Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330842 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: НОВОБРАНЦИ
« Отговор #1920 -: Септември 28, 2012, 11:40:53 pm »
Виж в астрото-additional objects->juno

*

vezni

• *
  • 244
« Отговор #1921 -: Септември 28, 2012, 11:45:09 pm »
Papy, много благодаря :blink:

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1922 -: Октомври 02, 2012, 05:12:12 pm »
Дали изясняване на дадени взаимоотношения (в случая тяхното прекъсване) е подходящо при ретрограден Юпитер в Близнаци? Интересно, че тези отношения са започнали при ретрограден Юпитер в предходния знак - заформя се като един цикъл.
« Последна редакция: Октомври 02, 2012, 07:19:15 pm от Shreya »

*

Grace

• 2257
« Отговор #1923 -: Октомври 02, 2012, 08:58:46 pm »
Дали изясняване на дадени взаимоотношения (в случая тяхното прекъсване) е подходящо при ретрограден Юпитер в Близнаци? Интересно, че тези отношения са започнали при ретрограден Юпитер в предходния знак - заформя се като един цикъл.

според мен, идеален е момента. ретроградието винаги ни връща към минали неща, преоценка, преосмисляне и пр.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1924 -: Октомври 02, 2012, 09:17:57 pm »
Между другото Асц на първата среща е Стрелец, така че явно не случайно ме гложди точно сега. :blink:

« Отговор #1925 -: Октомври 02, 2012, 09:25:38 pm »
А транзитен Юпитер в 5-ти или 7-ми дом ли се намира? Или аспектира У5 или У7?

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1926 -: Октомври 02, 2012, 09:43:26 pm »
Тр. Юпитер се намира почти на Дсц и съвпада с Южния възел. Иначе прави квадрат и половина с Венера - У5.
« Последна редакция: Октомври 02, 2012, 09:55:59 pm от Shreya »

« Отговор #1927 -: Октомври 04, 2012, 06:49:11 pm »
...да  си повторя въпроса  :-\ ...то пък сега освен печка ми излезе идея и за хладилника да си сменям,щото.../сигурно,щото след 4* транз марс ще съвпадне с У4/...
Нямам опит с покупките на кухненски уреди, но бих избягвала ретрограден Меркурий, освен ако в картата ти по натал не е ретро. :blink:

..свърши вече- покупките са направени от един месец и за сега нямам оплаквания .. :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #1928 -: Октомври 05, 2012, 01:02:52 pm »
И аз да задам един въпрос - в хорарната астрология само мажорните аспекти ли се отчитат?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1929 -: Октомври 05, 2012, 01:23:17 pm »
В традиционната - да. Както и само планетите от септенера. Оттам нататък всеки пробва и решава кое работи за него най-добре, старите или по-новите методи.

« Отговор #1930 -: Октомври 05, 2012, 02:44:59 pm »
Благодаря за отговора:)

« Отговор #1931 -: Октомври 08, 2012, 12:08:51 pm »
Здравейте,

Към кой дом бихте отнесли карти Таро - 8-ми, 12-ти дом :-\

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1932 -: Октомври 08, 2012, 01:09:07 pm »
За мен лично 8ми, за предпочитане със силен 9ти също.

« Отговор #1933 -: Октомври 08, 2012, 07:46:57 pm »
Здравейте искам да ви попитам понеже не успях да намеря нищо в интернет - Как може да определим какъв тип сме , дали слънчев , лунен , марсов и т.н
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1934 -: Октомври 08, 2012, 08:05:37 pm »
Чист астрологичен тип рядко се среща, обикновено се търсят доминанти, но те могат да бъдат повече от една.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1935 -: Октомври 08, 2012, 08:19:49 pm »
Благодаря ти Лили , в момента чета астрология и астропсихология  и това което ме озадачи е ,че в книгата не е споменато как точно се определя типа .. Благодаря за бързият отговор поне няма да се чудя  ,защото с твоя помощ вече знам :))))
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1936 -: Октомври 08, 2012, 08:45:19 pm »
Има различни системи за определяне на доминанти, както и различни системи за афетика - определяне силата на планетите. Не е особено лесно, понякога и аз се затруднявам със сигурност да определя коя е най-силната планета в хороскопа.

Преобладаващият астрлогичен тип се определя в зависимост от това кой знак ти е най-подчертан в хороскопа, има ли ъглови планети (акцидентални достойнства), силно поставени по знак планети (есенциални достойнства).

Нерядко типът се определя в зависимост от планетата, която е най-близо до АС или МС в картата, както и планетата, управляваща изгряващия знак (не винаги господарят на АС е силен). Има понятие "господар на Асцендента" и "господар на Хороскопа", това могат да бъдат две различни планети.

В твоята карта има доста ъглови планети, но те нямат особени есенциални достойнства в знаците, в които са разположени (по терма и фас не съм гледала), затова при теб е по-трудно да се определят доминантите.

А в книга по Астропсихология не очаквай да обясняват за афетика;D

От гледна точка на астропсихологията доминантите се разглеждат по-скоро като акцентирани планетни архетипове, а не според афетичния им статус в хороскопа - плутонианци, нептунианци, уранианци и т.н.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #1937 -: Октомври 16, 2012, 11:25:58 am »
тъй като съм новобранка искам да ви питам как и къде  мога да видя вазата на луната,когато съм била родена... в случая аз  съм на 1.12.1990 в 10 и 15 :)
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

« Отговор #1938 -: Октомври 16, 2012, 11:40:58 am »
www.astro.com може да съставиш натална карта..прикачвам  картата ти ,ако първоначално изпиташ затруднения със сайта :)

« Отговор #1939 -: Октомври 16, 2012, 11:43:35 am »
ето и фазите на луната накратко :)
Първа фаза (четвърт) Денят, в който е новолунието, за кратко време Луната е в съвпад със Слънцето.
Втора фаза (четвърт) Фазата започва с квадрат между Слънцето и Луната.
Трета фаза (четвърт) Фазата започва с Пълнолуние. В този ден Слънцето и Луната са в опозиция.
Четвърта фаза (четвърт) Последната четвърт от Лунния цикъл започва с квадрат между светилата. Осветената част на лунната повърхност постепенно се стопява, затова често тя се нарича фаза на “разпад на Луната”.