Здравей Гост

Лунно затъмнение на 7 юли

• 61 Отговора
  • 9258 Прегледи
*

Skarlet

Лунно затъмнение на 7 юли
« -: Юни 21, 2009, 07:03:25 pm »
По предложение на Аурора пускам картата на Лунното затъмнение с координатите на София,тъй като изборите се провеждат тук:

Интересното е не само,че Пълнолунието акцентира 4 и 10 дом-опозицията,народа/4 дом/ и политиката / 10 дом/,но и факта че Лутата/олицетворяваща народа/ е в заточение по знак/но на трон по дом.Да не говорим,че има много съвпади на планети и куспиди с неподвижни звезди: Слънцето е в съвпад с Канопус,Луната-с Вега,Венера с Мирфак. А пък на МЦ е Бетелгейзе,в квадрат с Уран.Слънцето-сигнификатор на държавния глава /управител на 11 дом-парламента,политическите партии/ в съвпад с Канопус не ми харесва,защото тази звезда създава проблеми и усложнения.Луната хем е в заточение,хем управлява интерсептирания Рак в 10 дом- политиката,управляващите.С управител на интерсептирания Рак в 10 д. - в 4 дом, предполагам ще бъде сменено правителството. Луната в съвпад с Вега доколкото си спомням създава политически интриги и битки.Още повече,че имаме опозиция на Слънцето и Луната.Меркурий в 10 дом/управител на асцендента и МЦ/ макар и разходяща,все пак е в опозиция с Плутон. Добре,че Слънцето е в секстил със Сатурн,а Луната-в тригон.Сатурн,като управител на интерсептирания Козирог в 4 дом/народа/ ще си каже тежката дума за бъдещото управление/мунданен управител на 10 дом/.
 Вие сте на ход.  ;D

Re:Лунно затъмнение на 7 юли
« Отговор #1 -: Юни 21, 2009, 07:24:54 pm »
Наистина Луната е в странно положение. Това може ли да означава, че народа пак няма да си хареса правителството  :-\?
Или че то ще представлява странна конфигурация. Добре, че Сатурн ги държи в хубави аспекти откъм 12-ти. Пак някой ще раздава картите задкулисно. Уран на върха на 7-ми може да означава, че ще се наложи нов избор. И толкова планети акцентиращи дясната страна на хороскопа...извън нашата власт и воля? Те просто няма да се споразумеят  ??? за управлението.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Skarlet

« Отговор #2 -: Юни 21, 2009, 08:07:45 pm »
И на мен ми мирише на евентуално служебно правителство.Чак да се наложи нов избор,не ми се вярва.Но с това Слънце в 10 дом,представящо президента,може би той ще състави правителство. Меркурий,представящ медиите,договорите/управител на асц.-народа и МЦ-управляващите/,е в опозиция с Плутон.То ще паднат манипулации,изваждане на тайни от медиите за манипулациите на изборите и купуването на гласове.Мисля,че ще има големи разправии.Обаче,колко точно си показва картата-Марс управлява 8 дом-чуждите пари и е в квадратура с Юпитер/упр. на 4 дом-народа/ и Нептун/упр. на 7 дом-външни договори,явни врагове,процеси/. Сигурно ще има и повдигане на обвинения за цялата мръсотия и тайни сделки с гласовете на хората.
 Интересно ми е и другите какво мислят.Хайде,Небесна,искаше интересна тема!!! ;D Какво по-интересно от бъдещето на България и в частност нашето?

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Юни 21, 2009, 08:14:38 pm »
И на мен ми мирише на евентуално служебно правителство.Чак да се наложи нов избор,не ми се вярва.Но с това Слънце в 10 дом,представящо президента,може би той ще състави правителство. Меркурий,представящ медиите,договорите/управител на асц.-народа и МЦ-управляващите/,е в опозиция с Плутон.То ще паднат манипулации,изваждане на тайни от медиите за манипулациите на изборите и купуването на гласове.Мисля,че ще има големи разправии.Обаче,колко точно си показва картата-Марс управлява 8 дом-чуждите пари и е в квадратура с Юпитер/упр. на 4 дом-народа/ и Нептун/упр. на 7 дом-външни договори,явни врагове,процеси/. Сигурно ще има и повдигане на обвинения за цялата мръсотия и тайни сделки с гласовете на хората.
 Интересно ми е и другите какво мислят.Хайде,Небесна,искаше интересна тема!!! ;D Какво по-интересно от бъдещето на България и в частност нашето?

какво имаш предвид под "служебно правителство"? Такова се избира, когато предсрочно "падне" правителство на което не му изтекло мандата до назначаването на нови избори.

« Отговор #4 -: Юни 21, 2009, 08:20:47 pm »
Също така служебно правителство се съставя, когато никой не е способен да направи правителство. Първо естествено се опитват да го създадат спечелилите най-много сами или в коалиция с 2-я, 3-,4-я и т.н. АКо те не успеят се предлага на следващите и т.н. И ако се окаже, че никой не може да направи правителство се съставя служебно и се подготвят нови избори. Е, Беров си откара 2,5 години със служебно правителство.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #5 -: Юни 21, 2009, 08:27:54 pm »
Не трябва ли картата на Лунното затъмнение да се наложи
върху картата на пролетното равноденствие ?

Луната е в съвпад от двете карти, а Слънцето е в 12-дом
на Равноденствието
Естествени минерали и амулети

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Юни 21, 2009, 09:28:55 pm »
Натъкмих картата на България в Зет-7 Гео и ето какви транзитни аспекти се получиха, спрямо популярната натална карта

*

Skarlet

« Отговор #7 -: Юни 22, 2009, 07:08:32 am »

на Равноденствието

Да ти кажа,мисля че колкото повече карти гледаме,толкова повече ще се объркваме.За изборите за евродепутати разглеждахме само картата за самия ден на изборите спрямо часа на започването им.Затова предлагам да анализираме първо нея,пък после да обобщим общото от 3-те карти-на Новолунието,на транзитите/които е пуснала Небесна/ и на картата за самите избори.Ето и нея:

А,Боже,първото което ми се наби в очите е опозицията Меркурий/Плутон. Меркурий в тази карта управлява 4 дом/народа/ и 12 дом/тайните/ и е в 12 дом. Това за мен е точно разкриване на тайни далавери от медиите,касаещи народа.Но 4 дом се свързва и с опозицията,та кой точно от опозицията ще се издъни с този Меркурий в Рак???  Или опозицията ще нададе вой за открити манипулации с вота?? ;D Може би трябва да погледнем и картите на основните лидери.Плутон управлява интерсептирания Скорпион в 5 дом и тази опозиция може да разбунтува младежта или медиите/Меркурий/.По 5 дом е суверенитета на държавата и  президента.Нито Меркурий,нито Плутон правят някакви мажорни аспекти,та да омекотят влиянието им.
 За квадратурата на Марс към Юпитер и Нептун сте писали вече.Но тъй като Юпитери Нептун управляват 10 дом-управляващите в момента,то по мое мнение те ще са основните замесени в играта с гласовете и машинациите.Не,че другите са свети води ненапити.
 Слънцето е точно на асцендента-управител на 3 дом,а той освен с медии,договори и т.н. се свързва и с общественото мнение.И то,горкото стои някак неаспектирано/освен от Лилит/ и в съвпад със Сириус.Опозицията на Слънцето с Лилит е още едно доказателство за манипулацията на общественото мнение.Сега ми хрумна и друго.Знаем,че има медии които са си свързани с конкретна политическа партия и може една такава медия да се опита да размътва истинските факти.
 А Уран в 10 дом??? Да не говорим пък,че е в Риби и е ретрограден.Не съм много веща в мунданната,обаче си мисля че наистина може да не се разберат десните-кой кое министерство иска....и т.н. А Бойко е доста горд и няма да позволи извиване на ръце от т.нар. коалиционни партньори,които в ефир се направиха на Лайза Минели,като с иронична усмивчица казаха,че не те са зависими от Бойко,а той от тях.Ставаше въпрос за евентуална коалиция при спечелване на по-висок процент гласове от ГЕРБ,но които няма да им стигнат разбира се за самостоятелно управление.Коалиция ще има,то е ясно.Но все ми се мъдри в мозъка,че десните няма да се разберат и може да се стигне накрая точно до временно правителство,съставено от президента/това ми идва като разсъждение от картата на Лунното затъмнение-Слънце в 10 дом/.
 Сетих се една малка,но интересна подробност-Юпитер на Станишев е на МЦ в картата на Лунното затъмнение.Какво според вас може да означава това при съставянето на правителство??
« Последна редакция: Юни 22, 2009, 09:16:28 pm от Скарлет »

*

Skarlet

« Отговор #8 -: Юни 22, 2009, 07:42:01 am »
Пропуснах да спомена,че Марс е в съвпад с Горгона.А той управлява 11 дом-политическите партии и парламента и интерсептирания Скорпион в 5 дом-дипломацията,държавния глава и суверенитет. Марс е в заточение по знак в Телец,а и има предизвикателен аспект към управителите на 10 дом/политиката и управляващите/-Нептун и Юпитер. Та,нещата не изглеждат никак розови за изборите и новото правителство.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #9 -: Юни 22, 2009, 08:43:35 am »

на Равноденствието

Да ти кажа,мисля че колкото повече карти гледаме,толкова повече ще се объркваме.За изборите за евродепутати разглеждахме само картата за самия ден на изборите спрямо часа на започването им.Затова предлагам да анализираме първо нея,пък после да обобщим общото от 3-те карти-на Новолунието,на транзитите/които е пуснала Небесна/ и на картата за самите избори.

Понеже пишеш и четеш в алл.бг- не може да си пропуснала някой
по-стари дискусии относно методите при мунданната астрология
( това, че сега е разглеждана една мунданна карта като натална,
означава, че специалистите вече не пишат в алл.бг )
" За изборите за евродепутати разглеждахме само картата
за самия ден на изборите спрямо часа на започването им"

В същност и колегата, който е активен в момента там е поставил
за мунндани прогнози Базисна карта на БГ и картата на пролетното
Равноденствие като основни карти, с които се съпоставят останалите
при прогнозиране.

П.С. Съгласна съм за квадратурата на Марс в деня на затъмнението
към съвпада на Нептун и Юпитер ( писах в говорилнята за него )
Датата е избрана така, че да затруднява максимално съставянето на
ново правителство. Не искам да мисля какво ни чака на есен.....

« Последна редакция: Юни 22, 2009, 09:53:07 am от Moonlady »

*

Skarlet

« Отговор #10 -: Юни 22, 2009, 09:46:59 am »
П.С. Съгласна съм за квадратурата на Марс в деня на затъмнението
към съвпада на Нептун и Юпитер ( писах в говорилнята за него )
Датата е избрана така, че да затруднява максимално съставянето на
ново правителство. Не искам да мисля какво ни чака на есен.....

( апропо - Марс е в падение в Телец - по-лошо е от заточението)

Марс е падение в Рак.Нещо и ти се обърка. ;) Но това не е толкова важно. Пуснах и тук подобна тема,за да я разгледаме,защото колкото астролози,толкова и различни методи на прогнозиране.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #11 -: Юни 22, 2009, 10:01:38 am »

Пуснах и тук подобна тема,за да я разгледаме,защото колкото астролози,толкова и различни методи на прогнозиране.

Кой тук се занимава с мунданна астрология ?   ???   ::)

П.С. като се заговори за курсове в другата тема - то без курсове
не става - всеки се самообразова до определено ниво, след което
се ходи на курсове, особено мунданната астрология, за която има
много малко литература - не може да се научи без учител.  :)
( и без широки познания по икономика , политика и т.н. )

*

Skarlet

« Отговор #12 -: Юни 22, 2009, 10:11:21 am »
Няма лошо да се ходи на курсове.Не съм против тях,но трябва ли завършим всички икономика или мениджмънт,за да се занимаваме с мунданна астрология?  :) Нали целта е да се учим и тук.Всеки да споделя знания и опит.Мунданната не е кой знае колко по-различна.Важното е да се знаят основните значения и принципи на планетите и домовете.Поне това е моето мнение.И не е задължително да е като чуждото.Затова е и толкова интересно да се споделя. Дори и да грешим,важното е че мислим.Ако не направим опит,как ще разберем дали сме на прав път.Най-лесно е да се анализира пост фактум. ;) Ако някой мисли,че не сме дорасли,може да не взима участие в темата.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #13 -: Юни 22, 2009, 12:31:04 pm »
не става - всеки се самообразова до определено ниво

намирам това твърдение за вярно, а и моято собствена переспектива е е доста едностранчива що се отнася до "всеобхватен поглед над нещата"

добре е, че затъмнението е частично..

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #14 -: Юни 22, 2009, 05:20:28 pm »

А,Боже,първото което ми се наби в очите е опозицията Меркурий/Плутон. Меркурий в тази карта управлява 4 дом/народа/ и 12 дом/тайните/ и е в 12 дом.

Тази опозиция непременно дава задкулисни интриги, манипулиране на общественото мнение, скандал. Дванадесети дом, а и Плутон по принцип управляват подземния свят (мафията). Първото нещо, което ми дойде на ум, когато Плутон влезе в Козирог беше: "Подземният свят (Плутон) ще навлезе в управленческите структури (Козирог). Виждаме какво става - обвиняеми се кандидатират за депутати, само и само да получат депутатски имунитет. Ако погледнем картата на България с транзитите, ще видим, че тази опозиция се появява в същите домове, само че обърната.

« Последна редакция: Юни 22, 2009, 09:04:39 pm от Небесна »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Юни 22, 2009, 05:39:20 pm »
Кой тук се занимава с мунданна астрология ?   ???   ::)

Oбщо взето мунданните астролози в България не са толкова много, все пак това предполага достигане на определено ниво в наталната и предиктивна астрология. А пък и не е казано, че всеки добър астролог задължително трябва да го влече мунданната астрология...
Мен лично изобщо не ме влече и не мисля по-нататък да я усвоявам.  :)

А и доскоро сред повечето български астролози имаше практика (и все още я има) да пренасят техниките от наталната астрология в мунданната, което е груба грешка. Тъй че с мунданна астрология може да се пробва всеки, но нивото на познаваемост засега не е много задоволително.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Юни 22, 2009, 05:45:23 pm »
Ами очевидно ние се занимаваме. Лошо няма. ;)
На мен не ми е страст мунданната астрология, но проявявам известно любопитство.

Тълкуването на домовете и планетите не е по-различно, отколкото в наталната астрология с някои допълнения. Просто нещата се поставят в друг контекст. http://www.xsp.ru/astro/pub/outpub.php?id=552&str=0012

Обаче трябват много познания по история, макроикономика и наблюдения на политически събития в различни държави, което мен не ме влече особено. Затова и знам, че няма да мога да се усъвършенствам в този вид астрология. Не ми достига мотивация.
« Последна редакция: Юни 22, 2009, 05:56:14 pm от Небесна »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Юни 22, 2009, 05:58:20 pm »
На мен ми изглежда някак си скучна и суха...
Една от причините е, че не поставя на фокус съдбата и потенциала на отделния индивид...
Но нека се занимават и се пробват колегите, нямам абсолютно нищо против.
В крайна сметка така се учи човек...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #18 -: Юни 22, 2009, 06:39:45 pm »
не става - всеки се самообразова до определено ниво
намирам това твърдение за вярно, а и моято собствена переспектива е е доста едностранчива що се отнася до "всеобхватен поглед над нещата"

И всеки стига своето ниво на некомпетентност  ;).

« Отговор #19 -: Юни 22, 2009, 09:12:41 pm »
Някъде четох, че Павел Глоба при посещението си тук, направил прогноза на Станишев, че може и да спечели. Та, си мислех да не би да го е посъветвал изборите да се насрочат максимално близо до затъмнението, защото на Ст. му е ясно, че ще загуби, но само за сега. На есен я камилата, я камиларя.