Да му се не види, писах цял час и уж ги изпратих творбите ми пък не са излезнали, и това ако не е каръщина, тези словоизлияния дето ги писах няма да мога пак да ги съчиня.Пфу сега ще го давам накратко.Та за напрегнатите аспекти на Венера-Марс,Венера-Сатурн и опозициите 1-7дом.Та и трите наща засягат темата за взаимоотношенията, та това означава,че може да има конфликт в самия човек между женското и мъжкото начало и че това може да направи човека вечно недоволен от хората около него, вечно да се търсят недостатъци, което може да бъде и проециране у другите.Отделно Венера-Сатурн може да бъде и един капризен индивид ,който има вътрешен страх да не бъде изоставен,да не може да изразява чувствата си. Опозицията Венера -Сатурн наистина доста често дава и привличане на хора с голяма разлика във възраста.Като една моя приятелка с този аспект която ми се жалваше един ден,че не е имала до сега нито една връзка с човек на нейната възраст и всички са били с поне десетина години по- големи от нея. А аз си мисля,че с такъв човек тя не би била щастлива.И според мен това е една от положителните прояви на този аспект.Мисля ,че в книгата "Сътбата като шанс"четох нещо подобно.Беше даден пример със аспекта Марс квадрат Сатурн и за принципите на двете планети,че човек за да може да интегрира по положителен начин този аспект може да се занимава с карате. В случая Венера/любов, партньорство/ и Сатурн/ ,зрялостстарост/
Одеве си го бях написала по-хубаво

Другото което бях писала беше пример от моята карта.Имам Уран квадрат Марс.Та значи в по -младежките си години не съм се съобразявала с никой дори с майка си,каквото си наумех това правех+не крия малко егоизъм.Сега като имам дете егоизма ми в никакъв случай не мога да го сравнявам с това което съм била а със властен и егоцентричен съпруг се научих да се съобразявам / нещо от сорта:като не си си научил сам урока ,някой ще те научи.Демек как го искаш, по лесния начин или по трудния?/
Тъй като Марс е и сексуална планета има връзка и с това ,но това няма да го кажа.Не че имам проблеми със споделянето но... ако някой пита може пък и да мъцна.
Другото ,което исках да питам за това,което писа Небесна по-нагоре в темата,че когато две планети са в квадратура по градуси но са в тригонални знаци, нямало квадратура.Иикам да питам защо?Чела съм нещо по темата реди време но не мога да си спомня дословно.Мисля,че беше нещо от сорта ,че при такива случаи квадратурата не е толкова натоварваща но не и че ще липсва.Аз например имам Плутон в Дева в първи дом стационарно-директен,фокусна точка на тао квадрат ,като опозицията е между Венера и Юпитер ретроградни съответно в Рак и Козирог.И въпреки че тази тао квадратура е между знаци които са по стихия в тригон и секстил, аз си я усещам доста яко някой път и не мога да кажа,че я няма.Все още не съм си я отработила, а само се боря с нея периодично.Някой да има идеи за отработване на квадрат Венера -Плутон?