Здравей Гост

Лунно затъмнение на 7 юли

• 61 Отговора
  • 9261 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Лунно затъмнение на 7 юли
« Отговор #20 -: Юни 22, 2009, 09:28:38 pm »
Се пак не ми е ясно що слагате домове и съответно точен час при изборите.

*

Nebesna

« Отговор #21 -: Юни 22, 2009, 09:33:51 pm »
Някъде четох, че Павел Глоба при посещението си тук, направил прогноза на Станишев, че може и да спечели. Та, си мислех да не би да го е посъветвал изборите да се насрочат максимално близо до затъмнението, защото на Ст. му е ясно, че ще загуби, но само за сега. На есен я камилата, я камиларя.

Тоя Глоба многу ми е странен. Все се издънва в прогнозите в политически план и пак има очи да се явява в ефир.

*

Nebesna

« Отговор #22 -: Юни 22, 2009, 09:38:55 pm »
Преди малко даваха в "Господари на ефира" Станишев как псува в парламента баш като Стоичков.

*

Skarlet

« Отговор #23 -: Юни 22, 2009, 09:57:22 pm »
Се пак не ми е ясно що слагате домове и съответно точен час при изборите.

Щот тогава им е началния час. Ти кат спиш до късно,ние тичаме да гласуваме в 6.  ;D Чудя се,що ли не го направят от 5 до 5 часа на другия ден/т.е. 12 часа/,та да могат всички да гласуват когато могат. ;D Да му мислят членовете на комисиите.Не знам дали знаете,но на всички избори в София чакането за предаването на протоколите и бюлетините е общо около 6 часа,след като се заключат секциите.Само идеализма и вярата те крепи да не тупнеш на земята.

« Отговор #24 -: Юни 22, 2009, 10:01:44 pm »
Да, една колежка някога е участвала в комисията като представител на световно неизвестна партия срещу 30 лв и ми е разказвала  ;D Големи пазарлъци са били кой да остане да чака и кой да ходи да спи  8)

Статия
« Последна редакция: Юни 22, 2009, 10:17:26 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #25 -: Юни 22, 2009, 10:45:40 pm »
И аз бех в такава комисия на страната на ГЕРБ.
Сега вече не съм на никоя страна и се чудя дали да гласувам даже. То човек верва, верва, па му писне и реши да верва в нещо друго. Сега се карам с една патица, решила да си отвори страница във фейсбук и дотук нищо лошо, ма с тия навици за сичко да викаш, че било проблем. Ми като немаш решение чий го крепиш в политиката?
Нищо нема се промени, вервайте ми, не че може би не искат, ма не могат.

*

Skarlet

« Отговор #26 -: Юни 23, 2009, 07:53:33 am »
ма с тия навици за сичко да викаш, че било проблем. Ми като немаш решение чий го крепиш в политиката?

kaily, как ще разберем дали нещо ще се промени,ако не гласуваме изобщо? За да купят и нашите гласове ли? Колкото до политиката,там наистина трябва да има хора знаещи и можещи да променят нещо.Битката ще бъде голяма и нещата наистина миришат на пропадане на изборите,ако не гласуваме.А това са пари,много пари,които не са само от джобовете на спонсори.В момента се харчат луди държавни пари от данъкоплатеца,т.е. от нас.Ако всички разсъждаваме негативно,като влезе Сатурн във Везни и сключи квадрат с Плутон и Луната от картата на БГкакво ще правим? Нали Луната олицетворява народа? А Плутон крупните финанси? Кризата ще се задълбочи още повече и тогава кого ще обвиняваме? Винаги съм казвала-кой каквото сам си направи,никой друг не може.Трябва да си променим мисленето и да вземем нещата в своите ръце,да гласуваме всички-няма значение точно кой за кого.Но,да гласуваме,защото е станала присъща черта на българина да обвинява всеки друг за живота си,но не и себе си.Живота ни е отражение на неактивността ни от последните избори през годините.Все гледаме в чуждата паничка.И все чакаме някой да ни оправи.А живота е в нашите ръце. ;D

« Отговор #27 -: Юни 23, 2009, 11:03:15 am »
И аз бех в такава комисия на страната на ГЕРБ.
Сега вече не съм на никоя страна и се чудя дали да гласувам даже. То човек верва, верва, па му писне и реши да верва в нещо друго. Сега се карам с една патица, решила да си отвори страница във фейсбук и дотук нищо лошо, ма с тия навици за сичко да викаш, че било проблем. Ми като немаш решение чий го крепиш в политиката?

Аз също не вярвам, че нещо ще се промени...Може би след 2-3 поколения, чак тогава, когато коренно се промени манталитета на българина /считай всички в тази държава/. Може би нашите деца - от 1990г. които са родени ще са с доста по-различно съзнание, възпитание и култура....И може да имат друга ценностна система и да не им се краде, както на сегашните ни политици....Може би ще виждат глобалната картинка на страната и ще мислят глобално за всички в тази страна, като забравят за вуйчо и владика....

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Юни 23, 2009, 11:52:13 am »
Един мой познат - бивш зам. министър, понястоящем отвратен от политиката, обичаше да перифразира Мойсей: " Ще се оправим, когато измрат родените в робство".

« Отговор #29 -: Юни 23, 2009, 06:08:14 pm »
Един мой познат - бивш зам. министър, понястоящем отвратен от политиката, обичаше да перифразира Мойсей: " Ще се оправим, когато измрат родените в робство".

Да не е онзи, дето ведъж каза - да е**** държавата, щом аз съм й зам. министър!  ;D ;D  ;D

*

Nebesna

« Отговор #30 -: Юни 23, 2009, 07:11:29 pm »

Да не е онзи, дето ведъж каза - да е**** държавата, щом аз съм й зам. министър!  ;D ;D  ;D

Не, този беше зам. министър на здравеопазването.

*

kaily

• 5145
« Отговор #31 -: Юни 25, 2009, 10:00:04 pm »
Ко стана с изборите бе?
Догановия обсъждали ли сте го, с тия изцепки нещо ми се чини в сила принципа - Като господ иска да накаже някого, първо му взима акъла.

*

Skarlet

« Отговор #32 -: Юни 25, 2009, 10:21:48 pm »
Ко стана с изборите бе?
Догановия обсъждали ли сте го, с тия изцепки нещо ми се чини в сила принципа - Като господ иска да накаже някого, първо му взима акъла.
Ами,ще се вживява в ролята на господ.Нека си стоят още всички в къщи по време на избори.Всеки се затворил в черупката си и си ближе раните.Все чакаме некой да ни оправи и все недооправени има.  ;D Требе да минем на самообслужване.  ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #33 -: Юни 25, 2009, 11:46:42 pm »
Като господ иска да накаже някого, първо му взима акъла.

Е...,това не го бях чувала!Много ми хареса! ;D

*

Nebesna

« Отговор #34 -: Юни 26, 2009, 07:52:29 pm »
Много ме е яд на тоя Доган.

"Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата". Това е заявил лидерът на ДПС Ахмед Доган на 18 юни по време на предизборна среща в село Кочан, община Сатовча.

Лидерът на ДПС обяснява още, че депутатите нямат реална власт. "Тяхната власт е законодателна, те създават закони. И трябва да си много актуален, да имаш съвсем други позиции, позиционирани да речем чрез министри и други неформални контакти, за да може един депутат да се превърне в инструмент на властта, за да ви решава конкретните проблеми. Как депутатът ще реши проблема за проектите и тяхното инвестиране. Не е възможно! Властта е в моите ръце! Това искам да ви кажа!", посочва Доган. "И когато ние искаме по-мощно присъствие в парламента, това означава че искаме по-широко позициониране в парламента и от там в централната власт, господа", добавя лидерът на ДПС.

В сряда вечерта Доган е продължил с разсъжденията и признанията си и на предизборна среща в Шумен, на която е определил ДПС като "бацил".

"ДПС е бацил - където влезе, не излиза". ДПС е конструирана по такъв начин, че за да оцелее като партийна система, трябва да се развива, да се разширява", посочил Доган. Според него всички партии са против ДПС, защото се страхуват от разрастването му, "страх ги е от тази философия на бацила".

"На тези избори ДПС ще получи над 500 000 гласа, но ще дойде време, когато партията ще има над 1 милион избиратели - и българи, и турци, и роми, и евреи, и това е моята мечта", заявил още Доган.
Философията "бацил" е фундамент на ДПС, защото няма да има по-силна партия от нас, ако това се осъществи, добавил лидерът на движението.

От самия град Шумен пък Доган поискал 6 хил. гласа.
"Това е тест за вас. Направете го като жест към мен и бъдете убедени, че аз ще ви го върна. И този жест няма да е само любовта ми - в нашите общини кипи много сериозна дейност с еврофондовете, с извънбюджетни средства, насочваме и частен бизнес", каза партийният лидер и обеща, че, ако сега в Шумен се мине бариерата от 30 хил. гласа, ще дойде време, когато ще се отстоява "по-голяма кауза".

http://lex.bg/bulletin/?isu=337&tp=n&id=7829

*

aiia

« Отговор #35 -: Юни 27, 2009, 09:21:44 pm »
Мани мани. Спрях малко турския. Страх ме е да кажа нещо на турски дори на шега. Ще си изям някъде пердаха. Първо ще ме набият после ще ме питат от коя партия съм. Хората са полудели от тези изказвания на Доган, как въртял държавата. Ами наглост. Много арогантен тип. Само се нагнетяват повече нещата. Днес слушах Кошлуков в сеизмограф. Ама и той не цепи басма, както и Янев. Нещата отиват на зле. Ще има жертви, ама кой ще пада това не знам. Не съм врачка. ;)

« Отговор #36 -: Декември 13, 2009, 06:00:51 pm »
На 31.12. предстои лунно затъмнение, серия Сарос 12, северна.

Ето какво пише ББ за него:

Внезапно в живот на човек могат да възникнат възможности за приемане на по-големи отговорности. Тези нови ангажименти вероятно ще дойдат в резултат на неспособността на друг индивид да ги поеме. Въпреки че събитията, предизвестили тези възможности, може да са порблематични, резултатите от гледна точка на хармонията и себеуважението са благоприятни.

Последвалото слънчево затъмнение на 15.01.2010 разбира се е от същата серия.

Лунното ще е по оста в съвпад с Луната ми /У12/. Слънчевото ще ми е в съвпад с връх на 6-ти дом.

*

Asol

• 4140
« Отговор #37 -: Декември 13, 2009, 06:27:50 pm »
Aurora, откъде черпиш информация за серията на лунните затъмнения ?

« Отговор #38 -: Декември 13, 2009, 06:31:09 pm »
Aurora, откъде черпиш информация за серията на лунните затъмнения ?

От Бернадет Брейди.

« Отговор #39 -: Декември 13, 2009, 06:49:59 pm »
"Предсказателна астрология. Орелът и чучулигата"