Здравей Гост

"ОТРАБОТВАНЕ НА АСПЕКТИ"

• 183 Отговора
  • 30367 Прегледи
*

Helo

Re:"ОТРАБОТВАНЕ НА АСПЕКТИ"
« Отговор #80 -: Юни 28, 2009, 12:51:10 pm »

Отрицателното според мен идва от това, че двете планети са в опозиция. Тя предполага доста трудности в любовта, особено на младини. И аз мога да го потвърдя от личен опит.

Ще ми кажеш ли повече за това и за размяната на ролите?  ::)

Помисли сама и ще се сетиш, че Марс изразява мъжкия принцип,
а Венера женския- но се намира в партньорския дом...
Не може да се тъкува изолирано само един аспект от цялата карта,
но ако го потвърждава Слънцето и др...... може би ти си по-силната
личност.... Вероятно с възрастта ще осъзнаеш силата, която ти е
дадена и за какво ти е дадена  ;)

Хм! Не знам за каква сила говориш. Както всичи жени, така и аз харесвам мъже със силен дух. Но не може за всяка жена да има по един силен мъж, нали!  ;)  :P Няма толкова материал.  ;D  ;D  ;D  ;D Пък дори и да не е чак толкова силен, ще взема каквото има, стига да ми харесва. Обаче аз не се влюбвам толкова лесно и трудно си харесвам мъж. А като харесам един това ме държи доста време.

Освен това честичко само един поглед ми трябва, за да преценя човека от всичките му страни, включително и комплексите, така че не мисля, че ще е лесно да ме измамят. Затова и трудно се лъжа. Като харесам някого ще го харесам такъв, какъвто е. Понякога интуицията ми подсказва някои неща за човека и лесно разкривам страховете им.

Забравих да добавя и че хороскопът ми показва и че харесвам по-възрастни мъже. Така е. Харесвам 40-годишни ... но неженени.  ::) Това също е проблем, защото незнайно защо ме мислят за доста малка за тях.

Ако искаш погледни тук аспектите. Не знам дали имам сила, пък и може да не ми е дадена за любовта, така ли?

http://astro.cafeastrology.com/cgi-bin/astro/natal?member=&recalc=&name=&sex=t&d1day=17&d1month=5&d1year=1984&d1hour=18&d1min=3&citylist=Ruse%2C+Bulgaria&lang=en
« Последна редакция: Юни 28, 2009, 01:05:19 pm от Helo »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #81 -: Юни 28, 2009, 01:22:16 pm »

Хм! Не знам за каква сила говориш. Както всичи жени, така и аз харесвам мъже със силен дух. Но не може за всяка жена да има по един силен мъж, нали!  ;)  :P Няма толкова материал.  ;D  ;D  ;D  ;D Пък дори и да не е чак толкова силен, ще взема каквото има, стига да ми харесва. Обаче аз не се влюбвам толкова лесно и трудно си харесвам мъж. А като харесам един това ме държи доста време.

Освен това честичко само един поглед ми трябва, за да преценя човека от всичките му страни, включително и комплексите, така че не мисля, че ще е лесно да ме измамят. Затова и трудно се лъжа.Като харесам някого ще го харесам такъв, какъвто е.

Забравих да добавя и че хороскопът ми показва и че харесвам по-възрастни мъже. Така е. Харесвам 40-годишни ... но неженени.  ::) Това също е проблем, защото незнайно защо ме мислят за доста малка за тях.

По това,че не се влюбваш лесно и те държи дълго време си приличаме.И моята Венера е в Телец,но е в 11-ти.Падам си по красивите и колкото и зле да звучи по материално обезпечени мъже.Ако не е едното,поне да е другото,а най-добре и двете.Като преоритет ми е по-скоро физическата красота.Поне си го признавам....
Колкото до това,че харесваш 40-годишните,по-възрастните мъже,според мен идва от друго.

*

Helo

« Отговор #82 -: Юни 28, 2009, 01:24:19 pm »
Колкото до това,че харесваш 40-годишните,по-възрастните мъже,според мен идва от друго.

От кое? Казвай смело, аз не се обиждам лесно.  ;)   ;D Определено не мисля, че идва от бащата.  ;)

Но имай предвид и че е записано в хороскопа ми.
« Последна редакция: Юни 28, 2009, 01:28:24 pm от Helo »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #83 -: Юни 28, 2009, 04:54:44 pm »

От кое? Казвай смело, аз не се обиждам лесно.  ;)   ;D Определено не мисля, че идва от бащата.  ;)

Това го казвам на базата на моята Венера,при мен как е.И твоята е в Телец,но в друг дом,все пак е различно.Ще се опитам,но не мога да видя картата ти,не ми се отваря.

« Отговор #84 -: Юни 28, 2009, 05:00:45 pm »

От кое? Казвай смело, аз не се обиждам лесно.  ;)   ;D Определено не мисля, че идва от бащата.  ;)

Извинявайте,че се намесвам. :-[
Привличането от по-възрастни мъже може би идва от положението на Венера и Сатурн.Имат ли аспект двете планети?Къде са разположени в радикса?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #85 -: Юни 28, 2009, 05:08:56 pm »
Има опозиция Венера-Сатурн точно в 7/1 дом,както и упр на 7 дом-Марс в съвпад със Сатурн  ;)

« Отговор #86 -: Юни 28, 2009, 05:11:30 pm »
Има опозиция Венера-Сатурн точно в 7/1 дом,както и упр на 7 дом-Марс в съвпад със Сатурн  ;)
Ами те това е ключа ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #87 -: Юни 28, 2009, 06:18:40 pm »
Имам доста напрегнати аспекти в натала си. Отработването на някои, според мен не доведе до по-добро.
Какво точно имам впредвид: Марс в 4 дом в скорпион в квадрат със Слънце във водолей в 7 дом, Марс в квадрат с Луна в лъв в 1 дом, като Слънце-Луна са в опозиция.
Станах по-"консенсусна", това се отрази на личната ми успеваемост по негативен начин. Ако преди бях като таран и успявах, като за сметка на това не ме долюбваха много-много, сега съм приемлива (но пак не толкова харесвана) и.....реализирането на целите ми страда. :(

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #88 -: Юни 28, 2009, 06:58:26 pm »
Това е временно състояние а ти не спирай дотук. Ще се научиш да си реализираш целите ма по много по-фин начин. И тогава ще реализираш повече цели, отколкото си могла преди с рогите напред.

*

Helo

« Отговор #89 -: Юни 28, 2009, 07:00:48 pm »

От кое? Казвай смело, аз не се обиждам лесно.  ;)   ;D Определено не мисля, че идва от бащата.  ;)

Това го казвам на базата на моята Венера,при мен как е.И твоята е в Телец,но в друг дом,все пак е различно.Ще се опитам,но не мога да видя картата ти,не ми се отваря.

Виж тази дали се отваря.

http://img191.imageshack.us/img191/3411/astro.gif

*

Asol

• 4140
« Отговор #90 -: Юни 28, 2009, 07:21:20 pm »
Kaily,  то това звучи прекрасно, ама фактически как се проявява  ???  Въпросът не е в целите, а в точните за човека цели, а и точното време не е без значение. Така поне си мисля аз. Иначе към въпроса на темата: няма какво да се отработва, всичко опира до приемане. Човек не може да избяга от себе си, а и няма човек който да няма напрегнати аспекти. Съвършени неща няма и в този ред на мисли при срещата на различни и подходящите за даден момент от време хора,  се натиска някакво бутонче и "светва" лампичката и съответно всеки сам си прави изводите какво може да "поизглади", а не да променя. 

*

kaily

• 5145
« Отговор #91 -: Юни 28, 2009, 07:23:53 pm »
Ми фактически така се проявява, натрупва се с вътрешно мълчание и промени. В един момент се оказваш много по-могъщ и можеш да кажеш: Да бъде!
И то бъде.
Да се бориш с рогите напред...съдбата е борба на глупавите.
Господ като рече Да бъде!, дали се бори с рогите напред? И дали е неговото, като се смята за толкова отстъпчив?

*

kaily

• 5145
« Отговор #92 -: Юни 28, 2009, 07:24:44 pm »
И темата за непромените я нищехме май снощи. Ти отговори ли си на въпроса: "Кой съм аз?", че да знаеш, че не можеш да промениш това аз?

*

123

« Отговор #93 -: Юни 28, 2009, 07:49:36 pm »
Имам доста напрегнати аспекти в натала си. Отработването на някои, според мен не доведе до по-добро.
Какво точно имам впредвид: Марс в 4 дом в скорпион в квадрат със Слънце във водолей в 7 дом, Марс в квадрат с Луна в лъв в 1 дом, като Слънце-Луна са в опозиция.
Станах по-"консенсусна", това се отрази на личната ми успеваемост по негативен начин. Ако преди бях като таран и успявах, като за сметка на това не ме долюбваха много-много, сега съм приемлива (но пак не толкова харесвана) и.....реализирането на целите ми страда. :(

затова напоследък уважавам индийската астрология, която е доста по-конкретна, неизбежна и точна...не философска, не че имам нещо против философията
цитат: ако някой е роден роза, защо трябва да му изрежем бодлите - напълно съгласна
всеки се ражда с определен потенциал и слабости, ако се опиташ да превъзпиташ слабостите и да ги "отработиш" се получава следното: нито ги отработваш напълно, едновременно с това губиш излишна енергия, която би могъл да вложиш в развиване на потенциала - изключително глупаво :-[
всеки е предназначен за нещо и по-добре да се опита да разбере какво е това и да го следва, вместо да се прави на такъв какъвто не е - нищо добро не излиза от това /споделено от личен опит/

*

Helo

« Отговор #94 -: Юни 28, 2009, 08:01:00 pm »
Ей тук намерих интересни неща за опозициите и как се проявяват опозициите към различните планети. Има и съвети как да се противодейства. Какво мислите за този материал?  ???

http://pims.ucoz.net/publ/39-1-0-185

*

Nebesna

« Отговор #95 -: Юни 28, 2009, 09:26:02 pm »
Ей тук намерих интересни неща за опозициите и как се проявяват опозициите към различните планети. Има и съвети как да се противодейства. Какво мислите за този материал?  ???

Веднага си личи, че Пимито е превеждала от руски, обаче кой е източникът, не е посочила.

*

Helo

« Отговор #96 -: Юни 28, 2009, 10:08:40 pm »
Ей тук намерих интересни неща за опозициите и как се проявяват опозициите към различните планети. Има и съвети как да се противодейства. Какво мислите за този материал?  ???

Веднага си личи, че Пимито е превеждала от руски, обаче кой е източникът, не е посочила.

Но мислиш ли, че това, което пише е вярно?

Например за опозицията Венера-Сатурн, която аз имам пише че когато човек се съсредоточава вътрешно и потъва в себе си или се натоварва със сериозна работа, това водело до активизация на Венера във външния живот. Появявали се гости, поклонници и други подобни. Аз от личен опит мога да кажа, че НЯМА такова нещо.  ???  Колкото до поклонниците, всяка жена си има такива, ама това не означава непременно, че в живота й има любов, нали.

*

kaily

• 5145
« Отговор #97 -: Юни 28, 2009, 11:15:16 pm »
Айде като сичките сте толкова печени, кажете ми що на мен все ми се повтаря аспект Сатурн Венера съвпад във връзките с малки вариации.
Кво означава това?
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,835.msg11017.html#msg11017
Е тука вижте от мамка му и прасе надолу.

« Отговор #98 -: Юни 29, 2009, 12:03:53 am »
Да му се не види, писах цял час и уж ги изпратих творбите ми пък не са излезнали, и това ако не е каръщина, тези словоизлияния дето ги писах няма да мога пак да ги съчиня.Пфу сега ще го давам накратко.Та за напрегнатите аспекти на Венера-Марс,Венера-Сатурн и опозициите 1-7дом.Та и трите наща засягат темата за взаимоотношенията, та това означава,че може да има конфликт в самия човек между женското и мъжкото начало и че това може да направи човека вечно недоволен от хората около него, вечно да се търсят недостатъци, което може да бъде и проециране у другите.Отделно Венера-Сатурн може да бъде и един капризен индивид ,който има вътрешен страх да не бъде изоставен,да не може да изразява чувствата си. Опозицията Венера -Сатурн наистина доста често дава и привличане на хора с голяма разлика във възраста.Като  една моя приятелка с този аспект която ми се жалваше един ден,че не е имала до сега нито една връзка с човек на нейната възраст  и всички са били с поне десетина години по- големи от нея. А аз си мисля,че с такъв човек тя не би била щастлива.И според мен това е една от положителните прояви на този аспект.Мисля ,че в книгата "Сътбата като шанс"четох нещо подобно.Беше даден пример със аспекта Марс квадрат Сатурн и за принципите на двете планети,че човек за да може да интегрира по положителен начин този аспект може да се занимава с карате. В случая Венера/любов, партньорство/ и Сатурн/ ,зрялостстарост/
     Одеве си го бях написала по-хубаво :)
    Другото което бях писала беше пример от моята карта.Имам Уран квадрат Марс.Та значи в по -младежките си години не съм се съобразявала с никой дори с майка си,каквото си наумех това правех+не крия малко егоизъм.Сега като имам дете егоизма ми в никакъв случай не мога да го сравнявам с това което съм била а със властен и егоцентричен съпруг се научих да се съобразявам / нещо от сорта:като не си си научил сам урока ,някой ще те научи.Демек как го искаш, по лесния начин или по трудния?/
  Тъй като Марс е и сексуална планета има връзка и с това ,но това няма да го кажа.Не че имам проблеми със споделянето но... ако някой пита може пък и да мъцна.
  Другото ,което исках да питам за това,което писа Небесна по-нагоре в темата,че когато две планети са в квадратура по градуси но са в тригонални знаци, нямало квадратура.Иикам да питам защо?Чела съм нещо по темата реди време но не мога да си спомня  дословно.Мисля,че беше нещо от сорта ,че при такива случаи квадратурата не е толкова натоварваща но не и че ще липсва.Аз например имам Плутон в  Дева в първи дом стационарно-директен,фокусна точка на тао квадрат ,като опозицията е между Венера и Юпитер ретроградни съответно в Рак и Козирог.И въпреки че тази тао квадратура е между знаци които са по стихия в тригон и секстил, аз си я усещам доста яко някой път и не мога да кажа,че я няма.Все още не съм си я отработила, а само се боря с нея периодично.Някой да има идеи за отработване на квадрат Венера -Плутон? :)
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

« Отговор #99 -: Юни 29, 2009, 12:19:50 am »
  Кайли,знаеш ли какво си мисля на пръв поглед по този въпрос.Това са все хора от които по някакъв начин учиш.Дали от екс съпруг или от учител или от Ошо то е все тая.Нали Сатурн е и големия учител все пак.По някакъв начин те са ти повлияли дали на мислене ,дали на психика, но е твърде вероятно нещо да са променили в теб.Това е нещо като въпроса който си задавах преди години"Абе що привличам все Близнаци или такива с Луна Близнаци, Венера Близнаци.Ами щото имам Слънце съвпад със Сатурн в Близнаци.Сатурн дава кармични връзки и показва нещата ,които са важни :)
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак