Здравей Гост

"ОТРАБОТВАНЕ НА АСПЕКТИ"

• 183 Отговора
  • 30422 Прегледи
*

Nebesna

Re:"ОТРАБОТВАНЕ НА АСПЕКТИ"
« Отговор #40 -: Юни 27, 2009, 09:40:49 pm »
Е пък, няма да си слагам етикети, Я!

Ми браво, докарахме те се пак донекъде.  :P
А сега ми кажи като не се етикетираш, кое е пък онова, което нема как да промениш?  :P :P
Щото си толкова сигурна, че има неща, които не можеш да промениш, а етикети не щеш да слагаш, тогава как знаеш кое е непроменимото в теб?

От Водолей не мога да стана Лъв, например. Немам ни една планета в огнен знак. Можем да "работим" само с това, което ни е дадено.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #41 -: Юни 27, 2009, 09:51:49 pm »
Що не можеш да станеш лъв, щото си пробвала и не е станало досега или щото си чела, че не става? Аз съм абсолютно убедена, че винаги може да се изкопчи от всяка една карта каквото ти потрябва, независимо колко го нема на първо четене.
Кво като немаш планета там, нали тия знаци се управляват от планети, де се некъде в картата се намират и се правят аспекти с други планети?

Аз цел живот съм била самостоятелна и пробивна, сега на преклонна възраст пробвам да се извъртя и да стана държанка, е така, на инат.  ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #42 -: Юни 27, 2009, 09:54:19 pm »
Кайли..,ще ме умориш тази вечер.... ;D

*

Helo

« Отговор #43 -: Юни 27, 2009, 09:54:24 pm »
Е най-общо казано
стресиращ аспект на сатурн със слънце/луна би се отработил чрез ' налагане на ограничения'' в емоционален план.

стресиращ аспект на уран със слънце/луна би се отработил чрез ''адекватна реакция в екстремни условия'', демек или ще ставаш човек или ще те гази влак.

стресиращ аспект на плутон със светилата - може би налага вътрешна 'необратима' трансформация в мисъл, желания и т.н. налага човек да промени из основи съзнанието, иначе си остава аптал.

стресиращ аспект на нептун със светилата - как би се отработил?  Нещо като да живеем в алиса страната на чудесата. Тук трябва да се научим да бъдем малко реалистични без големи очаквания.
Аз така си ги обеснявам. Очаквам да ме поправите.

Не си споменала за Марс! Кажи за опозицията Марс-Слънце например или като цяло за стресиращите аспекти на Марс със светилата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Юни 27, 2009, 09:56:35 pm »
Най-общо и с ясното съзнание, че без целата карта не се гледа, какво прави човек с опозициция слънце-луна и цялото това в тауквадрат с Плутон.

Имах предвид, че такива конфигурации се проработват чрез външни обстоятелства, чрез сблъсъка ни със сили, идващи отвън, и енергии, напиращи отвътре. С други думи, на езика на юнгианската психология, имаме сблъсък на потиснати подпрагови съдържания vs. "рационалния" ум, който се манифестира посредством външни обстоятелства. Кайли, ти знаеш, че една абстрактна идея може да се манифестира в материята по безброй различни начини, стига да се научим да различаваме тези неясни на пръв поглед знаци и да се вслушваме в скритито послание, което носят...

Днес, например, минавайки покрай един казан за боклук, отрупан с мухлясали овехтели дрехи и разлагащи се от жегата остатъци от храна, на фона на една "елитна" улица с паркирани на всяка крачка джипове и лъскави коли, се замислих върху този контраст... Един клошар тършуваше из кофите, а до него се беше излегнало краставо куче с доста жалък вид, около което кръжаха мухи, привлечени или от миризмата на разлагащия се боклук, или от струпеите по кожата на животното... И си казах, че тази тъжна гледка всъщност е въплъщение на идеята за безизходност... Усещането за безизходност, в което живее цял един народ.
Днес съм избрала, съзнателно или не, да видя по-грозните страни на живота, утре мога да избера да видя по-красивите. Една от тях може да бъде, да речем, омайният аромат на разцъфнали липи, на който се наслаждавам всяка вечер на отворен прозорец, а през деня - полъхът на морски бриз с леко доловим мирис на разгорещен пясък...
Това беше метафора, просто един начин да опиша усещането и двете светила да са ти в твърд аспект с Плутон.  :-[

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #45 -: Юни 27, 2009, 09:56:57 pm »
Що не можеш да станеш лъв, щото си пробвала и не е станало досега или щото си чела, че не става? Аз съм абсолютно убедена, че винаги може да се изкопчи от всяка една карта каквото ти потрябва, независимо колко го нема на първо четене. Кво като немаш планета там, нали тия знаци се управляват от планети, де се некъде в картата се намират и се правят аспекти с други планети?  ;D

Що не мога да стана Лъв? Ами щото Слънцето- властелин на Лъва ми е заточено във Водолей! Не се чувствам удобно по лъвски.

Цитат
Аз цел живот съм била самостоятелна и пробивна, сега на преклонна възраст пробвам да се извъртя и да стана държанка, е така, на инат.

Е-еееее! Желая ти успех в новото ти предизвикателство. Може пък да имаш скрити, непроработени заложби, знае ли човек?

*

missKapriz

« Отговор #46 -: Юни 27, 2009, 10:04:57 pm »
Аз даже и не знаех че може да си отработваме лошотията :).Обаче при мен съдбата се намеси и ме принуди да сваля гарда-живота ме беляза и просто ценностите ми се промениха,и даже незнам дали са ми толкова променени,колкото ми е изгодно да си мисля...И честно казано преди по се харесвах...малко сложно го обясних май,но мисълта ми е,че може би трябва да усещаш недостатъците в характера си като такива за да искаш да ги промениш,обаче пък си мисля че ако не го сториш,наистина си носиш последствията...Ей за това ми е интересна астрологията-за да опозная себе си и околните отвътре така да се каже.
« Последна редакция: Септември 08, 2009, 09:03:25 am от missKapriz »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #47 -: Юни 27, 2009, 10:06:26 pm »
Най-общо и с ясното съзнание, че без целата карта не се гледа, какво прави човек с опозициция слънце-луна и цялото това в тауквадрат с Плутон.

Имах предвид, че такива конфигурации се проработват чрез външни обстоятелства, чрез сблъсъка ни със сили, идващи отвън, и енергии, напиращи отвътре. С други думи, на езика на юнгианската психология, имаме сблъсък на потиснати подпрагови съдържания vs. "рационалния" ум, който се манифестира посредством външни обстоятелства. Кайли, ти знаеш, че една абстрактна идея може да се манифестира в материята по безброй различни начини, стига да се научим да различаваме тези неясни на пръв поглед знаци и да се вслушваме в скритито послание, което носят...

Единственото им хубаво нещо е,че стават супер странни неща и понякога резкия хаус,който се създава,води до нещо градивно.Не зная дали е точно заради тези положения,но го има и този момент.Или може би нещо друго ме спасява... :-\

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #48 -: Юни 27, 2009, 10:07:05 pm »
Девойки, аз требе се паркирам, що утре сабахлем съм пак в работата, коя уж напускам, шефа се омете на морето, заплата не споменава, аз държа парите в касата, той не пита как ги разпределям, в чудо съм се видела, аз требе напускам, той се прави на три и половина и дума не обелва за пренасочване на задълженията ми, в интерес на истината гледа да се не мерка в офиса, като е тук, да не ме дразни. Аз, която цел живот съм контролирала всички ситуации, сега напук съм се отпуснала по течението - е пак проработка, въпреки че не знам на какво точно.
Лили, интересна аналогия на въпросния аспект, дъщеря ми го има.
Небесна, зае*и тия планети, бе душко, всичко това са умствени спекулации, сама се форматираш. Кога ли ще те извадя от равновесие да изревеш по лъвски и да уплашиш целата гора тук.
 :P
Ариведерчи и до утре.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Юни 27, 2009, 10:08:51 pm »
ако някой му се занимава да ми посочи кои са ми най-лошите аспекти,които трябва да проработя.

Няма "лоши" аспекти, има по-трудни и по-леки.
Работейки върху трудните аспекти, се свързваме с онази сила в нас, която ни помага да се справяме с предизвикателствата в живота и да израстваме чрез научаване на определени уроци...  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #50 -: Юни 27, 2009, 10:09:27 pm »
Небесна, зае*и тия планети, бе душко, всичко това са умствени спекулации, сама се форматираш. Кога ли ще те извадя от равновесие да изревеш по лъвски и да уплашиш целата гора тук.
 :P
Ариведерчи и до утре.

Това беше върха на сладоледа!!! Ха-ха-ха!!!

Просто си представих Небесна в ролята на Лъвица как ни плаши тука... ;D то няма как да стане.
« Последна редакция: Юни 27, 2009, 10:13:36 pm от Asla »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #51 -: Юни 27, 2009, 10:13:02 pm »
Стига с тея уроци,бре.Цел живот научаване нямат.Пфууууу......... ;D

*

missKapriz

« Отговор #52 -: Юни 27, 2009, 10:16:12 pm »

Работейки върху трудните аспекти, се свързваме с онази сила в нас, която ни помага да се справяме с предизвикателствата в живота и да израстваме чрез научаване на определени уроци...  :)
[/quote]
Проблема е че преди като уж бях по-лоша по-добре се справях -сега все повече губя интерес към всичко...И аз не знам вече как да си помогна,какво да поправям и какво да запазвам

*

Mia21

• 2502
« Отговор #53 -: Юни 27, 2009, 10:22:16 pm »

Проблема е че преди като уж бях по-лоша по-добре се справях -сега все повече губя интерес към всичко...И аз не знам вече как да си помогна,какво да поправям и какво да запазвам
[/quote]

При квадратура и опозиция на Сатурн към Уран човек се сблъсква с препятствия и ограничения. Трудно се прилагат творчески и научни идеди. Неочаквани трудности и превратности на съдбата възникват в бизнеса, кариерата. Няма условия за да се реализират личните цели и желания. Периодът не е благоприятен за обединяване или работа с групи и организации. Появяват се неочаквани неблагоприятни фактори. Възможни са трудности от юридически характер свързан с партньори и съмишленици.

Е...,намерих го най-после!Заради това ли на никой не му се говореше... ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #54 -: Юни 27, 2009, 10:23:47 pm »

Картата, която си сложила, в кой руски сайт си я правила? Не ми се струва много точна. По-добре я направи в астро.ком.

*

Nebesna

« Отговор #55 -: Юни 27, 2009, 10:31:45 pm »

При квадратура и опозиция на Сатурн към Уран човек се сблъсква с препятствия и ограничения.

Струва ми се, че преди време, когато ти казах да не взривяваш мостове, имах предвид точно негативния аспект на Уран със Сатурн, а ти си останала с впечатление, че визирам Марс с Уран. Общо взето и Сатурн и Уран са свързани с възприемането на времето и с нашия биологичен часовник. Сатурн забавя времето, а Уран го забързва. Оттук идват всичките проблеми. Този аспект трябва да те научи да станеш по-организирана от една страна, а вторият урок, който трябва да научиш е да бъдеш последователна, въпреки превратностите. Аз имам опозиция между Сатурн и Уран в картата си и нея я проработвам още. Този е най-трудния аспект в картата ми (квадратурите "ряпа да ядат пред опозициите).

*

missKapriz

« Отговор #56 -: Юни 27, 2009, 10:36:21 pm »
непоследователна-абсолютно вярно,сега го осъзнавам....а кога свършва този лош период за мен?

*

Nebesna

« Отговор #57 -: Юни 27, 2009, 11:01:50 pm »
непоследователна-абсолютно вярно,сега го осъзнавам....а кога свършва този лош период за мен?

Чакай сега! Не ставаше дума за теб, а за Мия. Отговорила съм на неин цитат.
Тук не говорим за периоди, а за това кой до каква степен е успял да отработи негативните аспекти в наталната си карта. Думата "негативни" е употребена условно.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #58 -: Юни 27, 2009, 11:10:39 pm »

При квадратура и опозиция на Сатурн към Уран човек се сблъсква с препятствия и ограничения.

Струва ми се, че преди време, когато ти казах да не взривяваш мостове, имах предвид точно негативния аспект на Уран със Сатурн, а ти си останала с впечатление, че визирам Марс с Уран. Общо взето и Сатурн и Уран са свързани с възприемането на времето и с нашия биологичен часовник. Сатурн забавя времето, а Уран го забързва. Оттук идват всичките проблеми. Този аспект трябва да те научи да станеш по-организирана от една страна, а вторият урок, който трябва да научиш е да бъдеш последователна, въпреки превратностите. Аз имам опозиция между Сатурн и Уран в картата си и нея я проработвам още. Този е най-трудния аспект в картата ми (квадратурите "ряпа да ядат пред опозициите).

Благодаря ти,Небесна!Не можеш да си представиш колко важни и полезни за мен са съветите,които ми даваш.Дълго време ще ги помня. Това го усещам,но не зная как да се справя с него и не съм убедена,че точно това е причината,но сега когато ти ми го казваш...

*

Mia21

• 2502
« Отговор #59 -: Юни 27, 2009, 11:16:40 pm »
Непоследователна ли?!В какво?!Наистина ли съм такава?В повечето случаи довършвам нещата,сериозен човек съм,или за личния ми живот става дума... :-\
А тогава другата квадратура Марс-Уран какво означава?