment ,da zapochnat da se razvivat po-byrzo ..moje bi ,kogato premine v pyrvi,i razbira se ,shte pravq tova ,koeto zavisi ot men ,a az go pravq i estestveno ,shte chakam rezultati..Pyk i veche mu se vijda kraq ..malko po-malko napredvam  :)
Beshe mi mnogo polezno da procheta,blagodarq ti  :rolleyes:  

*

mistik

« Отговор #25 -: Ноември 10, 2004, 10:18:24 pm »
Zdraveite :rolleyes:  :rolleyes:
Позагубих се малко!Плутон ми транзитира върху луната и срещу Сатурн/в темета заПлутон срещу луна съм аз ама пак от барзане не успях да се подпиша/ ,та се налага повече да се занимавам със себе си :ph34r:
Та като сте се разговорили за Сатурн-да се оплача и аз де!Значи толкова време ми пълзя във втори дом, тъкмо излезе да взема и аз малко въздух, да си отпусна душичката с някой харч,че и тоя плутонов транзит така ми тежи,поне някоя играчка нова заслужавам нали?Та реших аз да си купя едно возило новичко,да си полъскам Венерката -Лъвица!!!!Е да ама  на мен по натал ми е в първи-дириктен, и директно си и действа-да не си пожелая нещо и автоматически се лишавам от шанса да го получа докато не престана да го искам :lol: :angry: Та хората влизат в магазина и излизат  на колела-аз не-"....ще чакаш сега щото няма на склад в България-нали нов модел искаш ,щото ти е суетна Венерката,и понеже е нова сега я поръчваме за производство-след един месец ще е готова и след още две седмици в България!!!-Ми викам добре-толкова време чакак-каво са там още някъкви си 40--50дни!!!!Да ама нали в трети са и превозните средства -как съм си мислила че ще стане лесно незнам-аз за това я искам тая количка щото много обичам пътешествийца -тук да мръдна -там да отида.........няма такова нещо!Сега вече две и повече седмици е в България и чакам.......да си мръдне някой дупето да си свърши работата да я регистрира и да извърши всичките там необходими неща че да я качи на автовоза за Варна!Е не днес-утре-другата седмица-няма я!Допреди седмица драпах викам ще тръгне ретро тоя Сатурн и тогава съвсем ще се сговни положението ама как ли не драпах да ми я доставят преди понеделника,но не успях естествено....сега в петък я чакам и ми тръпне сърцето щото ще вземе я дефектна да се окаже я нещо друго да се случи :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r: Той в натала ми квадратира Меркурий,явно и тук ще си патя,щото иначе ми  управлява десети дом ,апък както споменах Плутон му стои насреща сега и както казва Ан в другата тема и без това ми е напрегнаго сега с изявата по професионалните въпроси !!!Поне финикийски знаци има като компенсация ама ей на даже  компенсациите ми отнесе тоя пусти Сатурн!!!Сега като се върне във втори съвсем ще ги компенсира сигурно :ph34r: УФФФ такива са моите Сатурно-Плутонови тегоби!!!

*

gostenka

« Отговор #26 -: Ноември 10, 2004, 11:53:58 pm »
Цитат
Та като сте се разговорили за Сатурн-да се оплача и новичко,да си полъскам Венерката -Лъвица!!!!Е да ама  на мен по натал ми е в първи-дириктен, и директно си и действа-да не си пожелая нещо и автоматически се лишавам от шанса да го получа докато не престана да го искам :lol: :angry:
I pri men e taka ,az sym s asc. lyv i venera lyv -1vi ,hihihihih
zabelqzala sym tochno tazi zakonomernost ,za koqto govorish ,
pri sebe si ,che poluchavam neshto ,chak kogato prestana da go iskam  :D
neznaeh ,che e ot venerkata..a Saturn ,2-ri , na li ne e na bezparichie ,ili za kakvo govori tova ,che problemi s parite shte ima chovek prez tozi period? :rolleyes:  

*

АН

« Отговор #27 -: Ноември 11, 2004, 07:48:20 am »
Цитат
Zdraveite :rolleyes:  :rolleyes:
Позагубих се малко!Плутон ми транзитира върху луната и срещу Сатурн/в темета заПлутон срещу луна съм аз ама пак от барзане не успях да се подпиша/ ,та се налага повече да се занимавам със себе си :ph34r:
Та като сте се разговорили за Сатурн-да се оплача и аз де!Значи толкова време ми пълзя във втори дом, тъкмо излезе да взема и аз малко въздух, да си отпусна душичката с някой харч,че и тоя плутонов транзит така ми тежи,поне някоя играчка нова заслужавам нали?Та реших аз да си купя едно возило новичко,да си полъскам Венерката -Лъвица!!!!Е да ама  на мен по натал ми е в първи-дириктен, и директно си и действа-да не си пожелая нещо и автоматически се лишавам от шанса да го получа докато не престана да го искам :lol: :angry: Та хората влизат в магазина и излизат  на колела-аз не-"....ще чакаш сега щото няма на склад в България-нали нов модел искаш ,щото ти е суетна Венерката,и понеже е нова сега я поръчваме за производство-след един месец ще е готова и след още две седмици в България!!!-Ми викам добре-толкова време чакак-каво са там още някъкви си 40--50дни!!!!Да ама нали в трети са и превозните средства -как съм си мислила че ще стане лесно незнам-аз за това я искам тая количка щото много обичам пътешествийца -тук да мръдна -там да отида.........няма такова нещо!Сега вече две и повече седмици е в България и чакам.......да си мръдне някой дупето да си свърши работата да я регистрира и да извърши всичките там необходими неща че да я качи на автовоза за Варна!Е не днес-утре-другата седмица-няма я!Допреди седмица драпах викам ще тръгне ретро тоя Сатурн и тогава съвсем ще се сговни положението ама как ли не драпах да ми я доставят преди понеделника,но не успях естествено....сега в петък я чакам и ми тръпне сърцето щото ще вземе я дефектна да се окаже я нещо друго да се случи :ph34r:  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r: Той в натала ми квадратира Меркурий,явно и тук ще си патя,щото иначе ми  управлява десети дом ,апък както споменах Плутон му стои насреща сега и както казва Ан в другата тема и без това ми е напрегнаго сега с изявата по професионалните въпроси !!!Поне финикийски знаци има като компенсация ама ей на даже  компенсациите ми отнесе тоя пусти Сатурн!!!Сега като се върне във втори съвсем ще ги компенсира сигурно :ph34r: УФФФ такива са моите Сатурно-Плутонови тегоби!!!
 Дева ли си?
Значи Меркурий и количките са много важни :ph34r:

Тая хубава количка може да си си я заслужила и да ти е подарък от Сатурн :) - това и едоброто на тая зла планета :ph34r: - е, малко ще ти поизпита търпението :ph34r:

Но в началото не си я давай количката друг да ти я кара много-много :ph34r:  Не че поощрявам собственическото чувство у теб, но го казвам, заради перипетиите на една друга Девичка с колите през последните седмици :)

Може би колите са като кучетата- в началото трябва да се опознаят с господарката :ph34r:  

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #28 -: Ноември 11, 2004, 08:45:06 am »
Цитат
И аз съм в твоето положение.
Сатурн ми управлява VII-ми дом в Козирог.

И преди месец бях в подобно на твоето настроение.
Процесът на преминаването му е бавен и са нужни усилия, разбира се.

Казваш си: "не стига, че нищо хубаво не ми се случва и всичко е сиво и пусто около мен, ами трябва и да работя и да влагам извънредни усилия"...

Ами така е, но пък от нас самите зависи дали ще се чувстваме добре или не.
Аз в момента работя много повече от преди - 7 дни в седмицата.
И все си повтарям следната мисъл: "Непрестанно роптаех, че нямам обувки, докато не видях човек без крака".
Otgore na vsichko i strashno mi se spi...prevarnala sam se v edna baba nikade ne izlizam s nikoi ne se vijdam  <_< Tva dali e ot Suaturn ????????hmmmm kogato mi mina prez Asc imah chuvstvoto, che sa mi izsmukali energiata niamah sili da stana ot legloto i spah 2dni pochti , biah kato bolna <_< mai pak shte se povtori tova sega kogato se vrashta kam 12dom ...napravo sam kato narkomanka <_<  

*

lin

« Отговор #29 -: Ноември 11, 2004, 09:10:45 am »
edna, точно от Сатурн ти е това според мен...

И аз така си прекарвах времето /че и още продължава това/ - в офиса и в къщи.
Само дето сънят ми е много малко :(  

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #30 -: Ноември 11, 2004, 10:56:15 am »
Цитат
edna, точно от Сатурн ти е това според мен...

И аз така си прекарвах времето /че и още продължава това/ - в офиса и в къщи.
Само дето сънят ми е много малко :(
Znaesh li kakvo si msili za moia Saturcho, makar da e minal Asc az ves oshte go shitam, che deistva kato Saturn  v 12dom, zashtoto toi se vrashta natam i pak shte vlezne v doma...Taka, che sashtinskoto mu preminavane prez Asc i shte bade s polsednoto mu vlizane v 1dom, kogato stane pak direkten i go preseche za posleden pat.... Smiatam, che togava shte moga da si otdahna veche i niama da me machi tolkova kakto sega..Defakto makr moia Saturn da e v 1dom za men ves edno si e v 12dom <_< do tozi izvod stignah az , ne znam dali sam na prav pat, no taka gi usheshtam neshtata sega <_<  

*

Guest_guest

« Отговор #31 -: Ноември 11, 2004, 01:02:38 pm »
Знае ли някой, какво се случва ако едновременно има Сатурн съвпад с Луна и няколко добри влияния като: Юпитер тригон Венера, Юпитер секстил Асц, Юпитер тригон Юпитер, Юпитер квадрат Меркурий и Юпитер квадрат Слънце, в същото време тр.Сатурн е в 7-ми дом и н. Сатурн също в 7-ми, кое влияние е по-силно негативното или положителното, или двете вървят ръка за ръка, или пък си взаимодействат по някакъв странен начин?...................

*

гостенка

« Отговор #32 -: Ноември 11, 2004, 02:36:55 pm »
Цитат
Знае ли някой, какво се случва ако едновременно има Сатурн съвпад с Луна и няколко добри влияния като: Юпитер тригон Венера, Юпитер секстил Асц, Юпитер тригон Юпитер, Юпитер квадрат Меркурий и Юпитер квадрат Слънце, в същото време тр.Сатурн е в 7-ми дом и н. Сатурн също в 7-ми, кое влияние е по-силно негативното или положителното, или двете вървят ръка за ръка, или пък си взаимодействат по някакъв странен начин?...................
когато в моят 7 дом транзитираше Уран се разведох. В същото време при мъжът ми САтурн правеше съвпад с рожденно Слънце в :7дом точен съвпад.Така , че ако си женен/а  си помисли

*

Guest_guest

« Отговор #33 -: Ноември 11, 2004, 03:04:49 pm »
Цитат
когато в моят 7 дом транзитираше Уран се разведох. В същото време при мъжът ми САтурн правеше съвпад с рожденно Слънце в :7дом точен съвпад.Така , че ако си женен/а  си помисли
Не, не съм омъжена, нямам и сериозна връзка
Това, което ме вълнува е, дали хубавите влияния на фона на лошото биха се проявили, било то в личен или професионален план, всъщност в момента сякаш повече ме вълнуват личните връзки,т.е. има ли някой наблюдение или личен опит, дали на "силния" фон Сатурн-Луна, Юпитер-Венера може да надвие за започванена нова връзка, например

*

lin

« Отговор #34 -: Ноември 11, 2004, 03:47:25 pm »
По въпроса за съвпада на Сатурн в 7-ми дом...

Моят и на edna съвпади са в 1-ви дом, но Сатурн управлява 7-мия - Козирог.

От това мога да заключа, че Сатурн при съвпад в 7-ми дом ще има подобно влияние.
Т.е. ще изисква преоценка на партньорските отношения /ако има такива/.
Нали при Сатурн всичко, което не е изградено на стабилни основи рухва....

А при липса на връзка и други благоприятни аспекти като този Венера-Юпитер - защо и да не се появи една хубава нова връзка?!?!
Но това само ако сме научили всичко, което иска от нас Сатурн.

*

gostenka

« Отговор #35 -: Ноември 11, 2004, 03:54:17 pm »
Цитат
когато в моят 7 дом транзитираше Уран се разведох
a kakvo stava ,kogato Uran tranzitira v 8-mi? :blink:
qvno ne e mnogo dobyr   :)  

*

lin

« Отговор #36 -: Ноември 11, 2004, 03:56:50 pm »
Цитат
Znaesh li kakvo si msili za moia Saturcho, makar da e minal Asc az ves oshte go shitam, che deistva kato Saturn  v 12dom, zashtoto toi se vrashta natam i pak shte vlezne v doma...Taka, che sashtinskoto mu preminavane prez Asc i shte bade s polsednoto mu vlizane v 1dom, kogato stane pak direkten i go preseche za posleden pat.... Smiatam, che togava shte moga da si otdahna veche i niama da me machi tolkova kakto sega..Defakto makr moia Saturn da e v 1dom za men ves edno si e v 12dom <_< do tozi izvod stignah az , ne znam dali sam na prav pat, no taka gi usheshtam neshtata sega <_<
edna, твърде е възможно да се наложи да постоиш още малко в изолатора... :)

Използвай времето за себе си. /колко глупаво звучи, че го казвам... аз самата се чудех тогава и роптаех за какво ми е това време, като сега му е времето да се веселя и излизам.../

М-дааа.
Ако ти е трудно да се настроиш, то поне си повтаряй, че всичко си има своя край и това също рано или късно ще свърши....

А при мен Сатурн току ще се появи пак на Аsc , но няма да успее да мине в 12-ти дом. Е, все едно!
Той и в 1-вия ми действа като в 12-ти....
Според мен всичко ще започне да отшумява едва след като мине куспида на 2-ри дом.

А другото, с което можем да се амбицираме е едно изречение от АН, което видях някъде...
А именно, че Сатурн е благ учител за разлика от Плутон, при който очевидно няма мърдане.
Така че, да си учим уроците и да внимаваме в час, защото можело и по-тежко да бъде.... ;)  

*

lin

« Отговор #37 -: Ноември 11, 2004, 04:03:43 pm »
Само да добавя пак за Сатурн в 12-ти и 1-ви дом.

Разлика може да няма в сивотата на ежедневието, в това, че нищо особено не се случва...
Разликата е в теб самия и това мога да го гарантирам :)
Променяш се и това осезателно се усеща.
Сатурн в 1-ви дом според мен не тежи, колкото в 12-ти.
Защото в 12-ти все още тепърва разбираш защо ти се случва всичко това...
А в 1-ви вече знаеш и другото не ти тежи толкова.
Имаш сили да вървиш напред въпреки всичко и си по-уверен и завършен ...

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #38 -: Ноември 11, 2004, 04:43:47 pm »
Цитат
А другото, с което можем да се амбицираме е едно изречение от АН, което видях някъде...
А именно, че Сатурн е благ учител за разлика от Плутон, при който очевидно няма мърдане.
Така че, да си учим уроците и да внимаваме в час, защото можело и по-тежко да бъде.... ;)
Hmmmmmmmmm <_< mnogo dobre znam kak deistva Pluton izpitah mu  urocite mnogo dobre ...napravo mi razkata familiata i daje tova ne e vsichko imam poznat chovek s podobna konfiguracia kakto pri men ta neshtata pri nego se povtariat v sashtia duh....Jestoka rabota niamam dumi :ph34r:
Az mislia drugi neshta da napravi kato Saturn mi mine za 3 posleden pat prez Asc tova e sled 6-7 mesesca, no kato stane shte vi kaja :D
A jupiter sam go usetila edinstveno kogato mi mina prez Asc , no pri men e edno , a pri drugi drugo..mnogo ne mu obrashtam vnimanie :P  

*

Lina

• *
  • 118
« Отговор #39 -: Ноември 11, 2004, 06:30:28 pm »
Като става въпрос за Сатурн, има нещо, което ме вълнува от известно време в моята карта.  :wacko:

Искам да интерпретирам един дом - 11 и много ми е чудно каква е крайната интерпретация, когато в него има 2 планети, които един вид си "противоречат" - Сатурн и Юпитер. Ако Юпитер е късмет и все хубави неща, то Сатурн ще е проблеми, изпитания, уроци. Не се връзва. Предполагам, че трябва да се разгледат аспекти и др., както и да се мисли абстрактно и т.н. Но, колкото и да го гледам, не ми се получава еднозначен извод.

И ми е страшно любопитно вие какво мислите по въпроса. И не само в случая, но и по принцип при подобно противопоставящо се разположение на планетите? :ph34r:  
Dare mighty things!