Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330463 Прегледи
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #1120 -: Май 09, 2011, 11:47:59 am »
Марая, съжалявам, ако съм преминала границата на коректното!
Но мисля, че не злоупотребявам, като търся съветите Ви на компетентните и знаещите. Останах с усещането, че в "Новобранци" ще мога да науча нещо...
Благодаря Ви - желая Ви успех.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1121 -: Май 09, 2011, 02:52:57 pm »
Марая, съжалявам, ако съм преминала границата на коректното!
Но мисля, че не злоупотребявам, като търся съветите Ви на компетентните и знаещите. Останах с усещането, че в "Новобранци" ще мога да науча нещо...
Благодаря Ви - желая Ви успех.

Коментара не е насочен към съветите , които търсиш.... ;) ;D Знаеш за какво говоря... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1122 -: Май 20, 2011, 06:30:07 pm »
Бих искал да попитам дали някой знае освен в astro.com-a, дали в някоя програма мога да си направя прогресивна карта?
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #1123 -: Май 20, 2011, 06:50:01 pm »
Бих искал да попитам дали някой знае освен в astro.com-a, дали в някоя програма мога да си направя прогресивна карта?
зет-овете могат http://www.zaytsev.com/

Zet 7 GEO http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=111528
Zet 8 http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2051441

някъде имаше и 9-ка...

аз лично не съм много доволна от 8-та, но vistata не хареса зет 7

« Отговор #1124 -: Май 20, 2011, 07:13:29 pm »
Аз Зет-овете ги имам, проблемът е, че тези функции не са достъпни в Lite версиите.

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #1125 -: Май 20, 2011, 07:28:27 pm »
май и кеплер има такива възможности, не съм я ползвала, ама тя със сигурност също е платена.

тук има разни софтове
http://www.astrosoftware.com

« Отговор #1126 -: Май 20, 2011, 07:30:30 pm »
За 7-цата и 8-цата не обърнах внимание, че са "пиратки" на PRO версиите. Дръпнах си ги и ги ползвам в момента. Сърдечно благодаря за линковете! :)

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #1127 -: Май 20, 2011, 07:34:44 pm »
За 7-цата и 8-цата не обърнах внимание, че са "пиратки" на PRO версиите. Дръпнах си ги и ги ползвам в момента. Сърдечно благодаря за линковете! :)

:-[ няма защо

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1128 -: Май 21, 2011, 04:35:14 am »
Не съм от новобранците ,но имам един такъв въпрос :-[ :-[ :-[

Мажорни аспекти - положителни ли означава? Тригон,секстил и понякога съвпад.

А минорни - отрицателни ,т.е опозиция, квадрат ,съвпад(според планетите)

*

Stella

• 7765
« Отговор #1129 -: Май 21, 2011, 04:55:49 am »

Милки, Милки...Ти уби коня с мотиката!  :o Това са основите на астрологията. Не четеш, Мацко!   :rolleyes:

Мажорни аспекти - съвпад - 0, секстил-60, тригон-120, квадрат-90, опозиция - 180. Някои отнасят и кунсконса към мажорните - 150 градуса.

Минорни аспекти - полусекстил - 30 гр., полуквадратура - 45 градуса и много други, които са сравнително по-слаби он мажорните и всякакви прогностики могат да минат и без тях.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Asol

• 4140
« Отговор #1130 -: Май 21, 2011, 06:18:04 pm »
Милки, няколко скрола с колелцето на мишката по-надолу е подфорум Избрани обзорни теми. :P
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3385.0.html

Мажорните са основните аспекти, а минорните са допълващи. Такава терминология се използва и при тарото, където големите аркани се наричат - мажорни, а малките - минорни.
« Последна редакция: Май 21, 2011, 07:25:15 pm от Asol »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1131 -: Май 21, 2011, 08:07:28 pm »

Милки, Милки...Ти уби коня с мотиката!  :o Това са основите на астрологията. Не четеш, Мацко!   :rolleyes:

Мажорни аспекти - съвпад - 0, секстил-60, тригон-120, квадрат-90, опозиция - 180. Някои отнасят и кунсконса към мажорните - 150 градуса.

Минорни аспекти - полусекстил - 30 гр., полуквадратура - 45 градуса и много други, които са сравнително по-слаби он мажорните и всякакви прогностики могат да минат и без тях.

Груба грешка.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #1132 -: Май 22, 2011, 05:27:05 pm »
дали някои има табличка на лунните възли през годините, но ме интересува не само къде са по знак, а и тяхното движение (по подразбиране те са ретро, но има и изключения..)

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #1133 -: Май 26, 2011, 04:36:31 pm »
 :thinking: :thinking: :thinking:
един новобрански въпрос.
според вас възможно ли е през различните етапи човек да има различни доминанти в натала? например ако имаме две акцентирани планети на трон (особено ако са и в аспект) .. до Х период едната да доминира след това до период У е другата?  :-\

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1134 -: Май 26, 2011, 04:44:06 pm »
Има мнение, че в ранните си години ни е най-лесно да се "плъзгаме" по алмутена на асцендента, особено ако е хвърля мажорен аспект към него, а по-нататък, волю-неволю, се приучваме да реагираме по най-силната планета или господаря на картата (Almuten Figuris, Dominus Genitura или както там изберете).
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #1135 -: Май 26, 2011, 04:57:08 pm »
 ;D ясно,
в една от обзорните теми се пишеше, че може да има две дори три доминанти "При определяне на доминанти често се търси най-изявената, тоест с най-висок рейтинг в хороскопа планета. В случаите, когато две планети са еднакво силни, те трябва да се отчитат като *доминиращ принцип* в радикса." :)

*

abroad

• 2187
« Отговор #1136 -: Май 26, 2011, 05:23:05 pm »
и според двете теории аз трябва да съм цъфнала и дала плод след 30-32, ама не ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1137 -: Май 26, 2011, 05:41:31 pm »
Ааа, не така :P. Смисълът на ведическата система е друг. До 32 си година човек се определя повече чрез физическото си присъствие в света - чрез външността и физическото си тяло - тоест Лагна. След това доминиращ става менталният принцип - това, което човек е постигнал с ума и природната си интелигентност, физическото тяло лека-полека почва да поскърцва, но акцентът не е вече върху видимостта, а върху вътрешния свят - емоционална, инстинктивна интелигентност, или както изберете да я наречете - тоест Луната и лунната карта, а едва след това, след 64 си година и тъй до края - е натрупал достатъчно опит, за да се отдаде на духа - на Сурия, на слънчевата карта. Някои не стигат до там чак, а си остават при Лагна, ама нейсе.

Според други асцендентът / управителят на асцендента стават все по-видими с напредването на възрастта и натрупания социален опит - това е маската, която ни налага светът и колкото по-възрастни ставаме, толкова пО се срастваме с тази маска, защото сме социални животни и ни се налага да живеем сред хора. Ако тази маска е в разрив със слънчевия ни знак, чертите ни почват да се изкривяват и погрозняват, ако ли не - "остаряваме красиво" и духът ни озарява красотата ни.
« Последна редакция: Май 26, 2011, 05:54:56 pm от Diyana »

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #1138 -: Май 26, 2011, 05:43:52 pm »
:thinking: :thinking: :thinking:
един новобрански въпрос.
според вас възможно ли е през различните етапи човек да има различни доминанти в натала? например ако имаме две акцентирани планети на трон (особено ако са и в аспект) .. до Х период едната да доминира след това до период У е другата?  :-\

Имам наблюдения върху себе си и според мен е възможно.Аз ако си дам зор мога и съзнателно да превключвам между
доминантите ( по отношение на поведение и нагласа към света ), но рядко го правя понеже съм мързелив  и не ми се
занимава ;D .

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1139 -: Май 26, 2011, 05:50:51 pm »
"При определяне на доминанти често се търси най-изявената, тоест с най-висок рейтинг в хороскопа планета. В случаите, когато две планети са еднакво силни, те трябва да се отчитат като *доминиращ принцип* в радикса." :)

Така е. Макар напоследък да си мисля, че няма всъщност еднакво силни планети. За да е доминус генитура, една планета трябва да е силна есенциално, но и с "действен", активен функционален статус - тоест да е развързани ръце, за да си върши работата и да има аспекти към осите, за да му е лесно на натива да я "работи". А това не е толкова често на практика.

А автоматичното "точкуване", което различните афетики дават, е само приблизително и илюстративно, в никакъв случай определящо. Не може ъглова планета, но разположена някъде по средата на първи дом, да получи пет точки, колкото получава друга планета, която е точно на асц. или на градус от него.

И в заключение, всяка планета в хороскопа си отговаря за определени теми, колкото и да е доминантна или захлупена, все намира вратички или маши, за да си изпълни предназначението.