Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330314 Прегледи
*

missKapriz

Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #480 -: Септември 27, 2009, 09:42:38 pm »
Какво е АЛКОКОДЕН? :-\Срещнах го при Глоба-планети Алькокоген и Анарета
« Последна редакция: Септември 27, 2009, 09:59:28 pm от missKapriz »

*

Skarlet

« Отговор #481 -: Септември 27, 2009, 10:05:12 pm »

Задаваш много сложни въпроси,които не могат да се обяснят с няколко думи.Ето ти цитат от една копната статия,не помня откъде:

" За определяне на продължителността на живота и рисковите периоди още от древността се използват техники, които понастоящем в съвременната астрология почти нямат приложение.
Основните показатели, които трябва да се вземат под внимание, са:
- Хилег
- Алкокоден
- Антихилег (анарета).

Жизненоважните (хилегиални) места в хороскопа са:
- Асцендент и неговият владетел
- Хилег
- Алкокоден
- Алмутен (владетел на хороскопа, доминанта)
- Слънцето и Луната.

Хилег в буквален превод означава "този, който дава живот", т.е. образно казано това е жизнената ни искра. Има редица правила за определяне на хилега и засега не може да се каже кой от методите е най-точният и най-добрият.
Алкокоденът е своего рода "подгласник" на хилега, той определя продължителностат на живота, т.е. има свойствата да дава и да отнема години живот. Алкокоденът е най-издигнатата планета в хороскопа - не тази, която кулминира или се намира в елевация, а планетата с най-много точки сила.
Според редица арабски автори продължителността на живота зависи от Хилег и Алкокоден. Хилегът дава общо указание (жизнеността), а Алкокоденът е дарител на годините живот."

*

missKapriz

« Отговор #482 -: Септември 27, 2009, 10:13:09 pm »
Мерси Скарлет-днес за втори път попадам на това понятие,но първо го срещнах като Формула на живота,смъртта и т.н.Там също се говореши за хилеги и абсцисори и по тях определиха как са починали трима мъже.Ама щом казваш,че е сложно ще го оставя за по нататък

*

Helo

« Отговор #483 -: Септември 27, 2009, 10:16:12 pm »

Хилег и алкокоден.
Някой хора са надарени с повече жизнена енергия от другите, като подарък от съдбата. Фактора по който се определят жизнените сили и продължителността на живота е планетата наречена Хилег, корена на живота и свързаната с нея алкокоден. Тази планета от хороскопа следва да отговаря на определени изисквания. В различните школи има различни методики за определяне на Хилег. Някой определят за Хилег Слънцето при дневно раждане и Луната при нощно раждане, други определят Господаря на хороскопа или Локус Фортуна, ако попадат в секторите на Гоклен.
Определяне на Хилег не се практикува много често, тъй като анализа на всички планети по знак, дом и аспекти носи достатъчно информация както за състоянието на отделните органи и системи в човешкото тяло, така и за общото душевно и психическо здраве.

http://www.astroto.com/sarticle.php?id=39

*

Skarlet

« Отговор #484 -: Септември 27, 2009, 10:17:32 pm »
Аз лично съвсем тенденциозно го подминавам.  ;D Не желая да изчислявам кой колко ще живее и кога ще умре. Предпочитам въпросите за любов,раждане и всички други сфери на живота.

*

aldonea

• *
  • 116
  • Любов, нежност,хармония
« Отговор #485 -: Септември 28, 2009, 03:04:41 pm »
 :) Позитивната нагласа е за предпочитане във всяка посока на живота ни. Поне  аз така постъпвам, а при вас как е?
Даже когато много боли, продължавай да вярваш, че има някой който те ОБИЧА!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #486 -: Септември 28, 2009, 04:20:05 pm »
:) Позитивната нагласа е за предпочитане във всяка посока на живота ни. Поне  аз така постъпвам, а при вас как е?

едно клише ,ако позволите ;D.
негативните мисли са лукс :). а това е единствения лукс от който съм се отказала по рождение. :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #487 -: Септември 30, 2009, 10:09:25 pm »
Защо някои домове са по широки и в тях има по една планета или изобщо няма , а други са наблъскани с планети и са теснички??
Как се определя най-важната планета?? http://prikachi.com/users/vvww/2p.png тук май е Марс..??     
 http://prikachi.com/users/vvww/1P.jpg, но тук вече немога да преценя
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #488 -: Септември 30, 2009, 10:16:40 pm »
Някой трябва да ти покаже как се построява хороскоп "на ръка", за да го разбереш.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #489 -: Октомври 22, 2009, 08:27:45 pm »
Добър вечер,
много бих искала да разбера за какво се използват ефермеридите.Тази тема ми е тъмна индия ???
За какво помагат те?

Благодаря.

Разглеждах таблиците,и виждам просто аспекти.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #490 -: Октомври 22, 2009, 09:52:20 pm »
В ефемеридите са написани градусите от зодиака, на които се намират планетите от Слънчевата система на определени дати. Можеш с тях да си правиш бързи справки за движението им, периодите на ретроградност и др.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #491 -: Октомври 22, 2009, 10:20:43 pm »
В ефемеридите са написани градусите от зодиака, на които се намират планетите от Слънчевата система на определени дати. Можеш с тях да си правиш бързи справки за движението им, периодите на ретроградност и др.
Благодаря Кали,значи нищо съществено не показват,като се има предвид ,че човек който си има програма или ползва астро ком,там всичко е дадено конкретно от въпроса който го интересува.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #492 -: Октомври 23, 2009, 09:10:21 am »
Милкиуей, не е точно така. С тях проследяваш позицията на планетите за минал или бъдещ период.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

missKapriz

« Отговор #493 -: Октомври 25, 2009, 09:49:34 am »
Кога една планета се нарича  Алькокоден или се качва че е във  Алькокоден/думата е на руски,незнам как се превежда/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #494 -: Октомври 25, 2009, 11:48:37 am »
Думата е адаптирана от арабски.
Алкокодена ще си определиш, след като си наясно кой ти е Хилегът в картата. Това са концепции от античната астрология и не са много съфорумците, които са запознати с нея, а още по-малко са онези, които я прилагат в практиката си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #495 -: Октомври 25, 2009, 01:14:45 pm »
Има различни системи за определяне на Хилег и съответтно антихилег,но най-често се използва тази,при която Слънцето или Луната играят тази роля,т.е.на Хилег. Ясно е,при мъжете ще е Слънце,при жените-Луната,но ,само ако са в определени домове. В противен случай,за Хилег се избира онази планета,която би имала достойнство в знака,в който се намират светилата. Сега,точно Алкокоденът е планетата,която има най-много достойнства,която използваме точките.Там,деканати,терми,бля,бля. Той трябва и да е силен в знака,който стои Хилегът и за това първо ще определим него.
Предполагам,че се интересувате от това,защото Алкокоденът,всъщност е определял и продължителността на живота. Сега,руснаците имат интересно виждане за хилег и антихилег,но според мен или преводите не са точни или те имат друго предвид.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #496 -: Октомври 25, 2009, 01:48:14 pm »
Интересува ме дали астро.ком изчислява правилно аспектите, в смисъл четох, че се дава до 5 градуса в синастрия и до 10 в натален хороскоп, като ми пише 8,05а градуса квадратура ли е?! и какво значат буквичките  а и s след градусите, и пред някои градуси има минус  :D
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #497 -: Октомври 25, 2009, 01:56:15 pm »
и какво значат буквичките  а и s след градусите

Апликация и сепарация, т.е. сходящ или разходящ аспект.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #498 -: Октомври 25, 2009, 02:11:23 pm »
О всичко за хилег и антихилег най-добре разбрах,че са все още голяма лъжица за мойта уста,т.е.разбрах,че нищо не разбрах :)А и май нямат голяма астрологична стойност,щом много много не за застъпени в коментарите във форума-да не си блъскам главата излишно

*

Helo

« Отговор #499 -: Октомври 25, 2009, 02:36:59 pm »
Кое дава на човек любов към четенето на книги и към придобиването на много информация, освен Близнаци? Те и Водолеите май са много любопитни и търсят много информация.

« Последна редакция: Октомври 25, 2009, 04:42:43 pm от Helo »