Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330444 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #240 -: Юли 04, 2009, 09:34:08 pm »
Ретроградна Венера в съвпад с Южния възел в 5 дом
Венера в съвпад с Меркурий, в лъчите на Слънцето (западни)
quote]
Аз пък сега се сетих,че имам Юпитер в съвпад с Южния възел (Кету).Дават го в съвпад С Венера,ама е на 9.27,така че е далече.Какво ли означава това?
« Последна редакция: Юли 04, 2009, 09:54:16 pm от Мia21 »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #241 -: Юли 04, 2009, 09:40:11 pm »
Твоето е верижен съвпад.
Меркурий е изгорен, т.е. се намира близо до Слънцето, източен.
Венера е в най-силна позиция, т.к. се намира в собствен знак, диспозира Меркурий и Юпитер.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #242 -: Юли 04, 2009, 09:53:48 pm »
Като ти чета поста,Лили,се сещам,че от месеци се каня да питам за това диспозиторство..Вчера  разучих набързо Гокленовите зони ;D,днес поне това да пробвам да поразнищя,че нищо не отбирам..
Та ,дайте някой линк или заглавие на книга да се просветя по въпроса..

*

Mia21

• 2502
« Отговор #243 -: Юли 04, 2009, 09:57:52 pm »
Твоето е верижен съвпад.
Меркурий е изгорен, т.е. се намира близо до Слънцето, източен.
Венера е в най-силна позиция, т.к. се намира в собствен знак, диспозира Меркурий и Юпитер.

Венера диспозира Юпитера,ама същевременно не е с много хубаво положение,след като съвпада с Кету,нали...?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #244 -: Юли 04, 2009, 10:12:41 pm »
Защо да не е хубаво положението?
Много зависи от силата на Юпитер в хороскопа, кои домове управлява...
По принцип, ако се абстрахираме от конкретния хороскоп, и Кету, и Юпитер са духовни планети от гледна точка на Ведическата астрология. Тази комбинация, разглеждана в абстракция, може да се свързва със "скрито" знание, т.е. знание, което постигаме чрез вяра, медитация, запознаване с някои от духовните учения, връзка с висшия Аз.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #245 -: Юли 04, 2009, 10:18:35 pm »
Сега като каза,че ако се абстрахираме от конкретния хороскоп е много добре,съвсем ме вкара в размисъл. :)
Просто като чуя и като го свържа с кармичност и думи от този род не ми звучи много положително.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #246 -: Юли 04, 2009, 10:28:00 pm »
Просто като чуя и като го свържа с кармичност и думи от този род не ми звучи много положително.

Е, няма как иначе.
Умът на западния астролог е така устроен, че като види нодална ос, едно от малкото неща, с които може да я свърже, е "карма" /минала и настояща/. Забравят обаче, че "некармичен" хороскоп няма, независимо от това през призмата на каква астрология го разглеждаме!  :D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #247 -: Юли 04, 2009, 10:33:39 pm »
 бтв  това съчетание юпитер -кету  бая се връзва по смисъл във ведическата- юпитер е управител на риби (12 зодия и сигнифицираща 12 дом), а пък кету се отнася до мокша и "затварянето на цикъла", което също се съотнася към 12 доми символиката му; даге бих го съотнесла към хубавите съчетания без да отчитам дом  и т.н.
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #248 -: Юли 04, 2009, 10:38:34 pm »
Е,какво му е на моя Юпитер в 11-ти пък сега?Какво не му харесвате? ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #249 -: Юли 04, 2009, 10:45:12 pm »
Юпитер в 11 дом е едно от благоприятните положения - хем се намира в елевация, хем се приема за планета в "радост" според класическата астрология. Общо взето дава подкрепа, а в някои случаи дори и протекции от висшестоящи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #250 -: Юли 04, 2009, 10:53:45 pm »
Юпитер в 11 дом е едно от благоприятните положения - хем се намира в елевация, хем се приема за планета в "радост" според класическата астрология. Общо взето дава подкрепа, а в някои случаи дори и протекции от висшестоящи.

Тогава се връщам към темата за интерсептираните знаци и 6-ти.Друго не ми остава.
« Последна редакция: Юли 04, 2009, 10:59:35 pm от Мia21 »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #251 -: Юли 04, 2009, 11:12:27 pm »
За Лагна в Рак Юпитер е бенефик.
Освен това при теб е разположен в знак на приятел (в сидералния Овен) и в 10 дом, който се счита за един от най-силните. Заедно с Марс е Раджа йога карака, т.е. силна/благоприятна планета.
За по-проблематична считам позицията на две тамасични планети - Марс и Сатурн - в Лагна и позицията на Луната в 8 дом. Тук рецепцията между Луната и Сатурн леко омекотява влиянието. Общо взето трудна позиция за партньорствата, но може да бъде благоприятна за духовното развитие. Позицията на Луната и връзката й със Сатурн (заедно с Юпитер/Кету) може да предполага и интерес към окултните науки; не е задължително този интерес да се прояви още отсега, възможно е да се случи и по-нататък. За повече подробности трябва да се разгледа и картата Навамша.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #252 -: Юли 04, 2009, 11:24:32 pm »
Mia, някакви проблеми в детството да си имала?
Или, да речем, като малка да си била болнава?
Ако въпросът е неудобен, можеш да не ми отговаряш тук, а и въобще...  :-[

Астрологичните фактори, които ме навеждат на тази мисъл, са:
- позицията на Сатурн в Лагна в знак, управляван от Луната
- позицията на Луната в 8 дом, в знак на Сатурн
- позицията на Меркурий (изгорен и ретрограден)
- Раху в 4 дом...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #253 -: Юли 04, 2009, 11:30:43 pm »
аааа, не сме се разбирали така! Тук шЪ отговораяш  ;D  :P  :P , че ми стана интересно....
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #254 -: Юли 04, 2009, 11:32:51 pm »
аааа, не сме се разбирали така! Тук шЪ отговораяш  ;D  :P  :P , че ми стана интересно....

Кое ти стана интересно,бре? ;D Нали отговарям... ;D

« Отговор #255 -: Юли 04, 2009, 11:42:51 pm »

Кое ти стана интересно,бре? ;D Нали отговарям... ;D

Стана ми интересно положението на Луната ти. :)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #256 -: Юли 04, 2009, 11:45:03 pm »
Да,имала съм.... С годините проблемите ми изчезнаха.

Имаш по-специфично позиционирана Луна, т.нар. Ashtam Chandra (да не вземете сега да го дирите в гугъла и да се стряскате, ей!  :-[) и Марс/Сатурн в Лагна в знака на Луната. Луната има рецепция със Сатурн и получава аспект от Марс. Тази позиция на Луната и Сатурн предполага трудности в ранното детство. Принципно Марс е малефик, но конкретно в твоята карта той е с благоприятен статус (раджа йога), намира се в знак на приятел (Рак) и аспектира господаря на Лагна (Луната). Затова влиянието на Марс и Сатурн в твоя хороскоп по-скоро ще е смесено.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #257 -: Юли 04, 2009, 11:53:06 pm »
Марс в рак с благоприятен статус ли е?

*

Mia21

• 2502
« Отговор #258 -: Юли 05, 2009, 12:00:34 am »
Ами какво е това Ashtam Chandra? ;D Ти така го каза,че с мерак да започнеш да го търсиш. ;D То нищо свързано не можах да намеря в нета,освен че Луната била в неблагоприятна позиция,да не е единствената такава,хайде де... ;D ;D ;D
Така,че няма страшно.Тя си е моя.Стига да не вампирясам с нея... ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #259 -: Юли 05, 2009, 12:06:20 am »
Марс в Рак е в падение, т.е. отслабен.
С едно уточнение, че всичко написано дотук е основано на планетните позиции според сидералния зодиак, т.е. след отчетена прецесия.
От друга страна, в картата на Миа, за нейния Асцендент, Марс добива повече сила и по-благоприятен статус. Но според мен налице е смесено влияние.
Не съм й гледала картата с програма все още. Като й изнамеря данните, ще хвърля едно очо как се подреждат планетите по сила на влияние. Освен това планета в слабо положение по знак в Раши, т.е. в основната карта, може да добие специални достойнства в Навамша, и vice versa. Абе, сложно е...  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.