Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330259 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #500 -: Октомври 25, 2009, 02:50:12 pm »
А и май нямат голяма астрологична стойност,щом много много не за застъпени в коментарите във форума

Да нямат астрологична стойност и да не се работи с тях са две различни неща. Този форум нито е представителна извадка, нито референтна рамка или коректив за практиката на астролозите в България.
Спор няма, това е доста специфична материя и не всекиму е нужна и интересна. А и не може да се отрече, че някои от концепциите, застъпени в класическата астрология, намират все по-малко приложение в съвременната практика. Човешкото съзнание непрекъснато еволюира, а с него се променят и приоритетите, целите, интересите...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #501 -: Октомври 25, 2009, 04:47:00 pm »
Важни точки:
1.Асцендент
2. Хилег
3. Алкокоден
4. Управителя на хороскопа
5. Слънце
6. Луна

Алкокоденът е най-издигната планета в хороскопа, най често владетел на знака,в който стои Хилегът.Не е необходимо Алкокоден да стои сам в своя знак и други места на дойстойнство, най -важно е да е силен в знака, в който стои Хилега. Хилега дава общо указание за жизнеността и за възстановяването на здравето след болести, а Алкокодена е дарител на годините на живота.

http://astrosite.org/forum/index.php?topic=2612.20

*

Lillie

• 30532
« Отговор #502 -: Октомври 25, 2009, 04:48:07 pm »
извинявай, ама.....усещаш ли колко надменно звучиш?!!  :o

Единственото, което исках да кажа, е че не може току-така да се затрият значимостта и значението на една астрологична техника, само защото не намира приложение в този или онзи форум. Или само защото във форума преобладаващото мнозинство са привърженици на модерната астрология, каквато съм и аз, признавам. Фактът, че не използваме определени техники, не ги отхвърля. А пък и като се има предвид, че въпросната техника се е използвала предимно за определяне продължителността на човешкия живот, което в съвременната астрология вече не е приоритет, нормално е да не намира приложение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #503 -: Октомври 25, 2009, 04:52:25 pm »

Абе, ти май виждаш надменност навсякъде. Ти ли беше тази, която наскоро и мен ме обяви за надменна?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #504 -: Октомври 25, 2009, 04:54:53 pm »
Ето тук има статийка по въпроса за определянето на Хилег и Алкокоден, на английски:
http://www.cieloeterra.it/eng/eng.index.html

Но се сещам, че някой от съфорумците беше постнал аналогична статия в превод на български или писана от български астролог.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #505 -: Октомври 25, 2009, 05:16:14 pm »
Ето тук има статийка по въпроса за определянето на Хилег и Алкокоден, на английски:
http://www.cieloeterra.it/eng/eng.index.html

Но се сещам, че някой от съфорумците беше постнал аналогична статия в превод на български или писана от български астролог.

ВЪзможно ли е в този линк да има вирус?  :o Внимателно го отворете, защото ми излезна предупреждение и нещо започна да се даунлоудва.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #506 -: Октомври 25, 2009, 05:18:46 pm »
Странно.  :o
При мен нищо не излиза, а съм едновременно и с антивирусна, и с файеруол.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #507 -: Октомври 25, 2009, 05:21:17 pm »
...пак добре че не каза, че реакцията ми се дължи на марса в лъв.

А какво общо има Марс в Лъв с реакциите ти? Извинявай, не ти познавам картата, за да правя такива изказвания.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #508 -: Октомври 25, 2009, 05:21:52 pm »
При мен се отваря но само на италиански-английската версия-не

*

Lillie

• 30532
« Отговор #509 -: Октомври 25, 2009, 05:26:32 pm »
Тогава от заглавната страница, която е на италиански, кликваш върху отметката English и избираш в табличката със заглавия, която ще се появи, "Some considerations about hyleg and alcochoden".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #510 -: Октомври 25, 2009, 05:28:48 pm »
не пожела да го зареди през Модзила. С Интернет Експлорър няма проблем. Английската версия си е дадена по подразбиране в линка на Лили, затова като прокараш мишката отгоре не се държи като хиперлинк, каквито са френската и италианската.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Helo

« Отговор #511 -: Октомври 25, 2009, 06:33:42 pm »

Абе, ти май виждаш надменност навсякъде. Ти ли беше тази, която наскоро и мен ме обяви за надменна?

не надменна, по- скоро беше глупаво да казваш, че в сайта на Пими има доста глупости, без да се обосновеш..от глупост до надменност има голяма разлика и тя се дължи на количеството знания, които е натрупал човек явно, ако не са подплатени с мъдрост и човеколюбие..така че репликата за надменноста си я запазвам за теб за в близко бъдеще, като гледам как поглъщаш наред, без да подбираш инфо  ;)

Отварям голяма зинала паст, за да погълна каква да е информация. Радвай се, че не пия мозъци, защото щях да започна с твоя за аперитив. Но само за аперитив! Бас държа, че изобщо няма да мога да се нахраня с твоя мозък. Ахм!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #512 -: Октомври 25, 2009, 06:43:59 pm »
Хайде, така и очаквах, да влезе тежката артилерия - Марс и Сатурн - в действие.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #513 -: Октомври 25, 2009, 06:50:48 pm »
Хайде, така и очаквах, да влезе тежката артилерия - Марс и Сатурн - в действие.  :)

Ти си под влияние на Марс, нали си Овен! И асцендент Скорпион.

А какво имаш в 1-ви дом?

Не само, че не влизаш в противоречие с другите, ами и гледаш да замазваш нещата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #514 -: Октомври 25, 2009, 07:00:23 pm »
А какво имаш в 1-ви дом?

Изгряващ Уран откъм 12 дом.
Нептун ми е в края на първи дом по Плацидус, но по Кох е на К2, хвърля тригони към три лични планети.
Марс в Риби, няма нито един напрегнат аспект, само тригони.
Така че филмът с вечните кавги и противоречия мисля, че не е мой. Но често се опитват да ме вкарват в такива филми, това го знам.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #515 -: Октомври 25, 2009, 07:48:12 pm »

не случайно израза е ''тъпа крава'', а не ''тъп лъв'', но ти продължавай да преживяш..  ;D

Прегледах набързо постовете ти от профила ти. Оказва се, както и предполагах, че с нищо не допринасяш за развитието на форума, защото не пишеш за астрология. Явно си тук само, за да търсиш с кого да се заяждаш и да излееш неудовлетвореността си от живота. Ти да не си енергиен вампир? Всички бягат от теб, защото си злобна и затуй ръсиш злоба и "мъдри мисли" по форумите, без да се интересуваш каква е темата - важното е натрупаното неудовлетворение да се излеее някъде.

Що не ходиш при психотирапевт, вместо да занимаваш хората със злобата си?

*

Mia21

• 2502
« Отговор #516 -: Октомври 25, 2009, 09:34:27 pm »
Хайде, така и очаквах, да влезе тежката артилерия - Марс и Сатурн - в действие.  :)

Само да не се намеся и аз,че освен тази "екстра" къде я имам,утре ми е и точната квадратура на тр.Марс с Уран,същевременно и възврат на Марс... ;)
Направо мога да експлоадирам. ;D ;D ;D :-*

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #517 -: Октомври 26, 2009, 08:08:39 am »
Намесвам се,не за да защищавам някого,а просто установих,че аз съм твърде руса,за да схана,че Лили е обидила някого??? Не видях нищо надменно в поста и. Относно Алкокоден и Хилег,преиздадоха книгата с преводи на Валдемар Безиссар,което е псевдоним на Грузинев и там има обяснено кое как се изчислява.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #518 -: Октомври 26, 2009, 09:27:17 am »
   Хело, голяма си сладурана с тоо език и тия рога  ;D ;D ;D. Все успяваш да ме разсмееш. Не знам но на мен ми става весело като ти чета постовете, хеле от време на време като прибавиш по някоя друга крава, за да онагледи нещата....Ама между другото имаше тема КЕЧ - та пишете там - кой крив кой прав....Няма такива, всеки за себе си е прав....

*

Helo

« Отговор #519 -: Октомври 26, 2009, 10:32:37 pm »

досега не се заяждах, ти ми налетя, защото явно имаш нужда..виждам, че добре си се описала, но си го проектирала върху мен, дано да ти е олекнало :)
иначе се надявах да се замислиш върху думата ''преживяне''..нали знаеш как кравите лапат лакомо по цял ден, но не могат да го смилат в този вид, затова нощем си повръщат храната в устата и я преживят, за да стане усвояема..отделно имаме феномена - крава- умряла от преяждане с люцерна, да, толкова са лакоми и безмозъчни, че преяждат, подуват се и им се пръскат вътрешностите..понякога помага да им се пробие дупка в корема, за да излезе въздуха, но повечето умират..ако се чудиш откъде ги знам тези неща- от обща култура..как да ти кажа...с течение на живота човек натрупва едни наглед незначителни факти, които са като като храносмилателни ензими обаче- помагат за смилането на това, от което други по- лакоми се пръскат..виждала съм хора, полудели от учене, много е жалко, наистина..
когато някой работи с хора, трябва да разбира от всичко, дори и от крави  ;)
 а не ми отговори на въпроса- ти кога ще започнеш да преживяш??