Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 329750 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: НОВОБРАНЦИ
« Отговор #1340 -: Август 13, 2011, 11:34:57 pm »
Познавам изгорена ретро Венера в Дева в Т-квадрат с Марс и Нептун, пред която арогантността на Венера в Овен просто бледнее, както впрочем и Венери във Везни, които го докарват само откъм външно лустро.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #1341 -: Август 14, 2011, 12:22:10 am »
Ще се радвам ако получа още едно мнение понеже досега събрах две различни.., та как тълкувате само във финансов план Нептун на върха на Д2 в стрелец, в тао квадрат Нептун-Венера-Марс/Сатурн, в Д2 също е и Луната в тригон с Юпитер, кое е по-определящо, Луната или Нептун ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1342 -: Август 14, 2011, 12:47:25 am »
И двете планети ли са във втори дом?
По принцип с Луна и Нептун тук може да има известна променливост, нестабилност в доходите, парите да идват отнякъде, но и бързо да се "усвояват" - все да имаш чувството, че "потъват" някъде, незнайно как и незнайно кога...
Но това са общи приказки без да съм анализирала картата. Тук има нужда от по-добра стратегия и организация, особено когато се налага да си събираш вземанията (приятелски съвет от друг такъв Нептун близо до К2  :-[). Но Луна в Козирог (нали там беше твоята?) добре се справя с прагматичната страна на живота, особено ако има аспект със Сатурн и/или Меркурий. А твоята мисля, че беше в тригон с Юпитер, нали (ако става въпрос за картата, която си публикувала в темата за бащиния архетип)?

Тия дни подготвям материал за публикация на тази тема, вече трети ден го пиша и мога да кажа, че доста повече фактори се вземат под внимание освен 2 дом, планети в него и управителя му.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1343 -: Август 14, 2011, 02:04:39 am »
Срещала съм паднали Венери, които биха накарали и Стрелец да се изчерви. А и срамжливки Венери в Овен има. Но това е по-скоро въпрос на свръхкомпенсация, а не правило.
Сигурно зависи и от домовата позиция, но наистина тези Венери в Овен са много надъхани.
Цитат
Познавам изгорена ретро Венера в Дева в Т-квадрат с Марс
Тази си има таралеж в гащите  :-[
« Последна редакция: Август 14, 2011, 09:00:54 pm от Shreya »

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #1344 -: Август 14, 2011, 10:18:34 am »
Да,за същата карта става въпрос...организация,стратегия и комбинативност не само че не ми липсват,а понякога са ми и в повече, но с такава лекота ги харча и все съм с чувството,че ще ги има по много, момента го чакам още  :P и този Нептун на К2 си ми е загадка, тъй като при досегашни анализи на радикса все не му обръщат достатъчно внимание и не съм получила изчерпателна инфо..
И двете планети ли са във втори дом?
По принцип с Луна и Нептун тук може да има известна променливост, нестабилност в доходите, парите да идват отнякъде, но и бързо да се "усвояват" - все да имаш чувството, че "потъват" някъде, незнайно как и незнайно кога...
Но това са общи приказки без да съм анализирала картата. Тук има нужда от по-добра стратегия и организация, особено когато се налага да си събираш вземанията (приятелски съвет от друг такъв Нептун близо до К2  :-[). Но Луна в Козирог (нали там беше твоята?) добре се справя с прагматичната страна на живота, особено ако има аспект със Сатурн и/или Меркурий. А твоята мисля, че беше в тригон с Юпитер, нали (ако става въпрос за картата, която си публикувала в темата за бащиния архетип)?

Тия дни подготвям материал за публикация на тази тема, вече трети ден го пиша и мога да кажа, че доста повече фактори се вземат под внимание освен 2 дом, планети в него и управителя му.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1345 -: Август 14, 2011, 12:58:18 pm »
При мен Нептун около К2 (откъм 1 дом като при теб) създава голяма каша във финансите, липсва ми организация и планиране, добре че за компенсация си имам пестелива Луна в Рак/8 дом, която най-много я е страх от всякакви видове закъсвации и никога не би си позволила да вземе нещо назаем, а и дори на изплащане.

Цитат
но с такава лекота ги харча и все съм с чувството,че ще ги има по много, момента го чакам още

Това също може да е от влиянието на Нептун.  ;D
Но може и тригонът на Луната с Юпитер да те изпълва с това чувство за пълнота.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #1346 -: Август 14, 2011, 01:17:36 pm »
Болят ме ушите, еле десното. И ми глъхне десното, а нощем ми шуми. От десетина дена.
Питам кой управлява ушите еле десното?
Да мерна има ли някакви транзити и да си направя сметката кога и дали ще ми мине...

*

abroad

• 2187
« Отговор #1347 -: Август 14, 2011, 01:32:53 pm »
Сатурн за ушите, Меркурий за слуха.
Марс захожда към точен съвпад със себе си, където активира наталната опозиция със Сатурн. Ретро Мерк е в точен съвпад с Уран - като се разкарат тия двете
Ма не ме слушай, аз не отбирам много :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1348 -: Август 14, 2011, 01:35:43 pm »
Според индийците по 3 дом е дясното ухо, по 11ти е лявото, но това се гледа в сидералната карта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1349 -: Август 14, 2011, 01:44:28 pm »
Болят ме ушите, еле десното. И ми глъхне десното, а нощем ми шуми. От десетина дена.
Най-масовото оплакване в този месец! Да не си на морето?  ;D (шегичка, сори!)  ;D

И аз да питам нещо: как се тълкува, когато човек е роден по пълнолуние, или по-точно - 13 часа преди точната опозиция? Има ли някакъв специален смисъл?

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1350 -: Август 14, 2011, 06:29:31 pm »
Най-масовото оплакване в този месец! Да не си на морето?  ;D (шегичка, сори!)  ;D

И аз доскоро, допреди няколко дни чувствах нещо странно в областта на ушите и се чудех какво ли иска да ми каже съдбата с това. На мен не ми шумят, обаче чувствам нещо като слаба болка и то отвътре и около областта на ушите.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #1351 -: Август 14, 2011, 09:40:22 pm »
мисля от Юпитер, а и К2 е в стрелец...Нептун или риби в Д2 не дават ли също лесни пари, наследство....а какво според теб може да даде транзитен Плутон в Д2 в съвпад с Луна  :-\

При мен Нептун около К2 (откъм 1 дом като при теб) създава голяма каша във финансите, липсва ми организация и планиране, добре че за компенсация си имам пестелива Луна в Рак/8 дом, която най-много я е страх от всякакви видове закъсвации и никога не би си позволила да вземе нещо назаем, а и дори на изплащане.

Цитат
но с такава лекота ги харча и все съм с чувството,че ще ги има по много, момента го чакам още

Това също може да е от влиянието на Нептун.  ;D
Но може и тригонът на Луната с Юпитер да те изпълва с това чувство за пълнота.

*

kaily

• 5145
« Отговор #1352 -: Август 15, 2011, 03:11:07 pm »
Сатурн за ушите, Меркурий за слуха.
Марс захожда към точен съвпад със себе си, където активира наталната опозиция със Сатурн. Ретро Мерк е в точен съвпад с Уран - като се разкарат тия двете
Ма не ме слушай, аз не отбирам много :blink:

Е значи малко остана.  ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #1353 -: Август 15, 2011, 03:13:58 pm »
Най-масовото оплакване в този месец!

Брей, я раздуй?
Тая работа не е току така, тука има нещо!
Не съм на море, не съм и била, подозирам, че един климатик в един автобус ме е простудил, ама ча па толкоз и освен това моят го спрях, та право в мен нищо не духаше.
Кое е масовото - боленето, глъхненето, шуменето или общо неразположение с ушите.
Щото то това е вестибуларният апарат, а той е свързан със земното, като се повреди и току виж си отлетял.

*

kaily

• 5145
« Отговор #1354 -: Август 16, 2011, 11:36:02 am »
Хм...сега с една приятелка говорих в Испания, и тя проблеми с ушите миналата седмица и сега глъхнат.
Брех, че странна работа...това да не е от тау квадрата на Плутон, Уран, Марс бе?

« Отговор #1355 -: Август 16, 2011, 12:02:33 pm »
@kaily, пошегувах се, но ще споделя защо наистина често този проблем е точно "морски". Понеже съм запален гмуркач и при нас е много разпространено това страдание, затова се чувствам и до някъде съпричастен. Дано не прецаквам темата, но понеже питаш:

Винаги има бум на оплаквания от проблеми с ушите лятото на морето и проблемът е в ушния секрет. Той е много силен органичен антисептик, нещо като антибиотик, и се отделя постоянно в основата на външния ушен канал. Пресният секрет, който е биологично активен, избутва навън стария такъв, който е згубил свойствата си. Когато излиза от канала, води със себе си един хигиенно-естетичен проблем, който наричаме "ушна кал" и се борим с него кой както намери за добре и според културата си - едни си правят периодични шприц - промивки, сами или на лекар, други си почистват ушите с купешките или самоделни клечки с тампони памук, трети - с най-тънкия си биологичен инструмент, напр. малкия пръст...  ;D

Проблемът е, че най-многобройни са хората от втория вид. Това обаче създава следната картина: секретът в началото е силно течлив, но под въздействието на въздуха и светлината се сгъстява. Отделно по него полепват твърди частици прах от средата, в която живеем и работим. Така към края на ушния канал вече имаме почти засъхнала кора. При къпане той се разкисва и когато бръкнем с тампончето, част от секрета полепва по него, но друга част натъпкваме обратно навътре. Трябва да се има предвид, че именно този стар секрет, който е загубил защитните си качества, е пълен с болестотворни бактерии от външната среда. След къпането този стар секрет пак се спича и пречи на новият да работи на макс. Освен това след време се образува и т.н. "тапа", която не дава никакви признаци за съществуването си, защото расте бавно и не усещаме стесняването на ушния канал.

Какво става на морето? Още с първото ни скачане във водата, в ушите влиза "жива" морска вода. Тя самата е пълна с всякакви бактерии. Тапата се разкисва и се надува, като затваря изцяло канала. Ухото заглъхва и ние постоянно се опитваме да извадим водата от ушите си, но неуспешно - вода всъчност няма. Вечерта, когато си легнем, вътре в ухото, на топло и тъмно, започва купонът на гадинките. На сутринта вече има болка, която само ще се усилва, докато не отидете на лекар, който да почисти ушите.

Това развитие на нещата е разбира се от най-фрапантните, но е най-описателно за процеса. Добра хигиена на ушите, като под това разбирам промивка със шприц поне веднъж на два месеца, ще спести на много хора проблеми с този деликатен орган. Самият секрет, когато е пресен и покрива добре тъпанчето и канала, върши прекрасно работата си по охраната на нашите уши, но трябва да му се даде възможност за това.

Разбира се, може да има и много други причини за болки в ухото, но горната често Е И предпоставка за някои от тях. Като заключение: Спрете да си бъркате в ушите с каквото и да било, освен с малкия пръст до първата фаланга, и то без маникюр! Природата това допуска, останалото е работа на лекар!  ;D

Дано съм бил поне малко полезен!  :blink: Както казваше един приятел: "По добре да досадиш, отколкото да пропуснеш да помогнеш!"  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1356 -: Август 16, 2011, 12:33:25 pm »
Дано съм бил поне малко полезен!  :blink: Както казваше един приятел: "По добре да досадиш, отколкото да пропуснеш да помогнеш!"  ;D

Въобще не си ни досадил, тук приемаме всякакви съвети.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1357 -: Август 16, 2011, 03:59:32 pm »
И на мен ми беше мн интересно. И от други, ходили на лекар за такива проблеми, съм го чувала.
А приятелят ти бил мн умен човек! ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #1358 -: Август 17, 2011, 01:35:10 pm »
Мерси за обяснението, ма аз бях вече на ушен, той ми зяпа в ушите и нищо не виде. Значи не е секрет.  :-\ :-X

Вместо това ме прати да ми определят слуха, оттам казаха, че слухът си ми е наред, лекарят тържествено се закле, че има 29 години стаж и заради това, след като нищо не вижда, значи ухото просто няма как да ме боли. И това е положението.
Повлачих се по болници и съм пак на изходната права с болящи уши и шум в едното и без никакво познание за причинителя.

« Отговор #1359 -: Август 17, 2011, 04:23:21 pm »
Kaily, не оставяй нещата така, защото болни уши не минават сами, само болят повече. Може да стане хронично и да ти скъса нервите! Отиди на друг лекар - специалист по УНГ и искай подробни изследвания и снимки на синуси, да се види гърлото внимателно, нос също. Ухото е само част от една много сложна и деликатна система, която пък е част от вестибуларния апарат и понякога нещата са така навързани, че един преглед на ухото отвън не дава никакво инфо. Ето за какво става дума:

Сама виждаш какво има от външната страна на тъпанчето, и какво отвътре. Ако е възпалена евстахиевата тръба - това е каналът от синусите към средното ухо (със синята стрелка), усещането може да бъде същото като това, което споделяш. Ето ти един прост тест: опитай да стиснеш носа си и да надуеш в ушите. Трябва да чуеш изпукване на тъпанчетата. Това значи, че евстахиевите тръби са чисти. Ако обаче болката се усилва и не стига въздух до тъпанчетата, значи има някакво задръстване. Задължително снимка или друго визуално средство - трябва да настояваш за по-сериозно изследване.
« Последна редакция: Август 17, 2011, 04:30:34 pm от Sineok »