Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330963 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: НОВОБРАНЦИ
« Отговор #1720 -: Февруари 17, 2012, 04:32:05 pm »
Papy, с този афинитет към статистиката, учила си счетоводство и програмиране като че е по-вероятно асцендентът ти да е в Дева.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1721 -: Февруари 17, 2012, 04:48:34 pm »
Papy, с този афинитет към статистиката, учила си счетоводство и програмиране като че е по-вероятно асцендентът ти да е в Дева.

Виж и по индийската как се измества акцентът в Д10 (професията).

При по-ранен час на раждане в производната карта АС е в Близнаци, Раху е много силен там, управителят му е в 5 дом (интелектът), във въздушен знак и в аспект със Сатурн.

При по-късен час АС е в Рак, имаме екзалтирал Юпитер на АС, Луната е в един знак с Кету в 6 дом, има рецепция между Луна и Юпитер (първи и шести дом). При по-късен час на раждане има силен хуманитарен акцент, вкл. и нещо свързано с медицината или някакъв тип социална работа.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1722 -: Февруари 17, 2012, 04:59:22 pm »
Да проверим и по класическата схема (есенциалните достойнства):

Последните градуси на Дева попадат в терма на Сатурн, първите градуси на Везни също, т.е. резултатът е 1:1.
Ако АС е в края на Дева, имаме фас на Меркурий, ако е в началото на Везни - фас на Луна.

По същия начин процедираме и с МС:
В края на Близнаци - терма на Сатурн, фас на Юпитер
В началото на Рак - терма на Марс, фас на Венера

Вземайки под внимание естествените сигнификации на планетите, бихме могли да направим предположение за възможната професия/занаят, след това да допълним интепретацията и с аспектите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1723 -: Февруари 17, 2012, 05:25:52 pm »
така- понеже започвате да ме съмнявате с тоя час на раждане :) започвам да казвам:

медицината ме влече- но болници и болни хора и всякакъв вид слабост- не мога да понасям- в смисъл- става ми толкова жал, че мога да се поболея (изключение правят психично болните- те ме харесват и тях мога да ги "понасям")

статистиката не ми е афинитет- просто обичам да изчиствам "дупките" в някоя област- ако имаше друг начин, освен статистически- щях да избера него- ама много информация, всеки си има мнение, 1000 школи..в момента индийската например ми се струва доста интересна- но много четене има- нова е за мен
счетоводстовто ми е досадно
ходех на олимпиади по литература, математика, физика и химия. най-добра бях по математика, после по литература (не че още пиша правилно :) )

като програмист мога да работя, но някак си циклично при мен идва желание тотално да си сменя амплоа-то- сякаш иначе ще изпусна нещо
рисувам не лошо, но и нищо кой знае какво- по-добра съм в графиката- над средно

*

Papy

• 4343
« Отговор #1724 -: Февруари 17, 2012, 06:17:37 pm »
уф - сега видях индийските- ма тия, дето аз ги чета- квадратите изглеждат по съвсем друг начин - квадрат с 2 диагонал и още 2 успоредни на тях междинни - карта раши, карта бхава..?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1725 -: Февруари 17, 2012, 06:22:46 pm »
Средновековните "западни" карти също са с правоъгълна форма, впоследствие стават сферични.
За по-удобно можеш да гледаш картата Раши по южния стил, така по-лесно се отброяват знаците - в най-горното ляво квадратче винаги поставяме Риби и започваме да отброяваме напред.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1726 -: Февруари 17, 2012, 06:24:40 pm »
аха- точно 2-то квадратче- :) ще има да те тормозя докато почна да я проумявам тая индийската...

« Отговор #1727 -: Февруари 17, 2012, 06:39:59 pm »
Лили, можеш ли и на мен да направиш такава карта по индийската астрология, или къде мога да си направя.А някакви БГ сайтове има ли където мога да прочета повече инфо  :rolleyes:
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1728 -: Февруари 17, 2012, 06:43:29 pm »
защо асц по индийската излиза близнаци или рак - и това (Sa) ако е сатурн как така е във 2-ри- (овен?)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1729 -: Февруари 17, 2012, 06:48:36 pm »
защо асц по индийската излиза близнаци или рак - и това (Sa) ако е сатурн как така е във 2-ри- (овен?)

Защото това е производна карта - десети хармоник, много са чувствителни спрямо всяка промяна в часа на раждане.
Сатурн е във втори знак (сид. Овен), но не е във 2 дом спрямо АС - знаците започват да се броят от горното дясно квадратче (Риби), но домовете се броят от знака на АС, ако си избрала южния стил.

Иначе наталната ти карта е с АС в сидерална Дева, прилагам я по-долу.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1730 -: Февруари 17, 2012, 06:49:24 pm »
Да проверим и по класическата схема (есенциалните достойнства):

Последните градуси на Дева попадат в терма на Сатурн, първите градуси на Везни също, т.е. резултатът е 1:1.
Ако АС е в края на Дева, имаме фас на Меркурий, ако е в началото на Везни - фас на Луна.

По същия начин процедираме и с МС:
В края на Близнаци - терма на Сатурн, фас на Юпитер
В началото на Рак - терма на Марс, фас на Венера

Вземайки под внимание естествените сигнификации на планетите, бихме могли да направим предположение за възможната професия/занаят, след това да допълним интепретацията и с аспектите.

И в двата случая на МС Меркурий влияе на кариерата като изгряващ преди Слънцето.

С по-късния час обаче - "оригиналната" карта - с МС в края на Рак, Луната също влиза в играта за определител на професията и тогава първото ти предположение за работа в сферата на услугите, терапия и медицински услуги е напълно легитимно. Обаче, Луна не вижда МС, Марс също, и ще трябва да се обърнем към Венера на ІС и Юпитер в седми. Тогава излиза изкуство, живопис и дори педагогика. Като възможности. Като реализация на заложбите - по-скоро проблемна и с трудности - аспектите са опозиция и квадрат, но целенасочена и последователна - Венера е и управител на асцендента. И образованието също би трябвало да е подходящо на тези интереси - Венера е управител и на девети и го вижда чрез тригон.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1731 -: Февруари 17, 2012, 06:53:09 pm »
Лили, можеш ли и на мен да направиш такава карта по индийската астрология, или къде мога да си направя.

Мога да ти изкарам от програмата такава карта, но надали ще ти е полезна, ако не се тълкува. :)
А нямам физическата възможност да изтълкувам всички карти и казуси в астросайта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1732 -: Февруари 17, 2012, 06:54:29 pm »
Лили, можеш ли и на мен да направиш такава карта по индийската астрология, или къде мога да си направя.

Мога да ти изкарам от програмата такава карта, но надали ще ти е полезна, ако не се тълкува. :)
А нямам физическата възможност да изтълкувам всички карти и казуси в астросайта.

А,не аз не искам да я тълкуваш,аз мислех да си чета в нета и да се опитвам сама да я тълкувам с времето,като понауча нещо  :blink:
Ако понауча де,че малко информация намирам в нета за индийската астрология ;) Стана ми интересно,като чета за нея  ;) :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #1733 -: Февруари 17, 2012, 06:58:03 pm »
аз чета тая на Самир Азар
Лили- добра ли е за начало?

дияна - за реализацията си права - все нещо става, трудно - все усилия, бачкане

то въпроса беше да е някаква работа, дето ще носи пари - с тия изкуства...не знам?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1734 -: Февруари 17, 2012, 07:00:01 pm »
аз чета тая на Самир Азар
Лили- добра ли е за начало?

Нея я нямам и не съм я чела.
Имам другата, на Фроули (оранжево книжле), тя ми допада. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1735 -: Февруари 17, 2012, 07:01:18 pm »
Валя, ето я и твоята карта, виж прикачения файл.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1736 -: Февруари 17, 2012, 07:02:27 pm »
Благодаря ти много, Лили   :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1737 -: Февруари 17, 2012, 07:16:31 pm »
И в двата случая на МС Меркурий влияе на кариерата като изгряващ преди Слънцето.

Да, Диди, и в двата случая Меркурий изгрява преди Слънцето и си е доста добре поставен, не е и изгорен.
Слънцето и Меркурий формират Budha-Aditya Yoga ("природна интелигентност"), при това в 5 дом в сидералната карта - дома на интелекта.

Не знам в случая доколко се отразява ретроградността, нали казват, че тогава планетата е по-близо до Земята и влиянието й е по-силно?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #1738 -: Февруари 17, 2012, 07:20:31 pm »
дияна - за реализацията си права - все нещо става, трудно - все усилия, бачкане

С поста си само изразявам съгласие, че при фактите, които ти си споделила в темата, наистина е по-вероятно да си родена по-рано, както са написали вече Лили и Асол. ;D

Очевидно не си работиш по Венерата. С кардинален МС, комбиниран с кардинални сигнификатори на МС - в Козирог и Овен е по-вероятно да имаш категорична и рязка представа какво да работиш и какви са ти целите. Това не значи, че тази представа не се променя, но едва ли ще се питаш дълго Ами ако...., А дали е това....

А с Асц. и МС в мутабелни знаци, с управители, които не ги виждат, лутането и несигурността адекватни ли са кариерните ти решения, са много вероятни. При МС в Близнаци играят само Сатурн и Меркурий. Но Меркурий вижда Асцендента чрез тригон - вероятно все пак си напълно наясно със себе си, с качествата и недостатъците си и си избрала да работиш точно това, което най-силно съответства на потенциала ти ;). Един вид, въпросът ти е малко кьор-фишек ;D.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1739 -: Февруари 17, 2012, 07:27:12 pm »
Един вид, въпросът ти е малко кьор-фишек ;D.

Какъвто е и моя Марс, изгряващ преди Слънцето и виждащ МС и АС  ;D - професиите, които съм упражнявала, са всичко друго, не и марсови. А по мутабелния Марс има честа смяна на работа и липса на стабилност в професионалната сфера, за дългогодишно "закотвяне" на едно работно място (в една компания) не може да става и дума. От време на време си рева и тропам за "сигурна работа", но в интерес на истината най-удовлетворена се чувствам на свободна практика, независимо от някои "липси".  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.