Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330438 Прегледи
*

Helo

Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #280 -: Юли 06, 2009, 09:29:46 am »
Мисля си ,че при Миа Марса е в по-добра позиция ,защото е в 1 дом , а там е на трон по дом ,ако не бъркам и би трябвало да я прави по -решителна и смела ,отделно и лъвския Асц .Мисля,че би трябвало да е доста амбициозна .

А ако Марса е ратрограден, тогава важи ли това за смелостта и решителността?

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #281 -: Юли 06, 2009, 11:07:26 am »
Не знам , Helo ,а и нямам никакви книги ,където да погледна ,но виж какво ми излезе от гугъл.

http://www.astroto.com/sarticle.php?id=7

http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=114

Миа ,то и аз се грижа доста за коса ,лице ,ама си нямам чак толкова хубава коса ,в смисъл не е такава каквато харесвам,но при теб има предпоставки.Иначе съм доста суетна за дехи ,козметики ,предполагам и при теб е така защото венерата ни е на трон ,но аз имам и пролеми с кг.Хем иска венерата да изглежда добре ,хем и се хапва и я посмързява да спортува.Наистина ми е интересно,защото моята си карта най-много съм я разнищвала и си сравнявам сега с теб ,защото хем еднакви планети ,а като са в различни домове проявлението е различно.Ако искаш може и за някои други да видим .

*

Helo

« Отговор #282 -: Юли 06, 2009, 11:38:47 am »
Миа ,то и аз се грижа доста за коса ,лице ,ама си нямам чак толкова хубава коса ,в смисъл не е такава каквато харесвам,но при теб има предпоставки.Иначе съм доста суетна за дехи ,козметики ,предполагам и при теб е така защото венерата ни е на трон ,но аз имам и пролеми с кг.Хем иска венерата да изглежда добре ,хем и се хапва и я посмързява да спортува.

Тя и моята Венера е на трон, ама не се гримирам и не се глася особено. Може би защото нямам стимул да го правя. Освен това ме мързи да се гримирам сутрин, а после трябва и да махам грима, което отнема време и усилия, пък мен ме мързи. А и няма за кого да се глася.  ::)

Пък и мисля, че много хубаво не е на хубаво. Не ми трябва вниманието на всеки Сульо и Пульо по улиците, а това на определени качествени хора.

Така че не знам как я кара моята Венера на трон в 7-ми в Телец, ама няма стимул да полага големи усилия за външния си вид. Аз харесвам естествената красота и мисля, че я имам в достатъчно количество, за да нямам нужда от грим.  ;D  ;D  ;D  ;)  8) :P

А като видя някои момичета по улиците, които от много грим - особено от прекалено и много тъмен фон дьо тен, изкуствен тен и какви ли още неща са заприличали на уроди, които могат да участват във филм на ужасите, да плашат децата, направо се чудя колко им е акъла...
« Последна редакция: Юли 06, 2009, 11:43:55 am от Helo »

*

Uran

• 6041
« Отговор #283 -: Юли 06, 2009, 11:41:55 am »

Така че не знам как я кара моята Венера на трон в 7-ми в Телец, ама няма стимул да полага големи усилия за външния си вид. Аз харесвам естествената красота и мисля, че я имам в достатъчно количество, за да нямам нужда от грим.  ;D  ;D  ;D  ;)  8) :P

Сатурн да не и дърпа юздите? ;) :)

*

Helo

« Отговор #284 -: Юли 06, 2009, 11:44:32 am »

Така че не знам как я кара моята Венера на трон в 7-ми в Телец, ама няма стимул да полага големи усилия за външния си вид. Аз харесвам естествената красота и мисля, че я имам в достатъчно количество, за да нямам нужда от грим.  ;D  ;D  ;D  ;)  8) :P

Прави и опозиция. И Марс.  ;)

Притискат я двамата мръсници, които явно са се съюзили срещу нея. А Марс и Сатурн са ми в съвпад.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #285 -: Юли 06, 2009, 11:46:31 am »
Миа ,то и аз се грижа доста за коса ,лице ,ама си нямам чак толкова хубава коса ,в смисъл не е такава каквато харесвам,но при теб има предпоставки.Иначе съм доста суетна за дехи ,козметики ,предполагам и при теб е така защото венерата ни е на трон ,но аз имам и пролеми с кг.Хем иска венерата да изглежда добре ,хем и се хапва и я посмързява да спортува.Наистина ми е интересно,защото моята си карта най-много съм я разнищвала и си сравнявам сега с теб ,защото хем еднакви планети ,а като са в различни домове проявлението е различно.Ако искаш може и за някои други да видим .

Да,може.За мен ще е удоволствие да ги сравним. :)
Аз лично си харесвам косата,ама знам ли.Трудно ми е да говоря за себе си,а на места дори и малко неудобно.Сега,тук ако кажа,че имам страхотна коса,блестяща и каква ли не още,ще ми дойде малко в повече-на мен,а и на другите. ;D Ама добре,да предположим,че косата ми е хубава или най-малкото не е проскубана и оредяла. ;D
Относно дрехите и останалите подробности съм патологичен случай. :)Като те чета по-горе за Венерата ни мисля,че много точно си я обяснила и се отнася с пълна сила и за мен.Като по малка нямах никакви проблеми с килограмите,дори бях направо кльощава,ама от едно известно време трябва да взимам сериозни мерки.
Ти с каква Луна си?Как изглежда картата ти?Планетите ти къде попадат?Ако искаш я качи да я видим.

*

Uran

• 6041
« Отговор #286 -: Юли 06, 2009, 11:51:23 am »

Прави и опозиция. И Марс.  ;)

Притискат я двамата мръсници, които явно са се съюзили срещу нея. А Марс и Сатурн са ми в съвпад.
Така и действа Сатурн на Венерата ;), но положителното (според мен), е че ще те предпазва от "гастрономическа разюзданост" и ще поддържаш лесно добра линия. :) :)

*

Helo

« Отговор #287 -: Юли 06, 2009, 11:58:44 am »
Така и действа Сатурн на Венерата ;), но положителното (според мен), е че ще те предпазва от "гастрономическа разюзданост" и ще поддържаш лесно добра линия. :) :)

Може.  ;D

Тя Венера като седне на трон обича да се отдава на удоволствията, да си хапва, да се наслаждава на живота.  ;D

Може би заради тези три планети като дете обичах удоволствията от хапването, ама понеже си мечтаех да съм воин се подлагах от време на време на малки изпитания ... тъй де, какъв воин ще съм иначе.  ???  :P  ;D  ;D  :P  ;D  И въпреки, че бях слаба, от време на време гледах дали ще издържа само на плодове през деня ... Е, не издържах много и след това можех да омета едно цяло бурканче със сладко   ;D  ;D, ама пък непрекъснато се подлагах сама на подобни изпитания на волята. И това не в тийнейджърска възраст, а още преди това.
А иначе да не ти разказвам на какви кулинарни вакханалии съм се отдавала, ама за щастие не са ми се отразявали на фигурата. За мен фигурата е по-важна от яденето.
Определено Сатурн дърпа юздите.
« Последна редакция: Юли 06, 2009, 12:07:50 pm от Helo »

*

Helo

« Отговор #288 -: Юли 06, 2009, 12:08:14 pm »
Аааа Венера дърпа ли юздите на Сатурн или е еднопосочно?  ???

*

Lillie

• 30532
« Отговор #289 -: Юли 06, 2009, 12:12:52 pm »
Аааа Венера дърпа ли юздите на Сатурн или е еднопосочно?  ???

Обикновено Сатурн дърпа юздите на Венера, а с Марс си ги дърпат взаимно.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #290 -: Юли 06, 2009, 12:27:12 pm »
   Аааа на мен излиза, че Сатурн дърпа юздите и на Венерката завалийката в изгнание в Скорпион и на Марс на трон в Скорпион. Щото прави опозиция и с двете планети. А Марса в Скорпион - не може да реагира, само стаява агресията....и като му падне пердето не подбира средства....столове, телефони, ножове, всичко, което е под ръка хвърчи....Но това се случва изключително рядко...Гадна работа е опозицията на Сатурн /при това най-силно поставен/ с Марс /макар и на трон/. А Венерката ми.......Дисциплина, дисциплина, дисциплина...и Луната като ти е на върха на ТАО-квадрата във Водолей бягаш от реалността, като си казваш това не се случва на мен, това е там някво тяло, а аз съм горе...Ставаш пасивен наблюдател....За да съхраниш душата си....

*

Helo

« Отговор #291 -: Юли 06, 2009, 12:38:31 pm »
  Аааа на мен излиза, че Сатурн дърпа юздите и на Венерката завалийката в изгнание в Скорпион и на Марс на трон в Скорпион. Щото прави опозиция и с двете планети. А Марса в Скорпион - не може да реагира, само стаява агресията....и като му падне пердето не подбира средства....столове, телефони, ножове, всичко, което е под ръка хвърчи....Но това се случва изключително рядко...Гадна работа е опозицията на Сатурн /при това най-силно поставен/ с Марс /макар и на трон/. А Венерката ми.......Дисциплина, дисциплина, дисциплина...и Луната като ти е на върха на ТАО-квадрата във Водолей бягаш от реалността, като си казваш това не се случва на мен, това е там някво тяло, а аз съм горе...Ставаш пасивен наблюдател....За да съхраниш душата си....

Требе да се гледа положителното, както викаше "Царя"!!!  ;D  8)  ;D

Тъй като дори в опозициите и другите неща би трябвало да има нещо положително, аз мисля, че то само трябва да се открие, за да се открие начин да се противодейства на отрицателното, да се намери положителното въздействие, което идва от тези планети и да се полагат усилия да се приложи на практика.

Трябва да има начин, не може някое положение на планетите да е безнадеждно и непременно отрицателно. Само трябва да се открие положителното и с него да се противодейства на отрицателното.  :o  ;)  :D  ???  ::)

Не това е целта нали? Целта е човешкото развитие, а не ограничаване.
Пък и не обичам усещането за безизходност. Вярвам, че все може да се напарви нещо и има начин за подобрение. Но пък този мой оптимизъм е заложен и в картата ми.  ;D  ;D

« Отговор #292 -: Юли 06, 2009, 12:57:59 pm »
    Знаеш ли къде се крие отговора - Търпение, търпение и пак търпение. Това му е майката !  Има неща в живота, които ти се случват въпреки твоето желание и единствения начин да реагираш е да ги приемеш и изтърпиш.....

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #293 -: Юли 06, 2009, 01:14:30 pm »
Helo, и аз не се гримирам в ежедневието ,или поне не по-този начин - падам си по естествените неща ,грижи но наблягам на  натурални продукти специално за косата и лицето /най-много от козметиката имам слабост към парфюми и към дрехите / ,по здравословното хранене ,на мен пък сатурн ми прави секстил към слънцето ,но венера е лакома понякога ,иначе като се хвана с диета спазвам всичко дисциплинирано.

Аз пък обратно като малко все бях дебеличка,сега съм по-добре ,не съм дебела ,а закръглена ,на моменти дори нормално слаба . Но при мен тя е и кажи речи във 2 дом ,което е пак на трон и по дом и по знак.

daisy696 ,колко си права за Луната във Водолей - "Ставаш пасивен наблюдател....За да съхраниш душата си....".Аз мисля ,при мен се получава едно противоречие м/у Телец,където са доста планети и Водолей ,където ми е Луната .Някак не мога да ги помиря Венера и Луната най-вече ,защото са в квадрат.

Не мога да си кача картата от този компютър ,ако някой иска да я направи

20.05.1976  02,50 часа, Бургас

« Отговор #294 -: Юли 06, 2009, 01:25:33 pm »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #295 -: Юли 06, 2009, 01:56:00 pm »
Индийците казват, че картата Раши е "дървото", а Навамша е "плодът".
Може да има благоприятна Раши, но слаба Навамша, и vice versa.
Представете си едно красиво декоративно дърво, което дава хилав плод или не ражда нищо, но всички го гледат отстрани и му се възхищават. Това е метафора.
Затова показателите от двете карти се комбинират.
Картата Раши е нашият външен образ, материалните предпоставки, т.е. това е същността ни, проектирана в материята, в света на майа.
Навамша отразява нашия вътрешен свят, потенциал за развитие, нашия дхармичен (духовен) път и цел.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #296 -: Юли 06, 2009, 05:07:52 pm »
Моята Венера е в Рак,9 дом,Луната ми в Скорпион-чудя се от къде ми е суетата :-[Аз винаги се гримирам,много дискретно,но винаги.А  косата е най-голямата ми слабост!Сигурно от лъвското Слънце идва :)Според вас коя е "най-суетната" комбинация в хороскопа

*

Lillie

• 30532
« Отговор #297 -: Юли 06, 2009, 05:13:02 pm »
Според вас коя е "най-суетната" комбинация в хороскопа

Венера и Луна в 1 дом.
Венера в 5 дом.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #298 -: Юли 06, 2009, 06:02:22 pm »
Ами,Луната в 1-ви не е суетна.. :)Или поне умерено е такава.
До 25 -тата си година нямах никакви гримове,само си падах по разноцветни лакове за нокти..Пазех си червилото и сенките от бала,за всеки случай..
Сега ползвам спирала,че имам светли мигли и ненатрапчив цвят течно червило,което след две хапки или глътки изчезва.. ;DНе съм изобщо против умерения грим,когато е с цел да подчертае нещо..Ама да се "грундирам",няма начин..Имам такива познати и дебелите слоеве пудра и фон дьо тен ме отблъскват,за петте слоя ронеща се спирала и устни,очертани сантиметър над и под естественита линия- >:(-ужас..
И гардероба ми не е суетен-дънки бол и някоя по-секси блуза..Удобството преди всичко..Обувките ми са важен елемент само..
Единствените пари,които не броя,когато харча,са за козметика за коса,щото с хубава такава не мога да се похваля..

*

Uran

• 6041
« Отговор #299 -: Юли 06, 2009, 06:25:27 pm »
Според вас коя е "най-суетната" комбинация в хороскопа

Венера и Луна в 1 дом.
Венера в 5 дом.  :-[
Венера в 5 дом. Обителта на лъва, то блясъци,то гривнички и обеци, желание за по-специално внимание.
Луната в 1 не е суетна.