Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330673 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #260 -: Юли 05, 2009, 08:41:30 am »
аааа, не сме се разбирали така! Тук шЪ отговораяш  ;D  :P  :P , че ми стана интересно....

Кое ти стана интересно,бре? ;D Нали отговарям... ;D

Стана ми интересно положението на Луната ти. :)

Ами питай,де! ;D
Мен от снощи ме вълнува тази Луна,та и тази сутрин продължих. ;D Сега чета:"Луна в 8-ми.Ключова дума-интуитивен.Вие имате естествена нужда от сигурност.Често проявявате психични способности и се интересувате от неща,които другите считат за болезнени,като живота след смъртта.Обичта,любовта и секса (!) са МНОГО ВАЖНИ за вас"  ;) ;D.Особено последното! ;D ;D ;D "Пари можете да получите чрез партньора,майката или жената,казано най-общо.Често управлявате парите на другите".
Раху в 4-ти?!Юпитер съвпад с Кету.Да не би да развия някакви по-специални окултни способности по никое време.До сега всякакви други книги съм чела само не и на тази тематика.Не мисля,че ме вълнува повече от нормалното.Поне на този етап.Ама не вярвам и за в бъдеще да се развие кой знае колко.Мен ме вълнуват далеч по-прагматични въпроси. ;D
Дано само не е нещо със здравето...За детството е ясно,постоянни гнойни ангини.:-[
« Последна редакция: Юли 05, 2009, 09:07:43 am от Мia21 »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #261 -: Юли 05, 2009, 09:18:02 am »
Абе, сложно е...  :-[

Ъхъ, сложно е, щото моят Марс в рак и нали е слаб там, та рекох, че може да се извърти некак и да стане силен.  :-[

Въпреки че то що ми е силен Марс, аз цел живот го трепя в частта му избухливост, само и силен ми требеше да е и не се знае кой кого..

*

Nebesna

« Отговор #262 -: Юли 05, 2009, 10:46:19 am »
Абе, сложно е...  :-[

Ъхъ, сложно е, щото моят Марс в рак и нали е слаб там, та рекох, че може да се извърти некак и да стане силен.  :-[

Въпреки че то що ми е силен Марс, аз цел живот го трепя в частта му избухливост, само и силен ми требеше да е и не се знае кой кого..

Кайли, и аз все съм си мислела, че моят Марс във Везни е слаб, понеже е в заточение. Обаче той бил силен гадината, щото е в 10-ти дом (екзалтация), разположен е източно от Слънцето (изгрява преди него) и така събира повече точки и излиза на зелено.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #263 -: Юли 05, 2009, 10:59:04 am »

По сидерална система твоят Марс се измества в Близнаци, но опозицията му със Слънцето, Юпитер и Сатурн си остава, само че вече се разглежда по друг начин. Марс е приятел със Слънцето и Юпитер, само със Сатурн са врагове. Мисля, че в обсега на опозицията попада и Меркурий. Също така има значение кои домове управляват тези планети, за да се определи долколко са благоприятни и силни.
Освен това в индийската карта при теб тази опозиция се измества по оста 3-9 дом. Трети дом се свързва със смелостта и мотивацията, девети дом е "дхарма", т.е. следване на предначертания ни свише път, на някаква по-висша, духовна цел, мисия. Зе теб, Кайли, това може да бъде и пътят на смелия войн, метафорично казано.

Но една планета, било то в заточение или падение, не винаги се проявява като "слаба", напротив - често има някаква свръхкомпенсация.
Например, в индийската астрология Венера в Дева (до 23,5* Везни по нашему) е в падение, но ако е силно поставена, в ъглова позиция спрямо Луната, роденият/та може да се фокусира върху изразяването на нейните аналогии и теми в живота, дори да ги преекспонира. И докато една Венера в екзалтация ги изразява с лекота и няма нужда от показност, Венера в падение ще има нужда на всеки да доказва колко е красива, изящна, женствена, харесвана, етц, т.е. по-демонстративна е тя.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #264 -: Юли 05, 2009, 11:03:45 am »
Аз имам доста познати с Марс в Рак,но не съм забелязала да са избухливи.По-скоро,когато се разсърдят мълчат и се цупят. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #265 -: Юли 05, 2009, 11:09:29 am »
По-скоро,когато се разсърдят мълчат и се цупят. :)

Да, типично по детски. Мълчаливи стачки.
Марс в Риби също "убива" с мълчание, ако наистина се засегне, или реагира много спонтанно, помита с емоцията си всичко по пътя като планински поток...
Но в мъжка карта, когато видя Марс в Рак, често забелязвам по-скоро фокусиране върху някои типично марсови изяви. Нерядко за такъв тип мъже е характерно поведение тип мачо, т.е. демонстрациии на "сила" и "мъжественост". Може би защото вътрешно се чувстват несигурни и уязвими (Марс е в знака на Луната). Но могат да бъдат много нежни, грижовни и внимателни партньори.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #266 -: Юли 05, 2009, 11:53:51 am »
Има ли някакво по-особено значение ако и в Раши и в Навамша една и съща планета е в кендра дом.

Има значение, ако дадена планета и в раши, и в навамша попада в един и същи знак. Позицията се нарича "варготама" и така планетата добива повече сила. Това важи и за планети в падение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #267 -: Юли 05, 2009, 12:12:40 pm »
Например в карта Раши с лагна Лъв и Слънце в трикона дом в Овен, а Марс е в кендра дом /7/ във Водолей т.е йога карака, а в Навамша - Марс в Риби, но в един дом с Кету?

Според написаното от теб Слънцето изглежда в много добра позиция - управлява Лагна, намира се в знак на екзалтация и в трикона дом (9ти дом се счита за един от най-щастливите). За Лагна в Лъв Марс е бенефик и раджа йога, но следва да се отчете и фактът, че се намира в знак, управляван от Сатурн (враг), и в марака дом.
А що се отнася до Кету, той символично се свързва с Марс и се счита за силен в марсов знак. Марс в Риби е в знак на приятел (Юпитер). Но доколко тази констелация, т.е. Марс/Кету ще действа благоприятно, зависи от двете карти. Изводи се правят след цялостен анализ. В 10 дом Марс има "сила на движение", позицията му в останалите кендра домове се счита за куджа /манглик/ доша (с изключение на някои знаци).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #268 -: Юли 05, 2009, 12:19:22 pm »
 И аз съм собственик на воден марс и го има това с цупнята и фръцнята та да стане егоистично по водно му обаче докато топя другтие във вини ( пък били и детински), но има много голямо значение кой му е управител, къде се намира, какви връзки има. Тази прелюдия, за да си кажа, че съм скандалджийка и водният ми марс действа като огнен.
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #269 -: Юли 05, 2009, 12:26:18 pm »
Скандалджийка чак не съм, но несъзнателно привличам в обкръжението такива хора и тогава само стой, та гледай как може да реагира един "захлюпен" Марс в Риби.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #270 -: Юли 05, 2009, 12:31:29 pm »
Скандалджийка чак не съм, но несъзнателно привличам в обкръжението такива хора и тогава само стой, та гледай как може да реагира един "захлюпен" Марс в Риби.  :P

Ами то така по хваща място.Аз като буча за щяло и нещяло накрая ми свикват и не ми обръщат много,много внимание.Само чакат да ми мине. ;D

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #271 -: Юли 05, 2009, 05:44:12 pm »
Лина, не  ми стана ясно защо 3 -ти и 9-ти са интерсептирани домове.

Защото започат в един и същи знак .Ако греша нека да ме поправят,това е ,което аз съм разбрала за интерсептираните знаци и домове .

*

Nebesna

« Отговор #272 -: Юли 05, 2009, 08:45:49 pm »
Лина, не  ми стана ясно защо 3 -ти и 9-ти са интерсептирани домове.

Защото започат в един и същи знак .Ако греша нека да ме поправят,това е ,което аз съм разбрала за интерсептираните знаци и домове .

Момичета, не бъркайте понятията. Има интерсептирани - включени/вмъкнати знаци, знаци в които няма разположена куспида на дом. Когато куспидите на домовете прескачат някой знак, той се нарича ИНТЕРСЕПТИРАН ЗНАК и се смята като продължение на предходния дом.

Няма такова понятие като интерсептирани домове. Обратно, когато в един и същи знак попадат куспиди на съседни домове, тогава те се наричат СВЪРЗАНИ ДОМОВЕ.

В картата на Мия ИНТЕРСЕПТИРАНИ ЗНАЦИ са Телец и Скорпион, а СВЪРЗАНИ ДОМОВЕ са 2-ри и 3-ти и противоположните на тях: 8-ми и 9-ти.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #273 -: Юли 05, 2009, 09:03:17 pm »
И аз да се включа с малък коментар.Споменах,че и при мен са такива положенията на планетите,но в различни домове .При мен този съвпад  на марс и сатурн се пада на К5 и аз наистина съм от цупливите ,но по-скоро се сърдя на близките хора  ,към по-чужди хора като ,че ли не съм толкова взискателна.Също и съм доста нерешителна в някои отношения .

Мисля си ,че при Миа Марса е в по-добра позиция ,защото е в 1 дом , а там е на трон по дом ,ако не бъркам и би трябвало да я прави по -решителна и смела ,отделно и лъвския Асц .Мисля,че би трябвало да е доста амбициозна . Също имам някакви спомени от друга тема за външния вид ,че даваше светли ,рижави коси и бенки /белези/ по лицето.

Миа ,ще се радвам ако кажеш дали е вярно това .

Небесна ,аз съм написала същото,което и ти казваш ,ще се върна пак да погледна картата за Рак-козирог и 1 и 7 дом.А понятието интерсептирани домове съм го срещала по книгите ,както и застъпени,мисля ,че и   тук някъде съм чела тема по тези въпроси и там пак се коментираха с тези понятия.

*

Nebesna

« Отговор #274 -: Юли 05, 2009, 09:08:25 pm »
Небесна ,аз съм написала същото,което и ти казваш ,ще се върна пак да погледна картата за Рак-козирог и 1 и 7 дом.А понятието интерсептирани домове съм го срещала по книгите ,както и застъпени,мисля ,че и   тук някъде съм чела тема по тези въпроси и там пак се коментираха с тези понятия.

Добре, не се засягай! Аз разграничавам понятията за удобство. Но ти давай така, както ти е удобно, ако това подпомага разбирането.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #275 -: Юли 05, 2009, 09:14:00 pm »
Виж 12 дом започва близнаци ,а 1 дом в 0 гри 15 мин лъв ,съответно 6- Стрелец  и 7- водолей.

Интерсептирани знаци- Телец-Скорпион,Козирог и Рак

Интерсептирани домове - 1,2,3 в Лъв

7,8,9 във Водолей

Не се засягам в никакъв случай ,но смятам,че съм права,може да не мога да тълкувам ,но поне тези неща съм ги запомнила.За мен няма значение как ще се каже ,аз го разбирам и по твоя начин ,но го написах нарочно така да се види разликата за тези на които не им е било ясно . 

*

Nebesna

« Отговор #276 -: Юли 05, 2009, 09:27:21 pm »
OK! ;)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #277 -: Юли 05, 2009, 09:31:42 pm »
Мисля си ,че при Миа Марса е в по-добра позиция ,защото е в 1 дом , а там е на трон по дом ,ако не бъркам и би трябвало да я прави по -решителна и смела ,отделно и лъвския Асц .Мисля,че би трябвало да е доста амбициозна . Също имам някакви спомени от друга тема за външния вид ,че даваше светли ,рижави коси и бенки /белези/ по лицето.

Да,точно така е!С изключение на бенките и белезите,всичко е вярно!  :)

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #278 -: Юли 05, 2009, 09:56:29 pm »
Синухе, благодаря ти за детайлната информация!  :)

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #279 -: Юли 06, 2009, 06:42:30 am »

Да,точно така е!С изключение на бенките и белезите,всичко е вярно!  :)

Забравих още нещо снощи -  лъв дава хубава гъста коса и по-нисък ръст, а за марс мисля беше обратното .При теб как е ,а пък и слънцето ти е в близнаци значи може би си по-висока,а и в 11 дом ти бяха   ??? При мен по-ниския ръст е факт ,но слънцето ми е в края на телец  , а венерата и компанията са в 1 и 2 дом.