Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330613 Прегледи
Re: НОВОБРАНЦИ
« Отговор #1380 -: Август 23, 2011, 08:23:26 pm »
Имам в предвид, че транзитния квадрат между тези планети е в рожденните кардинални  домове. Значи марс е в 10ти дом в рак - домът на кариерата. А рожденният 10ти дом е от 29 градуса на близнаци до 3 градуса на лъв.

« Отговор #1381 -: Август 23, 2011, 09:35:52 pm »
Мерси, Стела,
Рожденният Марс е в близнаци, а как да определя кой дом управлява?
Виж върхът на кой дом е в Овен.

« Отговор #1382 -: Август 23, 2011, 09:39:09 pm »
ами 8ми, но и 7ми започва на 29,46 в риби, така че и той си е почти в овен
 :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1383 -: Август 23, 2011, 09:40:28 pm »
ами 8ми, но и 7ми започва на 29,46 в риби, така че и той си е почти в овен
 :blink:

Най-добрия вариант е да качиш карта.... ;D...Така ще ти е по-нагледно.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1384 -: Август 23, 2011, 10:39:27 pm »
Някой дали може да обясни какво са антисция и контра-антисция?
Какво е тяхното влияние?
Как се тълкуват?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1385 -: Август 23, 2011, 10:43:09 pm »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1386 -: Август 24, 2011, 11:28:25 am »

В натала нодалната ос т.е.Северен лунен възел/Южен лунен възел се намират на отстояние 180 градуса един спрямо друг. Те представляват математическите точки на пресичане между равнината на Луната с еклиптиката или казано другояче там се засичат орбитите на Слънцето и Луната.

Лунните възли 1 и 2
В "Астрология на душата" на Жан Спилър е разгледан точно този въпрос.

чела съм за тези възли, но може би точно тези 2 материала са ми били нужни,за да осъзная нещата! При мен СЛВ е в риби, ЮЛВ в дева - и затова  ми е много по-лесно ,когато реагирам и съм като дева/не само по Асц ;),значи..../ и ми е много трудно да контактувам с риби/мнооого съм си патила от такива екземпляри/, и особено да реагирам като риби.....но явно така трябва....Благодаря,Асол :wub:

Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #1387 -: Август 25, 2011, 01:32:14 pm »
от 2дни ги мисля тия възли/не,че ще измисля нещо,де / и си мисля-ако целенасочено търся контакти с хора,чието слънце е в съвпад/ +/-  / с моя Раху дали по този начин няма да улесня отработването/изживяването  на Раху  и по този начин съдбата си в този живот?  Щоот аз бъкам от риби около себе си,но избягвам да контактувам с тях,щото знам ,че после винаги/или поне много често / съжалявам....
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #1388 -: Август 25, 2011, 06:58:28 pm »
Здравейте,някой може ли да ми направи кратка характеристика на наталната карта и да попитам откъде мога да намеря информация за всички,или поне най-важните и значителни аспекти в синастрията ? :-[ :rolleyes:
ето картата: http://www.astro.com/tmpd/cipwfileXsuXD4-u1314287785/astro_2gw_01_theodora_ivanova.57388.29624.gif?29869

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1389 -: Август 26, 2011, 11:34:44 pm »
Защо Зет показва Pars Fortunae различно от astro.com? Къде е истината?

« Отговор #1390 -: Август 27, 2011, 12:12:45 am »
Формулата за изчисляване на Pars Fortuna има два варианта в зависимост от това дали индивидът е роден през деня или през нощта - http://www.astro.com/astrology/in_fortune_e.htm:

Day Births: Fortune = Ascendant + Moon - Sun
Night Births: Fortune = Ascendant + Sun - Moon

Както пише в статията на астро.ком от горния линк, Птоломей е използвал дневната формула. Повечето съвременни астролози (а и антични също, според статията) са използвали и двете разновидности на формулата в зависимост от дневно/нощно раждане. В астро.ком опцията по подразбиране е тази - да избира подходящата.

Не съм работила със ZET. Възможно е да взима дневната формула по подразбиране за всички карти (вкл. за нощни). Някъде из настройките сигурно има възможност да се укаже да работи и с двете.
« Последна редакция: Август 27, 2011, 12:18:03 am от Mirabella »

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #1391 -: Август 27, 2011, 01:30:47 am »
Сметнах го и се получи отрицателно число -42. :unsure:

Това е 18 градуса във водолей.

*

Asol

• 4140
« Отговор #1392 -: Август 27, 2011, 08:33:06 am »
Не я показва различно. Да няма отметка пред това в астрокома ?
Цитат
always use day formula for Pars Fortunae
(standard is: different formula day/night)

За настройките на Zet
В Настройки -> Общие установки -> меню Восход пред текста "Учитывать день/ноч при расчете Жребиев", трябва да има отметка.
« Последна редакция: Август 27, 2011, 08:43:01 am от Asol »

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #1393 -: Август 27, 2011, 09:45:02 am »
Да питам за Зет 9 - забелязах, че при чекнат транзит, ако връщаш напред назад във времето се променят домовете. Например, ако искам да видя за стара дата, после отида напред и после пак назад дава различни домове. Аз ли нещо неправя правилно?

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1394 -: Август 27, 2011, 06:38:53 pm »
Цитат
За настройките на Zet
В Настройки -> Общие установки -> меню Восход пред текста "Учитывать день/ноч при расчете Жребиев", трябва да има отметка.
Нагласих го. При мен е на английски. General settings -> Risings -> Day/ night significant for Arabic Parts.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #1395 -: Август 27, 2011, 07:00:57 pm »
Shreya, някога ползвате ли думата благодаря?
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1396 -: Август 27, 2011, 07:07:39 pm »
Shreya, някога ползвате ли думата благодаря?
Да  ;) Но си имам мои начини да благодаря.
Цитат
Може да се създаде и специална тема, в която да се изказват благодарности.
Според мен е по-удачно всеки поставил някаква карта да се опита сам да я интерпретира (без значение на какво ниво е). Това изискване го срещнах в един англоезичен форум. Защото "благодаря" в крайна сметка си е просто дума. Е, поне за мен.
« Последна редакция: Август 27, 2011, 10:20:47 pm от Shreya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1397 -: Август 27, 2011, 07:21:47 pm »
Може да се създаде и специална тема, в която да се изказват благодарности.  :93:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1398 -: Август 30, 2011, 11:54:11 pm »
Календула-та ми е готова, намерих и чиста маз - решила съм да направя домашен крем по рецепта на Мария Требен. Другите посочени изисквания ще ги спазя - да е рано и цветовете да са огряни от Слънцето, и да не се докосват с голи ръце, за да не нарушавам енергийната структура,  но не мога да реша кой ден от седмицата и с кой планетни констелации трябва да се съобразя, за да ми стане крема сполучлив ;D
Предполагам петък, като ден на Венера, а Луната - в кой знак трябва да е във Везни  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1399 -: Август 30, 2011, 11:59:03 pm »
Предполагам петък, като ден на Венера, а Луната - в кой знак трябва да е във Везни  :rolleyes:

Може, да, макар че със знака на Луната трябва повече да се внимава, тъй като има вероятност да не е там, където си мислим, по сидерал и да иде в някоя по-неблагоприятна накшатра.
По растяща Луна ще е добре, нали тогава силата отива в цветовете (а по намаляваща в корените).  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.