Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330252 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #300 -: Юли 06, 2009, 06:47:51 pm »
Имах предвид съвпад на Луна с Венера в 1-ви дом.
Според индийците Луна в Асцендента често дава привлекателност, ако е в растяща фаза (Shukla Paksha). Роденият може да създава впечатление за привлекателност, дължащо се на приятно, естествено излъчване.
Венера/Раху в Асцендента - необикновена, поразяваща красота, но може да означава и фалшив блясък, суетност, кич, позьорство.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #301 -: Юли 06, 2009, 06:56:40 pm »
Венера/Раху в Асцендента - необикновена, поразяваща красота, но може да означава и фалшив блясък, суетност, кич, позьорство.

Аналогично на Венера/Уран в западната астрология.
Раху се свързва с енергията на знака Водолей, Кету - Скорпион.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #302 -: Юли 06, 2009, 06:59:31 pm »
Една моя приятелка има Слънце в Телец, което е в опозиция с Луната й в Скорпион. Разкажете ми за това. Предполагам, че означава големи вътрешни противоречия. А това, че са точно Телец и Скорпион сигурно допълнително влошава нещата.  ???

Към това се добавя квадратура Марс-Нептун, което също дава вътрешни противоречия. Марса и е във Везни, а Нептун в Стрелец.

Отделно от това има и опозиция Марс-Венера. Венера и е в Овен.

Прдполагам става сложно за любовта, освен вътрешните конфликти.  ???  :o

*

123

« Отговор #303 -: Юли 06, 2009, 07:17:20 pm »
Имам опозиция Слънце-Луна /Козирог-Рак/, квадратирани и двете от Уран, отделно Венера квадрат Марс и опозиция Уран-Марс :)
Да, много вътрешни противоречия, понякога до изнемога
Да, проблеми с любовния живот,
но за опозицията Сл/Л казват, че в един момент може да се превърне в голямо предимство...
за проблемите в любовта с годините и самопознанието нещата някакси улягат и могат да бъдат превъзмогнати, не задължително в тази посока :)

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #304 -: Юли 06, 2009, 07:18:13 pm »
Ааааааааа,пак не съм разбрала..Сори.
Според индийската обаче съм с Марс в първи и асц. Близнаци.Правих си карта веднъж някъде.Определено се определям като "въздушна " външност с "воден" характер.
Но индийската астрология ми се струва голям залък за моята уста.И май е доста по-конкретна .

*

Helo

« Отговор #305 -: Юли 06, 2009, 07:19:59 pm »
но за опозицията Сл/Л казват, че в един момент може да се превърне в голямо предимство...

Как? Ти какво би посъветвала това момиче?

*

123

« Отговор #306 -: Юли 06, 2009, 07:24:33 pm »

Трудна работа. Много е индивидуално, както и самият хороскоп. Колко е годишна?
Как - ако не се лъжа ти беше постнала линк към една статия, преведена от руски, там беше даден един от примерите за положителната страна на тази опозиция
« Последна редакция: Юли 06, 2009, 07:30:38 pm от 123 »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #307 -: Юли 06, 2009, 07:25:04 pm »

Контрол на разума над чуствата и обратно.. :)

*

Helo

« Отговор #308 -: Юли 06, 2009, 07:33:06 pm »

*

123

« Отговор #309 -: Юли 06, 2009, 07:34:29 pm »

не мисля, че тук ключовата дума е контрол :)

*

Helo

« Отговор #310 -: Юли 06, 2009, 07:36:00 pm »

не мисля, че тук ключовата дума е контрол :)

А кое? Кое е важно да се направи тук?

*

123

« Отговор #311 -: Юли 06, 2009, 07:39:19 pm »

Трудна работа. Много е индивидуално, както и самия хороскоп. Колко е годишна?
[/quote]

На 27. Омъжена е и има две деца. Сега си стои вкъщи, защото гледа бебе.

Има много благ характер, даже понякога може лесно да и се повлияе. Мисля, че е доста чувствителна.
[/quote]

ето, виждаш ли колко е индивидуално
аз съм всичко, но не и такава, която можеш да опишеш с благ характер, нито пък лесно или пък изобщо да ми се повлияе. Иначе, да, много съм чувствителна, но това остава скрито за околните - Луна в Рак в 8ми

*

123

« Отговор #312 -: Юли 06, 2009, 07:49:15 pm »
Ето картата й.

http://img195.imageshack.us/img195/5153/infi.gif

наистина много съжалявам, но не съм от хората, които ще пишат и дават съвети, в които не са абсолютно сигурни в познанието си, а за мен астрологията е интересна, но далеч не област, в която се чувствам в свои води
картата й е много предизвикателна, но аз не бих могла да я тълкувам, а смятам, че и не всеки може и трябва...
някога АН ме беше посъветвала да се занимавам с йога/медитация - оказва се много права, а и във времето други хора ме съветваха същото, без да имат общо с астрологията :)

*

Helo

« Отговор #313 -: Юли 06, 2009, 08:03:25 pm »
Ето картата й.

http://img195.imageshack.us/img195/5153/infi.gif

наистина много съжалявам, но не съм от хората, които ще пишат и дават съвети, в които не са абсолютно сигурни в познанието си, а за мен астрологията е интересна, но далеч не област, в която се чувствам в свои води
картата й е много предизвикателна, но аз не бих могла да я тълкувам, а смятам, че и не всеки може и трябва...

Да, картата и е доста предизвикателна. Ще се радвам, ако някой каже нещо за нея.

Като гледам Нептун, май тя има доста развито въображение, което би могло дори да бъде изкривено, да има негативно влияние.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #314 -: Юли 06, 2009, 08:16:40 pm »
Oсобено когато е в тао-квадрат с Марс и Венера..Не искам да играя на тото,ама що ми се струва ,че трупа вътрешна агресия и безпокойство,свързани с мисли за изневяра на партньора?Или ,че не е достатъчно хубава,женствена,т.е. има ниско самочуствие.Това го мисля поради факта,че Венера е в 6-ти..

*

Helo

« Отговор #315 -: Юли 06, 2009, 08:18:43 pm »
Oсобено когато е в тао-квадрат с Марс и Венера..Не искам да играя на тото,ама що ми се струва ,че трупа вътрешна агресия и безпокойство,свързани с мисли за изневяра на партньора?Или ,че не е достатъчно хубава,женствена,т.е. има ниско самочуствие.Това го мисля поради факта,че Венера е в 6-ти..

Тя е много красива. Но не знам какво я безпокои. Само знам със сигурност, че нещо много я мъчи. И е женствена - Телец, асцендент Везни.

*

Uran

• 6041
« Отговор #316 -: Юли 06, 2009, 08:28:50 pm »

Aз си имам опозиция Луна- Слънце (1-7 дом), като са част от тау квадратура с връх Марс в скорпион.
Вътрешни противоречия съм имала, но кой знае какви проблеми в любовта не съм имала, можеби защото не ми е била и приоритет.
Предимство може да бъде ако си усмирил егото си предполагам.

*

Helo

« Отговор #317 -: Юли 06, 2009, 09:06:48 pm »
А как тълкувате това, че имало вътрешни противоречия между желанията и нуждите при опозицията Луна-Слънце?

Ей това между желанията и нуждите не съм сигурна, че го разбирам. Да имаш нужда от нещо, но да желаеш друго.  ??? Ако може някой да го обясни с пример.  ???  ???

Не го разибарм като да имаш нужда да работиш, за да изкарваш пари, ама да желаеш да си почиваш, защото те мързи.  ;D  ;D  ;D  ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #318 -: Юли 06, 2009, 11:08:42 pm »
Извинете,ама тази моя позиция на Меркурий-хем изгорен,хем ретрограден какво означава?Меркурий в Телец,Слънце в Близнаци.По отделно прочетох тук там,ама заедно нещо не ми се връзват. :D То не ми стигнаха другите,ами и тоя пък сега. ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #319 -: Юли 07, 2009, 12:24:40 am »
тази моя позиция на Меркурий-хем изгорен,хем ретрограден какво означава?

Може да се тълкува по различен начин в зависимост от избраната астрологична система.
По западна е едно, по ведическа друго...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.