Ще кажа това,което знам.За паралелите сигурно има подробна информация на доста места,но най-накратко две планети са в паралел,когато се намират близо до 1-1,5 градуса в геодеклинациите си една от друга-тоест,когато ъгълът между небесното тяло и плоскостта на екватора е един и същ или в отклонение до 1-1,5 градуса.И паралелът се третира като съвпад,контрапаралела като опозиция.Има и програми,които ги изкарват.Но оттук тръгва въпросът какво е тяхното значение-те не са мажорни аспекти.Според някои автори са много важни,както и мажорните ,други не им обръщат внимание.Интересен е фактът ,че две планети биха могли например да са в квадрат и едновременно с това в паралел.Струва ми се в този случай сякаш стои към предизвикателствата някакво помощно средство,но не съм сигурен може ли паралелът да се намеси в изразяването на квадратът например и да го направи по-различен,по-смекчен или нещо друго.Освен това паралели могат да се откриват и при съвместимостите,но първо трябва да бъде усетено каква е ролята им в натала ,за да си помисли човек може ли паралел да изглажда нещо -вероятно ако се наблюдава повтаряща се тема,потвърждението и от паралела ще дойде като допълнение тогава или при липса на мажорен аспект,тогава да идва на дневен ред паралела.Интересно ще ми е да разбера някой друг какво мисли за тези неща. :blink: