Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 331139 Прегледи
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #1320 -: Август 02, 2011, 02:50:55 am »
Да и аз го намерих.
Намерих и друг сайт с филиал в София,но също страницата я нямаше.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

« Отговор #1321 -: Август 02, 2011, 02:53:34 am »
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #1322 -: Август 02, 2011, 04:28:13 am »
Окосмяването не е ли генетично заложено, а предполагам, че зависи и от климатичната зона.  :rolleyes:

Ами и окосмяването, и ръста (средно), и цвета на кожата, очите и косата, които преобладават в генома на различните култури из различните климатични и географски зони. Тогава защо астролозите все пак добавят и външни характеристики към описанието на асцендентите? Има ли пресечница между гените и радикса, т.е. едното да е отразено в другото, питал съм се. Примерно, споменахме днес и за интелекта, който е много генетично зависим. Ако човек е интелигентен генетично, това ще му е отразено ли в радикса? :) Но и за други качества може да се потърси генетично обяснение. Или можем да говорим за проявление по различни линии? Но тогава от какво зависи по коя линия?
« Последна редакция: Август 02, 2011, 04:34:09 am от Kelvin »

« Отговор #1323 -: Август 02, 2011, 04:41:51 am »
50%. Около 50% е наследствеността на IQ, това дали си интроверт или екстроверт и нивото на агресия. Сега ще питате откъде съм толково сигурна. Лекциите на проф. Саполски по Биология на човешкото поведение - http://www.youtube.com/watch?v=e0WZx7lUOrY&feature=BFa&list=SP848F2368C90DDC3D&index=6.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #1324 -: Август 02, 2011, 04:46:15 am »
На мен това ми е известно и вече обсъждахме IQ като отклонение в друга тема. Според други обаче гените получават по-голям процент (75%). И да, интровертност, агресия, креативност също оформят зависимости с IQ. :) Само че тук говорим за друго - за евентуалната отразеност на генетичните фактори в радикса, за външните белези според генетичния материал и според асцендента.
« Последна редакция: Август 02, 2011, 05:21:17 am от Kelvin »

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #1325 -: Август 02, 2011, 05:21:40 am »
значи загадката продължава между риби и водолей и както има и съвпад на Нептун с МЦ...има ли начин все пак да се разбере, какво се прави в такива случаи?

здравейте, зачетох се по-горе за "първата глътка въздух" и се сетих да питам при разглеждане на картата на моя бебок кой момент залагам като час на раждане...самото излизане или проплакването...всъщност около 3 мин. са ми пълна мъглявина, а то пък точно тогава се сменя знака на МЦ... :-\

Въпросът е спорен и няма единно мнение сред астролозите относно "точния" момент.
Самото раждане не е момент, а процес, за окончателно отделяне от майката в процеса на раждане се счита моментът на прерязване на пъпната връв.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1326 -: Август 02, 2011, 05:31:51 am »
За детето ти ли става въпрос?
Все някога може и да се разбере, по-нататък може да се направи ректификация (още е рано да се говори за това, предполагам), а и междувременно можеш да следиш как реагира Асцендентът му на определени транзити и кога...
А ако АС не се променя и само МС мърда, някой ден ще стане ясно, когато в живота му настъпят по-осезаеми промени. МС е много чувствителна точка, допълнителна информация дават и мидпойнтите, които попадат върху тази ос в хороскопа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1327 -: Август 02, 2011, 05:42:47 am »
Все някога може и да се разбере, по-нататък може да се направи ректификация (още е рано да се говори за това, предполагам), а и междувременно можеш да следиш как реагира Асцендентът му на определени транзити и кога...
А ако АС не се променя и само МС мърда, някой ден ще стане ясно, когато в живота му настъпят по-осезаеми промени. МС е много чувствителна точка, допълнителна информация дават и мидпойнтите, които попадат върху тази ос в хороскопа.

:33: :72:...абсолютно...Не АСЦ...,а МЦ.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #1328 -: Август 02, 2011, 05:45:33 am »
а ако се разглежда само оста МЦ - ИЦ, в смисъл такъв - баща му е лъв съответво ИЦ при детето е в лъв, а аз има съвпад Уран с АС и съответно МЦ при детето е във водолей или си е пълно нагласяне....?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1329 -: Август 02, 2011, 05:53:20 am »
а ако се разглежда само оста МЦ - ИЦ, в смисъл такъв - баща му е лъв съответво ИЦ при детето е в лъв, а аз има съвпад Уран с АС и съответно МЦ при детето е във водолей или си е пълно нагласяне....?

Понякога има буквални съответствия, понякога не чак толкова...
Например, имам приятелка с АС Водолей, двамата й родители са със Слънце във Водолей, синът й се роди с Луна във Водолей (бащата на детето има три планети във Водолей).
Имам близък с АС Рак, двамата му родители са слънчеви Близнаци.

Но има определени астрологични закономерности, които се повтарят в картите на кръвни роднини, родители и деца. Това могат да бъдат планети в ъглова позиция, в гокленови зони, най-издигнатата планета в хороскопа или някоя домова позиция да се повтори в картата на детето, ако при двамата родители я има.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #1330 -: Август 02, 2011, 05:54:00 am »
АСЦ си е близнаци със сигурност....исках отсега да знам как да ориентирам професионално 1-годишно бебе  :P, че както има слънце в Д12, съвпад Луна с Нептун и с МЦ и ако МЦ е в риби...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1331 -: Август 02, 2011, 05:59:41 am »
слънце в Д12, съвпад Луна с Нептун и с МЦ и ако МЦ е в риби...

Нещо арт ще да е, но може и психологията да го увлече, а защо да не е екология или някаква хуманитарна дейност. Но с този АС Близнаци по биха го привличали артистичните среди, но си зависи от позицията и аспектите на Меркурий в хороскопа. А и от целия хороскоп, разбира се. Но е рано да се мисли по въпроса за професионалното му ориентиране, повече да се наблегне на възпитанието  :blink:, а пък и средата, в която расте и впоследствие попада човек, изиграва своята съществена роля.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #1332 -: Август 02, 2011, 06:10:46 am »
пропуснах да кажа всъщност , че е  двоен близнак, а меркурий е в телец...луна и нептун в Д9...ще му хвърля пъпчето на миланската скала  :P, благодаря  Lillie , лека..

слънце в Д12, съвпад Луна с Нептун и с МЦ и ако МЦ е в риби...

Нещо арт ще да е, но може и психологията да го увлече, а защо да не е екология или някаква хуманитарна дейност. Но с този АС Близнаци по биха го привличали артистичните среди, но си зависи от позицията и аспектите на Меркурий в хороскопа. А и от целия хороскоп, разбира се. Но е рано да се мисли по въпроса за професионалното му ориентиране, повече да се наблегне на възпитанието  :blink:, а пък и средата, в която расте и впоследствие попада човек, изиграва своята съществена роля.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1333 -: Август 02, 2011, 06:16:52 am »
Щом е двоен Близнак, хуманитарните каузи може и да не го увличат чак толкова, по-скоро ще се стреми да опознава пъстротата на света и да изразява себе си.
Още е рано да се говори какви архетипи ще се проявят най-силно в хороскопа му, но влиянието на Луна/Нептун не е за подценяване, ако това са двете най-издигнати планети в неговата карта и няма други планети от двете страни на МС.

Лека и от мен.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1334 -: Август 02, 2011, 06:58:21 am »
Аз съм водолей, но нямам нищо русо или синеоко, както се писа. Намирам, че асцендентът е по-обвързан с външния вид. Слаб, с фина костна структура, тъмноок и тъмнокос, с гъста коса и сравнително добро окосмяване по тялото. Това към какъв асцендент ви насочва? ;)
Дева ли е Асц?

*

Hm

• **
  • 1397
Re: НОВОБРАНЦИ
« Отговор #1335 -: Август 13, 2011, 05:34:23 pm »
Според вас по коя планета е целулита?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1336 -: Август 13, 2011, 05:42:02 pm »
Според вас по коя планета е целулита?

Според мен Юпитер, защото се свързва с мастната тъкан и мазнините.
Но като вторичен фактор може да се разгледат Венера (ендокринна/хормонална система) и Луна (лимфатична система).

Цитат
Въпреки че всеобщо твърдение е, че целулитът е само козметичен дефект, в действителност истината се оказва съвсем друга. Според медиците портокаловата кожа е сериозно заболяване на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната и кръвоносната система на повърхността. Нарича се гиноидна липодистрофия (Gynoid lipodystrophy) и в превод от латински значи дистрофия на мастните тъкани при жени.

Патологичните процеси при появата на целулит са свързани с настъпващи смущения в ензимните системи, ендокринни нарушения, локален недостиг на кислород и патологични окислителни процеси. Женското тяло е устроено така, че позволява по-голямо натрупване на мастна тъкан, отколкото при представителите на силния пол.

Източник: Да кажем “сбогом” на целулита http://www.bb-team.org/articles/3847_da-kazhem-sbogom-na-tselulita#ixzz1aflpqPWf

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1337 -: Август 13, 2011, 05:55:15 pm »
И аз си мислех за Юпитер, заради мазнините и Венера, заради нарушената естетика, а също и за Сатурн, защото той управлява кожата.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1338 -: Август 13, 2011, 06:15:42 pm »
Сатурн управлява кожата, но целулита е подкожен, макар че се води "портокалова кожа".

Дали може някой да ми обясни каква е разликата м/у планета в заточение и в падение? :unsure:

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #1339 -: Август 13, 2011, 11:06:17 pm »
Дали може някой да ми обясни каква е разликата м/у планета в заточение и в падение? :unsure:
Планетата в падение води до вътрешно усещане за несигурност, неумение, слабост и т.н. А при заточението не се усеща никакво неудобство, а проблемите идват от вън като реакция на изявата на съответната планета. Сравни плахостта на Венера в Дева, която не може едно гадже да свали и арогантността на Венера в Овен, радваща се на поредното любовно завоевание.
Това е само теория - на практика нещата може да са доста различни. Срещала съм паднали Венери, които биха накарали и Стрелец да се изчерви. А и срамжливки Венери в Овен има. Но това е по-скоро въпрос на свръхкомпенсация, а не правило.