Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330372 Прегледи
*

mail

• *
  • 233
Re: НОВОБРАНЦИ
« Отговор #1940 -: Октомври 16, 2012, 11:58:46 am »
да ама не мога да разбера как да го видя това като теория го знам ...ама как се вижда в коя фаза е ... :-[ :-[ :-[ :-[ :-[
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

« Отговор #1941 -: Октомври 16, 2012, 12:03:15 pm »
 гледаш слънцето и луната какъв аспект образуват помежду си и така разбираш фазата на луната в точно определен ден :)
П.С на 25.11.90г луната е била в първото тримесечие и на 02.12.90г - пълнолуние
 и на мен ми е трудно да определя без точен аспект
« Последна редакция: Октомври 16, 2012, 12:15:44 pm от qnita91 »
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #1942 -: Октомври 22, 2012, 01:23:25 pm »
Моля някой по-опитен за съвет. Пазарът FOREX  е международен валутен пазар, участниците на който печелят от разликата на курсовете на световните валути. Към кой финансов дом да отнесем това и какво в натала показва успех с финансови пазари ? То е ясно, че няма да е един дом, но се чудя 3ти и 5ти дали участват. 3ти защото това е търговия и става чрез интернет, 5ти защото е малко като хазарт. Как мислите?

*

Papy

• 4343
« Отговор #1943 -: Октомври 22, 2012, 02:02:27 pm »
Осми, трети, пети

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #1944 -: Октомври 22, 2012, 02:09:40 pm »
Осми, трети, пети
А 2ри няма ли да участва, като да изкарваш пари от това? Иначе луната ми в 8ми прави квадрат с Юпитер в 5ти  ;D  , имам си комарджийската тръпка, незнам дали да се занимавам  ;D , 3ти и 5ти положителни връзки колкото искаш ;) 3ти към 8ми куинконс

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #1945 -: Октомври 22, 2012, 02:32:28 pm »
Ако възприемаш търговията на forex като комарджийство, е почти сигурно, че няма да просперираш  ;D . Има една статистика, че 90% от хората, които започват да се занимават с търговия на международния валутен пазар, фалират.

При положение, че като ритейл трейдър боравиш с ливъридж и марджин, осми и втори дом са задължителни.

*

Константин

« Отговор #1946 -: Октомври 22, 2012, 02:36:50 pm »
Ако възприемаш търговията на forex като комарджийство, е почти сигурно, че няма да просперираш  ;D . Има една статистика, че 90% от хората, които започват да се занимават с търговия на международния валутен пазар, фалират.

Жестоката истина ... :D

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #1947 -: Октомври 22, 2012, 02:48:08 pm »

При положение, че като ритейл трейдър боравиш с ливъридж и марджин, осми и втори дом са задължителни.
Разбира се, че не го приемам като комар, но по мое мнение си го има до известна степен този елемент, защото много е трудно да прогнозираш и в крайна сметка се получава някой път, че не си познал посоката.  Същото е при футболните залози. И при двата вида се иска много познания. Ако пък вие не виждате сходствата....то си е за вас :)

*

Константин

« Отговор #1948 -: Октомври 22, 2012, 02:56:07 pm »

Разбира се, че не го приемам като комар, но по мое мнение си го има до известна степен този елемент, защото много е трудно да прогнозираш и в крайна сметка се получава някой път, че не си познал посоката.  Същото е при футболните залози. И при двата вида се иска много познания. Ако пък вие не виждате сходствата....то си е за вас :)

Ini, някой път с радост ще те убедя, че няма общо с комарa :)

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #1949 -: Октомври 22, 2012, 03:02:33 pm »

Ini, някой път с радост ще те убедя, че няма общо с комарa :)
;) Съгласна! Много ще ти е трудно обаче. Работя като валутен касиер и съм си изградила мнение за този вид търговия. С радост ще ти дам възможност да ме убедиш или поне да ти чуя аргументите ;)
« Последна редакция: Октомври 22, 2012, 03:07:35 pm от ini »

*

Papy

• 4343
« Отговор #1950 -: Октомври 22, 2012, 03:22:27 pm »
Ако се замислим по-дълбоко, интуицията трябва да играе на макс. Не знам да съществува софтуер, който да предсказва движението на борсовите пазари. Което означава, че не се поддава на статистика. Което пък значи, че вътрешната информация и интуицията играят, дори и когато не става дума за спекулации, а само за успешни легални операции

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #1951 -: Октомври 22, 2012, 03:37:54 pm »
Знания, интуиция и средства и пак....може да не познаеш :)

*

Константин

« Отговор #1952 -: Октомври 22, 2012, 03:40:22 pm »
И все пак някои познават, а други - не  :)

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #1953 -: Октомври 22, 2012, 03:45:49 pm »
И все пак някои познават, а други - не  :)
И все пак...познавачите някой път не познават и обратното ;)

*

Константин

« Отговор #1954 -: Октомври 22, 2012, 03:53:15 pm »
Но все пак стават и си остават богати, а другите - не  :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #1955 -: Октомври 22, 2012, 03:58:07 pm »
За тази цел си има финансова астрология.  :blink:

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #1956 -: Октомври 22, 2012, 04:33:49 pm »
Ако се замислим по-дълбоко, интуицията трябва да играе на макс. Не знам да съществува софтуер, който да предсказва движението на борсовите пазари. Което означава, че не се поддава на статистика. Което пък значи, че вътрешната информация и интуицията играят, дори и когато не става дума за спекулации, а само за успешни легални операции

Напротив, момента в който започнеш да разчиташ на интуиция, е моментът, в който започваш да си играеш на руска рулетка.
Това е началото на края  :mellow: .

Софтуер за търговия на борсовите пазари съществува. Такива програми се наричат черни кутии.  Около 99.9 % от тези програми, предназначени за по-масови потребители, са направени с цел измама ( scam , fraud ) и не функционират достатъчно добре. Да се направи успешен black box e доста нетривиална задача и изисква значителни ресурси. Ако трябва да ползва и технически и фундаментален анализ, ще е нещо от порядъка на няколко стотин хиляди до няколко милиона реда сорс, с доста тегави алгоритми. Без сложни невронни мрежи едва ли ще се размине, особено за фундаменталния анализ. Такова нещо могат да си го позволят банките и големите корпорации и със сигурност няма да достигне до ритейл трейдърите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1957 -: Октомври 22, 2012, 06:28:37 pm »
Моля някой по-опитен за съвет. Пазарът FOREX  е международен валутен пазар, участниците на който печелят от разликата на курсовете на световните валути. Към кой финансов дом да отнесем това и какво в натала показва успех с финансови пазари ? То е ясно, че няма да е един дом, но се чудя 3ти и 5ти дали участват. 3ти защото това е търговия и става чрез интернет, 5ти защото е малко като хазарт. Как мислите?

Съчетание между фактори на 5ти и 8ми дом дава успех във валутната търговия. А пазара FX като абстрактно понятие не зная към кой дом конкретно да го отнеса. Търговията е по Меркурий, но това е по-специфичен тип търговия, включващ елемент на игра и сериозен рисков фактор. Не се ръководи само от случайността (Уран), има и елемент на стратегическо планиране и изисква умение да усетиш "точното време", да знаеш кога точно да спреш преди да започнеш да губиш и да изгърмиш накрая. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1958 -: Октомври 22, 2012, 06:59:43 pm »
Мда, арлик, затова казвам-няма надежден такъв софтуер-ако има-дай линк :)
А също го прати и на някои по-големи щатски институции, за да се избегне повторна криза
Невронните мрежи са задължителни, но въпреки тях-не се доказват практически програмките

*

Константин

« Отговор #1959 -: Октомври 22, 2012, 07:16:36 pm »
Нормално е да не се доказват практически... Никой, който печели няма интерес да печели по-малко, а това ще стане, ако разкрие на опонентите си начините, по които печели :) Защото в крайна сметка, на този пазар всеки играе срещу всеки :) Също така големите щатски институции ти давам гаранция, че не са причина за кризата, а единствено и само страха и надеждата у хората, като фактор, който определя търсенето и предлагането :)