Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330039 Прегледи
*

Helo

Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #380 -: Юли 19, 2009, 03:03:17 pm »
Някой от вас има ли квадратура Марс-Нептун или познава ли такъв човек? Иска ми се да разбера какви точно изкривени фантазии имат такива хора.  ???
:D аууу, как си го описала, все едно сме някакви перверзници. Аз не знам да имам изкривени фантазии, в моето съзнание едва ли ще са изкривени, а ще са си съвсем нормални  ;D
Не мисля, че ставам за полицай ;D Ако някой ми види снимката в съседната тема, ще се убеди в това :)))

Какво общо има външността с това? Приятелката ми, която има този аспект и той наистина и влияе има изключително нежна външност и излъчване - зодия Телец, асцендент Везни.
Въпреки, че пише поезия и това би могло да бъде до известна степен отдушник, нея все я мъчи нещо. Обаче има и други негативни аспекти, освен тази квадратура. Май имаше и опозиция Слънце-Луна, а и няколко неща, които показват, че оществените и световните проблеми и несправедливости много я мъчат. Иначе не споменава никога какви проблеми или притеснения има, не споменава какво не и харесва. Въобще, много вътрешни противоречия, много емоции, които тя не показва много, ама си личи, че нещо я мъчи.

« Отговор #381 -: Юли 28, 2009, 12:05:21 pm »
Здравейте, аз съм още един новобранец ... записвам се да следя темата. Вече почти 8 години чета и уча, но все още се чувствам новобранец. Тази астрология се учи до живот май.
А някой може ли да ми каже как се тълкува, когато слънцето е на границата между 12-ти и 1-ви дом? И зодия-стрелец, асцедент-стрелец, луна-овен.... само огнени знаци. Това добре или зле е?
« Последна редакция: Юли 28, 2009, 12:32:29 pm от sunshine »

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #382 -: Юли 29, 2009, 03:02:49 pm »
Приятелката ми ще пътува утре извън страната със самолет. Вече тръгна за София дори. И аз реших да и погледна транзитите. И видях, че тр. Плутон и е в съвпад с наталния Сатурн, който е в 9-ти Дом. Малко се притесних, защото и аз не знам какво може да се очаква от Сатурн и Плутон, още повече че самият Сатурн в натала и е в съвпад с Уран...
Дали ще мине благоприятно пътуването и?  ???
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #383 -: Юли 29, 2009, 03:59:25 pm »
И аз искам да питам - може ли някой да обясни по-простичко или с пример разликата между дирекции и прогресии  :)

*

Asol

• 4140
« Отговор #384 -: Юли 29, 2009, 07:53:28 pm »
И аз искам да питам - може ли някой да обясни по-простичко или с пример разликата между дирекции и прогресии  :)

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,1415.0.html

*

missKapriz

« Отговор #385 -: Юли 29, 2009, 08:17:56 pm »
Цитат
А някой може ли да ми каже как се тълкува, когато слънцето е на границата между 12-ти и 1-ви дом? И зодия-стрелец, асцедент-стрелец, луна-овен.... само огнени знаци. Това добре или зле е?
Чела съм,че когато планета е в последните 3 градуса на дома,повлиява повече следващия дом,докоято куспида е близо.В твоя случай 12.А за огнените знаци-какво занчи добре или зле?:)Огъня си е огън-може да топли,но и да изпепелява,т.е.зависи как се използва

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #386 -: Юли 30, 2009, 07:58:09 am »

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,1415.0.html

Ще кажа какво разбрах ,ама дали е правилно  ???

вторичната прогресия се прави х -бр.години като се намира позицията на слънцето за х-дена след раждането /примерно ако си роден на 1 ви януари ,за 20 години се гледа позицията на слънцето за 20 януари същата година /

за дирекции  -  отградусите на слънцето за 20 януари  се изваждат градусите за 1 януари  и се получава "стъпка" ,с която се придвиждат останалите планети т.е. тази стъпка по 20

*

veshti4ka

« Отговор #387 -: Юли 30, 2009, 08:01:45 am »

Ще кажа какво разбрах ,ама дали е правилно  ???

вторичната прогресия се прави х -бр.години като се намира позицията на слънцето за х-дена след раждането /примерно ако си роден на 1 ви януари ,за 20 години се гледа позицията на слънцето за 20 януари същата година /

за дирекции  -  отградусите на слънцето за 20 януари  се изваждат градусите за 1 януари  и се получава "стъпка" ,с която се придвиждат останалите планети т.е. тази стъпка по 20

абе дирекцията не е ли градус/година  ???  аз поне така съм разбрала. тия стъпки-мъпки са ми мнооо хикс. тая математика ми е тъмна Индия отвсякъде  ;D ;D ;D

*

missKapriz

« Отговор #388 -: Юли 30, 2009, 11:14:08 am »
Градус -година е.Ако пр.Слънце е в 20 градуса Лъв,след 10 години ще влезе в Дева.

*

missKapriz

« Отговор #389 -: Август 03, 2009, 08:33:14 pm »
Когато тълкуваме соларна карта,аспектите като транзити ли се смятат,или казано иначе,соларно Слънце като транзитно ли се тълкува,в частност и останалите планети

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #390 -: Август 03, 2009, 10:38:44 pm »
Ето тук има писано на тема прогностични методи
в астрологията:

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=astrologiq&Number=1944437680

И за тези, които разбират английски :
Progressions in Astrology by Dane Rudhyar:

http://www.khaldea.com/rudhyar/astroarticles/progressionsinastrology.php

« Последна редакция: Август 03, 2009, 10:52:03 pm от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #391 -: Август 04, 2009, 01:03:31 pm »
Благодаря ,Moonlady !
Аз четох за тези стъпки в тази книга ,рано или късно ще ми се изяснят  ;)

*

Asol

• 4140
« Отговор #392 -: Август 04, 2009, 07:32:16 pm »
Ако примерно имаме Марс във Везни в 7 дом т.е управителят на седми е Венера, която  примерно е в Рак с диспозитор Луна ...въпросът ми е диспозитора на Венерата какво отношение има към седми дом и към тематата на съответния дом. 

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #393 -: Август 04, 2009, 08:30:40 pm »
Ако примерно имаме Марс във Везни в 7 дом т.е управителят на седми е Венера, която  примерно е в Рак с диспозитор Луна ...въпросът ми е диспозитора на Венерата какво отношение има към седми дом и към тематата на съответния дом.  

ами не е много добре, защото Венера/Рак ще е в напрегнат аспект
към Марс/Везни управлявани емоционално от Луна -зависи тя къде е,
информацията е много откъслечна ....
( има вериги на диспозиторство за силата и влиянието на планетите,
например някоя зле поставена на пръв поглед планетка да върти целия
хороскоп по веригата на управление)  ;)
Естествени минерали и амулети

*

Helo

« Отговор #394 -: Август 04, 2009, 09:41:05 pm »
На един приятел 12-ти дом му е огромен. Обхваща два знака - и двата ги обхваща почти целите - Риби и Овен. Това означава ли, че такъв човек е силно склонен към самоизолация? Трябва да кажа, че той наистина се самоизолира и то много, но не знам дали винаги е било така. Все пак питам как би трябвало да се тълкува това.  ::) Между другото и Сатурн му е там, ама ако се абстрахираме от това и предположим, че не беше, как трябва да се тълкува само факта, че този дом обхваща цели два знака?

*

missKapriz

« Отговор #395 -: Август 05, 2009, 05:13:24 pm »
Имам 2 въпроса:
1.Какво е диспозитор на диспозитора
2.Цитирам Марч и Макевърс-Трябва да има само една планета на трон и тя да няма взаимна рецепция,за да има краен диспозитор--как е възможно изобщо да има рецепция,като тя си е на трон??
« Последна редакция: Август 05, 2009, 05:20:45 pm от missKapriz »

*

Uran

• 6041
« Отговор #396 -: Август 05, 2009, 05:19:28 pm »
На един приятел 12-ти дом му е огромен. Обхваща два знака - и двата ги обхваща почти целите - Риби и Овен. Това означава ли, че такъв човек е силно склонен към самоизолация? Трябва да кажа, че той наистина се самоизолира и то много, но не знам дали винаги е било така. Все пак питам как би трябвало да се тълкува това.  ::) Между другото и Сатурн му е там, ама ако се абстрахираме от това и предположим, че не беше, как трябва да се тълкува само факта, че този дом обхваща цели два знака?
Хело, да нямаме общ приятел? ;)

*

veshti4ka

« Отговор #397 -: Август 05, 2009, 05:21:24 pm »
Имам 2 въпроса:
2.Цитирам Марч и Макевърс-Трябва да има само една планета на трон и тя да няма взаимна рецепция,за да има краен диспозиторкак е възможно изобщо да има рецепция,като тя си е на трон??

1. предполагам, че става въпрос за домовете, а не за крайния диспозитор на хороскопа. когато управителя на един дом ти е в друг, значи става въпрос за управителя на дома в който е първия управител.
2. ми сигурно касае двойните управители.

:-\ :-\ :-\

*

Nebesna

« Отговор #398 -: Август 05, 2009, 05:25:58 pm »
Имам 2 въпроса:
2.Цитирам Марч и Макевърс-Трябва да има само една планета на трон и тя да няма взаимна рецепция,за да има краен диспозитор--как е възможно изобщо да има рецепция,като тя си е на трон??

Мисля, че това е неточност в превода. В английският език няма двойно отрицание, както е в българския.

*

missKapriz

« Отговор #399 -: Август 05, 2009, 05:28:57 pm »
Примерно,ако Марс е в Скорпион,а Плутон в Овен-Марс хем е на трон,хем е в рецепция с Плутон- ??? И тогава,даже и марс да е единствен на трон не е краен диспозитор-така ли е?