Здравей Гост

Лунно затъмнение на 7 юли

• 61 Отговора
  • 9263 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:Лунно затъмнение на 7 юли
« Отговор #40 -: Декември 13, 2009, 07:00:55 pm »
Мерси  :-*

*

Kaya

• 2893
« Отговор #41 -: Декември 13, 2009, 07:50:56 pm »
"Предсказателна астрология. Орелът и чучулигата"

тази книга вече няколко пъти я търся и не мога да я намеря дали я има онлайн?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #42 -: Декември 13, 2009, 08:23:58 pm »

Аз я купих от Пингвините, но гледам, че там вече е изчерпана. Идателството е Аратрон. Може да им се обадиш дали я намат още при тях. Може да провериш и в Елрид /книжарница ул. Ст Караджа , срещу м-р Пънч бившето./.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #43 -: Декември 13, 2009, 09:02:10 pm »

Аз я намерих наскоро в една книжарница срещу пазара на Красно село.Бройките бяха ограничени!Успех!
А в този сайт има публикувани откъси от книгата:http://astro-pims.mylivepage.com/
Докато дишаш...надявай се!

*

Asol

• 4140
« Отговор #44 -: Декември 14, 2009, 08:57:39 am »

Има я или по-точно части от нея на английски в Google book
« Последна редакция: Декември 14, 2009, 09:01:57 am от Asol »

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #45 -: Декември 22, 2009, 04:55:55 pm »
Интересна статия за лунното затъмнение на 31.12.2009г.

http://aleteya.com.ua/?p=1513

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #46 -: Декември 22, 2009, 07:15:13 pm »
На мен ми попада в 11 дом.
Ще взема да отворя Каръл Ръшам да си припомня какво да очаквам ::)
Много хубава е таз книжка,достъпно написана и оптимистично,а не в черни окраски.

Но, не ми сключва добри аспекти с другите планети 8)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #47 -: Декември 22, 2009, 07:24:46 pm »
Дай тая книжка в електронен вариант някак си да четем и ние.
На мен предишното ми попадна точно върху Мерка, сега следващото точно върху Марса и почти върху Юпито, май са ме налегнали събития.

*

Asol

• 4140
« Отговор #48 -: Декември 22, 2009, 07:41:32 pm »
Дай тая книжка в електронен вариант някак си да четем и ние.
На мен предишното ми попадна точно върху Мерка, сега следващото точно върху Марса и почти върху Юпито, май са ме налегнали събития.

книжката

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #49 -: Декември 22, 2009, 07:45:31 pm »
Да,Каръл Ръшам "Предсказателна астрология".
Аз я имам в хартиен вариант,от книжарницата ;D

*

Nebesna

« Отговор #50 -: Декември 22, 2009, 08:04:56 pm »
Вижте какъв "мистичен правоъгълник" образуват Слънцето и Луната с моите лунни възли (премахнала съм останалите натални планети, за да изпъкне фигурата).

*

Eris

• *
  • 92
« Отговор #51 -: Декември 31, 2009, 10:11:19 am »
Днес ще е пълнолуние с лунно затъмнение в 21,13 часа.Екстра ще си изкараме  Новата година.

*

kaily

• 5145
« Отговор #52 -: Декември 31, 2009, 11:20:52 am »
Посрещаме 2010 г. със синя луна

В новогодишната нощ ще можем да наблюдаваме феномена Синя луна, който се случва изключително рядко.

Синя луна се нарича второто пълнолуние в един календарен месец. Първото пълнолуние през този месец беше на 2 декември.

Според астрономите тазгодишната синя луна ще бъде необикновено красива, защото в момента Земята се намира по-близо до слънцето, което означава, че и Луната отразява повече светлина и ще блести по-силно от обичайното.

Освен това Луната ще се намира в месечната си фаза, в която е най-близо до Земята, т.е. ще бъде по-голяма.

Луната няма да бъде синя на цвят, нито ще изглежда изключително различно от обикновено, но все пак гледката е необичайна и заслужава внимание.

Предишната синя луна в новогодишна нощ е била през 1990 г., следващата ще бъде през 2028 г.

Фразата "синя луна" произлиза от средновековния английски език. Предполага се, че определението "синя" се е използвало, за да покаже, че явлението е рядкост.

В популярният английски все още се употребява изразът "once in a blue moon" (буквално - "веднъж на синя луна"), когато се говори за изключително редки и необичайни явления.

Истински синя луна може да се наблюдава изключително рядко и обикновено е резултат от дим или частици прах в атмосферата.

« Отговор #53 -: Декември 31, 2009, 12:54:50 pm »
   Навлизам в новата си соларна година с доста интересни явления, освен астрономическите, другите които отразявам са - топлото време, както и южният вятър по времето когато съм се родила, майка ми е казвала, че като тръгнала да ражда топлият вятър просто я издухал до болницата. Рожденият ми ден е четвъртък и днес е четвъртък, освен това затварям един нумерологичен цикъл от 9 години. ::) ::)

*

Helo

« Отговор #54 -: Декември 31, 2009, 01:13:15 pm »
Ха, на мен сегашното Лунно затъмнение ще ми е по оста 3-9 дом, там, където ми се падна пълното слънчево затъмнение тази година. Ще видим какво ще ми се случи. Засега няма пътувания в чужбина, ама случки, свързани с висшето ми образование имаше.  ::)

Пък и вие не разказвате много за вашето пълно слънчево затъмнение къде ви се падна и какво ви се случва.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #55 -: Декември 31, 2009, 01:35:22 pm »
Днес ще е пълнолуние с лунно затъмнение в 21,13 часа.Екстра ще си изкараме  Новата година.
Всички казват,че е тежко това затъмнение.Но какво точно искате да кажете с това? ???
Марая каза да не се излиза между 20 и 22ч.
Нещо лошо ли да очакваме,вече почвам да се плаша.
На мен ще се случи в 12ти дом :-\

Слънчевото на 22 юли пак ми беше в 12ти.Наистина имам тайна коренспонденция с мъж от чужбина.Споменах ви за нея. ;)

*

Nebesna

« Отговор #56 -: Декември 31, 2009, 01:42:05 pm »
Днес ще е пълнолуние с лунно затъмнение в 21,13 часа.Екстра ще си изкараме  Новата година.
Всички казват,че е тежко това затъмнение.Но какво точно искате да кажете с това? ???
Марая каза да не се излиза между 20 и 22ч.
Нещо лошо ли да очакваме,вече почвам да се плаша.
На мен ще се случи в 12ти дом :-\

Слънчевото на 22 юли пак ми беше в 12ти.Наистина имам тайна коренспонденция с мъж от чужбина.Споменах ви за нея. ;)

Не се шашкай бе момиче, Просто в този часови период се случва точното противостоене на Слънце и Луна. ...пък и има пиратки, пази се. По време на пълнолуние се увеличават травмите и инцидентите, понеже хората стават по-агресивни, нараства и престъпността, това сочи статистиката...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #57 -: Декември 31, 2009, 01:45:38 pm »
Много добре знам,че точното затъмнение ще се случи между тези часове ;)
Плюс това улегнали хора няма да тръгнат по улицата(визирам себе си :))
Знаем,че живеем в простовата държава и радостта на народа се изразява по вандалски начин ::)
Но много се наплашихме с това затъмнение,за това се чудя какво толкова ще се случи :)

*

kaily

• 5145
« Отговор #58 -: Декември 31, 2009, 03:40:10 pm »
Аз заминавам на концерт на Горан Брегович.
Специално заради него се прибрах в София, не искам да го изпусна.
 ;D

« Отговор #59 -: Декември 31, 2009, 06:07:10 pm »
лунно затъмнение днес в 10 гр.Рак - То е от серията Сарос 12 северна. Бернадет Брейди в Орелът и чучулигата пише за него:

Внезапно в живот на човек могат да възникнат възможности за приемане на по-големи отговорности. Тези нови ангажименти вероятно ще дойдат в резултат на неспособността на друг индивид да ги поеме. Въпреки че събитията, предизвестили тези възможности, може да са порблематични, резултатите от гледна точка на хармонията и себеуважението са благоприятни.

Последвалото слънчево затъмнение на 15.01.2010 разбира се е от същата серия
http://clubastrology.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=8585

Синя луна се нарича второто пълнолуние в един календарен месец. Първото пълнолуние през този месец беше на 2 декември.

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...