Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330346 Прегледи
*

ger4o

• *
  • 235
Re: НОВОБРАНЦИ
« Отговор #1860 -: Юли 18, 2012, 12:39:20 pm »
 :'( :'(  :'( Имам нужда от вашата помощ....не става въпрос за мен, а за някого на когото много държа....моля ви, момичета, кажете всичко, което виждате, качвам карта, и лошо, и дано да има хубаво....много сме притеснени.... :'(

« Отговор #1861 -: Юли 18, 2012, 12:42:35 pm »
Да мериш с транспортир по монитора не си е работа  ;D .
Ползвай това, което Papy ти каза. То е доста по-лесно, а е и по-точно и като му свикнеш, ще можеш да определяш от пръв поглед, какъв е аспектът между две планети.

..да,ама-който може си го можееее- то да не мислиш,че е за всеки... :P....ами вие как ги преценяте ъглите-може би ползвате и долу легендата ли ,или вече ви е рутина и докато погледнете разположението  и се сещате за големината на ъгъла...ех,тези ъгли..... :-\ ;D
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #1862 -: Юли 18, 2012, 04:47:57 pm »
:'( :'(  :'( Имам нужда от вашата помощ....не става въпрос за мен, а за някого на когото много държа....моля ви, момичета, кажете всичко, което виждате, качвам карта, и лошо, и дано да има хубаво....много сме притеснени.... :'(

Транзитен Сатурн върху У7, транзитни Уран и Плутон в аспекти (напрегнати) с натална Венера, транзитен Нептун в 11-ти в опозиция с планети в 5-ти дом, прогресивна Венера доближава АС. Щях да си помисля, че ще жени човекът, ако не беше тази прогресивна Луна в 12-ти дом. Но пък тя излиза от съвпад с Венера. Оженил се е тази година? И Уран в 7-ми в квадрат със Слънцето може да е спирачка в тази насока. Колебая се. Какъв е казусът?

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #1863 -: Юли 18, 2012, 08:19:56 pm »
Мирабела, правилно си усетила нещата....но....нещо все проваля щастието му....иска и детенце....дайте прогноза кога ще се оправят нещата, то толкова болка и мъка....

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #1864 -: Юли 19, 2012, 02:19:03 pm »
Ще задам следния въпрос-може да е полезен и на други:Как усещате силата на паралелите,кога пристъпвате към тяхното разглеждане и как отнасяте интерпретацията им в съотношение към силата на другите аспекти :спрямо мажорните и спрямо мидпойнтите да речем.Н а някои места в астро литературата е застъпена теза за силата им едва ли не подобна на съвпад/опозиция.А,считате ли,че са значими при партньорска съвместимост?
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #1865 -: Юли 19, 2012, 02:22:46 pm »
Ще задам следния въпрос-може да е полезен и на други:Как усещате силата на паралелите,кога пристъпвате към тяхното разглеждане и как отнасяте интерпретацията им в съотношение към силата на другите аспекти :спрямо мажорните и спрямо мидпойнтите да речем.Н а някои места в астро литературата е застъпена теза за силата им едва ли не подобна на съвпад/опозиция.А,считате ли,че са значими при партньорска съвместимост?

виж това е много сериозен въпрос, някой астролози използват паралелите, други не. Аз съм от втория "вид", но не ги отричам в никакъв случай, просто не съм имала време да проследя как влияят, да ги "следя", но мисля, че са важни. И на мен ще ми е интересно някой да се включи по темата.
When One Door Closes Another Door Opens

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #1866 -: Юли 19, 2012, 05:00:01 pm »
Ще кажа това,което знам.За паралелите сигурно има подробна информация на доста места,но най-накратко две планети са в паралел,когато се намират близо до 1-1,5 градуса в геодеклинациите си една от друга-тоест,когато ъгълът между небесното тяло и плоскостта на екватора е един и същ или в отклонение до 1-1,5 градуса.И паралелът се третира като съвпад,контрапаралела като опозиция.Има и програми,които ги изкарват.Но оттук тръгва въпросът какво е тяхното значение-те не са мажорни аспекти.Според някои автори са много важни,както и мажорните ,други не им обръщат внимание.Интересен е фактът ,че две планети биха могли например да са в квадрат и едновременно с това в паралел.Струва ми се в този случай сякаш стои към предизвикателствата някакво помощно средство,но не съм сигурен може ли паралелът да се намеси в изразяването на квадратът например и да го направи по-различен,по-смекчен или нещо друго.Освен това паралели могат да се откриват и при съвместимостите,но първо трябва да бъде усетено каква е ролята им в натала ,за да си помисли човек може ли паралел да изглажда нещо -вероятно ако се наблюдава повтаряща се тема,потвърждението и от паралела ще дойде като допълнение тогава или при липса на мажорен аспект,тогава да идва на дневен ред паралела.Интересно ще ми е да разбера някой друг какво мисли за тези неща. :blink:

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #1867 -: Юли 23, 2012, 03:01:27 pm »
Орфей, кажи като начало къде да проверим дали имаме паралели или контрапаралели в наталните си карти, за да имаме върху какво да разсъждаваме

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #1868 -: Юли 25, 2012, 02:26:19 pm »
В случай,че работите със :Zet: chart settings-aspect   и можете да си настроите да ви показва паралелите графично-parallels of declination, или дясно копче aspect grid-съответно успоредните прави са паралел,а пресечените контрапаралел

В случай,че имате Janus-Calculate planet position-declination и равните остояние  например марс 12n34,венера 12n56 e паралел,ако отклонението на едното от телата е южно ,а другото северно е контрапаралел.

В случай ,че използвате astro.com влизате на  view additional tables след като си пуснете картата и там виждате в дясното на Planet position под колонката declination същото,което обясних.Например
G  Saturn i  26° 5'30"# 5 - 1'22" 1° 0'54" N 22°22'16" S и I  Neptune j  7°42'51"# 5 - 1' 0" 0°58'37" N 22°14'36" S имаме паралел

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #1869 -: Юли 25, 2012, 03:31:59 pm »
Благодаря ти за обясненията.
Открих доста паралели и контрапаралели в моята карта, но те повтарят мажорните аспекти от натала, така че няма противоречие или друго. Но се изненадах като ги видях.  Единствената разлика с натала е, че Плутон не е в този съвпад, а в квинконкс към него. Наистина странно. В моя случай паралелите и контрапаралелите повтарят темите от натала, така че не мога да кажа как се изразяват, ако в натала са друг тип ъглите.
« Последна редакция: Юли 26, 2012, 04:22:21 pm от Bella »

*

Bella

• *
  • 105
« Отговор #1870 -: Юли 25, 2012, 09:07:12 pm »
Получих факс и бързам да го напиша докато е топъл :)
Планетите в нашата система се движат всяка в своята си орбита, но всички орбити са приблизително в една плоскост, която е наклонена спрямо плоскостта на екватора или тази която разделя небето на северно и южно като в това клипче.

Когато 2 или повече планети са в съвпад в натала, те се намират в такива части от орбитите си, които са много близки като отклонение спрямо плоскостта на екватора. Изключение прави само Плутон, понеже неговата орбита е леко ексцентрична. Така че в общия случай е много малко възможно 2 планети да са в квадрат в натала и да са в паралел или контрапаралел (много са малко градусите, които позволяват това положение). Опозицията и съвпада се проявяват като контрапаралел и паралел обикновено, но не винаги, като видиш анимацията ще се сетиш защо. Тригонът и секстилът са също като квадрата.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #1871 -: Юли 26, 2012, 02:10:46 am »
Браво на теб :blink: Добре си разбрала и обогатяваш аудиторията с клипчета.Така е-да се получи паралел между планети в квадрат навярно би било частен случай...но ето вчера например при луна и нептун транзитни се оказват в еднакво отклонение и са съответно в паралел а мажорно от 20 градуса луна везни и нептун риби на 2,също виждам и при тела ,които нямат по между си мажорни аспекти.И някакси като повтаря тема,която вече я имаме в натала си е вид още една подсказка за наблягането на нея.

*

Grace

• 2257
« Отговор #1872 -: Август 03, 2012, 08:49:46 pm »
Знаете ли какво в натала може да оказва физически отсъстващ родител?Например: в мъжки радикс какво може да оказва отсъствието на майка през по-голямата част от живота, тъй като въпросната майка е заминала да живее в друга страна, но е поддържала връзка със сина си?Надявам се, че съм задала въпроса разбираемо, но много сериозно ми се отразява ретроградността на меркурий напоследък, все не мога да намеря правилните думи, с които да се изразя.Ужас.. ;D

Луна в напрегнат аспект / най-често квадрат / със Сатурн

*

Stella

• 7765
« Отговор #1873 -: Август 03, 2012, 08:55:50 pm »
Здрасти, Грейс!  :58:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #1874 -: Август 03, 2012, 09:39:34 pm »
Здравейте и аз като новобранец ще помоля хората тук ако е удобно да хвърлят малко светлина върху тауквадрата и бисекстила във картата ми интересуваме даже по скоро участието на лилит във бисекстила ако някой има наблюдение да сподели какво означава предварително много благодаря бързам да кажа преди някой да ме е нападнал не искам да ми тълкувате картата а само да ми кажете конкретно за лилит и бисекстила във кйто участва 

« Отговор #1875 -: Август 14, 2012, 06:40:21 pm »
За подходящ момент за купуване на готварска печка какво трябва да гледам в транзитите- аспекти към У4 ли?....и какви ,всъщност, че нищо не се сещам в момента/не ,
че в следващия момент ще се сетя,де ..по-специфична ми е тази ситуация защото.. :-[ /   :blink:...може би  Уран/за качествени тоци в печката/... Сатурн/за дълготрайност/????
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1876 -: Август 17, 2012, 08:42:15 am »
Аз пък нямам нищо в 12ти дом, а отношенията са меко казано хладни. За мен твърд аспект Луна/Сатурн е показател за подобни с майката, а със Слънцето- с бащата, или за отсъствие на съответния родител по една или друга причина, като планети в 8ми показват дали причината ще е смърт, това особено важи за Венера и при мен е вярно.

« Отговор #1877 -: Август 18, 2012, 03:22:25 pm »
Имам Марс в Овен, което се счита за силен Марс, обаче е 12-ти дом, което съм чел, че не е особено добре за Марса. Та, да имате да кажете нещо по въпроса? ;D Как ще се проявява Марс в тоя случай?

*

Asol

• 4140
« Отговор #1878 -: Август 18, 2012, 03:44:56 pm »
Това ще да е някой Марс тарикат, ловък хитрец, който действа под сурдинка, но си гони целите.  ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #1879 -: Август 18, 2012, 05:10:51 pm »
Това ще да е някой Марс тарикат, ловък хитрец, който действа под сурдинка, но си гони целите.  ;D

А може точно обратно-трещи, фучи, а нищо не прави :)