Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330275 Прегледи
*

Mari

• *
  • 494
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #60 -: Юни 29, 2009, 08:08:24 am »
В картата от астро.ком има една малка табличка-по вертикала са буквите F ,A,W,U, a по хоризонтала C, F, M и в нея знаците на планетите.Какво показва таблицата?И ако някой има снимки на примерни звездни схеми-локомотив,купа и т.н. моля да ги сподели :)
Това е вида на знака , в който попадат планетите.
F огън, А въздух,  E земя,  W вода
 C кардинален, F фиксиран , M мутабелен

*

Mia21

• 2502
« Отговор #61 -: Юни 29, 2009, 08:15:41 am »
Много ти благодаря,Mari!
А ако искаш да направиш комбин коя опция избираш от падащото меню?Всички други ги виждам,ама тази... :-[

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #62 -: Юни 29, 2009, 08:21:35 am »
Незнам. До такива карти още не съм стигнала. :-\

*

missKapriz

« Отговор #63 -: Юни 29, 2009, 08:25:21 am »
и от мен мерси Мари.А аз си играх да си определям типа сама :-[Сега да не се окаже,че и за звездната схема има програма,щото от два дена я натъкмявам ама все някаква сборна я изкарвам моята ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #64 -: Юни 29, 2009, 08:34:11 am »
В картата от астро.ком има една малка табличка-по вертикала са буквите F ,A,W,U, a по хоризонтала C, F, M и в нея знаците на планетите.Какво показва таблицата?

Това е вида на знака , в който попадат планетите.
F огън, А въздух,  E земя,  W вода
 C кардинален, F фиксиран , M мутабелен

Мерси и от мен, то си е логично според буквите и цветовете ...макар че въздуха не е ...оранжев  :)

*

sindi

• *
  • 64
« Отговор #65 -: Юни 29, 2009, 12:31:27 pm »
Привет от още един новобранец.Надявам се въпроса ми да не ви се стори глупав,но все пак:Кой аспект е с по-силно влияние -СЛВ-2дом,неаспектиран или съвпад на ЮЛВ с Венера? :-\

*

Mia21

• 2502
« Отговор #66 -: Юни 29, 2009, 12:45:22 pm »
Според мен ЮЛВ с Венера,заради планетата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Юни 29, 2009, 12:48:38 pm »
По принцип натежава онзи възел, който има съвпад с планета, но не бива да се подценява влиянието и на отсрещния, т.к. това е една свързана ос.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #68 -: Юни 29, 2009, 06:46:23 pm »
Ако СЛВ е в Риби,съвпад с True node/какво е незнам/,5 дом ,а  ЮЛВ е в Дева съвпад с Меркурий в 11 дом кой е ''по-силен'' в хороскопа-и двата имат съвпади

*

Mia21

• 2502
« Отговор #69 -: Юни 29, 2009, 06:55:56 pm »
Ако СЛВ е в Риби,съвпад с True node/какво е незнам/,5 дом ,а  ЮЛВ е в Дева съвпад с Меркурий в 11 дом кой е ''по-силен'' в хороскопа-и двата имат съвпади

И двата са важни.За първото се гледа,къде ти е Нептуна-в кой дом и в какъв знак и се прави интерпретация,докато второто мисля,че е от по-голяма важност,т.к Меркурий ти е на трон в Дева,а и в съвпад с ЮЛВ.
Нека някой да ме поправи ако греша. :-\

*

Asol

• 4140
« Отговор #70 -: Юни 29, 2009, 07:16:59 pm »

True node и северен лунен възел са едно и също нещо.

*

missKapriz

« Отговор #71 -: Юни 29, 2009, 07:37:18 pm »

И двата са важни.За първото се гледа,къде ти е Нептуна-в кой дом и в какъв знак и се прави интерпретация,докато второто мисля,че е от по-голяма важност,т.к Меркурий ти е на трон в Дева,а и в съвпад с ЮЛВ.
Нека някой да ме поправи ако греша. :-\
[/quote]
Цитат

А защо точно Нептун се гледа

*

Asol

• 4140
« Отговор #72 -: Юни 29, 2009, 08:16:04 pm »
Както всяка планета в хороскопа и лунните възли си имат управител т.е в твоя случай СЛВ ти е в Риби, а Риби се управлява от Нептун като първи управител и Юпитер като втори.

*

missKapriz

« Отговор #73 -: Юни 29, 2009, 10:15:17 pm »
Партньорът се описва от тази планета, към която първо прави аспект Слънцето или Луната след раждането. Аспектите,които вече са минали не се отчитат-как се разбира коя е първата планета в аспект със Сл ънцето или Луната,и кои са отминали

*

Mia21

• 2502
« Отговор #74 -: Юни 30, 2009, 07:03:22 am »
Ами може би се гледат транзитите за следващите дни след раждането с програма,знам ли. :)В случая-Слънцето при жените,а Луната при мъжете.
Я чеки да видя при мен какъв е аспекта,до там не бях стигнала. ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #75 -: Юни 30, 2009, 07:47:15 am »
То много трудно това бре.Според мен,като изключа транзитната Луна,която се сменя на близо два дни,май с Марс ми прави разни положения.Ама въобще не мога да го твърдя със сигурност. :-\
Точно след един месец на същата дата ми аспектира Уран...
Пфууу..,що не съм се родила на следващия ден-нямаше да я имам тази квадратура Слънце-Луна. >:(
« Последна редакция: Юни 30, 2009, 07:52:50 am от Мia21 »

*

Nebesna

« Отговор #76 -: Юни 30, 2009, 07:52:45 am »
Партньорът се описва от тази планета, към която първо прави аспект Слънцето или Луната след раждането. Аспектите,които вече са минали не се отчитат-как се разбира коя е първата планета в аспект със Сл ънцето или Луната,и кои са отминали

Става дума за т.нар. "сходящи" и "разходащи" аспекти. Планенетите, които са в аспект със Слънцето се отклоняват от точния градус, в който се намира то в едната или в другата посока. Но трябва да се държи сметка за скоростта на движение на небесните тела. За изходна точка винаги вземаш по-бавната планета и отчиташ позицията на по-бързата, спрямо нея (бързата, спрямо бавната).

Например: Слънцето се намира на 12 градуса в Дева. Луната е на 15 градуса в Скорпион и следователно се намира в секстил с него. Луната се движи по-бързо от Слънцето. Тя е отминала точния аспект от 12 градуса и вече е в 15-ия градус на Скорпиона. Този аспект е разходящ.

Друг пример: Слънцето е на 12 градуса в Дева, а Луната е на 10 градуса в Козирог. Луна е в тригон със Слънце, но тя още не е достигнала 12-ия градус, за да стане аспекта точен. В такъв случай Луната се приближава към Слънцето и казваме, че тригонът е сходящ.

*

missKapriz

« Отговор #77 -: Юни 30, 2009, 08:02:36 am »
Небесна благодаря ти-то сега всичко сложно ми изглежда,ама днес туй ще ми е домашното :)И ако нещо зацикля пак ще питам :D
Миа21-и аз имам квадрат Слънце-Луна-пише,че родителите ни не са се разбирали като са на правили ::)Те моите и след туй не се разбираха.И още,че винаги нашите чувства и действия ще са в конфликт...Да помолим знаещите за повече коментар по въпроса...

*

Mia21

• 2502
« Отговор #78 -: Юни 30, 2009, 08:05:46 am »
И аз съм го чувала това.Майка ми не е искала второ дете и може би това е оказало влияние.Тя е много интересна история и е много лична за това не ми се разказва.На моменти чак е смешна. ;D
« Последна редакция: Юни 30, 2009, 08:17:23 am от Мia21 »

*

Nebesna

« Отговор #79 -: Юни 30, 2009, 08:14:41 am »
Човек с този аспект ми е казвал: "Аз никога няма да се чувствам удовлетворен". Просто не може да удовлетвориш лунните си и слънчевите си потребности по едно и също време, налага се да правиш постоянни компромиси или с едното, или с другото. Но този аспект може да се превърне в двигател на прогреса. Гледайте от хубавата страна.