Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1166608 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:хорарен въпрос
« Отговор #7700 -: Май 07, 2011, 05:00:53 pm »

О, не грешиш. не ми остава да осъзная. Това, за което говориш е минало. т.е. научен урок. Имала съм всичките битовизми в един перфектен по твоите критерии брак, за които ти твърдиш, че са доказателство за любов. Като принцеса са ме гледали..пак по твоите критерии...  И аз съм работила и съм давала своя дял. Но не всичко се свежда до битовизмите. Нека да видим първо дали с този мъж ще можем да бъдем приятели, дали ще имаме общи стремежи и интереси (извън материалните), пък тогава да видим дали можем да прекараме живота си с него...

ами добре..интересното е, че аз не говоря въобще за теб- ти сама се привидя в думите ми и се самонахъса.. ;)

Не се "привидях" в думите ти, Вижън, а се разграничих, разсъждавайки различно, има разлика. Но ти си права за едно. Двама души трябва да заживеят заедно, за да покажат истинските си лица докрай. Сега поне вече може, докато преди не можеше да се съжителства свободно без брак.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Vision

• 3523
« Отговор #7701 -: Май 07, 2011, 05:13:59 pm »

Но ти си права за едно.

...едно по едно..ако имахме хиляда години на разположение, щеше да признаеш, че съм права за 99% от нещата, но нямаме толкова време.. :P

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Stella

• 7765
« Отговор #7702 -: Май 07, 2011, 05:22:16 pm »

Но ти си права за едно.

...едно по едно..ако имахме хиляда години на разположение, щеше да признаеш, че съм права за 99% от нещата, но нямаме толкова време.. :P

Много самонадеяно. Ако имахме хиляда години - аз щях да дойда на твойта, а ти на мойта. :72:
Защото, ако сега говори Луната ти в Телец, тогава щеше да проговори Слънцето ти в Лъв.

Важното е, че сега живея, според разбиранията си и това ме прави щастлива. Искрено се надявам това да важи за всички - да живеят по начина, който ги прави щастливи.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Vision

• 3523
« Отговор #7703 -: Май 07, 2011, 05:38:10 pm »

Много самонадеяно. Ако имахме хиляда години - аз щях да дойда на твойта, а ти на мойта. :72:

Важното е, че сега живея, според разрибанията си и това ме прави щастлива. Искрено се надявам това да важи за всички - да живеят по начина, който ги прави щастливи.

ако се върнеш и прочетеш пак, ще видиш, че аз никъде не съм казвала, че грешиш..просто ми стана интересно защо реагираш така бурно на битовизмите и след като описа опита от първия си брак- разбрах защо..може би изпитваш вина, че се е провалил брака ти..макар че вина имат и двамата, но някак се очаква повече от жената да регулира тези задачи /забележи- не да върши всичко, а да върти къщата..да върти означава за бъде диригент, режисьор и т.н...и едновременно да свири първа цигулка и да играе главната роля- не е лесно, но при добро изпълнение удоволетворението е голямо/..по мои наблюдения това се постига единствено с добро желание и на двете страни, с много говорене и с разумен компромис- също от страна и на двамата..колкото повече успешни опити има в двойката /между тях двамата колкото по- често започнат да успяват да постигнат хармония в делника/, толкова по усещат сладостта и сами се стремят да дават повече, отколкото получават..и това им носи щастие..
наистина вярвам, че това е висшият пилотаж- постигането на хармония в общия живот..точно защото е много трудно и много хора се провалят там..но с времето и опита човек се научава..стига да е готов да погледне смело грешките си и да се поучи от тях..ти например може би си била много мека в брака си..може би това поведение по някакъв начин е било заучено в детството ти като правилно и успешно, но сега вече си зрял човек, с много повече наблюдения върху живота и не трябва да се плашиш от съвместното живеене..ако ти се отдаде възможност- трябва да пробваш пак, независимо от негативния опит..това е /както казва Кайли/ заеднеенето, живота е за двама, 42.. :blink:

а за самонадеяността- може да отидеш в темата за плюене на лъвове и да споделиш там.. :P

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7704 -: Май 07, 2011, 05:43:38 pm »
Не е належащ въпрос. Ще се срещнем ли отново? Предполагам отг. е "да".

Да, и според мен има вероятност голяма да се видите.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #7705 -: Май 07, 2011, 05:54:18 pm »
ако се върнеш и прочетеш пак, ще видиш, че аз никъде не съм казвала, че грешиш..просто ми стана интересно защо реагираш така бурно на битовизмите и след като описа опита от първия си брак- разбрах защо..може би изпитваш вина, че се е провалил брака ти.

Странно, как така реши, че изпитвам чувство за вина, че се е провалил брака ми? И откъде знаеш какви опити съм правила. Трябваше да видиш погледа на порастналото ми дете, което ме гледаше с укор, за това че се опитвах да бъда балансьор, когато баща и я тормозеше и и крещеше с часове, притисната до стената...Самата тя започна да учи психология в гимназията и каза: "Татко е авторитарен тип родител". Същият този човек се караше с часове с родната си майка и съседите ги слушаха, а аз продължавах да бъда балансьор. Съпругът ми имаше привързаност към чистотата и изпадаше в истерия а това е болестно състояние. Вина щях да имам, ако не бях извела детето си от тази побъркана среда, среда в която тя не можеше да учи. Той пощуряваше, когато види разпръснати учебници върху масата. Веднъж се спъна в ученическата чанта, която беше подпряна на крака на масата и се развика на детето, че учебниците щели да хвърчат през терасата. Детето си намали успеха. Не и позволяваше да рисува у дома, понеже от гумичката падали "трохички"...Къде да си развива таланта, на пейките пред блока ли? Едно дете трябва да може да развива творческите си заложби у дома....Както и да е....... Когато се отделихме от тази среда, тя си повиши успеха в училище и учителката и забеляза промяната. А това е най-важният барометър, че съм постъпила правилно. Никога не съм съжалявала.

Аз не желая да съм омъжена "на всяка цена".
« Последна редакция: Май 07, 2011, 06:15:09 pm от Stella »

*

Vision

• 3523
« Отговор #7706 -: Май 07, 2011, 06:20:38 pm »

Странно, как така реши, че изпитвам чувство за вина, че се е провалил брака ми? И откъде знаеш какви опити съм правила. Трябваше да видиш погледа на порастналото ми дете, което ме гледаше с укор, за това че се опитвах да бъда балансьор, когато баща и я тормозеше и и крещеше с часове, притисната до стената...Самата тя започна да учи психология в гимназията и каза: "Татко е авторитарен тип родител". Същият този човек се караше с часове с родната си майка и съседите ги слушаха, а аз продължавах да бъда балансьор. Съпругът ми имаше привързаност към чистотата и изпадаше в истерия а това е болестно състояние. Вина щях да имам, ако не бях извела детето си от тази побъркана среда, среда в която тя не можеше да учи. Той пощуряваше, когато види разпръснати учебници върху масата. Веднъж се спъна в ученическата чанта, която беше подпряна на крака на масата и се развика на детето, че учебниците щели да хвърчат през терасата. Детето си намали успеха. Не и позволяваше да рисува у дома, понеже от гумичката падали "трохички"...Къде да си развива таланта, на пейките пред блока ли? Едно дете трябва да може да развива творческите си заложби у дома....Както и да е....... Когато се отделихме от тази среда, тя си повиши успеха в училище и учителката и забеляза промяната. А това е най-важният барометър, че съм постъпила правилно. Никога не съм съжалявала.

първо написа нещо такова- ''приятно ми е да разговарям с теб, ще се върна да прочета  :kissd:'' и след 15 мин го редактира на това..какво се случи през тези минути?? :unsure:

*

Stella

• 7765
« Отговор #7707 -: Май 07, 2011, 06:23:40 pm »

първо написа нещо такова- ''приятно ми е да разговарям с теб, ще се върна да прочета  :kissd:'' и след 15 мин го редактира на това..какво се случи през тези минути?? :unsure:

О, извинявай, Вижън! Не съм искала да го редактирам! Помислих, че пиша нов пост! Радвам се, че си прочела предходния. Аз наистина не съм искала да го изтривам. Приятно ми е да си разговаряме. Приятелят ми се обади преди малко, че иска да идва у дома, дъщеря ми ми пише на скайпа, че иска да напуска сегашната си работа...разконцентрирах се, съжалявам!

*

Vision

• 3523
« Отговор #7708 -: Май 07, 2011, 06:27:03 pm »

О, извинявай, Вижън! Не съм искала да го редактирам! Помислих, че пиша нов пост! Радвам се, че си прочела предходния. Аз наистина не съм искала да го изтривам. Приятно ми е да си разговаряме. Приятелят ми се обади преди малко, че иска да идва у дома, дъщеря ми ми пише на скайпа, че иска да напуска сегашната си работа...разконцентрирах се, съжалявам!

няма проблеми- приятен ден  :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7709 -: Май 07, 2011, 08:31:16 pm »
Ранният Асц е, защото не бях напълно сигурна какъв въпрос да формулирам, свързан с този човек. Още не бях го изяснила напълно, но в последствие стана ясно какво точно искам да питам.

Ранен асцендент е, че ситуацията не може да бъде предрешена към момента с ясен отговор, а фактите го доказват, както казваш. Просто има какво да се случва във времето, рано е да се каже. Ако обаче в момента на задаването не си била сигурна какво питаш, е възможно хорара да ти даде отговор на най-първия и истински въпрос и всъщност това, което най-много те вълнува, помисли за себе си какво е то. А картата показва, че между вас ще има контакт, може би ще поддържате такъв и от дистанция. Ще ти пиша още на лични по-късно.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #7710 -: Май 07, 2011, 09:27:50 pm »
http://prikachi.com/images.php?images/247/3312247j.gif

Въпросът е:"Ще мине ли успешно и безпроблемно операцията на племенничето ми?"
Не знам него по трети ли да го гледам,а операцията по 11-като 8-ми от 3-ти?
Става въпрос за махане на 3-та сливица,на 19 май,след пълнолунието е,но пък Луната е в Скорпион..
Надявам се при децата да минава по-бързо и безболезнено,приятелката ми ги махна на 35г. и 10 дни беше много зле,свали много килограми и казва,че трайно е изгубила всякакъв вкус към храната..

*

Stella

• 7765
« Отговор #7711 -: Май 08, 2011, 12:46:12 am »
http://prikachi.com/images.php?images/247/3312247j.gif

Въпросът е:"Ще мине ли успешно и безпроблемно операцията на племенничето ми?"
Не знам него по трети ли да го гледам,а операцията по 11-като 8-ми от 3-ти?
Става въпрос за махане на 3-та сливица,на 19 май,след пълнолунието е,но пък Луната е в Скорпион..
Надявам се при децата да минава по-бързо и безболезнено,приятелката ми ги махна на 35г. и 10 дни беше много зле,свали много килограми и казва,че трайно е изгубила всякакъв вкус към храната..

Децата на братя, сестри, братовчеди са 5-ти от 3-ти дом.

*

Uran

• 6041
« Отговор #7712 -: Май 08, 2011, 01:11:00 am »
 Стела, доста си го изтраяла.
Как е сега редът в дома му?
 Задавам въпроса, за да изясня доколко истинския мотив е чистотата или скритият такъв е желанието за доминиране.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7713 -: Май 08, 2011, 01:45:52 am »
Задавам въпроса, за да изясня доколко истинския мотив е чистотата или скритият такъв е желанието за доминиране.

Точно така, и аз имам същите наблюдения.
Много често това е начин за упражняване на тормоз в семейството, да ти покажат кой е "шефът". И понякога този, който изисква казармен ред и чистота като в аптека, в детството си може да е бил много разхвърлян и да е получавал същите забележки от родителите си. Някои от тях и в по-зряла възраст не се научават на ред, но това не им пречи да налагат и изискват такъв от близките си, така просто си избиват комплексите от детството или прехвърлят топката с домакинските задължения върху друг член от семейството. Има и жени-тирани, това не се среща само при мъжете.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #7714 -: Май 08, 2011, 02:09:30 am »
Стела, доста си го изтраяла.
Как е сега редът в дома му?

Чисто и подредено като в аптека. Между другото тази маниакалност е само по отношение на собствения му дом. Никога не е коментирал как изглеждат чуждите къщи.

« Отговор #7715 -: Май 08, 2011, 02:18:03 am »
Дам, и аз съм за 5-ти от 3-ти, т.е. 7-ми. Неслучайно Луната е там. Племенникът се управлява от Меркурий в Овен, операцията - от Сатурн. Двете планети нямат апликиращ положителен аспект, но пък и нямат негативен такъв. Операцията поне няма да навреди. Сатурн е екзалтиран и ретрограден, което може да показва, че операцията е наложителна и отлагана продължително време. На Меркурий му предстоят хармонични аспекти до напускането на знака - съвпад с Юпитер (това може да е лекаря, хирурга) и Венера. Здравето на детето се управлява от Марс на трон. Луната има само един апликиращ аспект до напускането на знака - с Марс, което отговаря на хирургическа намеса. Аспектът е секстил. Всичко сочи, че операцията би трябвало да мине успешно. Дано всичко мине добре и детето няма повече проблеми! :wub:
« Последна редакция: Май 08, 2011, 02:48:23 am от Mirabella »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #7716 -: Май 08, 2011, 08:04:59 pm »
Благодаря,Мирабелла и Стела! :blink:
Хем наскоро някъде четох и ми направи впечатление,че и децата на братя и сестри са по седмия ни дом и където съм го прочела,там си е останало..
Много си права,Мирабела,това е дълго отлагана операция по ред различни по естество причини..
Дано всичко е ОК. :blink:

« Отговор #7717 -: Май 10, 2011, 03:58:36 am »
Аз пък не разбирам какво питаш  :rolf:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #7718 -: Май 10, 2011, 04:14:54 am »
Имам възможност да се пробвам да кандидатствам за университет в чужбина, но всичко е много неясно все още. Но за да се задвижат нещата, аз трябва 100% да потвърдя, че искам. Може би звучи объркано :-[ Та въпросът ми е - да пробвам ли? И ще мога ли да си го позволя финансово?

Хм  :thinking:  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #7719 -: Май 10, 2011, 04:58:27 am »
Хони, вярно, че финансите ти се управляват от ретроградна планета, но екзалтирана и в собствен дом - Сатурн в 10-ти. Струва ми се, че финансовата страна не би трябвало да те притеснява повече, тъй като опозицията между твоя управител Юпитер и Сатурн е разходяща. Освен това Луната ще направи благоприятен аспект със Сатурн.

АС е все още ранен. Видно е и от хорара това, което казваш - че има още неизяснени неща. Университета, за който искаш да кандидатстваш, го гледам по твоя 9-ти дом, т.е. се управлява от мажорно неаспектирано Слънце. Виждаш го като доста привлекателна възможност - твоят управител Юпитер е в знака на екзалтация на Слънцето. Но между Юпитер и Слънцето няма предстоящ мажорен аспект. Освен това Луната ще квадратира Слънцето. От тази гледна точка изглежда сякаш няма да решиш да кандидатстваш точно там. Твоят управител е много добре поставен по аспекти - имаш предстоящ съвпад с Венера (диспозитор на Слънцето) и Меркурий (У7 и У10), което говори, че ще бъдеш приета в този университет, ако кандидатстваш. От думите ти разбрах, че е така. И Луната ще направи благоприятен аспект към теб - тригон. Всичко е в твои ръце. Ти решаваш. Мисля, че скоро може да изникне друга възможност, която ще ти е по-лесно да приемеш, макар че няма да изглежда толкова добра засега, колкото тази.

Интересно ми е, че Сатурн (парите ти) е в знака на падение на Слънцето (университета). И двете планети се управляват от Венера в заточение. Сякаш от твоя гледна точка университетът не си струва парите. Но пък ти си в знака на падение на Сатурн, т.е. от твоя гледна точка парите, с които разполагаш, ти се струват малко тъй или иначе.

Извинявай, ако те обърквам. Както казах - всичко е в твои ръце. Имаш зелена светлина в момента. Успех! :wub: